(Фото: Фејсбук)
(Фото: Фејсбук)

Изборна конфузија

Данас човек био он заинтересован за политику или не, једноставно не може а да не буде избомбардован информацијама које се тичу предстојећих преседничких избора.

Никола Марић

А то је, неко би рекао и сасвим нормално јер ко сме да не изађе на изборе, дај да га извучемо, довучемо, пребијемо, натерамо, да му ударимо на савест, на емоције ем на грађанске дужности.

Ко не жели да учествује у демократским изборима – да му се одузме држављанство, лична карта, извод из матичне књиге бесмртних, да му се баци у ланце или лавовима, бесконачно је идеја у овом надасве креативном коелктиву који себе назива – народ.

Хтео ти или не – мораш да се определиш, јер ово је (опет КАКО КАЖУ) – одлучујућа битка, борба између добра и зла, не гласаш ли (разуме се за опозицију) – оде све у суноврат, одосмо у провалију, Апокалипса :испуштање_крикова_и_вриска_жена&нејачи: !

Узврпољила се посебно електронска јавност, сајбер Срби и остале националне, верске, полне, свемирске, телетабиске мањине, шпорети и тостери. Површно гледано сви се слажу у једном – гласати за опозицију!

Али авај… Како ћемо сад сазнати ко је она права, истинска и једина опозиција? Није више ексклузива параноичних родољуба да указују на то како све на свету контролише Служба, већ сведочимо томе да су присталице рецимо Саше Јанковића почеле да трубе како их Служба саботира и како ЦИАБИА све контролише и управља. А ту је и Бошко који је још одавно најавио да су избори покрадени. Вукадиновић нам поручује да кампања није регуларна. Куд ћемо сад? Можда да позовемо Николу Алексића да коначно оснује онај његов преки суд? Не може он то ипак, док се коначно војска и полиција не одазову на његов позив за мобилизацију. Тако да, ништа од револуције, осим ако се родољубиви део демоса не удружи са Јеремићем, па лепо са британским оперативцима направе нови 5. октобар, па ј’ово наново, док се не сморимо од вртења у круг.

Читајући тако фејсбук коментаре и ботовања разна, помислио би човек да Вучић нема никакве шансе. Интернет анкете говоре о томе да Шешељ побеђује, на неким другим сајтовима то је Бели, али Вучић тешко да може преко 5%. Значи, нема бриге, Апокалипса је одложена, Србија је спашена? Како негде начух, причају људи да је боље и жутица да се рециклира него Вучић да настави са „издајом“. Па се тако и сва опозиција у неку руку ујединила у једном – пљувању у правцу Вучића. Сад ће и жути да се дигну да кажу како је ВУчић превише проевропски човек, одједном су прешли на ћирилицу па им смета. Мисле они – пљуј брајо, у пљувању грешке нема! Па тако и клика којекаквих незадовољника, фрустрираних робова се подигла и придружила опозиционом ботовању. Чији ботови су јачи, питање је сад! Али, да се разумемо, напредни ботови бар имају свест о својој сврси, док је неретко да опозициони ботови са слабијом скриптом или интелигенцијом често прозивају ове прве називајући их сендвичарима, а себе притом не виде. Бошко би рекао вероватно ону стару да виде људи трун у оку ближњег а не виде брвно у свом.  Тако Боле за себе каже да је једини опозиционар. Како ћемо сад одредити ко је опозиција а ко је Вучићев човек, ко је амерички, ко руски, ко на чијем броду кормилари или пак само весла?!

Чекали су тако да се Шешељ врати, па ево – вратио се. И сад, једни прозивају, други га и даље кују у звезде и његову слику поред иконе држе. Па онда имамо спрдача Белог, који својим генијалним наступом јесте успео да анимира неке успаване гласаче, па их тако наведе да изађу на изборе. Једни кажу – тоо Бели, само јако, што већа излазност, то су мање шансе Вучића да победи. А други пак казивају како је Бели пројекат службе, Сороша, Срђе Поповића, па све то кад се преспоји уствари служи томе да одузме гласове опозицији а на корист Вучићу. Закмеча Мироје адвокат ситничар и то је то – ЦИА му хаковала компјутере и силовала му инбокс. Шта’ш Мироје, следећи пут не чачкај мечке. Па ти сад буди паметан!

А у свему томе сведочимо новом РАТУ лидера ДС и ДЈБ како то новине преносе – Шутановац и Радуловић заратили и упали у жестоку расправу – на Твитеру. Цвркући као птичице, а борба лајковима, прегледима, коментарима не јењава.

