Ибран Мустафић (Фото: Фронтал)
Ибран Мустафић (Фото: Фронтал)

Ибран Мустафић: Сами смо убили својих 1.000 муслимана у Сребреници

Сарајево – Између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице најмање је убијено од сународника током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који „ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе“, изјавио је један од оснивача СДА из Сребренице Ибран Мустафић.

Он је рекао да је о списковима „неподобних Бошњака“ знало муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а да му је постојање оваквог списка потврдило више десетина људи.
„Најмање 10 пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехољића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да то није рекао“, навео је за „Вести“ Мустафић, који је дугогодишњи члан организационог одбора за обиљежавање догађаја у Сребреници.
Према његовим ријечима, списак је правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било „господар живота и смрти“.

„Да сам могао да судим Насеру Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човјечанства. Он је и 1993. године, када је ова енклава умало освојена, побјегао из Сребренице. Побјегао је и 1995. године“, рекао је Мустафић.

Он је напоменуо да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи предсједник САД Бил Клинтон.

„Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег предсједника САД Била Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Бил Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на мјесто злочина“, рекао је Мустафић.

Он је истакао и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници. „Знам да је на том списку отац који је изгубио сина, с тим што сина уопште нема међу убијеним или несталима. Слично је и са човјеком који је умро у Холандији, а води се у групи несталих. Многи су се на то одлучивали зато што нису имали средстава за живот или уопште нису имали радни стаж. Друго, Сребреница је од 1993. до 1995. године била демилитаризована зона. Па, откуда онда толико бораца инвалида“, запитао је Мустафић.

Он сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убијених и несталих у Сребреници.

„Веома тешко, зато што је Сребреница одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година. Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од љета 1992. године кренули у провођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава“, нагласио је Мустафић.

Вести

45 коментара

 1. Додала бих да су многи пристали да за паре глуме жртве и због мржње према Србима. Овај човек је аутор књиге „Планирани хаос“, због које је био брутално претучен од стране својих муслимана.

  • Сљободан

   Sve glumeći žrtve su muslimani nestali iz istočnog dela Bosne, a sada je po sredi vidim priča da svi Srbi koji su stradali u tom ratu su stradali od strane muslimana(Orića) i svi muslimani su stradali od strane Orića, tako da je izgleda srpska vojska izašla iz rata ne ubivši ni jednog nedužnog muslimana, u stvari ne ubivši nikoga. Samo muslimani su ubijali, bilo Srbe, bilo muslimane, to je toliko logično da samo neko malouman može ovo da proguta.

   • SLJOBODANE IDI I LECI SE JER TOLIKO MRZIS SRBE DA I NE MOZES DA ZIVIS BEZ NJIH [SRBA] , JA MISLIM DA SI TI ODBACEN OD UOPSTE CELOKUPNOG SVENACIONALNOG DRUSTVA PA ZATO DO PODNE MRZIS SRBE A POSLE PODNE POCINJES DA MRZIS I SAMOG SEBE. ZATO TI PREPORUCUJEM “UBIJ SE “I SPASI SE.

   • Malouman si ti!

    Prvo postaviš sintetičku premisu koja je, statistički posmatrano, parcijalna, pa iz nje, tako pametan, izvlačiš „zaključak“, tako što zaboraviš na parcijalnost premise.
    Uzmi logiku, nepismeni stvore, pa pogledaj lekciju pod nazivom silogizmi.
    Ako imaš samo osnovnu školu, onda ne čitaj ništa jer je uzaludno, ali zato ne laprdaj javno.

   • Сљободане, држи се теме текста, а тема је „жртве Сребренице“, „геноцид“ који се приписује Србима. Човек муслиманске вероисповести (дакле није Србин!) је истражио шта се тамо стварно догодило, поткрепио чињеницама, изјавама очевидаца који су хтели да кажу шта се стварно збило и објавио у својој књизи, уосталом, имаш све у књизи, па прочитај, побиј аргументима ако нађеш да је нешто неаргументовано или неистинито. Кажи шта је конкретно неистинито у тврдњама Ибрана?

