Јован Тарабић: Пророчанство о шљиви је лажно, Космет ће опет бити србски

Кремна – Долази време ратова… Главна битка биће између Русије и Турске, у реону Цариграда. Ни ми Срби нисмо више оно што смо некада били, погазили смо своју веру и обичај. Крушевац ће бити престоница Србије…

Јован Тарабић, потомак чувених пророка Јована и Митра Тарабића, твораца Креманског пророчанства, у својој 90-ој години живота решио је да Србима прикаже шта су стварно видели његови славни преци.

Деда Јован наглашава да оригинални рукопис Креманског пророчанства није никада пронађен и да се налази затворен у једној флаши која је зазидана у кући из турског доба у Ужицу.

„Моји Тарабићи су јасно казали да долази време ратова, да ће ударити брат на брата, пријатељ на пријатеља, да ће бити тешко народу. Питао је Прота Захарије свог кума Митра: Када ће бити народу тешко?“

Биће му најтеже када се десе грађански ратови, јер се неће знати ко ће против кога и са ким ратовати, ко ће коме бити пријатељ а ко непријатељ, па ће доћи време да се каже: Устаните ви мртви да легнемо ми живи!

Није узалуд парола – Само слога Србина спасава, мада је за данашње прилике а нашу срамоту прикладнији слоган – Србин Србина секиром сече, каже старина Тарабић. Јован наставља причу о Креманском пророчанству где је јасно казано да нас очекују еколошке катастрофе у целом свету, економска криза највећих размера, разне епидемије…-

Сви Срби који су отишли из Србије мораће да се једног дана због свеопштег хаоса у свету врате у своју отаџбину да ту пронађу мир и спас. Сведоци смо шта ураган и цунами чине Америци, све је то Божија казна.

Ничија сила није Богу мила. Западном свету се не пише ништа добро јер ничија није горела до зоре, како су заслужили тако ће и проћи.

Бог је милостив, али даје само по заслузи. Ни ми Срби нисмо више оно што смо некада били, наставља Тарабић, погазили смо своју веру и обичаје, док су наши комунисти бранили Србима да буду верници, да верују у Бога, да иду у цркву, славе крсну славу и негују национални идентитет.

Пророчанство да ће сви Срби стати под једну шљиву су измислили наши непријатељи, али су се грдно преварили јер ће Србија опстати упркос свим недаћама. Када почне општи рат Србија неће у томе учествовати, али ће зато сви журити да дођу у нашу земљу како би пронашли мир и сигурност.

Овде мислим на све народе од Европе до Америке. Ми смо богата земља са великим природним богатствима. Нажалост, очајни политичари су све продали странцима.

Што се тиче општег рата, упозорава Јован, главна битка ће се водити између Русије и Турске и то у реону некадашњег Цариграда.

У Креманском пророчанству пише да ће, када почне општи рат, наићи човек са Истока на белом коњу и казати: Стој народе, Бог на небу Цар на земљи.

Тај човек није Тито како су многи комунисти лагали народ, већ се ради о будућем руском цару који ће ослободити све православне и српске земље. Где ће бити српска кућа то ће бити српско.

Крушевац ће бити престоница наше државе а Цариград ће поново припасти православнима. И Косово ће поново бити наше.

Изнад свега вера у бога ће спасти људе, пост, покајање и доброчинство. Онај ко цени себе и поштује он ће ценити и другог, у супротном опстанка нема. Ипак, сигуран сам да иду боља времена за српски народ.

Геополитика

36 коментара

 1. ih kad neko nesto kaze ili napise u pozitivnom smislu za nas,nesto dobro da ce nam se dogoditi,da ce nas neko sranje zaobici,da smo dobar narod,gostoljubivi itd…Iskreno u dubini duse mi nekako srce puno mislim ima pravde na ovom svetu,sve se vraca,ali mi nesto ne da da verujem bas u to,vise mi lici na neki san.

 2. U cara Trajana kozje usi

  http://www.youtube.com/watch?v=lKsu2mXAKbg – – – – – – – KOSOVO – ALBANIJA 2016

 3. Једноставно речено,налет зла и ратова биће свугдје, а раније је било само код нас. Логично је да нас Седми печат Апокалипсе обиђе јер је већ своје одрадио на нашим просторима.

 4. Мирослав Спасовић

  Одгледао сам и пажљиво одслушао овог унука Тарабића и нигде га не чух да рече СрБски, већ нормално српски. Шта ли Ви господо из Васељенске мислите са тим упорним гурањем срБски кроз текстове, да сте већи Срби од нас или желите да нас отерате да не отварамо више Ваше текстове.

