(Фото: http://fakti.org)
(Фото: http://fakti.org)

Хоћемо ли дићи глас у одбрану деце?

Године 2002, у камповима које је организовало Министарство просвете на челу са Гашом Кнежевићем, у оквиру тобожње кампање за борбу против СИДЕ, коју је водио ЈАЗАС, било је неколико срамних сексуалних скандала. СА Синод СПЦ, на челу са блаженопочившим патријархом Павлом, одмах је реаговао саопштењем:

„На свом редовном заседању, 30. августа 2002. године, Свети архијерејски синод у склопу теме црквене просвете и веронауке у школама, обратио је посебну пажњу на бестидне скандале о којима пише штампа, који су се догађали у омладинским летњим камповима Министарства просвете и спорта Владе Србије (Сремска Митровица, Митровац на Тари, Дивчибаре и други). Очевидно, под видом модерне едукације и развијања „нове свести“ код средњошколаца, спроводи се у едукаторским радионицама перфидно прање мозга деце а њихово дружење и комуникација покушава да се сведе на ниво биолошке бесловесности, кроз убијање стида у детињој души и уништавање сваког моралног чула и осећања. Познато је да су се, до сада тим развраћањем и скрнављењем људске душе у Европи и шире у свету бавиле само сатанистичке секте кроулијеваца и др. Мајмунска бестидност као мера људског заједништва и комуникације представља нешто од чега се човек ослобађа и против чега се борио као културно и цивилизовано биће кроз сву своју словесну историју. То је оно што човека и чини словесним и разумним бићем, истински просвећеним. Међутим, у наше време, нажалост, долази до склапања брака измећу посткомунистичког атеизма и западног капиталистичког хедонизма. Из таквог чудовишног брака већ почињу да се рађају монструми и наказе какве човечанство не памти у својој историји, а све под привидом „нове свести“, „новог човека“, „новог поретка“, „нове заједнице“. Питамо се: да ли су наши нови просветари и просветитељи Србије свесни те и такве опасности која стоји пред савременим човеком и човечанством? Или можда неки од њих и желе да тим и таквим беспућем упуте млада поколења? Није ваљда могуће да је то и био дубљи разлог отпора увођењу веронауке у школе и наметања на место ње или паралелно са њом тзв. грађанског васпитања! Јер јасно је да докле год буде било веронауке мајмунска бестидност и сатанистичка аморалност не могу загосподарити људском самосвешћу и постати мера човечности и људског достојанства.

Свесни дубоке истине великог Тарковског изражене у његовом животном ставу и опиту да ће стид сачувати и спасти свет, осећамо за своју обавезу пред Богом, народом и историјом да позовемо одговорне за васпитање младих, просветне раднике на челу са министром просвете и спорта, као и на првом месту дечије родитеље, да не дозволе да било ко и у име било чега буде или постане развратитељ чедне детиње душе а тиме и гробар словесног достојанства српског народа.

Наведени случајеви у летњим камповима министарства просвете и спорта у Сремској Митровици и Митровцу на Тари, представљају знак за узбуну за сваког коме је стало до здравља душевног, моралног и телесног наше омладине и до будућности свог народа. Министри и васпитачи који поткопавају духовне и моралне вредности свог народа а тиме и општељудске моралне вредности, гасећи у младим поколењима светлост богопознања и вечног човековог призвања – не само да не заслужују то часно име него и губе право да га даље носе.“

Сада, међутим, кад министар просвете Жарко Шарчевић намеће пропаганду содомије у вртићима и основним и средњим школама, СА Синод СПЦ ЋУТИ. Зашто ћути? Зар не треба да позове све родитеље и сав народ на устанак против Содоме и Гоморе у школама? Зар није јасно нашем духовном вођству да ћемо, ако не одбранимо дечју чедност и чистоту, бити збрисани са лица земље? Зар се не сећају да је Свети Пајсије Атонски рекао да последице личног греха падају на грешника, али ако грех озакони држава, казне падају на цео народ? Шта је са грдним парама које СПЦ има од имовине што јој је враћена? Зар нема пара да се, бар у милион примерака, штампа књижица која би свима објаснила куда нас политика развраћања деце води?

