(фото:Царса)

Јелена Пономарјева: Ако отпор Београда буде сломљен цела Европа ће постати НАТО

Рукама албанских националиста, исламских милитаната, „светска закулиса“ се нада да ће окончати са српским православљем.

Јун је богат међународним састанцима на највишем нивоу. Самит „великих седам“ у Канади је окончан сукобом Трампа и његове западне „шесторке“. Председник Сједињених Држава је из предострожности одлетео у Сингапур да би преговарао са лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном. За то би, према неким аналитичарима, Доналд могао добити Нобелову награду за мир. Не унапред (авансно), као његов претходник Обама, него реално, ако договори нуклеарно разоружање Корејског полуострва. У Кини је одржан самит Шангајске организације за сарадњу (ШОС). А њу већ називају „великом евроазијском осморком“. Овде се, за разлику од Канаде, све завршило мирно, шефови држава су пријатељски потписали заједничку декларацију. Истовремено, Владимир Путин је имао плодне преговоре са кинеским предсједником Си Ђинпингом.

Сви ови догађаји били су широко обухваћени у светским медијима.

„Тајна вечера“ у Торину

У том контексту, тихо, без публицитета, у Торину је прошао 66-ти годишњи састанак Билдерберг клуба, који конспиролози зову тајна светска влада, злокобна „светска закулиса“. Повећана тајност је традиција Клуба. Нема званичних докумената, гласања, интервјуа, чак и случајних цурења у штампу. Учесници су обавезани неформалним „заветом ћутања“. Стога, верује се, да је баш овде политичка, финансијска и индустријска елита Запада одлучивала о судбини планете. Последњих година, у духу демократизације, Клуб је покренуо званични сајт, који објављује списак учесника и дневни ред. Овај пут, 130 „Билдерберговаца“ из 23 земље расправљало је о следећим питањима:

Популизам у Европи, изазови неједнакости, будућност тржишта рада, вештачка интелигенција, САД пре избора, слободна трговина, америчко руководство, Русија, квантни рачунари, Саудијска Арабија и Иран, свет „пост-истине“, актуелни догађаји.Али оно што су одлучили није познато. Иначе, иако су разговарали о Русији, званично никог није било из наше земље на „тајној вечери“. Чак ни од критичара Кремља који сада живе на Западу. Последњи пут на састанку је био 2015. године економиста Сергеј Гуријев, који је претходно емигрирао у Француску.

Премијер Србије – лезбејка

Међутим, постоји једна чињеница која наводи на размишљање. Премијер Србије Ана Брнабић се у јануару хвалила да ју је председник Клуба, Анри де Кастри (Henri de La Croix de Castries), бивши шеф највеће осигуравајуће и инвестиционе компаније АКСА (АХА), званично позвао на састанак у Торино. Њој су 42 године. Ето, исто тако 2014. године је Де Кастри позвао на „тајну вечеру“ младог политичара Макрона. Сада је он – председник Француске. Дакле, за Брнабићку, то „осматрање невесте“ такође може постати одскочна даска ка председничкој столици. У очима западне елите, позив има несумњив плус. Чланство у неформалном клубу европских лидера који су отворено објавили своју неконвенционалну сексуалну оријентацију. Поред премијера Ирске (Лео Варадкар) и Луксембурга (Ксавиер Бетел). У овом ружичастом и плавом клубу, Брнабићка је заменила исландску колегиницу која је отишла у оставку, Јохану Сигурдардотир, првог шефа владе у светској историји који је ступио у званични истополни брак.

*Да ли „Билдербергови“, који персонификују владајућу елиту Запада, теже да отргну Србију од Русије уз помоћ лезбејске премијерке? – питам доктора политичких наука Јелена Пономарјеву, признатог специјалисту за Балкан. – Москва ће изгубити у важном региону јединог истински верног савезника. Тамо више немамо никога!

Постоји таква опасност, слаже се Јелена Георгијевна. Брнабић је отворено про-западни човек. Студирала је на универзитетима Енглеске и САД. Прошла је провере у транснационалним структурама. Дакле, на састанак Билдерберг клуба, ова дама није случајно позвана. Али, њена мисија је много шира од тога да једноставно води Србију на Запад – који упорно инсистира да Београд сам одлучи са ким ће. Српско руководство се и тако већ бави политичким балансирањем. У фебруару ове године Сергеј Лавров је посетио Србију, поводом 180. годишњице успостављања дипломатских односа између наших земаља. Међутим, уочи посете, председник Александар Вучић имао је дужи разговор са шефом британске обавештајне службе МИ-6. Садржај тога разговора није познат, али сама чињеница састанка говори много. Након одласка Лаврова, Вучић је разговарао са Ангелом Меркел. Њихова суштина, такође, није објављена. Затим, помоћник америчког државног секретара Вес Мичел стигао је у Београд са новим планом Вашингтона за Косово и Метохију.

*„Западни партнери“ се председнику Србије удварају. Међутим, он не напушта Русију, деветог маја је био у Москви на прослави Дана победе. Један од малобројних страних лидера.

Али, такво балансирање између Москве и Вашингтона-Брисела не може дуго трајати. Запад, понављам, захтева од Београда да се одлучи на чију ће страну. Обични Срби су за Русију. За њих именовање отворене лезбејке као премијера је психо-историјско понижење.

*Претпостављам. Србија је православна земља са конзервативним традицијама.

Срби дубе на глави. Представник ЛГБТ као шеф владе има за циљ да поткопа темеље друштва.

Обратите пажњу: геј параде одржавају се овде иза троструког кордона полиције, патролирају са хеликоптерима, јер је српска омладина спремна да побије све ове „розе и плаве“. Немојте бити збуњени великим бројем учесника геј парада у Београду у телевизијским извештајима. У суштини ово су групе за подршку из Европе.

Међутим, ствар није само у једној Србији. Запад још једном игра на „Балканску карту“. Без сумње, о томе се разговарало иза затворених врата у клубу Билдерберг, уз учешће српског премијера.

„Депо за мигранте и терористе“

*Својевремено, Балкан је постао формални разлог за избијање Првог светског рата. Тада је босански Србин Гаврило Принцип у Сарајеву убио аустријског надвојводу Франца Фердинанда. А шта нам сада прети?

Уништавајући Југославију по тврдом сценарију почетком деведесетих, Запад се није смирио. Почео је упорно да намеће балканским земљама такозвани европски вектор развоја. Сада се догађаји интензивирају. У фебруару је Европска комисија представила нову стратегију за убрзано укључивање шест балканских земаља у ЕУ: Албанију, Босну и Херцеговину, Македонију, Србију, Црну Гору и чак делимично признато Косово. Штавише, отворено је објављено да Србија не може постати део ЕУ без признавања независности Косова.

*Шта ће Европској унији „паразити“?

Руководство ЕУ жели показати целом свету да Брегзит није ослабио њен положај. Европска унија, без Енглеске, веле, не само да живи, већ се и шири. А пошто је померање ка истоку ограничено Русијом, правац експанзије се усмерава на југ. Иако је и овде прорадио анти-руски фактор – Европска унија не жели дозволити очување и јачање позиција Москве на Балкану. Такође, у ЕУ су забринути због све веће економске експанзије Кине овде и растућег утицаја Турске. Да би се парирало томе употребљена је реторика убрзаног пријема балканских земаља у Европску унију.

Блиска интеграција ЕУ и НАТО игра своју улогу. Прво се нови чланови примају у Северноатлантски савез. Затим – у ЕУ. Након више процедура и унутрашњих политичких реформи, бивају ефикасно лишени државног суверенитета. Плус, Балкан је додатно тржиште од 20 милиона људи. Ту пролазе најважније енергетске маршруте.

*И миграционе (руте – прим. прев.) тренутно?

Брисел цинично планира, примајући балканске земље у ЕУ, да их претвори у „депо“ миграната са југа. Управо сте поменули, везано за Први светски рат, који је почео због терористичког напада у Сарајеву. Сада је на Балкану постављена нова мина одложеног али страшног дејства. Регион постаје важан стратешки спој међународног тероризма. Има регионалну специфичност, која се манифестује у два пројекта.

*Која?

Први је „Велика Албанија“. Уједињење свих територија насељених Албанцима: Албанија, Косово, Западна Македонија (Република Илирида), југоисточна Црна Гора (Малесија) и северозападна Грчка (Чамерија – „ Çamëria“ алб. – прим. прев.)… Велика Албанија је већ постојала током Другог светског рата, створена уз помоћ Хитлера и као његов савезник. Након пораза фашизма, појавила се комунистичка Албанија, део територије је отишао у социјалистичку Југославију. Распадом Југославије реанимирала се идеја о албанској држави.