Грдни Фајгељ не може потписе да прикупи па му криви нотари и наравно Вучић, који спречава јединог правог кандидата да се кандидује (јелте). Па тако заједно са Данијелом Сремац може руку под руку па у плач и кмечање. Зашто би власт саботирала Јеремића или Јанковића који су одиста озбиљни противкандидати, кад може да се позабави боранијом. Логично.

И ко је опозиција, Саша Радуловић или Саша Јанковић? Вук Јеремић или Бошко Обрадовић? За кога поштен кмет да гласа а да не испадне после да је гласао за Вучића? ДС потпомаже мало Јанковићу, па мало Јеремићу, кажу неки гласачи како наметно праве конфузију (јер вероватно раде за Вучића).

Логика би била следећа

 • Не изађеш на изборе – глас Вучићу
 • Гласаш за Белог – одузимаш гласове „опозицији“ – глас Вучићу
 • Гласаш за Радуловића – он није подржао Јанковића нити уједињену опозицију – глас Вучићу
 • Гласаш за Јанковића – служи страним интересима – глас Вучићу
 • Гласаш за Јеремића – НАТО човек – глас Вучићу
 • Гласаш за Бола – нема никакве шансе, нико га осим његових ботова не схвата озбиљно – бачен глас – глас Вучићу

Значи – сви гласају за Вучића уствари, а ти ћеш опет сутра да кукаш како ти изборе неко покр’о.

Ништа, чекај трећи круг.

Замисли дође неко „нормалан“ на власт? А нормално је већ ствар личног укуса и неких тамо емоционалних мерила. И шта, дође неко „нормалан“ а ти онда немаш више кога да кривиш за своје незадовољство. Тешко, биће да овде нико ником не ваља. Не ваља отац сину, муж жени, дете мајци. Како ће онда да ваља власт? Па никако и никад и шта год да учинимо Вучић побеђује, па што онда да не сурдукнемо директно глас за њега и да наставимо са животом?

 

Никола Марић

7 коментара

 1. Насловна илустрација је школски пример иживљавања над Србима – како су сами криви за своју судбину. Види под: Ватикан, масони, Броз, жута багра етц.

  • Ma nemoj sami … pa sto ti nesto ne promenis?
   Jednostavno ne mocni smo jer narod nista ne pita a stoka na vlasti je banda koja se iživljava

  • Nesretni Nikola je sa ovim podlim i lukavim pisanjem u službi naših neprijatelja uključujući i umobolnog i bolesnog šiptata sa istim takvim likovima oko njega i još se iživljava nad Srbskim narodom tako što mu predlaže da onda glasa za svog dželata i za uzvrat da za ova lukavost i podlost dobije „sendvič“. Dok miš jede sendvič- sir ne sluti da je to smrtna zamka, tako i Nikola ne zna da je i on sam miš i da će završiti kao miš.

  • ма јок, криви ти Никола и Вучић … а боме и ја сносим део одговорности са све Ватикан ем Масони, Циа Биа и тај рад

 2. Овим текстом сад имамо покривене све делове спектра политичке позорнице. Сада и скинси имају определење за изборе. 🙂
  М. Вацић отворено позива за Вучића а овде се као нешто паметује и увија шатро …

  • Управо тако. Свако ко је у стању да Вучићеву ВЕЛЕИЗДАЈУ стави под наводнике као само “издају“ је суштински Вучићев дрон, “сендвичар“ или само обичан идиот. Нажалост за ово последње су мале шансе.
   Зашто такви добијају простор овде поред свих плаћеничких Вучићевих “мејнстрим“ медија је дебело питање.
   Али знајући за дуге прсте Ције Бије и ненародне милиције ништа нас не треба да изненади.
   За оне нормалније од овог ЗЛА нема већег јер се представља управо као “просрпско“ а стварни циљ и задатак му је да преко свог лажног национализма и лажног патриотизма огади Србима и једно и друго.
   Зашто се млађи и наивнији пецају на такве мамце је на њима да схвате јер им не вреди причати док их не лупи о главу шта су сами себи радили.

 3. @Nikola Maric; djubre pokvareno…Veoma lukav I providan tekst. Kao neznamo ko je opozicija, pa ajde da glasamo za Vucica…Sram te bilo, idiote placeni! Lepo rece @Boba: zasto je ovakav clanak ovde. Pitajte administraciju Vaseljenske. Nik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Алесандар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић поручује: Ако немате пара за гориво немојте ни да возите ауто!

Београд – Поскупљење горива је горућа тема ових дана у Србији, јер ...

Александар Мартиновић (Фото: Бета)

Александар Мартиновић: Како вас није срамота господине Вучићу! (видео)

Београд-Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић направио је лапсус у ...