(фото:БН ТВ)

Израел напушта Додикову вилу на Дедињу

Београд- Амбасада Израела у Београду од 1. јануара ове године више не користи вилу на Дедињу, чији је власник Милорад Додик.

 

Додик подржава амерички став о Јерусалиму главном граду Израела

 

Како БН сазнаје, израелска амбасада у Београду од 1. јануара ове године званично више не користи Додикову вилу на Дедињу.

Према тврдњама извора БН-а, израелска влада је одлучила да од 1. јануара ове године више не користи Додикову вилу за потребе амбасаде те земље у Београду управо због тога што је он компромитован у јавности и што је непожељна личност за многе земље.

Додик је вилу купио када је био премијер Републике Српске 2007. године од Комерцијалне банке, иако је кредит за њу подигао 2008. године под сумњивим околностима у Павловић банци што је био предмет истраге Тужилаштва БиХ.

Вила је  површине 341 м2, поседује гараже од 45 м2 и помоћне просторије од 63 м2 те земљиште уз објект преко 350 квадратних метара.

Налази се у улици Васка Попе на броју 16 у Београду.

Како су медији тврдили, судски вјештак грађевинске струке Александар Петровић у свом извјештају је написао да се приземље састоји од ходника, дневног боравка, спаваћих соба, кухиње, мокрог чвора и оставе.

Спрат се састоји од ходника са дневним боравком, кухиње са трпезаријом, спаваћих соба, мокрог чвора и посебним делом у којем је смештен WЦ. У делу спрата се налазе спаваће собе различитих величина.

Вилу која је изграђена 2005. године вештак је проценио на 1.260.000 евра.

Још раније Додик је казао да је вилу на Дедињу купио од Комеријалне банке и да је изнајмио израелској амбасади у Београду за износ око 55 хиљада евра на годишњем нивоу.

„Кирија иде на отплату кредита за кућу која је и под банкарском хипотеком на период од десет година“, рекао је Додик још 2010. године, када је признао да има вилу у Београду.

Амбасада Израела у Београду никада није званично потврдила да се налази у вили, чији власник је био под истрагом због кредита подигнутог на сумњив начин у Павловић банци.

И власник Павловић банке и службеници који су дали кредит били су предмет истраге Тужилаштва БиХ која је окончана, такође под сумњивим околностима.

Поставља се питање како ће сада Додик отплаћивати кредит чија рата је већа од његове председничке плате у Републици Српској.

 

 

БН ТВ

5 коментара

 1. Зоран Ђинђић, звани Ђинђа Минђа, једном је на ТВ изјавио да му је плата 12.000 динара. Било ме је мало срамота јер је тада моја плата била 14.000 динара, није било руководеће место. Имао сам плату већу од председника владе, незгодно.
  А тек када је Владан Батић признао да има плату 9.000 динара, као министар правде ваљда.
  Сећам се такође да је Ђинђа рекао да Божидар Ђелић ради у иностранство за 100.000 марака месечно, а ево за љубав Србије решио да помогне и да ради за 200 марака месечно. После смо сазнали да је дошао са две пластичне кесе веша код тетке на смештај. После годину дана смо сазнали да је Божа Дерикожа отежао за 10 милиона марака. Стварно је био мозак.
  Мехо Омеровић је био досманлија директор Паркинг сервиса Београд, и супруга му је тамо радила. Дао им је Паркинг сервис по 100.000 марака кредита да купе неки лепи стан. То је било пре Шешељевог одласка у Хаг, када се Мехо жалио да му је Шеле рекао да може да му га попуши. И то смо видели и чули на ТВ, Мехо је то плачним гласом изјавио.
  А што се тиче Додика, како каже анонимни новинар, Он је био предмет истраге Тужилаштва БиХ која је окончана под сумњивим околностима. Значи, нека истрага може да се заврши под сумњивим околностима. Наравно, ако су претпоставке о причи коју је новинар чуо о додели кредита тачне. Ако су лагали Анонимуса онда и он лаже нас – није он крив. И боље што се није потписао, зна он да ћемо у сваком случају да га напљујемо па да га нахранимо.

  • To je verovatno samo promil od promila o pljackama . . . za Dodika znam da je pre poslednjih ratova imao svoje biznise, fabrike namestaja, stanove u Bg itd i da je poslovan covek, pa me i ne cudi, ali pomenuti kriminalac Djindjic (pogledajte sta o njegovim predratnim „biznisima“ u Nemackoj kaze LJ. Simonovic iz licnog poznavanja Dnjindjica), a onda i ceo DOS, sve sljam do sljama, lopov do lopova, ali ih sada niko ne dira po principu „Ne diraj me, ne diram te“.

   • @ Mile,
    Слажем се потпуно, приметио сам да се још од почетка „демократије“ јављају људи који су само љубоморни на оне тренутно на власти, е зато што ти у власти могу да краду, а ови потрчци око њих се само облизују.

 2. Кад погледам ову зграду, видим да је као створена за амбасаду. нема тог снајпера који би могао да пукне у унутрашњост. Нема прозора. Само због тога је вредна та цена од 55.000 ђенги да се плати годишње.
  Да је паметан Додик, па да игнорише ову уцену Сорошоида, па да им каже „Мрш у ….. материну….. и да зачини мало…..“, примићу ја Викиликса, па ви можете да се сликате.

 3. I opet ko o Dodiku nego soroševski ljigavci BN TV….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Војни синдикат)

Београд: У току протест војних пензионера под слоганом „Нећемо зарез, ставимо тачку на пљачку пензионера“; сви присутни незадовољни одлагањем рока за укидање неуставног Закона о смањењу пензија

Београд-Под слоганом „Нећемо зарез, ставимо тачку на пљачку пензионера“, на Тргу Николе ...

Блокада саобраћаја (Фото: Принтскрипт)

Правници се огласили поводом блокада: Грађани имају права на окупљање!

Београд – Грађани који протестују незадовољни ценама горива у Србији имају право ...