Други пројекат је амбициознији – „Балкански калифат“. Иза њега стоје Саудијска Арабија, Турска, делимично – Иран. Потенцијалне границе укључују Албанију, Грчку, Бугарску, Босну и Херцеговину, Македонију, Србију, Косово, Црну Гору… Пројекти се затварају, што се тиче територија у којима је већина становништва муслиманско. Која опција ће бити изабрана од стране господара светских игара – није познато.

Наравно, постоје унутрашњи узроци сукоба на Балкану. Измешаност живота људи различитих култура и религија, који имају своје историјске претензије, презир и фобије; изузетно низак ниво економског развоја, висока незапосленост, огромни дугови, недостатак социјалне перспективе; високе стопе наталитета у муслиманским породицама итд.

Али главни фактор дестабилизације региона је спољни фактор. Прва „виолина“ припада НАТО-у, Сједињеним Државама, Турској, Саудијској Арабији; главним међународним терористичким организацијама и криминалним групама као што су у Русији забрањене: ИСИЛ, Ал-Каида; великом броју приватних војних компанија и страних специјалних служби (МИ6, ЦИА, турске и иранске обавештајне службе).

Пошто је значајан сегмент становништва исламске вероисповести, регион је постао важна регрутна зона за милитанте који одлазе у Авганистан, Ирак, Либију и Сирију. Само у Босни и Херцеговини је активно 46 војно-терористичких кампова. Постоје такви кампови у Албанији и на Косову. Враћајући се са „врућих тачака“, милитанти овде почивају, лече се, предузимају курсеве „напредне обуке“ и чекају нове налоге.

Контролисани хаос

*Зар САД, НАТО, исти тај Билдерберг клуб – не разумеју да је оснивање калифата претња за Европу и цео свет?

Одлично разумеју. Па чак и промовишу, финансирају пројекат. Задатак такозване светске елите је да се уништити социо-политички поредак који се развио у Европи. Исламски милитанти више од свега су погодни за ову сврху. То је ован[1]за уништење Европе. Сетите се тужне судбине Гадафија. Либија је била зид који је штитио Европу од избеглица из Африке. НАТО је уништио овај „зид“, Гадафи је убијен. Отворен је пут избеглицама. После „арапског пролећа“, инспирисаних Сједињеним Државама, милиони избеглица су се похрлили одатле у Европу.

Њих ће следити милитанти.

Истовремено, „Калифат“ ће затворити лук нестабилности око Русије: Кавказа, Централне Азије, Блиског истока, Балкана. Ако се дигне прашина на гасоводу Турски ток и другим важним енергетским пројектима, Русија може да стави крст. Рукама албанских националиста, исламских милитаната, „светска закулиса“ се нада да ће окончати са српским православљем.

Поред геополитичких дивиденди, организатори „контролисаног хаоса“ на Балкану очекују добит у трговини оружјем, људима, људским органима. И, наравно на наркотицима. Након окупације НАТО-а 1999. године, Косово је постало прави рај за трговце дрогом. Отприлике 30 албанских криминалних група су одговорне за испоруке хероина у Европу. Према подацима обавјештајних служби, четири до шест тона хероина произведеног од авганистанске сировине пролази месечно кроз њихове руке. А годишњи приход од трговине наркотицима износи неколико милијарди долара. И ово су само званични подаци. Мислим да је реалност много гора. Укупно, у оквиру „Балканске руте“ налази се пет главних канала за испоруку ових отрова у Европу: албански, зелени, северни, „Д“ и „Р“.

*Зар стварно не може да се на њих брзо удари, јер су сви познати?

Трговина дрогом на глобалном нивоу немогућа је без подршке банака, обавештајних служби, агенција, јавних и приватних великих корпорација. Дакле, америчке војне базе на Косову – Бондстил и Камп Филмсити – где неколико транспортних авиона слеће сваки дан, сигурно су укључене у промет дроге. На мулама и магарцима немогуће је транспортовати тоне авганистанског хероина у Европу. Прво, се све испоручује на Косово, а потом већ албанским ланцима у све европске градове.

Зашто тамо граде џамије

Активност врбовања увек почиње у џамији, – каже Јелена Пономарјева. Стога, важан фактор у расту радикализације младих – јесте грађевински бум муслиманских богомоља који се наставио на Балкану још од средине 1990-их. По правилу финансирање воде приватна предузећа и власти Саудијске Арабије, Кувајта, Малезије, Катара и Либије. Само у Сарајеву, главном граду Републике Босне и Херцеговине, већ је изграђено 140 џамија, укључујући и мега-џамију краља Фахда. На Косову, од 1999. године, подигнуто је 240 џамија новцем Краљевске куће Сауд. У том крају их има укупно 800. Практично, у сваком селу Македоније данас постоји џамија. Чак и тамо где нема муслимана.

Као што би Кинези рекли, стратегија Веи-ћи[2] дејствује ради одузимања простора како би се проширила зона муслиманског присуства. Само су Саудијци потрошили око милијарду евра на ширење ислама на Балкану: изградњу џамија, премије мушкарцима за ношење браде, женама за ношење бурки, стипендије и студијска путовања у Саудијску Арабију.

Питање – ребра: Због чега је за нас важна Србија

Русија никада није у историји Балкана довела до сукоба у региону, али је увек покушавала да их ликвидира и помогне балканским народима да бране националне интересе, очувају културне и верске традиције, каже професор Пономарјева. Напоменућу – до 2003 године руски миротворци су се налазили на Косову.

Како би оправдао повлачење мировних снага у априлу 2003. године, начелник Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације Анатолиј Квашњин је изрекао фундаментално важну фразу: „Немамо више стратешких интереса на Балкану.“ Очигледно, није изразио своје лично мишљење. Спољно-политички концепт Русије 2016. уопште не помиње Балкан.

О каквом утицају можемо причати с таквим приступом? Наравно, чувамо културне и хуманитарне везе, покушавајући да развијемо јавну дипломатију. Али сви наши напори су бледи у поређењу са радом Сједињених Држава, ЕУ, Саудијске Арабије и Кине… Само САД годишње издвајају више од 40 милиона долара како би подржале свој утицај на Балкану кроз невладине организације, медије и друштвене мреже…

Русија и Србија су повезане не само историјски, културном прошлошћу и православљем. Војно-техничка, енергетска и економска сарадња се одвијају. Имамо велике интересе у области прераде нафте тамо. Србија, за разлику од Црне Горе, није подржала западне санкције против Руске Федерације.

Ово је једина велика земља у региону која се не спрема да ступи у НАТО. Ако отпор Београда буде сломљен, заправо цела Европа ће постати НАТО. Раздвајањем Срба од Руса, Запад ће коначно одлучити балканско питање у своју корист – заувек лишавајући Русију утицаја у изузетно важном геополитичком региону света, који смо дуго сматрали нашим.

Из досијеа „Комсомолске правде“

Јелена Георгијевна Пономарјева је историчар, социолог и публициста, један од водећих стручњака о новијој историји Балкана. Професор, доктор политичких наука, председник Међународног института за развој научне сарадње (МИРНАС), заменик директора Института за систематску анализу (ИСАН). Аутор је седам монографија, неколико уџбеника и више од 160 научних радова.

Са руског посрбио: Дарослав Гужвић

[1] Прим. ДГ: Ован је у средњем веку био дрвени трупац са металном главом који је служио за разбијање окованих градских врата на улазима у градове ограђене зидинама.

[2] Прим. СС: Претеча мисаоне игре на Западу познате као ГО.

 

Дарослав Гужвић/Стање ствари

 

 

42 коментара

 1. Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

  Јелена Пономарјева: Ако отпор Београда буде сломљен цела Европа ће постати НАТО

  Beograd je poznat po otporu…..ali……zdravom razumu……….!!!!!!!!!!!!!

  • туристички угоститељ. Келнер.

   Ти лупај тачке а ја ћу шненокле.
   Да видимо ко ће имати више користи.
   И кад огладниш, не дам ти ни једну једину шненоклу. Осим ако платиш 100 евра по комаду.
   Мени тачке не требају јер сам их се натесао у животу сасвим довољно.
   Сваке године моја мама садила 500 комада расаде парадајза.
   500 тачки тешем годишње јер оне од прошле године продам тетама из комшилука и чак врло радо одем у башту да им ги убодем.

 2. sto pre udjemo u NATO i EU bolje po nas. Pa necemo valda opet ratovati sa celim NATO sami ? Kakva bre Rusija pa oni nesto da mogu pomogli bi prvo sebi.

  • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

   ……….pa oni nesto da mogu pomogli bi prvo sebi………..reče Hitler, a onda mu Žukov uđe u bunker………..!!!!!!!!!!!!!