    • Сљободан

     Činjenice su, a po svedočenjima nebrojano ljudi, što muslimana, što Srba, da je u Srebrenici srpska vojska zarobila više hiljada muslimana, postreljala ih i pobacala u jame i tu je tačka. To što je čovek musliman, to sigurno znači da mora da govori istinu? Svakako je ovde heroj, a da li to znači ako jedna Srpkinja, kao što je Nataša Kandić, priča o zločinima srpske vojske nad Albancima, jel onda i ona heroj? Za vas sigurno ne, zato što umete stvari da gledate samo iz jednog ugla. Svako ko priča o zločinima Srba je izdajnik, plaćenik, mrzitelj Srba itd. A svako ko priča o nevinosti Srba i zaverama protiv Srba je heroj i pošten čovek. Nije li vama divno? 🙂

     • Боривоје

      Сљободане, ти си тај који гледа из једног угла. Зашто би Ибран Мустафић лагао и стављао главу у торбу ?

     • Ти самог себе дисквалификујеш из ове дискусије, не одговараш на директна питања и острашћено говориш. Питам те још једном, чиме поткрепљујеш тврдњу да је српска војска заробила муслимане и побила их, дај референце, линкове или ауторе књига који су се бавили истраживањима? Прочитај Ибранову књигу, па нам саопшти на ком месту си човека ухватио у лажи? Без тога твоје гледиште никога овде не занима, пуцаш у празно.

     • Pozdrav svim komentatorima i mislim da niste bas izabrali covjeka ciji komentar odobravate kako nije sramota mnoge koji komentarisu o svim tim dogadzajima kad ste BEZBROJ puta gledali i na TV sta su radili Srbi i Srpska vojska u Srebrenici kao i Skorpioni vezali zicama i ubijali ljude kao stoku i vi to odobravate nek vam je nasramotu svima koji se nasladzujete smrti ljudi iz BiH i jedan komentar posto vi niste onda je tacno da su se Muslimani izmedzuse poubijali !!

     • Uzimas Natasu Kandic za primer..to tek pokazuje koliko pojma nemas da si pratio sudjenje izmedju Hrvatske i Srbije video bi ko je natasa kandic i kako dolazi do informacija..ne verujem joj vise ni da se zove natasa kandic

     • Covek koji se krije iza laznog profila i nije covek.A ti Muhareme ako pretendujes da budes covek i pricas o tv emisijama ako uopste gledas neke druge izuzev onih koje su radjene u propagandne svrhe izmisljenog genocida reci mi kako nisi video kako je pobijeno 3500 srpskog zivlja iz okoline Srebrenice koja je bila demilitarizovana zona. Kako je cerecen i iskasapljen 12 ogodisnji Slobodan Stojanovic koji je samo hteo da spasi cuku od vase “ casne i viteske vojske“ a takvih je primera bezbroj. Kako nisi video onolike autobuse koji odvoze vase zene i djecu, starce i nemocne. Generala verujem da nisi video jer ti se napone gace cim mu cujes ime. Ti i takvi kao tvoj vodja Bakir ste samo hrabri i heroji kad naidjete na nejac. Cast pojedinim vitezovima iz redova muslimana koji su se i u teskim situacijama poneli viteski i mi to cenimo kao i sto cemo znati da ocenimo i vase postupke kada dodje vreme za naplatu racuna,a doci ce jer svaki racun se placa kad tad

     • Što se vatate na ovog budalu? Ignor 101 posto i mirna Bačka.

    • Јелена не лупетај!!!! “Човек муслиманске вероисповести (дакле није Србин!) “. Одакле Ти ово сазнање, мајке Ти?

     • За мене јесте Србин исламске вероисповести али он сигурно самог себе не сматра Србином. Небитно је у журби сам се тако изразила. У чему је проблем?

