Хашки трибунал (Фото: Мондо)
Хашки трибунал (Фото: Мондо)

Хашки трибунал наставља са малтретирањем Срба: И Жупљанин болестан

Хаг-Још један од српских затвореника у Шевенингену води борбу за живот, јер му се здравствено стање нагло погоршало. Како сазнаје „Ало!“, Стојан Жупљанин, бивши начелник Центра службе безбедности у Бањалуци и бивши саветник председника Републике Српске за унутрашње послове, разболео се, а Хашки трибунал одбија да његовим адвокатима достави лекарске налазе и снимке.

Како сазнаје наш лист, и Стојан Жупљанин, који је пред Хашким судом оптужен за ратне злочине над муслиманима и Хрватима почињене током рата у Босни и Херцеговини, тешко је оболео, а лекарски налази нису никоме доступни, па чак ни његовим лекарима, и нико не зна о чему се ради.

„Стојаново здравље је угрожено, али бори се. У последње време све се лошије осећа, пожали се и лекарима у Хагу, који су га водили на прегледе, снимали на магнетној резонанци, али још ниједан налаз није добио и нико не зна шта се дешава са Жупљанином, који је очито све лошије и лошије, чак су и његови „саборци“ у Хагу забринути за његово стање“ – каже наш извор из Хага.

Драган Крговић, Жупљанинов правни заступник пред Трибуналом у Хагу, није могао да нам каже од чега болује његов клијент.

„Знате, све је то компликовано и ја не могу да вам дам никакве ближе информације. Јер Хаг никоме не дозвољава увид у лекарске налазе и снимке и нико не зна о чему се ради. Сви смо збуњени, верујте ми“ – каже нам адвокат Крговић.

Лист подсећа да је у Хагу преминуло шест хашкох оптуженика, док су четворица пуштени кући да умру.

 

 

Ало

један коментар

  1. Otkada se to zove maltretiranje!?
    Za takve radnje imamo odgovarajuce ime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хашки трибунал (Фото: Телеграф)

Коме припада архивска грађа Хашког трибунала?

Бања Лука-Након 24 године рада иза Хашког трибунала, осим пресуда, остали су ...

(Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ – фолирант, рекеташ, лакрдијаш…

Од ступања на политичку сцену почетком последње деценије 20. века, др Војислав ...