   Niste vi bili antikomunisti………..vi ste prozapadna rusofobska govanca………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Поштујем Пономарјеву, а нарочито њену искреност према Србима. Жена нам већ годину дана отворено поручује да је руски државни врх, Србију продао и одрекао се Балкана, са чим се она не слаже. Руска политика је толико ужасавајућа за нас, да нам главни руски експерти за Балкан отворено кажу, не надајте се у Русију и из месеца у месец све јаче поручују готови сте, НАТО и ЕУ ће вас најзад прогутати, а кад се то деси, од вас Срба неће остати НИШТА и у свему томе, Косово вам је заувек отишло бар што се тиче Русије и њене политичке елите! Последње пола године нам то отворено поручује и Гускова, која је пре увек знала некако да оправда потезе Кремља, вероватно се надала да ће бити боље, али сад се и Гускова придружила Пономарјеви и поручује Србима непријатну истину, да је руски врх коначно отворио карте и да ће помоћи да шиптари преузму Космет Путиновом подршком Вучићу и да шта год да се деси, Русија ништа неће урадити да помогне Србији, а ја додајем да нам од комунизма никад није ни помагала, често напротив. Ствар је толико лоша, да чак ни госпођа Гускова не жели више да Србима даје лажну наду, јер то није етички и види се да је и њој непријатно иако је повезана са Кремљом али нам на неки дипломатски начин нам поручује Срби, Русија вам није мајка него маћеха и по питању Космета ће се понети као Понтије Пилат и опрати руке, што је до сад увек и чинила, само Срби се заљубили у Путина. У овом тексту, иако је хаотичан (не знам ко и како га је преводио), Пономарјева се ОПЕТ понаша пријатељски и не жели да лаже Србски народ о руској помоћи која никад неће доћи (у многим њеним текстовима се види да је и она због тога јако разочарана) и у очи нам баца непријатну истину о потезима Путиновог кабинета. Подсетила нас је на који начин је руска војска 2003. напустила Космет. Руска војска се повукла уз речи начелника генералштаба руске војске, да Русија на Балкану нема више стратешких интереса, а држали су кључну позицију на Балкану, Приштински аеродром. Многи Срби Путинофили криве изрода тадића и ДОСманлијску власт као разлог повлачења руске војске са Космета, али то једноставно није тачно, јер руске трупе су биле на КиМ као и у Босни по мандату УН и то нема никакве везе са тиме ко влада у Србији. Зар не видите да нам госпођа Пономарјева по ко зна који пут најискреније и пријатељски говори да руска влада није уз Србију и Србе и њој је због тога јако жао, јер Срби су били једини прави савезник Русије на овим просторима, а и шире, па и данас је србски народ једини русофилски на Балкану и без мрље на образу у нашим односима током целе историје. Коме повлачење руске војске са Космета, уз јасну поруку руског начелника генералштаба, није довољан доказ да Русија код нас и са нама нема више никаквих стратешких интереса, Пономарјева нам је навела и новију информацију, која шаље јасну поруку, а то је да спољно политички концепт Русије из 2016. УОПШТЕ НЕ ПОМИЊЕ БАЛКАН, ПА САМИМ ТИМ НИ СРБИЈУ!!!!!

  Русија није слободна земља, тј. руски народ је и даље роб јеврејских олигарха, који су се уортачили са Путином само тако! Тачкасти нам је после поновног избора Путина за председника обећавао свежу крв у руској влади, склањање либерала, а можда чак и Медведева (који се руковао са Тачијем пре неки дан у Турској), јачу и агресивнију спољну политику и враћање смртне казне. Десило се све супротно! Сви либерали у руској влади су остали, а они који су били енергично против запада су уклоњени (Рогозин је буквално истеран из владе), а уз све то добили смо и нове либерале и људе који су доказани руски непријатељи, међу њима и Јељцинов зет, који је постао Путинов лични саветник (зет човека који је уништио Русију), а најгоре у свему је да су изјавили да је Јељцинов зет саветовао Путина 20 година и то у тајности, тако да то није ништа ново. Сад више нема потребе за чуђењем, зашто се у Путиновој Русији отварају Јељцинови маузолеји, против којих је 80% Руса! Скоро да нема Руса који не мрзи Јељцина! Карте су отворене и сад је много тога јасније и нама и Русима! Путин је почео да губи и подршку људи са запада који су антиглобалисти, међу њима и многе интелектуалце, а њихов главни аргумент поред млаке политике и уништавање руских савезника је то што је и Путин исто као и Трамп у кревету са Израелом. Свима је нарочито иритантно Путиново често састајање са премијером Израела, убицом и лажовом Нетањахуом, а кад се не састаје са њим, онда се константно дружи са другим јеврејима, нарочито са јеврејским високим рабинима. Русија исто као и Србија, тек треба да се ослободи!

 4. Молим администратора да обрише коментар ове комуњаре што Једе….. говна….. туђом руком….. да не би и ја почео да псујем и вређам. Уздржавам се, јер човек није како треба, али молим вас да моментално бришете и његове и све остале коментаре, који због недостатка аргумената знају једино да псују и вређају, како мене тако и све друге коментаторе, са којима се не слажу. Лик живи у неком свом свету и немам ништа против тога. Игнорисао сам га неко време, јер што каже наш народ, што више дираш говна, она више смрде. У овом случају не могу да га игноришем, јер своје личне особине, навике, па чак и његов јеловник приписује мени. Кад би било ко овде јео говна, њега би одавно појели.

  • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

   Od srpskih fašista………..jedino više smrde hrvatski………..ti si primer………….!!!!!!!!!!!!!

   Slušaj govnaru………..svoje fašističke izopačenosti protiv Rusije………..pričaj na trgu Bana Jlačića ili u Lavovu kod Banderovaca……….!!!!!!!!!!!!

   Ako misliš, da ćemo slušati ta govna bez reakcije………..zajebao si se………!!!!!!!!!!!!!

   Pošalji mi adresu, da ti pošaljem cisternu nemačkih govana, kao poslasticu………..jer, odavno, jedeš ……….samo………balkanska……………!!!!!!!!!!!!!

   Pošto je sve nemačko najbolje, onda su im i govna ukusnija od naših…………..!!!!!!!!!!!!!

   Možeš počastiti i ostale srpske fašiste………….biće doljoljno………….cisterna ima 300 000 litara………..!!!!!!!!!!

   ČEKAM ADRESU………….!!!!!!!!!!!!!

   • Свака част! Сам си признао да си пун гована и то немачких гована. Сад нам је јасно зашто су ти коментари пуни срања.

    Личну адресу? Какав си ти то фрајер? Па дај ти своју личну адресу. Ево ако ми даш твоју адресу, послаћу ти не говна, него 100€ о којима причаш кад год се са неким посвађаш, од кад си се појавио овде. Ма даћу ти и 500€, само нам се скини са курца и престани да пишеш глупости на овом сајту, јер твоји коментари заиста заударају! А сад знамо и зашто!

    П.С. Админе немој да бришеш ништа, нека људи виде какав је!

    • Taj u glavi ima crne rupe. Zato i pise sa tackicama jer nije u stanju da sastavi normalnu recenicu. Mucenik, Titov ucenik.
     Ja sam mu licno urucio pisamce za ludnicu, medjutim ni tamo nije dobrodosao jer pacjenti se zale da im takva budala ne treba.

     • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

      Ovaj fašista iznad tebe je nahranjen nemačkim govnima, sad će zaspati i nije interesantan……….dok se ponovo ne usere ………..!!!!!!!!!!!

      Ti psihopato si mi interesantniji………….!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ispričaj nam, kako si unovčio znanje iz raketne propulzije u Americi……….sastavljajući nameštaj po magacinima i betonirajući staze sa crncima………….dok nisi skupio dovoljno love, da kupiš zverinu od auta……….!!!!!!!!!!!!!

      Ne mogu spavati od uzbuđenja……….odkad si mi obećao, da ćemo napraviti jedan krug……….!!!!!!!!!!!!

      PS: Imao si sreće………..što potomci kurvi i kolekcionari skalpova…………više plaćaju bele od crnih robova………..pa si mogao uštedeti neku crkavicu…………koja ti ostane nakon obroka od piletine, koja smrdi na pileća govna………..!!!!!!!!!!!!!!

 5. туристички угоститељ. Келнер.