    • Gospođice-gospođo Jelena, Vama se potkrao lapsus za izraz da gospodin Mustafić nije Srbin, on ustvari jeste srbin ali ga tome nije niko naučio. Srpsku istoriju su pisali zlikovci jernemogu da prihvate nsšu intelektualnu superiornost. Naša nevolja je što imamo „polovan“ obrazovni kadar te nemogu ni muslimani ni hrvati da shvate da su naši koreni. Pozdrav

   • Ne pametuj, niko nije rekao da nije bilo zločina i sa naše strane normalno da je bilo rat je rat ali ovdje se govori o nečemu sasvim drugom a to je o preuveličavanju muslimanski žrtava u Srebrenici koje su navodno ubili Srbi,na kraju krajeva ispada da u Srebrenici nije ni bilo mus. vojske i da su svi bili nenaoružani civili koji se nisu nigdje borili ako je tako ne znam ko pobi 3500 Srba u mjestima oko Srebrenice,i da ti odmah bude jasno da muslimani vođeni Naserom nisu prvi počinili sva ta zvjerstva koja jesu počinili ni njima se ništa ne bi dogodilo,šta si ti mislio da oni mogu klati,paliti,pljačkati,silovati četri godine a da ih Srbi zaspu cvijećem kad ih vide !

   • Сљободане,

    На основу мале карикатуре коју си извео, могу само да кажем једну једину реченицу. Истина боли.

 2. polako a sigurno se klupko odmotava.

 3. E moj Ibrane pa znamo mi to od prvog dana, samo nas truju evo dve decenije i pričaju kako se u Srebrenici desio genocid, a sve namešteno! 1000 vi pobili, oko 1000 umrlih prirodnom smrću, oko 1.000 poginuli u borbama sa puškom u ruci, ostali sa spiska se pronalaze živi po zemljama EU i amerike i australije…Dakle sve je bilo režirano i tek će se istina otkriti i videće javnost napokon da su Srpske žrtve oko Srebrenice (Bratunac i Kravice) njih par hiljada žrtve naserovih koljača, ali baš zlikovački pobijeni nožem i razapinjani na drveću i nabijani na ražanj!

 4. Svaka čast Ibrane!
  Treba imati muda pa reći to pored ovoliko zveri.
  ČESTITAM NA HRABROSTI I ISTINOLJUBIVOSTI !

 5. Ko nije gledao dokumentarac norveske televizije,“Izdani grad“!
  Ovo se nije i nikada nece prikazivati u zapadnim medijima a u Bosni narocito,gde i sami „bosnjaci“ kao sto je komandant Srebrenice prica kako se dogodilo.Ko je prvi poceo pokolje i zasto se na kraju dogodila Srebrenica.Neka ovo pogledaju bosnjaci,snimak nisu montirali Srbi nego njihovi ljudi i Norvezani!Pre nego sto pocnu da se izvinjavaju,neka jos jednom ovo pogledaju i Tadic,Dacic,Nikolic i Vucic.Neka se izvinjavaju sto su oni prvo nas poceli da kolju..

  https://www.youtube.com/watch?v=RUuhSGnLvv8

 6. MRGUDE IZVINJENJE OD NASIHPOLITICARA NE TREBA VEC DA IH NAS NAROD KAMENUJE JER ONI NIKADA NISU NI BILI NASI POLITICARI VEC SU ONI DVORSKE LUDE ZAPADA I IZVRSAVAJU ZA SITNU LOVU IZDAJSTVO SVOGA RODA I NARODA.

 7. To smo mi odmah znali, NIJE BILO MOGUĆE DA SRBI POČINE TAKAV ZLOČIN, TO NIJE SRBSKI NAČIN.

 8. Истина на крају излази на видело, али она многе коша. Такве вести треба пренети на јавни сервис, организовати дебати. Исто, само у другом смеру као што је радио Б92 и Наташа Кандић и многи из НВО, кад су пљували по Србима и српској држави. Човек мислим реално говори велики део у Сребреници су побили сами муслимани, наравно нисам луд па да помислим да Срби нису никога убили у Сребреници. Неки су и одговарали, али је покушано да се наметне колективна кривица Србима, Тада би имало прави ефекат, овако ићи ће мало спорије. Мада на крају кад се све студиозно погледа рат у Босни је био братоубилачки, убијали су се Срби међусобно као народ подељен у три вере, тако је Толвард Столтенберг у својим интервујима износио и то до детаља образлажујући. могу они себе да називају и да су Ескими, да се тако осећају али једноставно то су што јесу. Ваљда су читали од Иве Андрића На Дрини ћуприја, који је био Србин, али није био православне вере, већ католичке.

