Синиша Мали помогао оцу да приватизује „Братство“

Група професора позвала Етичку комисију Универзитета у Београду да покрене поступак против ментора и чланова Комисије пред којом је Синиша Мали бранио оспорену докторску дисертацију

Београд-Група професора и истраживача позвала је Етичку комисију Универзитета у Београду да покрене поступак против ментора оспорене дисертације градоначелника Београда Синише Малог и чланова Комисије пред којом је Мали на Факултету организационих наука (ФОН) бранио рад.

 

Синиша Мали сам од себе откупио фирму за 500.000 евра и тим новцем финансирао куповину станова у Београду и Бугарској

Та група захтева да Етичка комисија покрене поступке против ментора и професора ФОН-а Ондреја Јашка и Слађане Барјактаревић-Ракочевић и професора Економског факултета Драгана Ђуричина.

„Ми, професори и истраживачи, са вишегодишњим искуством и резултатима у научном и педагошком раду, осећамо професионалну и моралну обавезу да искажемо своје мишљење и утврдимо евентуалне плагијате у докторској дисертацији кандидата Синише Малог. Након три и по године чекања на одлуку надлежних сматрамо да је то наша дужност“, наводи се у захтеву објављеном на сајту доктори.орг.

На сајту се наводи и да „нечињењем, избегавањем професорске одговорности и одуговлачењем поступка за оцену плагијата у докторској дисертацији кандидата Синише Малог, УБ и ФОН директно крше основна начела МАГНА КАРТЕ, настављају да урушавају академски кодекс и стварају негативну слику Србије у међународној научној заједници“.

У захтеву се тражи и да се кандидату Синиши Малом не додели титула доктора наука и да се не изврши његова промоција у Ректорату Универзитета у Београду.

Захтев на сајту потписали су акедемици Душан Теодоровић, Богдан Шолаја, Ђорђе Шијачки, професор и аутор текста на сајту Пешчаник у којем се први пут оспорава докторат Синише Малог, Раша Карапанџа, бивша министарка за телекомуникације и професорка на Електротехничком факултету Александра Смиљанић, професорка Економског факултета Даница Поповић, некадашњи помоћник министра просвете Милован Шуваков и други.

До сада су захтев потписале 33 особе.

На сајту се наводи и да „плагијат Синише Малог“ није једини такав случај и да је оригиналност више доктората доведена у питање, као и да та група верује да је проблем још распрострањенији.

„Крећемо од овог конкретног случаја јер је господин Синиша Мали своју докторску тезу одбранио на нашем највећем и најзначајнијем универзитету. Овај извештај нема никакве везе са политиком, већ је написан због бриге за положај и углед Универзитета у Београду, као и због залагања за поштовање акедемског кодекса и етике у научном раду“, наводи се на сајту.

 

 

Бета

11 коментара

  • @ За Србију,
   Нашао си кога да нам подметнеш да нам прича о језуитима. Па тај Милан Видојевић је тек добио на лутрији да буде неки витез неког Храма. Тек има да гули гузицу док се приближи језуитима.

   • Било би ти боље да чујеш шта говори, него да пишеш небулозе.

    • @ За Србију,
     Када бих га слушао као Алтајски сом, у реду, повратио бих на крају и као да ништа није било. Али право да ти кажем, не могу да гледам масончића како вири из оне крсташке униформе као миш из трица. Много ми смешно.

     • Тачно тако.
      Алтајски сом је саткан од најчистије природне масе.
      Све може да прогута, али оно што не цени, то и поврати.
      И ја га волим.

 1. Grupa žutih profesora i istraživača!Sve potpisnike odmah udaljiti sa državnih fakulteta,jer država daje pare za te fakultete,a profesori neka se onda bave politikom!

 2. Svima ptofesorima oduzeti sve titule, strpati u zatvor na prinudni rad da vide kako srbi žive zbog takvih.

 3. Верујемо да ће у борби за очување угледа Универзитета у Београду бити истакнут и случај доскорашњег члана Етичког одбора и још увек актуелног декана Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду, који је на предавању о плагијатима, одржаном новембра месеца прошле године, у универзитетској библиотеци “Светозар Марковић“, сврстан у “ТОП 10“ плагијата. Треба напоменути да се ради о више најтежих облика неакадемског понашања (плагирање , кривотворење, фалсификовање резултата) у докторату, монографији и уџбенику поменутог декана, као и у докторској дисертацији где се као ментор појављује декан.

 4. Пријатељи моји, ала грешите!
  Извућићу из целине.

  Прво смо ушли у транзицију и да се не би народ успротивио, све је препуштени домаћим криминалцима, илити тајкунима. А они вредно покрадоше све, па и озаконише власништва а држава „прихвати“ по наређењу Немачке и осталих гилиптера. Прави економисти и пословни људи који су како тако али ипак некако водили наше фабрике, готово сви редом добише ногу удупе или чак и затвор без много буке. Склонише их ко задње смеће, иако то нису били.
  Онда лепо све наше старе добре режисере „усмртише“ натенане, и доведоше Бајиће и остале да снимају ругобне и покварене Србе, да пласирају Шојића чије „мудре“ изреке данас изговара 20% Срба.
  Онда нам уклонише већину интелектуалаца Срба, који су се запошљавали код нових власника факултета и прешли на Болоња уништавајући систем образовања.
  Онда су нам затражили да свака значајнија личност треба да има најмање факултетску диплому, а пожељно је и докторат.

 5. Зашто су то тражили ЦИЈА и Немци и Британци од Србије?
  Па лепо.
  Сада те исте тајкуне имају у шаци. Иако су они крали немилице ипак им је покриће за то дао Немац и Американац.
  Данас гледамо Пинк, филмове о Шојићу и Бајићу, медије су преузели американци, наше фирме су отете од тајкуна криминалаца и ми само кажемо – Ако, тако и треба! а нико не мисли да су ти криминалци уствари успели уз помоћ Запада.
  Људи који су МОРАЛИ имати дипломе и д(е)сертације су опет под заштитом ЦИЈЕ све то добијали преко ноћи, а сада им дрмају кавезе да су преваранти.
  Њихова места полако заузимају страни саветници, хрватски педери и британски лудачки бивши политичари.
  Да се власи не досете, ЦИЈА је све лепо организовала и пошто је све лепо завршено у том првом делу, сада уклања ђубре које нам је сам створила да би ЦИЈА људи преузели и власт и происвету и политику и глуму и целокупан живот.
  Срби мешају а ЦИЈА свршава.

  • @ Крез,
   Растурио си, свака част.
   Једино ми жао што сврставаш Шојића уз Бајића. Они су као Бог и Шеширџија. Шојић је цар, нарочито што је глумац Милан Гутовић један од ретких (за сада) који нису од сорошоида.
   Даље, јесте да је Ција незаобилазни фактор, али више као оперативац. Главне конце вуче Тајна Странка, Ција је ту да притисне ако негде заглави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Калемегдан (Фото: Tourist Organization of Belgrade)

Темплари

Помаже Бог, драга браћо и сестре! Од како се у мају 2016. ...

Драган Ј. Вучићевић (Фото: РТС)

Вучићевић поручује демонстрантима: Зрели сте за психијатра

Београд-Драган Ј. Вучићевић, главни и одговорни уредник Информера изјавио је да нигде ...