  Игоре, има истине у твојим коментарима, али мало претерујеш.
  Вероватно си чуо за ону „Чувај се и Бог те чува“
  То буквално значи да добијаш Божју помоћ ако и сам себи помажеш, али не каже ни буквално ни тривијално шта добијаш ако само седиш, плачеш и чекаш да неко дође и очисти ти авлију.
  Мада ја нисам превише религиозан, ипак ствари стоје овако.
  Срби чекају да Руси дођу, а ништа не предузимају.
  Како су Руси помогли Домбасу?
  Па тек када се Домбас активирао.
  Како су и када помогли Сирији?
  Па тек када су Сиријци позвали Русе али уз страховите борбе и битке које су губили.
  Шта Срби губе када се не боре?
  Све!
  Не криви друге зато што је Српски народ упао у замку и саплео се. Није је схватио, није је ни видео да долази а она се проваљала Србијом на шерпама. На крају крајева, сила која је ударила на Србију је била скоро дефинитивно решена да нас сатре, иако смо се добро држали. И били смо добри све до шерпи.
  На неки искривљени начин, ипак се држимо и данас, а то ипак НИЈЕ нашом заслугом. Да није Русије, Србија би већ била укинута.
  Ту је руски амбасадор и то прилично активан, ту је руска компанија, ту је руска ватрогасна бригада…На неки начин, Руси се држе за ветар у Србији али ипак опстају. Не терају Вучића и не уцењују га да им да дипломатски статус, мада га стално потсећају, али не терају га јер знају да ће у кратком року бити смењен и да ће на његово место доћи још гори, ако призна Русима дипломастки статус.
  Ипак, РУСКА основа за било какве акције и било када је ту, у Србији и прилично нервира Запад. А нервира га зато што знају шта може да се догоди преко ноћи.
  НИСУ Руси оставили Србију, мада не таласају.
  Русија која се повукла са КиМ и није данашња Русија, мада се прича да је Путин лично потписао наређење. Ни он онда није био данашњи Путин, него подређени. Не би он потписао један тако значајан акт самовољно и без наређења, јер то повлачење је државна наредба.
  Након Октобра у Србији је настао издајнички хаос и то је оно што Руси неће изнети јавно јер ће их данашња фаланга издајника политички истерати из Србије а Запад ће једва дочекати. Досовци су раширених руку и стегнута срца примили НАТО „посматраче“ јер је НАТО и подржао српски октобар. Посматрачи су и данас у Србији, командују и све иде како они хоће. Србија није стисла петљу после Октобра ни један једини пут.
  Да те не подсећам на Сирију.
  На крају крајева, кривити Русе за нашу пасивност или било кога другог, заиста нема смисла.
  Чини ми се да си речи Пономарјеве гледао у „зрцалу“ и нимало ми се не свиђа твој коментар који је дефетистички фаталан и још га постављаш као нешто 100% сигурно и финално, што подразумева да нема примедби. Мало апсолутистички, зар не? Ти то пишеш без трунке ограђивања, као да је то све апсолутна истина.
  Ја то нисам прогутао. Иако знам да ланем на Русе жестоко због саме Русије и капитализма који кења по руском народу, за чега Путин уопште није крив, ја сматрам да Србија данас, дакле данас, не сме никога да криви док не учини прву ствар која је само и једино на Србији и Србима.
  А када то учинимо, онда се гледа ко какву песму пева.
  Кривити друге што нам не помогну а бити пасиван до бола, заиста нема основа.
  Не кажем ја за тебе да си пасиван, него се то односи на цео Српски род.
  Зашто је то данас тако, чему води и како прекинути овај ланац сатирања Срба је друга тема и доста широка, али ако Срби тако нешто ураде и кад ураде, неће остати без подршке из Света сигурно.
  Велике силе су удариле једна на другу. Малима лете главе. Можда је и добро што нисмо активни овог момента, али кажем, то је друга тема и један сат није довољан да се обухвати и приближно објасни. Од тога сам дигао руке одавно, јер мало ко овде жели данас такве расправе. И то има својих разлога.
  И на крају Игоре, ја нисам петљао са стањем у Русији. Неке ствари сам набацио успут и без значаја, али сам писао највиеш о стању у Србији.
  Због чега и како ти налазиш да је стање у Русији узрок наше данашње политике и да су Руси „криви“?
  Па није Русија окупирана, него Србија.
  Нисам ово писао да оповргнем твој коментар 100% и рекао сам да има делова са којима се слажем. Уосталом, на тако дугом коментару је увек могуће извлачење из контекста и то се и мени догађало много пута.
  Оно што не прихватам је Божја одлука коју си ти донео уместо Бога да ствари стоје онако како ти кажеш.
  Не стоје Игоре. Бар пола не стоји.

  • Туристички угоститељ. Келнер Ја своје коментаре пишем управо због тога, а понекад можда и претерам, јер желим да Срби престану са чекањем Руса и било кога и да најзад сами нешто предузмемо по питању гована у којима смо се нашли. Веруј ми да многе ствари не пишем напамет! Сваке године идем у Русију и околне земље и кажем оно што пуно руских патриота мисли. Осим повлачења руске војске са Космета, навео сам и да спољнополитички концепт Русије из 2016. уопште не помиње ни Балкан ни Србију. Дакле то што кажеш да Путин из 2003. и 2016. није исти и не држи воду у фигуративном смислу. Али по свој вероватности у буквалном смислу си нехотице у праву! Прави Путин из 2003. је или мртав или се повуко и то је јавна тајна. Русију води Путинов двојник и то не један него више њих. Данашњи Путин не зна да говори немачки, а бивши Путин је говорио немачки перфектно. ЦЕЛА РУСИЈА се забезекнула, кад је Путин 2012. изабран поново за председника! То по изгледу једноставно није био исти човек као стари Путин! У најмању руку је урадио пластичну операцију, али онда би морао да буде одсутан минимум месец дана. Фора је у томе што је Путин од доласка на власт буквално сваки дан на ТВ-ју. Кад је једном нестао за 3 дана настао је хаос. У Русији скоро сви знају да правог Путина одавно нема, зато што су правог Путина уклонили. Овај данашњи се развео одмах након што је 2012. опет изабран за председника, јер Путинова жена није хтела да живи са човеком кога не познаје тј. странцем. Људмилу Путину су одавно ућуткали и нико не зна где је! Путин није један човек, него су од њега направили јавну фигуру и представу за народ од неколико двојника и сваки има свој задатак (1 иде у иностранство, други прича на ТВ-ју итд.). Најбоље законе за препород руске економије и војске је направио стари тј. прави Путин. Он је затварао јеврејске олигархе, а нови их пушта из затвора. Сви важнији закони су донесени у његово време тј. пре Медведева. Прави Путин је у Русији нпр. увео програм и новчану помоћ за мајке ради пораста наталитета, направио најмањи порез на свету који важи до данас и то од 13% за све и Русија има најмањи порез на свету, мање него и од Израела, плус најјефтинију струју! Ако знаш руски, оди на руске сајтове и истражуј мало. А ја нисам само истраживао, него су ми то у очи рекли прави Руси који су забринути за Русију. Овај нови Путин Сибир поклања Кинезима, који никад нису били руски пријатељи! Поменуо си Донбас. Брате, Русија Донбасу скоро НИШТА не помаже!!! Путин је оставио сав јељцинов кадар либерала, а уклонио генерале патриоте. То нећеш видети у страним и нашим медијима него у неким руским. И ја нисам у почетку веровао, али све чињенице иду на руку томе да је тако и смета ми то што Русијом управљају јевреји у већој мери него икад. Ако гледаш руску главну државну ТВ, њен директор и главни уредник је Јевреј. СВИ ГЛАВНИ И НАЈПОПУЛАРНИЈИ ТВ ВОДИТЕЉИ, забављачи, певачи и глумци у Русији су јевреји!!!!! До пре пар година сам све то оправдавао на неки начин, али кад видим колико дебилизују Русе јеврејски забављачи није ми добро! Јако мало Руса је на важним положајима, а који су остали, њих склањају. Већина руске елите и најутицајнијих људи у влади, политици, бизнису, медијима итд. су јевреји, који чине свега 1% руског становништва! И понављам да ја не кривим Русију за све, него желим да Срби прогледају да је све са Русијом обична фарса и да коначно Срби сами предузмемо нешто и узмемо ствари у своје руке, јер нема другог начина за слободу осим борбе! Слажем се са тобом да су шерпаши Србији донели највеће зло!

   • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

    Келнер Ја своје коментаре пишем управо због тога, а понекад можда и претерам, јер желим да Срби престану са чекањем Руса и било кога и да најзад сами нешто предузмемо по питању гована у којима смо се нашли.

    Što ne preduzmeš……….šta čekaš………???????????

    Ti i tebi slični fašisti………..ste nas uvalili u govna……….!!!!!!!!!!!!

    I onda su bili krivi Rusi………..zvali ste ih komunjare………..!!!!!!!!!!!!!

    Jedi ta govna iz cisterne od 300 000 litara i ćuti………..ovo ropstvo će trajati vekovima………..!!!!!!!!!!

    Kad vi nešto zaserete………..to dugo traje………..!!!!!!!!!!

 6. туристички угоститељ. Келнер.

