Незим Халиловић (Фото: Јутјуб)
Незим Халиловић (Фото: Јутјуб)

Имам сарајевске џамије: Српска је геноцидна творевина, а Срби – четници, фашисти и кољачи!

Сарајево- Имам сарајевске џамије „Краљ Фахд“, Незим Халиловић Мудерис поново је са застрашујућом мржњом говорио о Србима и Републици Српској. У хутби под насловом „Шта је за нас Бошњаке девети јануар“, Српску назива геноцидном творевином, а Србе фашистима, четницима и кољачима, наводи се у коментару објављеном на сајту РТРС.

 

Како изгледа свет очима исламског екстремисте у БиХ

Званичници Исламске заједнице, истражни органи, бошњачки политичари — ћуте!

Србомржња Незима Халиловића Мудериса постала је дијагноза. Уочи 9. јануара поново се повампирила. Уместо верске молитве у препуној џамији — све Србе, чак и оне који су у Другом светском рату војевали на страни партизана, назвао је „четницима“ којима је, каже, „кокарда једино трајно обележје“. У 15-минутној хутби нижу се увреде пуне мржње, у којима се повремено присети и Хрвата или, како их зове, „усташа“.

„Прихватајући 9. јануар за годишњицу ’геноцидног ентитета‘, Срби су прихватили националистичко фашистичко наслеђе, а обележавајући 9. јануар Срби несвесно признају агресију и геноцид и све оно што је настало као резултат тога“, рекао је Мудерис.

Имам зове на џихад против РС!

 

Подучава са минбера, члан Ријасета Исламске заједнице, окупљене у џамији и како је „заборав најбездушнији непријатељ једног народа“. Но, напрасно је „заборавио“ властити ратни пут. Командант Диверзантског одреда, који је по њему и добио име „Мудерис“, потом командант озлоглашене Четврте муслиманске бригаде! Не тако давно јавно се сарајевским медијима хвалисао како је са својим диверзантима „очистио“ Брадину. Ону исту у којој је, за само неколико часова, убијено педесеторо српске нејачи, жена, деце и стараца. И Коњиц су „одбранили“ и пре напада, говорио је верски поглавар. Све до последње проповеди, Мудерисова мрзилачка доктрина бележи постојаност. Ређале су се хутбе, фетве, покличи… Исламска заједница је ћутала! И ћути поново!

„То говори да је радикализација кренула својим великим замахом… То у БиХ постаје свакодневица — све је више таквих џемата, таквих верских достојанственика који наступају на такав начин“, истакао је Мехмедалија Нухић.

Својевремено је Мудерис нобеловца Иву Андрића прогласио „четничким идеологом“. Уследила је харанга на књижевну громаду, сарајевских интелектуалних конвертита. Са истог минбера и из исте џамије, два дана уочи атентата на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, бесан због дебакла Резолуције о Сребреници пред Саветом безбедности, Мудерис је молио Алаха да „уништи њихову власт, њихове породице и затре им траг“.

Да ли га је „послушао“ Алах или неко од присутних у џамији!? Ко год је, уследио је покушај конверзије речи у дела и варварско каменовање страног државника! Последње Мудерисове отровне стреле мету не траже само на српским главама, већ и у босанскохерцеговачком уставу, спорадични је глас разума из Сарајева.

 

Ни врховни тумачи Устава, који из сарајевских белих двора подврискују на све и свашта, не реагују на Мудерисове раскошне „опсервације“! „Празнују“ и истражни бх. органи! А никако не би смели!

„Његова и ратна и данашња улога морале би бити предмет активности Тужилаштва БиХ и безбедносних агенција он је и данас извор ширења мржње према другим народима и порука које могу бити позив на одређена понашања“, додао је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

Тужиоци, безбедњаци, истражиоци свих претходних година затварали су и очи и уши, не само на верско „учење“ ратног војсковође, већ и на спорадична упозорења како је џамија из које шири мржњу стециште радикалних исламиста и центар вехабијског учења.

Оћутали су и чињеницу да је џамија Краља Фахда екстериторијални део БиХ под патронатом Саудијске Арабије! Да ли је онда Мудерисова патологија — заједнички пројекат Исламске заједнице, саудијских ментора и дела радикализованог Сарајева!?

И шта је следеће из богатог Мудерисовог опуса?

 

 

РТРС

13 коментара

 1. OBREZANI SMRADU,POTURCENI:jebo ti“SRPSKI GONIC“,mamu bulu za babu je zakasnio.POPUSICE TE VI“SRPSKI PRAVOSLAVNI I RUSKOM MEDI CUPAVAC“….po redu a moze I zajedno..!!!!

 2. О мусли имаме, шта си био пре турака, кад дође до срања неће више бити ни сарајева ни имама ни српских муслимана.

