(Фото: Танјуг/АП)
(Фото: Танјуг/АП)

Кимова ракета умало погодила путнички авион?

Вашингтон – Авион компаније Ер Франс је био на мање од 10 минута лета од места где је пала севернокорејска балистичка ракета прошле недеље, јавила је америчка ТВ мрежа АБЦ.

Авион типа Боинг 777 француске компаније је летео из Токија за Париз са 323 путника и чланова посаде када је улетео у зону изнад Јапанског мора, где је пала севернокорејска ракета.

Компанија Ер Франс је саопштила да ракета није ни на који начин угрозила лет 293, али је Пентагон изразио забринутост због могуће опасности за комерцијалне летове на том подручју.

Портпарол Пентагона капетан Џеф Дејвис је изјавио да је ракета летела кроз ваздушни простор који користе комерцијални летови.

Он је раније изјавио да Северна Кореја за своје ракетне пробе користи део мора унутар јапанске економске зоне кроз коју плове рибарски бродови, додајући да не постоји никаква координација Северне Кореје са другим земљама.

Северна Кореја никада не најављује пробе својих балистичких ракета како то раде друге земље.

Најновија проба интерконтиненталне балистичке ракете је изведена са лансирне рампе на северу земље, а ракета је летела 621 миљу и пала је око 88 наутичких миља од јапанског острва Хокаидо.

Пентагон је саопштио да је то најдужи лет једне севернокорејске балистичке ракете икада, додајући да је ракета летела на око 2.700 километара изнад земље.

Војни стручњаци на које се позива мрежа АБЦ тврде да би та ракета промењеном путањом могла да долети до Вашингтона и Њујорка.

Фонет / Мондо.рс

3 коментара

  1. Па фашисти из труле америке седе у фотељама и боље знају ко је кога угрозио но они који су учествовали у том догађају. Тако то раде свињске џукеле и фашистичке убице из труле америке.

  2. Ништа није случајно ако којим случајем падне неки авион не мора се тражити кривац

  3. „Портпарол Пентагона капетан Џеф Дејвис је изјавио да је ракета летела кроз ваздушни простор који користе комерцијални летови………………………Пентагон је саопштио да је то најдужи лет једне севернокорејске балистичке ракете икада, додајући да је ракета летела на око 2.700 километара изнад земље.“

    Eto , sad znate da putnicki avioni lete na visini od 2,700 kilometara iznad zemlje. Avion je bio „na deset minuta leta od mesta pada rakete“ znaci najmanje 100 kilometara odatle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Thinkstock)

Отимање имовине на окупираним територијама: Ауто-пут преко земље расељених!

Окупиране територије – После Угљара, Преоца, Лапљег Села, Ливађа, Девет Југовића и ...

"Северна Кореја поседује технологију и материјал за 10 нукеларних бомби" (Фото: РТС)

Северна Кореја тајно формирала ланац ИТ компанија широм света?

Пјонгјанг-Севернокорејске ИТ компаније, које су тајно повезане са властима у Пјонгјангу, спроводе ...