Сарајево (Фото: Новости)
Сарајево (Фото: Новости)

Како вехабије обучавају малолетнике у Сарајеву (видео)

Сарајево-Крајем јануара на Јутјуб каналу објављен је снимак у којем вехабијска организација „Аскер“ (турски језик – војник, припадник владајуће војне елите) врши исламско подучавање и војну обуку деце узраста од девет до 17 година.

 

 

У Сарајеву Сипа хапси вехабије

На снимку вехабије дечацима дају поуке из ислама, те их изводе на отворен простор где имају вежбе идентичне војничким припремама, пише „Дневник.ба“.

Дечаке гласно питају: „Ко смо ми?“ Након чега ђечаци у глас одговарају: „Аскери“ (војници).

Читав програм „зимског кампа“ осмишљен је у форми војничких припрема. Прво иде индоктринација, па физичке припреме на полигону, а онда дечаке уче борилачким вештинама, наводи исти извор, додавши да једино што недостаје комплетном тренингу јесте оружје.

„Али и без оружја, чињеница да дечаке постројавају у војне формације, проблематична је с више аспеката“ – наводи се у тексту.

 

Према доступним информацијама, „Аскер“ има седиште у Сарајеву, а у тој организацији се окупљају припадници вехабијско-селефијског покрета.

Није познато да ли имају овлаштења да воде децу на било какве обуке или проводе време с њима, као што није познато ни да ли родитељи знају у какву врсту „зимског кампа“ њихова деца иду, додаје се у тексту.

С обзиром на то, да су снимак поставили сами организатори „зимског кампа“, јасно је да своје активности уопште не крију, односно да се осећају заштићени од власти или било каквог прогона, те да војну обуку малолетника несметано спроводе, наводи портал „Дневник.ба“.

 

https://youtu.be/YzXq1L2q_90

 

 

Вестионлајн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Thinkstock)

На Сарајевским гробљима нема места за Србе, 13 000 гробова прекопавају а кости шаљу на спаљивање

Сарајево – Власти у Сарајеву наложиле су радницима гробаља у том граду ...

Атиф Дудаковић (Фото: Јутјуб)

Сарајево: Још један митинг подршке ратном злочинцу

Сарајево-Упркос апелу Асима Црналића, адвоката бившег команданта Армије БиХ, Атифа Дудаковића, који ...