 3. Trt mrt, prt!
  Kol’ko para si dobio da ne kazem sta da radis ustima, ajde kazi, ‘leba ti, obrezana poturice?

 4. Имао сам доста времена, па сам уз овај наслов прочитао у наставку и шта је хтео да каже „Како изгледа свет очима исламског екстремисте у БиХ“, па онда шта је хтео да каже „Имам зове на џихад против РС!“ па на крају сам прочитао и задњу реченицу „И шта је следеће из богатог Мудерисовог опуса?“.
  Јебеш имама из сарајвске џамије, јебеш васељенску, важно је да видимо шта је следеће из Мудерисовог опуса?
  Саветујем колегама, када кренете да читате, почните од главног наслова, па када наиђете на уоквирен неки нови наслов са сликом, то нема благе везе са овим читањем, слободно га прескочите, па када се заврши оквир, ви наставите са читањем овог доброг чланка. Ако налети неки нови уоквирен наслов, прескочите га без обзира што су у њега увалили неку интересантну слику. Даље се поступак понавља. Срећно, ако је буде, сазнаћете крај првог чланка и наравно шта је аутор хтео да каже.

 5. Кад је Косовац бесан, онда…

 6. Па од кад је Васељенска почела да нас подсећа на сличне теме и текстове, ја почео да је ценим мало више него до сада, мада нема текста који нисам прочитао…ипак.
  Мени то било симпатично и мислим да је то ипак додатни труд. За нас, читаоце.
  На страну то шта нам сервирају. Да не поредим са другим „медијумским“ порталима, довољно говори то што сам на Васељенској…они остали су два пута…
  А ти се наљутио?

  • @ Крез,
   Ја сам класичан медијумски потрошач, када нешто читам, не волим да ме повлаче за рукав. Нисам нервозан, али одмах заборавим где сам стао. Такође, деси се док читам, да нешто на десној страни екрана мигољи, мрда, светлуцка. Ја губим концентрацију, нисам толико менталан а нисам ни Наполеон, да могу то да отрпим. То сам решио програмом за блокаду тих срања.
   И не мешам се у редакцију Васељенске, али ако питаш право да ти кажем, докурчило ми је да мало, мало гледам слику Вучићеве прве жене. Ако је лепа, али досадно брате. Једно време па онај сатанистички знак у вези Црне Горе. Пу, пу, де подсетих мудератора.
   А када гледам неки филм на ТВ, а они прекину да би пустили неке рекламе, ја све напуштам, кажем гласно „Ево вам га На“. И боли ме она работа како се филм завршио. Ионако американци не праве више филмове са срећним завршетком. А српске филмове не гледам коџа одавно, и они ми се попели уз ону работу. Нарочито глумци. И глумице.

  • И ти тврдиш да ниси нервозан а написао си све то горе?
   Ајде мало размисли и батали те љутње.
   Види, ти ЗНАШ да ће ти га увале кроз рекламу, а ипак почнеш да гледаш филм???
   Поњимајеш?
   То ти као мазохизам.
   Чекаш рекламу да се разбесниш и да им га даш ево им га на?
   Поњимајеш другар? Поњимајеш шта сам себи радиш?
   Иди седи на гонак и немој ништа да мислиш.
   Питај било којег психолога да ли је то седење у гонку корисно или не и добићеш одговор да је то нешто што човеку треба али га медији изшлогирали и он више не даје себи ни трунку мира.
   Људи не схватају шта им се догађа а не могу да размисле јер немају времена од телевизије.
   Пробај.
   У почетку ће те изести нестрпљење и бес али свременом ћеш схватити. Гледаћеш само оно што ти хоћеш и то никако неће бити све редом.
   Мир гонка је незаменљив. А гонак можеш да измислиш од чега год хоћеш и где год хоћеш.
   Седи у другу авлију и гледај како петлови туцају кокошке, и опет је корисније од ТВ.
   И нареди хануми(ако смеш) да ти донесе прво ракију, па кафу и на крају да те гурне са столице ако заспиш.

 7. ma jel moguce? E,bas ti fala jarane sto mi rece da znam,sealam

 8. Мислите о томе..

  Е до турца!

  Спремте се иде други круг!
  Дај Боже да не кренемо погубљени овај пут. Наша браћа разбраћена су више него спремна судећи по ватреним говорима оних који кажу да нешто имају, ал мозга сигурно не.

 9. ..ajde braco srbi ne sekirajte se ..evo ja sam vec pripremio za toga sismisha glogov kolac ima da ga nabijem kao zeca na njega…

 10. I opet vecina Srba su jugonostalgicari i partijski podanici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Милорад Додик и Александар Вучић (Фото: http://mojahercegovina.com/)

Додик тврди: Вучић се јуначки бори за српски народ

Бања Лука-Председник Републике Српске Милорад Додик каже да је одбијање радног документа ...

Мигрантски спин унапред проваљен

Пре тачно две недеље, уочи вандредне седнице Владе Републике Српске посвећене мигрантима, ...