  • Боривоје

   Ми Срби треба да почнемо да читамо „На Дрини ћуприја“ уместо „Курира“, „Скандала“, „Дезинформера“, „Њихових новина“…

 9. Od pre par sati nije moguće pristupiti tekstu o lažnoj doktorskoj disertaciji Nebojše Stefanovića koji je objavljen na sajtu pescanik.net.

  Pratićemo situaciju kako bismo utvrdili da je zaista reč o cenzuri ili napadu na sajt.

  Ono to sada znamo jeste da je veoma teško pristupiti sajtu pescanik.net.

  Veruje se da je reč o DDoS hakerskom napadu.

  Šta je DDoS napad?

  U pripremnoj fazi, veliki broj računara („agenata”, nazivaju ih još i „zombiji”) inficira se crvima koji su zapravo aplikacije koje čekaju na komandu za napad i IP adresu mete, mirujući u međuvremenu ili pokušavajući da zaraze druge računare. Kada su uslovi za napad postignuti, izvođač napada korišćenjem klijenta (upravljačkog programa) daje komandu za početak napada zajedno sa adresom mete. Agenti započinju otvaranje velikog broja lažnih konekcija ka meti, izazivajući tako ogroman protok podataka koji obično dovodi do toga da meta postane nedostupna za prave korisnike usled preopterećenja, čime je cilj napada postignut.

  NAJNOVIJA INFORMACIJA: “Peščanik.net je oboren hakerskim DOS napadom koji se odvija velikim brojem pristupa na sajt istovremeno. Neuobičajeno velika poseta počela je od kada smo objavili tekst, negde izmedju 16 i 17 sati, i napad traje sve vreme, podignemo sajt, oni ga obore i tako stalno”, rekla je Svetlana Lukić agenciji Beta.

  Ona je navela da je napad bio najozbiljniji kada je doktorski rad pomenut u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji B92.

  Peščanik uklonio sajt zbog navodnog “održavanja”. Ovo se često čini kada jedan sajt potpadne pod DDoS napad kako bi se zaštitili server.

 10. Da i nema ovog što se ruga lijepom srbskom imenu, pa sebe tobože zove „Сљободан“, e, da ga nema, trebalo bi ga izmisliti.
  Kako vas sve nije sramota da uopšte reagujete na ovo od oca i majke izasrano „čedo“, to mi ne ide u ovo što ja ponosno nazivam „moja glava“!?
  Malo li vam je što vam se, STOKO NEDOKLANA, što vam se ustaški barjak viori nad glavama, no još imate guzicu umjesto obraza da sa iskrenim i ogorčenim ustašom nešto palamudite.
  On ne može da se stidi, jer to treba znati, ali se zato stidite vi… vi, koji imate obraza da se zovete Srbima!

 11. Ljudi, ja sam redovni gledalac b92, ne mogu reci da mi je natas Kandic simpaticna, ali ovaj tekst me je doveo u ozbiljnu nedoumicu. A i kome verovati. Jos pre 10 godina me je jedan prijatelj uveravao da je ta cifra od 7000 stradalih jednom izrecena i na dalje samo ponavljana i nikad dokazana. Nisam se osvrtao na njega jer je bio od onih koji su branili Slobodana Milosevica, a sada se toga setih. Ako su bili u stanju da na Markalama onako iskasape svoje zasto sada ne bi uradili nesto slicno. Iskreno, voleo bih da se otkrije potpuna istina pa kom opanci kom obojci, ali izgleda da se to nikada nece desiti. Pa mi dan danas ne znamo sta se sve desavalo u 2.svetskom ratu. Ali nisu li i nasi radili slicno na Kosovu? Onomad iscure informacija da su nasi pobili omladince u kaficu da bi optuzili Albance. I kome verovati? Zar ja treba u sopstvenoj reziji da se bavim istrazivackim novinarstvom samo da bih bio kvalitetno informisan. Zemljo, otvorise ili bolje zaustavi se – hocu da sidjem!

