(Фото: http://www.gradprijepolje.rs)
(Фото: http://www.gradprijepolje.rs)

Како је неспособна власт у Бајиној Башти остала без домаћинства за 53. МОСИ игре

Бајина Башта – Као и много тога, тако је и у Бајиној Башти релативно неопажено прошла вест да је Бајина Башта остала без домаћинства за 53. МОСИ игре.

У граду у коме је ван власти само један одборник ДВЕРИ и летаргични, бизнисима и компромисима склона ДС, у условима тоталне медијске блокаде, где у граду свирају 3 „музичка радија“, а у прединфарктном стању дане одбраја приватна РТВ „Прима“, уз штампано локално гласило „ББ глас“,закупљено и поткупљено од стране председника општине, информација због које град губи огромна финансијска средства – није била вест!

Иако у прошлој години громогласно најављивана од одговорних у „Спортско-туристичком центру“, па и од председника општине, уз приче да је то прилика да се обнове руинирани спортски терени, па и тартан-стаза, испоставило се да је све била олако обећана брзина и тема…

Тако је на мартовском састанку Организационог одбора МОСИ-ја у Пљевљима манифестација која окупља спортисте из 30-ак општина и градова са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине поверена Прибоју.

У образложењу је речено да је Прибој изабран и домаћинство му додељено „ као најуспешнијем учеснику протекла 52 МОСИ-ја, једном од оснивача игара и граду који располаже спортском инфраструктуром која омогућава одржавање такмичења у свим дисциплинама“.

Накнадне информације, за оне који су били изненађени одлуком, вест је била да је Бајина Башта такође поднела пријаву за организацију МОСИ игара 2018. године, међутим због пропуста приликом подношења документације, та пријава није ни разматрана.

Шта се догодило?

Једна прича је да документација није била потпуна, друга да је пропратне дописе потписао председник општине а не (као што процедуре налажу) председник локалне скупштине, онда се терет одговорности баца и на вечитог секретара Спортског савеза Стаменић Милорада „Миндуру“, који од процедура једино добро познаје испијање пива…

Но, сва је прилика да сви путеви воде право до – председника општине Радомира-Рада (Мега) Филиповића, као онога ко је узурпирао све полуге власти у Бајиној Башти. Мада је боље рећи да одговор стоји у – неписмености, незнању и политичким диловима склоној необичној владајућој гарнитури у Бајиној Башти (СНС,СПС,СРС,ДСС,СПО и два „слободна одметника“ од „Двери“).

Но, овога пута је граду нанета неспорна вишемилионска штета, исказана управо кроз средства која су требала да буду добијена за организационе припреме МОСИ-ја.

Тако се долази до најоснованије претпоставке – да су се два партијска пајтоса, један на челу Општине Прибој, а други Бајине Баште, „у две речи“ договорили да домаћинство игара „оде“ у Прибој…Зашто? Разлог је прост а лежи у загрејаној ситуацији у Прибоју, изазваној лажним обећањима Вучића и власти, везано за решење питања ФАП-а, те општи колапс економије тог града.

Стога ће, процењено је, обновљени и нови терени, те мало „спорта и игара“ сада много боље доћи Прибоју него тихој и ћутљивој Бајиној Башти… Да ли ће ова штетна работа председника општине и локалне власти бити разлог за покретање питања одговорности, остаје да се види…Грађани још увек ћуте.

Владисав Биљић

3 коментара

 1. „Када видите да се трговина врши,
  не путем сагласности, већ принудом…
  – када видите да вам је за производњу потребна дозвола
  од људи који не производе ништа…
  – када видите да новац не иде онима који се баве робом,
  већ онима који се баве продавањем политичких услуга…
  – када видите да људи постају богатији уцењивањем и черупањем
  него ли радом, те да ваши закони не штите вас од њих,
  већ њих штите од вас…
  – кад видите да корупција бива награђивана а поштење постаје самопожртвовање…
  – тада можете бити сигурни да је ваше друштво осуђено на пропаст.“

 2. Теша Тешановић: Протест су преузели политичари и западне НВО
  https://www.youtube.com/watch?v=t-ThCur5mHs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Спутник.рс)

„Гаранције“ НАТО бејзбол палицом

Треба ли схватити као дискретни  пробни балон нуђењa „гаранција“ Вучићу  од стране ...

Јаја на око, или кајгана

Воштана маска (лажне)  ведрине и (неоправданог) оптмизма,  са којом се АВ свакодневно ...