  • Научи нешто, нисмо ми срПи!!! http://www.youtube.com/watch?v=S5-COxMHYm0

   • Смири се дедуктичару.
    Ово је основна граматика српског језика, гласови се пишу онако како се изговарају, а теби и осталим скотинама ако се то не свиђа ДА ПОМЕРИТЕ ЛЕЊА ДУПЕТА И ОДЕТЕ ДО ИНСТИТУЦИЈЕ КОЈА ЈЕ ЗАДУЖЕНА ЗА ПРАВОПИС!

    • Српи су ини под заставом српа и чекића

     • Не знам ко су Српи, али Срби су они који знају једначење сугласника по звучности. Баш смо почетком 18. века били преокупирани српом и чекићем, слушаш ли ти себе?.
      Твоја и болесна дедукција осталих Србенди са кајлачама је за дубљу анализу, будући да такви као по правилу увек допринесу слабијем одзиву за рат.

     • Шта се нервираш, изјешћеш се изнутра, буди благ и мирољубив. Мени исто значи ко каже и србин или српин. Један народ.

     • пардон..почетком 19.

    • „“Никола.
     Ниџо, а зашто се каже ХаБзбруршка династија на КрБавском пољу? Та ми једначења никад нису била јасна. Па ако можеш? Мислим онако другарски. Немој се једити.

     Трбух-трбухозборац,трбухозборчев…. грбина-грбински…Има ту нешто.

   • Miroslave…On je unuk Tarabica…..A TIIIIIIII i tvoja proslost,veliki SRBINE…..Verovatno nije za javnost, al posteno iz duse…Pozdrav.

    • Мирослав Спасовић

     Пошто је он унук Тарабића, па да кажем да сам и ја унук двоје Спасовића од којих је један оставио кости на Церу 1914.г. а други рањен у кук и примао инвалиду чак и под Титом, а обоје су били чланови гвозденог пука из Топлице. Толико о србовању, а сад мало о школовању. Ипак нисте требали бежати са часова кад се учило једначење сугласника по звучности. По оним вашим доказима Срби и Српи, дође му као кад би се све животиње поделиле у две групе, козе, оне које имају длаку и кокошке оне које имају перје. Е то је ваш домет у писмености.

     • Не вреди Мирославе. То је секта која све закључује како она жели и битније јој је да криминалац у џипу има крстачу, него неки муслиман који би сутра дао живот за Србију. Али не вреди сад о томе, тај проблем тражења кривца сеже много даље него што њихов мозак може да досегне.

     • „“Мирославе.
      Нисмо ми бежали са тих часова. Све је у реду, знамо ми то, али се ту нешто не слаже. Питања су иста као горе за Николу. Зашто се каже ХаБзбруршка династија на КрБавском пољу? Та ми једначења никад нису била јасна. Па ако можеш? Мислим онако другарски. Немој се једити. Трбух-трбухозборац,трбухозборчев…. грбина-грбински…Има ту нешто. КрБава-СрБин-ГрБин-Грбаљ.

  • Koren reci za naziv naseg naroda,drzave i jezika jeste SRB.Slovo B je pisao Sveti Sava i svi pisci srednjeg veka do V.Karadzica.I sam Vuk je u pocetku pisao(narodna Srbska pjesnarica 1815)dok najzad nije kolebajuci se izmedju Musickog i Kopitara poslusao ovog drugog.I danas u nasem pravopisu postoje izuzeci od jednacenja po zvucnosti (brdski,odsteta) takodje pravilo kaze da se promena ne vrsi ako bi doslo do udaljavanja od osnova,pogotovo ako bi i znacenje reci postalo nejasno(stabski a ne stapski oficir,Gradac;Gradca a ne Gratca,jednacenje se ne vrsi u vlastitim imenicama stranog porekla (Habsburg,Midhat)pa kadse ne vrsi u stranim zasto bi u nasim?Sam naziv slova B je Buk sto znaci Bog,Sam oblik cirilicnog slova B je velicanstven,ono je sacinjeno od slova O i G tako da kad se sastave dobijamo Bog.U jednom slovu glavna pravoslavna istina (dogma).

 5. Јавите администраторима да на снази није етимолошки већ ФОНЕТСКИ ПРАВОПИС.