  Е јебига!
  Путин јесте пластична лутка, али лутка коју 1% Јевреја на изборима нема шансе да изабере ни за прецедника општине Крчедин. Која уосталом и не постоји.
  Од 150 милиона Руса, 140 милиона гласа за Путина.
  Јевреји их зајебали?
  Јевреји волу Сиријце таман колико волу и Палестинце, а „нови“ Путин у „договору“ са Јеврејима, ослободио Сиријце??? И поставио им Иранце згуза??? И то све уз присуство пола флота НАТОа око Сирије којима дозволи да понекад испале родољубе из старих залиха по наменском терену, као што је неупотребљавани аеродром. И онда цео Запад пише како је победио Путина и разбио га у Сирији. Ето, то је Нетанијахуова заслуга и утицај на Путина.
  Нормално да вас Путин све редом зајебава када је Нетанијахуа довео у Кремљ и довукао му највеће непријатеље на границе и у Кремљу га саветује како да мање једе говна.
  Нови Путин у сарадњи са старим скоро разбио све што је Запад заједно са Јеврејима спремао 70 година, полако, пажљиво и сочно.
  Када је Америка задњи пут напала било кога?
  С Кореју су морали да позову на преговоре први пут од када су растурили Кореју. Никад то нису хтели.
  Оно што су Амери мислили да Путин никад неће урадити, да се неће усудити, Путин је урадио. Путин је окренуо све што је могао ка Кини а Кина вероватно „велики“ пријатељ Израела па се отима да гради Сирију и опорави је заједно са упорним помагањем Ирану???
  Окренуо се Кини и дао им готово све што је могао, дао им бесу да ће јебати сваком матер ако нападне Кину само да спасе Русију од поновог финансијског колапса. Јебига, Кинези морају добити нешто за све паре које су стукли у Русију. А Руси би им дали мог корчагина да Кинези нису одрешили кесу колико Русима треба.
  УСПЕО ЈЕ, мајке му га спалим а уопште није стари Путин.
  Запад провриштао и сада се залеће на Кину која ужива све бенефиције Русије, која је готово без муке увела санкције Америци јер се испоставило да су санкције према Русији довеле до распада ЕУ и буђења „сила осовине у ЕУ“ које се окрећу Русији.
  Ко ГАРАНТУЈЕ Кини да неће остати без ресурса за своју производњу?
  Русија или Нетанијаху или Америка?
  Русијааааа, Игоре брате мили.
  Нетанијаху, лутка о канапу Америке, летује код Путина. А онда кад дође Си да јаше раге са Пурином, Нетанијаху носи штитове и прича о замковима које не треба да нападну јер није лепо.
  Мислиш да Амери ништа не покушавају да убеде Путина и преко Нетанијахуа?
  ЈЕБЕН играч тај нови Путин.
  Јеботе, теорије завере ће нам доћи главе.
  Политика није само када ја извучем бичове из мог мозга и почнем да тучем Русе што су такви и што су се опоравили а мени не дају ни један гутљај. Политика није када ја загракћем на Путина што је дао Кинезима све спорне граничне територије на поклон без даље расправе.
  Јесте, дао им и један делић сибира да уђу са 100000 Кинеза и да сеју рижу. И ја онда псујем ко кочијаш, Кинези дају милијарде за све то, Американци запене јер нису сјебали Руски буџет ни за долар са својим санкцијама, ЕУ државе запене јер немају коме да продају јабуке и хризантеме па онда Амери пујдају ЕУропљане и траже паре за своје пушке. То ја радим само да „удовољим“ вештачким патриотима, иначе ситуација са Русијом је натерала Запад први пут у задњих 70 година да се замисле, спусте лопту и да траже време за нове планове. А то време су купили уводећи санкције Русији готово жртвујући део ЕУауе. Све само да Америка смисли нове планове, јер Нови Путин им разбио у парампарчиће старе планове.
  Уф, теорије завере и територије завере ме збуњују невиђено.
  Морам да прекинем, иначе ћу почети да пишем докторску дисертацију а мозак ми мало офуцан. Ионако већ давим и сам себе.

  • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

   Dugo te je jebavala zagrebaćka ćitanka……….a sad dolaziš sebi………!!!!!!!!!!!

   Drago mi je……….!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Русија има 144 милиона становника без Крима. Право на гласање је имало 109 милиона са све многобројном руском дијаспором и са Кримом. Укупна излазност је била 67 посто тј. око 73.5 милиона СВИХ Руса са правом гласа, укључујући Крим и целу дијаспору и Путин је од тога добио 56 милиона. Дакле Путин је од свих људи који имају право на глас (109 милиона) добио такорећи половину. Значи није ко што ти кажеш да од 150 милиона Руса 140 милиона гласа за Путина. А је л знаш какви су му били противкандидати? Комунистичка партија чији кандидат је био јеврејски олигарх, Жириновски који глуми највећег руског патриоту и Руса који би да зарати са целим светом, а пре 10 година су га ућуткали кад су открили да јеврејин и то толики јеврејин да му је чак рођени отац му сахрањен у Израелу. По израелским законима Жириновски има право на држављанство Израела. Дакле тај Жириновски глуми највећег патриоту а није уопште Рус. Да ли ти уопште разумеш да Руси као ни ми Срби, НЕМАЈУ ВЕЛИКОГ ИЗБОРА НА ИЗБОРИМА!? Русијом не владају Руси и то уопште није тајна ни теорија завере, него проста чињеница! Нпр. кад сам овде путинофилима објашњавао да је олигарх Абрамович који је опљачкао ВЕЛИКО РУСКО БОГАТСТВО јеврејин и да је добар Путинов друг, они ме напали да лажем а нарочито Ангела, Абрамович није јеврејин него Рус, немој да лажеш. Али пре месец дана кад су амери Русији увели нове санкције, које погађају и олигархе повезане са Путином, Абрамович је тражио држављанство од Израела и одма по хитном поступку га и добио! А имао си и глупих Руса као и Срба, који су се хвалили да је легендарни енглески фудбалски клуб купљен од Абрамовича постао руски клуб.

   Натањаху није америчка лутка него је амерички ГАЗДА!!! Натењаху је у својој књизи средином 90-тих “предвидео” рушење Кула близнакиња у Њу Јорку од стране исламских терориста, а срушио их је израелски МОСАД. Натањаху не моли Путина ни за шта, него Путин моли Натањахуа да мало олади са бомбардовањем Сирије! Натањаху Сирију бомбардује минимум једном месечно и то ЖЕСТОКО, а Русија и велики Путин не смеју да писну или боље рећи неће да писну! Путин је увео закон да у Русији ко посумња у јеврејски холокауст или јавно изражава антисемитизам иде директно у ћорку! Једина земља на свету која има исти закон је окупирана Неммачка. Да ли си ти свестан да је Медведев такође јеврејин и управо зато кад је кандидован за председника Русије, многи Руси су се дигли и бунили баш због његовог јеврејског порекла. Власт их је брзо смирила! И кад већ помињем Медведева, већина Путинових присталица га мрзи и жели да му види леђа, али Медведев који је отворени прозападњакак никако да оде. И само да знаш кад су избори за владу Русије, на изборе изађе једва толико бирача колико их је ове године освојио Путин (око 55 милиона) и за Јединствену Русију гласа свега 20% Руса са правом гласа, тј. Јединствена Русија је на изборима добила око 25 милиона гласова. Медведев има куће и виле по целој Европи, страшно добро спика енглески, а у Италији има и винограде. Одакле му бре!? Од премијерске плате? Ја ти говорим ствари са видика многих руских родољуба, који су слични нама Србима на овом сајту и нисмо у стању већини Срба да објаснимо да је Вучић издајица и да не знамо да ли је Вучић Србин, хрват или шиптар! Многим Србима не можемо да докажемо ни званичне биографије “србских” политичара, нор. да је Вук Јеремић изданак породице Поздерац, а самим тим и потомак последњег турског аге на Балкану, да му је деда био учесник цртања АВНОЈ-евих граница (где су Србима слично ко и Русима узете чисте србске/руске територије), Хамдија Поздерац ватрени муслиман и комуниста. Вуковог деду Хамдију Поздерца називају оцем бошњачке нације, а Вук је владао Србијом заједно са усташом Тадићем (ујак му био највећи усташа у Босни францетић) и Вук Поздерац се кандидује за председника Србије. Кад то кажеш просечном Србину, он каже то су теорије завере, а Вуку Јеремићу то све пише у званичној биографији и пре годину две је ишао чак и на скуп породице Поздерац, што су објавили СВИ МЕДИЈИ и изљубио се са баком Садетом и изјавио да је поносан на своје муслиманско тј. бошњачко порекло. Занимљиво да је муслиманска породица Поздерац одликована од стране Израела за антифашизам у сред Београда.