 12. 19. 02. 2013. 13:03h | Đ. Barović – Vesti
  Orić je ubio 1.000 Bošnjaka (http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/293434/Oric-je-ubio-1000-Bosnjaka)
  …. bajato ti ovo , gazda .

 13. Evo najistinitijeg filma o dešavanjima u i oko Srebrenice. Ja čistiju istinu ne odgledah, a po ideji je samog učesnika pakla, mlađaHnog Alijinog i Allahovog ratnika… koji je brže-bolje, odmah nakon zakletve date JNA, pucao u tu vajnu JNA! Jedva da je i spomenuo nekakve „Srbo-Ćetnike“! Čini mi se da je dao sve od sebe da NE LAŽE!?

  http://www.youtube.com/watch?v=RUuhSGnLvv8

  OVO POSLUŠAJTE, I NE PRDNJAVITE VIŠE!!!

 14. Zao mi je svih zrtava… Nikada necemo saznati pravu istinu i reci : Prera Preric i niegova vojska je poubijala te i te, tu i tu ili Ibrih Ibrihcic … To je sustina svega, svako na svojoj istoriji vaspitava djecu i plasi ih drugom stranom tako ce neki drugi prero ubijati za 30 godina , kao i ibrih… Dok tako razmisljamo tako cemo i prolaziti… Nije sustina istrijebiti vec nauciti ali zaista nauciti zivjeti makar jedni pored drugih… Jer za 40 godina neko ce meni penzosu prekinuti vrat samo zato sto sam srbin… Ne valja sav taj poso. Spremaju nas da se opet ubijamo. Na zalost ali je tako za 30 godina opet ovo nanovo… Opet jasenovac , srebrenica i ostalo…
  Prokleti svi koljaci bili ali ja ne znam niti cu ikad znati , pa ako mi je rodjeni proklet bio… Ali posto ne znam ko su ne mogu nikog osudjivati ni karadzica ni mladica ni orica ni tudjmana nikog samo kazem prokleti svi koljaci bili!

 15. Ibran Mustafic, hvala Vam na ljudskosti i postenju. Mnogi ce Vas pljuvati zbog ovoga, jer mnogima istina ne odgovara. Ostanite mirni, s vjerom u Gospoda.

 16. Све се то може схватити просто и једноставно. Амери су безразложно учествовали у рату против СФРЈ, то и они знају. Знају да се зато одговара, па су морали да исценирају и Меркале, и Мискину и Рачак и Сребреницу са циљем да би оправдали свој разлог за рат и да не би одговарали.
  Друго морали су припремити своје јавно мњење, јер су планирали да баце нуклеарну бомбу у Србији. То је Атхисари директно рекао Милошевићу ако не потпише сравниће Београд са земљом. Град од два милиона се може сравнати са земљом једино нуклеарном бомбом. Кад га Милошевић питао како ће таку акцију оправдати пред својим аудиторијуму. Атхисари му је рекао Побили смо три милиона у Кореји, и на крају смо добили аплауз од домаће јавности. Значи да су домаћу јавност припремили унапред.
  Ја муслимане видим као браћу по крви а крволочне непријатеље по вери. То је ретко познат синдром аустралијског паука. Србин кад пређе у другу веру без обзира да ли је католичка или мухамеданска, ако му превлада искључивост новопримљене вере постаје крволок за свој народ из кога је произишао.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Јутјуб)

Без притвора за Дудаковића, браниће се са слободе

Сарајево – Суд БиХ одбио је предлог Тужилаштва за одређивање једномесечног притвора ...

Црна Гора (Фото: пиxабаy.цом)

Црна Гора: Покренута иницијатива за поништење признања независности тзв. Косова

Подгорица – Уз благослов патријарха Иринеја, митрополита Амфилохија, посланика опозиционог Демократског фронта ...