  • Operi zube pa popusi administatoru…skotino ateisticko-pederska…

   • СрБство…легло профитера из самозваних патриотских организација. Зашто увек највише срБства извире из затамњених стакала?
    Ово је основна граматика твог језика Србендо. Ти заправо и можеш да се побуниш и учиниш нешто поводом тога, близу ти је Београд. Али нећеш, јер твом лењом дупету је лакше да сере овде и вређа. Пун ми је вас интернет ратника, којим писмом сад пишеш? Где ти је чћжђ? Ни сам не знаш колико си шупаљ сомино ултраправославна.

    • ХаБзБурговци ти не сметају…??? Мени не смета Вукова реформа, смета ми та највећа подвала латина, Вуку, управо слово ,,П“, у присвојном придеву који одређује етнос! Када изговориш СрБски, много моћније звучи него срПски, и нема никаквог једначења по звучности!!!

     • Б и З су звучни, а Б и С звучни и безвучни па Б прелази у П ради лакше изговора што је основа фонетског правописа већ 200 година Србине.
      А и видиш колико је лакше за изговор, пробај те хабзбурге да изговараш са П . Иначе у народу се и пре Вука говорило са п..осим када је додавано слово Е између па није било потребе (сербска). Жао ми је што ти се не свиђа наш правопис и што ће у будућности да постоје Пашићевци и Вуковци због таквих ко што си ти.

 6. Ево ти Србендо, хоћеш ли учинити нешто поводом ове срамоте?! Ближи си! http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/435146/Pripremna-nastava-na-bosanskom-jeziku-u-Sjenici-Tutinu-i-Novom-Pazaru

 7. Биће боље када се срби сложе како ће се писати а како читати,граматичка палатализација гази начело писати ко што се говори а читати ко што је написано’срби или српи маните ѕе препуцавања о писмености већ се организујте,спрем’те се спрем’те,за чишћење кукоља из житнице,илићете морати учити кукољски језик’јер ће кукољ ростати господар а ви слуге,а кукољ не зна нити има намеру да учи језик својих услужних гоја….с новым годом 7522,-2014 памет у главу.несложни образовани,писмени паметњаковићи,јер писменост окачите мачку о реп када изгубите слободу отаџбину достојанство

  • Милан Ц. Исаиловић

   7522.л.Г., месец коложег, дан 18-ти. Крстовдан.

   Брате Илија Перуне, малко си пожурио, још увек је 7522. година од Великог потопа! Србска Нова година почиње у првој недељи месеца лажитраве (априла), и покретна је. Ова 7522. година, почела је 5-ог дана месеца лажитраве (априла), дакле још увек смо у 7522. години по србском календару, који је гле чуда најстарији писани документ (урезано у камен)! О свему овоме, и зашто Срби (СРБ=Слово Реци Бог, а СРП=Слово Реци Покој, дакле ништа није случајно, ОНИ желе да будемо Српови (робови), а не СРБИ (деца Божија)), ИМАЈУ НАЈСТАРИЈИ КАЛЕНДАР НА СВЕТУ, зашто ЈЕДИНИ НА СВЕТУ ИМАЈУ КРСТ СА ЧЕТИРИ ОЦИЛА, затим Тајна Вујанског крста Патријарха Павла, потом зашто се СВАКОГ 19-ог дана, месеца гумника (августа) дешава ПРЕОБРАЖЕЊЕ ВОДЕ И ГОРЕ, онда када почиње ЛЕТО и ЗИМА код Србаља, ВИНЧАНСКИ ЗНАК ЗА ВРЕМЕ И КОНТИНУИТЕТ СРБСКОГ КАЛЕНДАРА, ко је измислио појам “ВИЗАНТИЈА“ и са којим циљем, онда откривени и разобличени фалсификати тзв “византолога“, и много других занимљивих информација можеш наћи у СВЕСКАМА (годишњаци), БЕОГРАДСКЕ ШКОЛЕ МЕТЕОРОЛОГИЈЕ, чији је оснивач и предводник сјајни др Милан Т. Стеванчевић, утемељитељ ХЕЛИОЦЕНТРИЧНЕ ШКОЛЕ МЕТЕОРОЛОГИЈЕ. За остало се слажем са тобом.
   За брата Николу порука: прочитај врло добру књигу: “ТАЈНА ВУКОВЕ РЕФОРМЕ“, од Милослава Самарџића, корисно штиво, и биће ти много јасније ко и зашто покушава да нас “преформатира“, “декодира“, “промени свест“, а србским језиком речено: да нам направе ПРЕУМЉЕЊЕ и да престанемо бити то што јесмо и за шта смо предодређени (синови Божији)…И брате Никола, мање жучи а више стрпљења у расправи око ствари око којих се не слажемо. Све Вас поздрављам радосним поздравом: “Мир божији Христос се роди“!
   ОНИ НА КОЊИМА И БОЈНИМ КОЛИМА А МИ СА ИМЕНОМ БОЖИЈИМ НА УСНАМА!
   СРБ ЈЕ ХРИСТОВ, НЕ ПЛАШИ СЕ СМРТИ!
   Милан Ц. Исаиловић, мрав пешадинац.