   То ти помињем зато што је у Русији ствар ИСТА! Русијом не владају Руси! Путин добија подршку на изборима јер просечног Руса плаше 90-тим као и Србина. Један од Путинових против кандидата је била и госпођица Собчак, којој је Путин рођени кум, мислим да прави а не двојник. У свему томе не знаш ко кога јебе! Што се тиче двојника. У прилог томе иду не само друкчија боја гласа и црте лица, него и Путинова висина. Пре 10 година је Путин био мањи од Медведева, који је метар 60 или мање, а пре пар месеци кад је певао руску химну, Путин је био виши од познатих личности за које се зна да су метар 75. Колико је висок Путин? Нико не зна, тј. зависи од дана кад и где се појави. Путинове ћерке, жену Људмилу и блиске породичне пријатеље је прогутао мрак и много Руса се пита да ли су уопште међу живима. Јевреји владају Русијом иако их је свега 1% и исто тако владају и Америком, Немачком, Француском, (преко новца и утицаја владају и Србијом) и све те велике земље под контролом јевреја у јавности глуме једни другима непријатеље а у међувремену јебу мале народе.

   Сирија није ослобођена, него у жешћем грађанском рату! Путин је још пре 2 године рек’о да је Сирија ослобођена, али тамо и даље букти рат. А колико се Путин и Русија сикирају за Русе ван матице говори не само стање у Украјини и Донбасу, него у свим бившим совјетским републикама, па чак и у балтичким патуљцима, где скоро пола становништва чине чисти Руси и причају искључиво руски. Да не говорим о неколико десетина милиона Руса у Казахстану, Туркменистану и осталим бившим руским територијама, где су чак и за време доласка Путина на власт Руси чинили преко пола становништва (Казахстан) а сад их је мање од трећине. У главном Латвијском граду Риги, живи више од 50% Руса, градоначелник је Рус а они им забранили Руски језик у медијима и школама! Шта чини Путин и Русија поводом тога? НИШТА! Да ли треба да зарате? Могли би да упадну ко 2008. у Грузију и да ишамарсју њихову елиту тј. Покажу зубе! Да подсетим да Русија у Грузију није упала због Руса него због Осетије и Абхазије, где не живе Руси него та два мала народа. Руску културу и Русе буквално убијају на местима где је вековима била Русија, а то су све бивше совјетске републике и тамо је живело и живи десетине милиона Руса и данас, које полако асимилују и то руски “пријатељи” попут Казахстана, где је већину становништва 1995. око 60% чинило чистих етничких Руса! Једини модерни руски владар који је био права опозиција како западу, тако и унутрашњим руским непријатељима (иако он није био Рус) је био Јосиф Стаљин и то је то! Сви остали су били у кревету са западом, само неко више а неко мање.

   Све то ти причам као човек који воли Русију, а и жена ми је пола Рускиња, плус међу русима имам родбину не само са женине стране, него је од оца брат ожењен Рускињом и живи у Русији тј. у Москви. Осим њега имам још рођака ожењених Рускињама из Русије. Имам родбине и у Курску и у Свердловску и у Москви и у неким деловима Подмосковља. У мојој кући се уз србски прича и руски језик и све ово пишем не што мрзим Русију, него зато што волим Русију и што је то тужна истина. Напомињем да такве ствари пишем само на патриотским сајтовима тј. само овде на Васељенској, што значи да ни Путина ни Русију НИКАД не критикујем на прозападним медијима у Србији, нити на западним медијима на енглеском, нити ту где живим. Кад неко од западњака покаже Русију у лошем светлу, оћу да се бијем с њим ко да је увредио Србију! А моја супруга је знала да се закачи са људима на послу и то са онима који су на мало вишим положајима, кад су Русе представљали у лошем светлу и у стереотипима, иако није чистокрвна Рускиња! Дакле то што причам нису теорије завере, него чињенице (80% сигурно)! Немаш појма колико бих волео да у овом случају грешим и дао би све да по питању Русије и Путина нисам у праву. Размишљао сам дуго као ти и тражио изговоре, да је то стварно, не би Путин радио ово или оно. На крају кад сваке године идеш у Русију, пратиш руске медије, причаш скоро сваки други дан са родбином и пријатељима из разних делова Русије, добијаш чистију слику, а та слика није ни мало лепа колико би ја и ти желели!

   • П.С. Заборавио сам да у вези избора подсетим још националне мањине, од којих минимум 15 милиона има право гласа, а већина су муслимани и СКОРО СВИ су за Путина! Оди на Гугл и погледај главни град Чеченије Грозни како је изграђен за разлику нпр. од Курска и колико богатство има чеченски лидер а све је покрадено од руског народа, само да глуми руског пријатеља. Пријатеље које мораш да купиш нису пријатељи. И да подсетим да је Путин лично отворио највећу џамију у Европи, а трећу највећу на свету у сред Москве! У Москви НИКАД није било муслимана ко за време Путина а Кинези нису смели да уђу ни у Монголију, а камо ли у Сибир! Руси су православни бели народ и не воле мулти култи друштво по западном моделу. У Русији живи око 100 националних мањина, али свако је знао где му је место! Кад од Путинових освојених 55 милиона одузмеш 15 милиона који нису Руси, добијаш око 40 милиона, што и није нешто с обзиром на број руског народа! Као што кажеш, тешко је све проблеме ставити у један коментар, јер их има много! Како год окренеш руској влади је Србија задња рупа на свиралу. Као музичар могу да ти кажем да се задња рупа на свиралу никад не употребљава, па зато наш народ користи ту пословицу у случајевима, кад неко или нешто одређеном човеку ништа не значи.

    Поздрав!

   • П.С. Заборавио сам да у вези избора подсетим још националне мањине, од којих минимум 15 милиона има право гласа, а већина су муслимани и СКОРО СВИ су за Путина! Оди на Гугл и погледај главни град Чеченије Грозни како је изграђен за разлику нпр. од Курска и колико богатство има чеченски лидер а све је покрадено од руског народа, само да глуми руског пријатеља. Пријатеље које мораш да купиш нису пријатељи. И да подсетим да је Путин лично отворио највећу џамију у Европи, а трећу највећу на свету у сред Москве! У Москви НИКАД није било муслимана ко за време Путина а Кинези нису смели да уђу ни у Монголију, а камо ли у Сибир! Руси су православни бели народ и не воле мулти култи друштво по западном моделу. У Русији живи око 100 националних мањина, али свако је знао где му је место! Кад од Путинових освојених 55 милиона одузмеш 15 милиона који нису Руси, добијаш око 40 милиона, што и није нешто с обзиром на број руског народа! Као што кажеш, тешко је све проблеме ставити у један коментар, јер их има много! Како год окренеш руској влади је Србија задња рупа на свиралу. Као музичар могу да ти кажем да се задња рупа на свиралу никад не употребљава, па зато наш народ користи ту пословицу у случајевима, кад неко или нешто одређеном човеку ништа не значи.

    Поздрав!

    • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

     Koliko brzo jedeš……….smazaćeš, onu, cisternu za par dana……….!!!!!!!!!!!!!!!

     PS: Koliko te plaća Nataša Kandić……….kad kreneš u Rusiju na opipavanje pulsa ruskim fašistima……….????????????????

 7. Сумадинац, ЈЕБЕМ ОДМА!

 8. туристички угоститељ. Келнер.

  А бе човек, куд си навро тако силовито?
  Прво, ако Путин није довољно учинио за Русију до сада, нико и никад неће. Такви ко ти би хтели да он једноставно притисне црвено дугме и докаже вам да је по вашем укусу.
  Па Русија се ослободила гњидавих република тек ту пре пар деценија и остало јој да се још усправи испред притисака ЕУ и Америке а и то је Путин већ завршио.
  За један живот превише. Сада му остаје само да смири лопту колико је могуће и осигура терен за будуће Путине. И то сада ради. А то што ти причаш о Русији је незадовољство створено мегаломанским захтевима које Путин не испуњава.( Не јебе 3 процената)
  Превише придајеш значаја Јеврејима. Изгледа да ти нису причали, један им преполовио значај ту средином прошлог века. Онда су се опаметили и не заузимју туђе земље финансијски, а то што се распреда о Јеврејима богаташима је стварно патка миленијума. „Моћан“ народ кога је један кретен десетково пред очима целог света, баш зато што су држали све дојћчланд марке по својим банкама и почели да уцењују. А Јевреји паметни, па ушли у немачки систем после пораза у I ratu, kada je marka totalno propala i sve pokupovali зa 100 гrama зlata i dva minђушa dijamанта. Изкристалисо их и оне сновци и оне без новци. „Моћан“ народ који је добио државицу на поклон у највећој недођији Планете, усред непрекидних ратова и тамо је постављен да буде тачка због које Америка „оправдано“ рока Исламце већ деценијама. Кад год им се дигне, нападну једну исламску државу да „заштите“ своје пријатеље Јевреје. Зар ти и слични стварно мислите да Јевреји нису извукли поуку?
  О, још како. Неће мајци никад више покушати да освоје неку државу и отму јој блага.
  А то што су сви који имају пара баш сви и под морање Јевреји, је прича за малог Ацу.
  Једна од највећих „теорија“ је и та да су јевреји ЈАКО, ЈАКО, АЛИ ЈАКО моћни.
  Моћни су лрац мој.
  Да им није Америке били би већ довршени.
  И сад одједном завереници освајају Русију преко Јевреја, Путин је Јевреј, Сви Руси до једнога незадовољни…
  Јебига, нема смисла даље расправљати, али ћу се првом приликом осврнути на теорије завера и како су обрнуле доста народа око своје осе.
  Кад будем расположен, а ја сам расположен два пут дневно. Једном сам плодотворно расположен дању и испадне по један коментар и ручак као лепота живота и други пут сам расположен ноћу, али на моју жалост, већином неплодотворно.
  Ми ноћу неплодотворни онда пишемо коментаре од по километера да се изживимо на сваком ко прочита, па макар и на невиђено.
  Ето уједно и моје мудрости и објашњења о људима који као ја пишу дугачке коментаре. Само нисам знао да ће и мени неко утурити исту муницију.
  Видиш оне што набаце само пар речи и оду?
  Шта миислиш где оду?
  Па оду да туцају.
  А ти?