Знам да постављам узалудна питања, и да је одговор јасан: врх СПЦ се задовољио „добрим односима“ са државним врхом, и доста им је што се толерише веронаука у школама. Ником није јасно како ће деца поднети шизофренију – да слушају реч Божју и да их уче како дечаци треба да имају секс са дечацима и девојчице са девојчицама.

Удар на децу је ново распињање Христа, Бога деце. То нам неће бити опроштено. О томе вреди мислити у ноћи између Великoг четвртка и Великог петка, када је Јуда издао Христа. Не дај Боже и Свети Саво да постанемо нове Јуде! Спаси нас, Господе, од наше небриге и нељубави!

Владимир Димитријевић / Борба за веру

8 коментара

 1. Vučić je sumanuti ludak i diktator koji će uništiti Srbiju! (13.04.2017)
  https://www.youtube.com/watch?v=UFaY1DW9n4g

 2. Снежа Терзић “Сексуални терор“ (12.04.7526.)

  https://www.youtube.com/watch?v=abkILBWXbKg

 3. Jok, bre, samo i dalje cutite i blejite po hepi, pinku, i ostalim baljezgarijama, mnogo interesantnije, a deca nek’ se i dalje na njih ugledaju. Neka se tetoviraju, probadaju, nose pocepanu „modernu“ odecu, neka se ponose idiotskim izivljavanjima po kaficima do 5 ujutro, orgijanju po celu noc, sljokanju, mnogo zabavnije.

 4. @…ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ__________АМИН.

 5. Где је овде Српска Православна Црква – да дигне глас против овог постизборног,
  евро-атланског САТАНИЗМА – проповедима свештеника, да апелују на родитеље
  да се свим средствима боре против ове пошасти???
  Веронаука се своди на необавезан пртедмет, а горе наведено ЛГБТ васпитање
  по школама – као ОБАВЕЗНО?!

  Tреба се згрозити на чињеницу да држава уводи у вртиће, основне и средње школе обавезно сексуално ЛГБТ образовање, а укида веронауку као обавезан предмет.Због обећаних пара за довршетак храма “Св. Саве“, за својега мандата, АВ је купио патријарха и СПЦ, да прећутно прихвате укидање веронауке као обавезан предмет, а прећутно, под обавезно, сексуално ЛГБТ образовање у вртићима, основним и средњим школама?! Тако је патријарх направио лепу “трампу’’са АВ – веронауку за сексуално ЛГБТ образовање, плаћено парама за довршетак храма “Св, Саве“!
  Где си Свети Саво, да видиш шта ради Твој предак на Твом трону Србског Архиепископа!!!

  Драган Славнић

  • Koja Pravoslavna Crkva, to je samo gomila matorih bradatih jaraca koji zajedno sa politickom vrhuskom vodi ovaj narod u definitivnu propast. Ima Boga ali nema Srbske Crkve. Slavim Bozic, slavim svoju Slavu, slavim Vaskrs ali ne idem u crkvu I ne vjerujem ovim prodanim slugama vatikana. Moj dom je moja crkva I svetiliste.

 6. Mene samo zanima zašto ste okačili sliku iz knjige Jasminke Petrović „Seks za početnike“ i veoma pokvareno isekli gornji i donji deo stranice? Verovatno u pokušaju da predstavite kako je to neka knjiga koja je namenjena deci, a u opisu te knjige lepo stoji da uopšte nije za decu. Veoma jeftino, i zlomisleno i podmuklo. A ovamo govorite o moralu. Sramota.

 7. Muželožnike su u stara vremena istrebljivali iz OKOLA… piše u Bibliji: ISTREBI GA IZ OKOLA..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Невиђена брука и скандал: Децу у Србији терају да носе беле капе и праве шиптарског орла (фото)

Нови Пазар-Извесни Исмет Азизи обилази бошњачка села у Санџаку и злоупотребљава дечицу, ...

(Фото: Youtube Printscreen)

Зашто се људи свих вероисповести плаше Огњене Марије: Светитељка данас свима даје по заслузи!

Према народном веровању, света мученица Марина пали и кажњава огњем, зато је ...