 8. eto ovaj unuk Tarabića je u pravu udario Srbin na Srbina,brat na brata prijatelj na prijatelja a zašta za jedno slovo ….da vas sve nazovem stokom jako bi uvredio moju stoku koju sam nekad imao…mnogo ste gori

 9. Interesantno. Otac Pajsije koji je bio prozorljiv je govorio „Rusi ce zauzeti Tursku i Turska ce nestati sa mape“
  Daj Bože da tako bude!

 10. „Srbski“ je korenski a „srpski“ je (nekome) fonetski.
  Ako važi fonetsko pravilo, onda nek svako piše onako kako govori, i tako ja govorim „srBski“ i pišem isto tako „srbski“ ili kažem „preTsednik“ i pišem isto tako.Itd.
  Fonetski princip znači: kako ko izgovara tako i neka piše..:)))

  Što se tiče proročanstava: verujem da ćemo se podići iz pepela, uz Božiju pomoć.
  Srbski narod će opstati!..:)

 11. „Србски“ је коренски а „српски“ је (некоме) фонетски. Ако важи фонетско правило, онда нек свако пише онако како говори, и тако ја говорим „срБски“ и пишем исто тако „србски“ или кажем „преТседник“ и пишем исто тако.Итд.
  Фонетски принцип значи: како ко изговара тако и нека пише..:)))

  Што се тиче пророчанстава: верујем да ћемо се подићи из пепела, уз Божију помоћ. Србски народ ће опстати!..:)

 12. Енглези пишу енглески, а не енглезки. Дакле, то што пишу енглески не чини их енглесима.Немци пишу немачким, а не немецким. Паметни пишу правилно, а будале оловком чачакају зубе.

 13. Ne, englezi govore „english“ a nemci „deutsch“ (jer je to „Deutschland“).
  A ovako kažu „srbski“: „Serbian“ (na engleskom) a „serbisch“ (na nemačkom).
  Samo mi izbacujemo korenski jezik a u fonetskom pravilu nismo dosledni.

  • Драги пријатељу, пошто ништа ниси разумео навешћу ти пример. Наслов у новинама,“Сваки ЕНГЛЕЗ данас навија да ЕНГЛЕСКА репрезентација победи у дуелу са НЕМАЧКОМ. НЕМЦИ наравно очекују победу НЕМАЧКЕ.“ Где си у српским новинама прочитао да „Сваки ENGLISH данас навија да ENGLISH репрезентација победи у дуелу са DEUTSCH. DEUTSCH наравно очекују победу DEUTSCH.“

   • Ниси ти разумео. Овде је корен речи „енг“ и „нем“ а то се, видиш и сам, не мења у другу реч.
    Код нас је корен „срб“ и мења се, нажалост код многих, у „срп“.

 14. ma dok nije bilo takvih pametnjakovića kao vi poneki i jedni drugi su bili isti narod dal se neko seća dali je bilo lingvista pre 500 godina i kako su oni izgovarali tu reč oko koje se gložite ….pa sad kažite da ja isto nisam Srbin jer već 400 godina pišem latinicom pa sad kažite da nisam Srbin jer sve to ,ajd da kažem vrijeme ,ne govorim ekavicu ,dok se vi gložite tko je veću Srbin sve su vam po celoj zzemlji zauzeli i oteli stranci i banke i fabrike i polja i hotele i tržne centre , zasuli su vas svojom otrovnom hranom i da ne nabrajam dalje……ajde vi pametnjakovići kažite iz koje fabrike ide zarada da ne kažem profit u budžet Srbije ,eee jadna li vam majka zašta vi svoju energiju trošite

 15. uvek mi delimo minuse našim prijateljima i onima koji nam žele dobro a pokorno slušamo naše najgore neprijatelje,tako nam je bolje slušati onu vešticu merkelovu i njene savete i preporuke nego našeg odanog prijatelja Aršibala Rajsa….pa ejd opet lupite minus to je i Srpski I Srbski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*