  Ајд прати полако, па кад добијем мало јачи напад, написаћу и коментар о теоријама завера без мешања Путина и Тебе.

 9. туристички угоститељ. Келнер.

  Пријатељу Игоре, још само ово.
  Ти си четврти на овом порталу скојим не вреди расправљати.
  Један и први од њих сам ја, други је један други американац Србин пореклом из Лос Анђелеса данас омиљени шофер са Мексима, трећа је једна трећа американка из Феникса којој цвета лимун жут у фебруару и четврти си ти из Русије већином, којем цветају црне мисли ко црне мамбе.
  Снама полемисати боље… нешто јести.

 10. @-IGOR…JE SRECNI RUSKI ZET.
  -ILI JE OZENIO,KOPILJUSU LIBERALKU,
  ILI SPERMUSU…UKRAINKU…!!!

  -MNOGE SAM SRECNIKE UPOZNAO U MOSKVI
  GOTOVO NIKO OD NJIH NE NOSI NA POSAO
  „TERMOS KUVANE HRANE…!!!
  PICKINI ROBOVI,,,MUCENICI.

  • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

   -ILI JE OZENIO,KOPILJUSU LIBERALKU,

   Pre će biti liberal………..i to bankrot………..!!!!!!!!!!!

   Besan je na Putina……….jer ne može legalizovati……….bračnu zajednicu………!!!!!!!!!!!!

   • Идиоте говнарски и педерчино смрдљива, мени не треба ни Путин ни било ко други да би легализовао брачну заједницу, јер брак важи где год у свету се ожениш! Осим тога живим у ЕУ и ту сам се оженио и хвала драгом Господу Богу, нисам банкрот! Имам непокретну и покретну имовину ту где живим у ЕУ, у Србији, у Русији и плус у још једној бившој совјетској републици! Не мари, богат си и ти, како сам кажеш пун си гована! А сад настави да се давиш у својим говнима!

    • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

     ……….јер брак важи где год у свету се ожениш!

     U Rusiji……….brak sa pederima ne važi………zato si besan……..!!!!!!!!

  • Сумадинац јадо јадни. Ја сам оженио интелектуалку, која је завршила 3 факултета, а један од њих је и најугледнији факултет у Русији, Московски Ломоносово. Била је ђак генерације и као што је обичај у Русији и бившим совјетским републикама, добила је златну медаљу у основној и средњој школи. Говори 5 језика активно, плус 2 довољно за споразумевање. Зна да чита и пише 4 различита писма (под различитим писмом наравно не подразумевам нпр. Србску и Руску ћирилицу, јер ћирилица је као и латиница, без обзира на језик једно писмо). Уз све то моја супруга је одлична домаћица и куварица и васпитана у патриахалном духу! Није либералка, него православна хришћанка, која презире либерале и феминисткиње. Њен деда је пешачио са црвеном армијом до Берлина и одликован је медаљом за храброст. Потиче из поштене, угледне и еманциповане породице у свом крају и цела породица укључујући и бабу и деду имају факултете и у совјетско време су прошли пола света, док су моји родитељи нпр. пореклом са села и имају само занате. Нисмо се упознали у Русији, него у Италији на изложби слика. А твоја жена Сумадинац, ако си уопште ожењен, вероватно не зна да говори ни србски, као што ни ти не говориш руски тј. 100% мешаш руски са србским ко и остали гастарбајтери што раде у Русији! Тренутно живимо у ЕУ и она у нашем месту ОПЕТ ХВАЛА ДРАГОМ БОГУ ради као професор. А што се тиче избора у Русији, моја супруга је за Путина. Кажи нам сад ти нешто о својој жени сумадинац, ако си уопште ожењен. За почетак, да ли си је научио србски језик?

   • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

    Ruska „pravoslavka“……….živi u EU………..deda pešačio do Berlina………itd.

    Da ti i ona niste zbrisali iz Vršca ili Kovina……….sve mi na to miriše……..!!!!!!!!!!!

    Pravoslavci koje privlači miris zapadne kuhinje, više ( moralno ) smrde od fašista……….!!!!!!!!!!!

    Kad zidar, poput tebe, oženi intelektualku, koja je učila jezike da beži iz vlastite zemlje, onda zidar misli da se time može pohvaliti………!!!!!!!!!!!!

    Međutim, zidari, hrićanski pomodari ne znaju ništa o moralu pa hvaleći se useru dršku……….!!!!!!!!!

    Da ti gospođa ne radi na RADIO SLOBODNA EVROPA………i ne snabdeva te „sočnim“ i dugačkim člancima………..protiv Rusije……….?????????

    Ako ne radi………..prijavite se………..primiće vas………OBAVEZNO……..!!!!!!!!!!!

    PS: PISMO KOJIM PIŠEMO MI I RUSI………NIJE ĆIRILICA……….KONJINO NEPISMENA. GOVNO, ZVANO ĆIRILO JE PAPIN REFORMATOR……….SAHRANJEN JE U RIMU…………..I SKRAĆIVAO JE REP I SRPSKOJ I RUSKOJ KULTURI. SLIČAN JE TEBI………………I TI POTKOPAVAŠ K’O I ON………..!!!!!!!!!!!!!

    • Будало глупа, страни језици се уче од основне школе (а неки ко моја жена на пример, уче стране језике од вртића) и то у основној школи учиш 2 страна језика, а на факултету трећи страни језик и то без обзира шта студираш. Дакле чак и кад не студираш лингвистику, 2 страна језика су минимум. Сад неком иде неком не иде, Боже мој сваког је Бог створио за нешто. Она није студирала лингвистику, али Бог јој је поред многих других ствари дао и таленат за језике. Ја нисам зидар, него музичар и историчар уметности. И није бежала из своје земље, него смо се срели случајно кад је дошла у ЕУ и то због пројекта у сарадњи Русије и ЕУ, а ја сам радио концерт у том граду. Кад сам имао слободан дан, друг ме позвао да изађемо на једну изложбу слика и ту смо се срели. Планирала је да се врати кући, али није, јер сам је освојио. Искрено једва сам је убедио да остане и започне нови живот у другој држави, јер на сваки начин је хтела да се врати кући, али љубав је победила. Шта да ти кажем Божја воља!

     И један добронамеран савет, лакше мало с говнима, пресешће ти!

     • @-LEPO TI POHVALI“ZENINO POREKLO I FAMILIJU“,
      CESTITAM…!!!
      -NEGO,STA JE SA TVOJIM POREKLOM,KONJINO,KOZOJENU,OVCI BRABONJKU….!!!
      -BITI RUSKI ZET,MORAZ DA POSTUJES PAR,
      PAR ZLATNIH PRAVILA:
      -DOBRO DA JEBES…!!!-DOBRO DA ZARADJUJES…!!!
      -DA BUDES“PREVODIOC“IZMEDJU,DEDE I UNUKA KAD ODES U SRBIJU…AKO IDES REDOVNO…???
      -DA NE PRICAS MNOGO…!!!
      -DA SETAS KUCE I VODIS SVAKO JUTRO NA SRANJE…!!!
      -DA NE VESAS IKONU KRSNE SLAVE…!!!
      -DA SE NE SLUSA“SRPSKA MUZIKA“U TUDJOJ KUCI-STANU…!!!
      -DA DECA NE PRICAJU SRPSKI,MADA RAZUMEJU…!!!
      -DA,RIBAS,CISTIS,PUSIS,PEGLAS I CUTIS…!!!
      -PPPPAAAPPPUUUCCCARRRUUU,JEBANUTI…!!!

     • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

      Ја нисам зидар, него музичар и историчар уметност

      Što ne pričaš o istoriji umetnosti…………što si zajahao Putina………?????????

      Pričaj nam, malo, o umetnosti………“starog“ Egipta………da naučimo nešto ……….a ne da vrištimo na te k’o gospođa na štene …………!!!!!!!!!!!!

      Koliko su stari spomenici u „Dolini kraljeva“………….????????????

      Koliko su stari vitraži………..zapadnih katedrala……….????????

      Koliko su stare freske……….ruskih crkava………..????????

      Itd………

 11. @-DEBILU…FALS SRBINE:

  -VELIKA STETA ZA SRBIJU….IZGUBILA MUZICARA:
  -SOPENA,BAHA,MOCARTA ILI“VASARSKOG CIGANINA“…!!!
  -INACE:
  -ODAVNO SAM DEDA…!!!
  -TEBI ZELIM ALI SUMLJAM.RUSKINJE VOLE KARIJERU A NE PORODICU…!!!
  -BIKU SKAKACU,NEIZIVLJENI DEBILU,VELIKU POZDRAV
  IZ…..MOSKVE.!!!

  • Је л ти то причаш из свог властитог искуства? Овамо хвалиш Русију и њен народ, а сад дрвље и камење по Рускињама. Моја жена и деца причају србски не само у Србији, него и кући па и на улици ту где живимо, не глумимо домаћине, него увек показујем да сам Србин из Србије, за разлику од неких који се стиде свог порекла. Као друго жена ми није чиста Рускиња, него полурускиња и ОБОЖАВА да кува, воли Србију и Србски језик, који јој је други најлепши језик (наравно на првом месту јој је руски)! Од кад сам ожењен, не знам више ни јаје да испржим, пошто ми жена НЕ ДОЗВОЉАВА да радим било који женски посао, чак ни да упалим веш машину. Не знам каве глупости причаш о крсној слави и да не смеш да вешаш икону крсне славе ако имаш Рускињу. Можда је то код тебе случај, али ја од кад сам се оженио, почео сам поред породичне крсне славе да славим још једну славу као завет, јер смо се ја и жена ЗАЈЕДНО тако одлучили, тако да сад славим 2 Славе а не једну. Славски колач наравно пече моја жена и кад одемо у србску православну црквицу у нашем месту, где хвала Богу има доста Православних Срба и нешто Руса, њен колач је увек међу најлепшима! Што се тиче зараде, моја жена није спонзоруша и не такмичимо се ко ће више да заради, неки месец више заради она, неки месец ја. Осим тога, не сматрам себе ни способним ни неспособним за зараду, него хвалим Бога за све што нам је дао, било мојом или њеном зарадом или на неки трећи начин, јер све што имамо је по Божјој милости! Иначе немам ни кучета ни мачета, али планирам да купим акваријум са рибицама. Шта те још занима, слободно питај. Србија одласком мене није изгубила ништа (иако сам често доле), али одласком тебе је Србија добила и то много!

   П.С. Мого би мање да псујеш и вређаш.

   • Hahaha pa ti si veci debil nego sto sam mogao da zamislim da aam razmisljao o tebi.

    I prost si prava prostacina. Nego to i djene djene ali sto si mene napadao da sam ja prost a ri gle kako jedes govna.

    Sumadincu je unuk osuneceni cecem muslibalija.

    A mutavi debil nek objasni koja ne to cisterna od 300000 lotara govana kad ova cisterna govnara na kojoj ja radim krca do 30000 litara?

    Ja sam vam tipicna mericka biografija kako je zamislja mutavi debil . prvo perac udova pa cistac klozeta i na kraju vozac pumoadzija cisterne govnare.

    Tako mutavi debil zamislja emigraciju.

    • ROB: Neću slobodu.......dajte mi gazdu......koji više plaća

     Cisterna je rađena po narudžbi……….zato je tolika……….!!!!!!!!!!!!!

     Morao sam je naručiti sa tolikom litražom…………ima vas, prozapadnih, mnogo………..treba to nahraniti………..a znam, da su vam zapadna govna………..slatka.

     Cisterna je, ustvari, jedna mala nemačka podmornica………preuređena za posebne namene.

    • Ti bi mogao za promenu da pokusas da pises srpski.Samo krvati koriste toliko infinitiva. Tvoje em su poklali em su izbacili iz krvacke a ti se i dalje odrazavas ovde infinitivima isto ko i neki krvoustasa. Alo cobane.

     • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

      Ti, što nosaš štapove za golf američkim guzonjama za naponicu……….trebao bi znati……..da Hrvati nemaju ni jezik, ni pismo, ni gramatiku………!!!!!!!!!!

      Sve je to srpsko……..lokal patrioto………!!!!!!!!!!!

      Što se pisma tiče………..ono je rusko………..zato se njime koristim…….!!!!!!!!!!!!

      Tvoje zapadne „sveznalice“ ga zovu etruski………..a Rusi это русский……….Srbi bi rekli ………to je ruski………..!!!!!!!!!!!

      Zapamti to……….nemoj da se ponavljam……….!!!!!!!!!!!!!

      Fašistički nakot……….zvani Romanovi……….častiše Zapadne divljake „latinicom“………….kad su se napljačkali po svetu, a nisu imali pedigre i tako od njih napraviše „gospodu“ pred kojom ti spadoše gaće………!!!!!!!!

     • Joj cobana. Taj drugar koji igra golf je iz okoline Valjeva seljak. Ali je i drugar i razbija taj golf i ako je to meni najgluplja igra. I ja mu nosim stapove jer smo drugari. I ako uzme lovu delimo ko braca. I bas bi mi dobrodoslo tih $25.000 da se izveselim ko vidjen covek.

      I sta seres n8sam ja spomenuo ni krvacki jezik ni gramatiku ni pismo ni pravopis to si sve samo ti spomenuo. Ja sam naposao da se izrazavas ko krvat. Jer srpski ne znas i neophodne su generacije da bi govorio srpski kao mi iz Beograda a tvoji su partizanstina pridosla u Srbiju s drugom Titom

     • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

      U Beogradu ima 80 % tvojih, što koriste dva padeža………..i misle, kao i ti, da su svi drugi, koji koriste čudne aoriste, pluskvnperfekte i sve padeže……….sumnjivi tipovi……….a o jednačenju suglasnika po zvučnosti……… da, i, ne pričam………!!!!!!!!!!

      Pošto im ništa pametnije ne može pasti na pamet………tu su Hrvati……….!!!!!!!!!!

      Moji preci žive na potezu Beograd Smederevo………već………12 000 godina……….mutacija R1a1a1……….marker M420……….tako………da ne znam, koji ste to vi Beograđani, a da za vas nisam čuo ili vas nisam video…………..!!!!!!!!!!!!!!

      Osobina malih i primitivnih lovačkih grupa je, da su im……….oni preko potoka sumnjivi……….i odavno je poznata u psihologiji…………zato se ne gicaj sa infinitivom, nego ga nauči………………to se zove………..jezička raznovrsnost…………!!!!!!!!!!!!!!

      Ovo sa štapovima ti nije uverljivo…………..!!!!!!!!!!!!!

      PS: Dugo sam živeo u Rusiji i učio srpski od malobrojnih i učenih ljudi……….pa te vaše lokalizme ne izučih………baš najbolje. Koliko potoka……….toliko čistih i književnih srpskih jezika……….!!!!!!!!!!!!

 12. туристички угоститељ. Келнер.

  Игоре, пријатељу, дозволио си себи да налетиш на цистерне и уместо да се брзо измакнеш, ти упо. Чујемо се ми поново. Није лоше прочитати твоје коментаре, мада не морам увек да се сложим. Није то сада важно, него мене копа нешто друго. Онако људски, љубоморно, завидно, на кварњака, себично, искомплексирано па мислим, ако да се решим тих сурових детаља у мојој глави које сам добио читајући историју твоје жене.

  Игоре, пријатељу, како си је зајебо, мајке ти?

  Наравоученије –
  Никада не претстављај своју породицу преко коментара, чак ни деду а најмање своју жену.
  Онако, пријатељски, мењај ник под хитно, иначе ћеш се уверити колико дугачко је памћење на интернету. Дуже бре од историје. А ови горе су све и један историјска личност и у мозгу имају специјални депо за интересантне ствари које неће да изгубе из вида никад.
  Ја знам шта то значи кад увате да те растежу па никад краја. Ко јесења киша. Ништа им не можеш а увуку ти се и у кости.
  Поздрав и моје саучешће за све јаде кроз које се тумбаш збрда здола, помало и мојом заслугом.
  Знам ја да ово што ја пишем није баш нека утеха, али ти си тренутно у неутешној ситуацији.

 13. PA STO NAM RUSKA FEDERACIJA OTVORENO NE POMOGNE ! PRVO DIPLOMATSKIM KANALIMA OPOMENE VUCICA A ONDA I VOJNO SRPSKI NAROD BI IH DOCEKAO KO OSLOBODIOCE ! BOJIM SE Da ce posle biti kasno !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Shutterstock)

Банке нуде за багателу некретнине: За 100 квадрата – 4.800 евра

Од банатске куће од 100 квадрата у Новом Милошеву за само 4.800 ...

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...