Ивица Дачић (Фото: Принтскрипт / Јутјуб)
Ивица Дачић (Фото: Принтскрипт / Јутјуб)

Ко су другосрбијанци!

 Када неко неће или не сме да назове неку појаву, појединца или групу људи правим именом онда користи еуфемизме. Тако је и са изразом другосрбијанци. Као да су то неки безимени, невидљиви ванземаљци које још нисмо идентификовали. Сви знамо да су другосрбијанци они који нису Срби из Србије, већ они који су последњих  деценија добили држављанство Србије.  Другосрбијанци су и они који су 1945. дошли из шума Лике, Кордуна, Херцеговине и Црне Горе, најгоре комуњаре без школе,памети и морала, а онда су објашњавали шта је демократија и цивилизација: да је лудост ићи у цркву и држати се хришћанских правила о породици и поштењу, да су им већа браћа радници из белог света који деле њихове идеје него њихова браћа Срби. Касније када будем у тексту навео њихова имена одмах ћете од њих и њихових ботова чути њихову главну, проверену флоскулу којом замазују очи: Зар ћемо се опет делити?!

Они знају да ово проверено „пали“  и пролази код наивних, код оних са умањеном интелигенцијом, код оних који читају само њихове новине од 20 динара- јефтиније од ролне тоалет папира ( а толико и вреде ), оних који гледају њихову телевизију,а не користе друга средства информисања. Ту паролу немојмо се делити, користе само онда када се потегне питање њиховог криминала и издаје Косова и Метохије. Многи испраног мозга од те и такве телевизије и новина ће рећи: „ па народ их је изабрао демократским путем“. Јесте, на исти „демократски“ начин као што су и комунисти-њихови очеви дошли на власт 1945. уз помоћ  „ћораве“  кутије и сличним методама. Исто као и данас што за њих гласају и они који су давно умрли, а налазе се на списку за изборе. Чудно је да ту флоскулу нису користили њихови родитељи ( чији су они настављачи те и такве политике ), када су 1945. убијали по Београду Србе староседеоце без суда и пресуде, где су по најблажим проценама 50000 људи стрељали. Мајор ОЗНЕ из Лике Трешњић, другосрбијанац из личке шуме, признао је цифру од преко 10000 стрељаних само у квартовима где је он био задужен.

Стрељао их јер није могао да им објасни да су његови другови комуњаре на правом историјском путу, што смо имали прилике да видимо, а насвојој кожи и дан данас то осећамо. Чудно је да ту флоскулу о недељењу нису користили 1948., 1968,, 1971., па 5. октобра када су на најдемократскији и најцивилизованији начин палили Скупштину и гласачке листиће у циљу нашег јединства. Како не повикаше „Немојмо се делити“, када је другосрбијанац, Црногорац рођен у Сарајеву, а натурализовани Београђанин Тадић, пензионисао 78 генерала млађих од 50 година, који су бранили Косово и Метохију 1999. године. Па како не повикаше „Немојмо се делити“, када су Оливеру Ивановићу поставили бомбу под ауто. Па како не повикаше „Немојмо се делити“ када су батинаши претили и тукли патриоте са севера Космета да гласају за другосрбијанце. Како не избацише ту  флоскулу када су издали Милошевића и болесног Ратка Младића који  су створили Републику Српску. Набрајању не би било краја, Србијом од 1945. непрекидно владају другосрбијанци, а ко данас влада знате и сами,а пошто већина не зна одакле су дошли погледајте приложени списак.

Ко су другосрбијанци који владају Србијом?

Погледајте назив странке и ко их води, па ћете видети ко је окупирао Србију 5.10.2000.

¾    СНС  

 • Александар Вучић-порекло Босанац из села Чипуљић поред Бугојна
 • Зорана Михајловић, министар, место рођ.  Тузла, Босна
 • Александар Мартиновић, место рођ. Славонски Брод, Хрватска
 • Ана Брнабић, министар, порекло Хрватска

¾    СРС  

 • Војислав Шешељ- место рођ.Сарајево, Босна
 • Милорад Мирчић, место рођ. село Малешевци, Босна
 • Вјерица Радета, место рођ. Ливно, Босна
 • Немања Шаровић, порекло Херцеговина
 • др Милован Бојић, место рођ.Колашин, Црна Гора

 

¾      СПС,         Ивица Дачић – Хрват, пореклом Јањевац, са Косова, по изјави Дејана Лучића

¾    СПО,          Вук Драшковић- Херцеговина

¾    ЛСВ,           Ненад Чанак-порекло Лика

¾    СНП            Ненад Поповић-Босанац, место рођ. Тузла

¾    Доста је било

                   Саша Радуловић, место рођ. Загреб

¾    ПУПС,       Династија Кркобабић, Јован Кркобабић, село Кољање, Хрватска

¾   ДС            

 • Зоран Ђинђић, место рођ. Босански Шанац, Босна
 • Борис Тадић, место рођ. Сарајево, Босна, пореклом Црногорац, отац из села Смријечно, Црна Гора
 • Вук Јеремић, пореклом Босанац, преци: Шериф Буљубашић, Садета Поздерац, Нурија Поздерац

¾      ДСС,         Сандра Рашковић Ивић, место рођ. Загреб, Хрватска

¾      НСП,        Мирослав Паровић, порекло Босна. По личној изјави поносан на деду Благоја Паровића конвертита ( прешао из православља у атеизам-комунизам ) убијеног у Шпанији у покушају да донесе „срећу“ Шпанцима у шпанском грађанском рату, убијајући оне Шпанце који не мисле као он, светски човек из босанске забити.

 

Личности из политичког и пословног живота Србије:

¾      Милан Беко, место рођ. Херцег Нови, Црна Гора

¾    Миодраг  Костић, пореклом Црногорац

¾      Матијевић Петар, место рођ. Книн

¾      Јовица Станишић, бивши шеф ДБ-а, порекло Црна Гора

¾      Светислав Бата Ђуровић, бивши начелник СБПОК-а, место рођ. Пљевља, Црна Гора

¾      Франко Симатовић-Френки, порекло Хрватска

¾    Марко Ницовић, место рођ. Колашин, Црна Гора

¾    Нада Мацура, Хитна помоћ Београда, порекло Лика

¾    Драган Шормаз, Председник ловачког друштва Србије, место рођ. Дрвар, Босна

¾    Сташа Зајовић, Жене у црном, место рођ. Никшић, Црна Гора

¾    Соња Бисерко, порекло засеок Бисерци код Книна, Хрватска, рођени брат јој је био припадник Збора народне гарде Хрватске.

¾    Снежана Маловић, Министар правде, порекло Пљевља, Црна Гора

¾    Томислав  Караџић, место рођ. Петњица, Црна Гора

¾     Звездан   Терзић, пореклом Црногорац

¾    Милорад Вучелић, пореклом Црногорац

¾    Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Србије, место рођ. Сарајево, Босна.

¾    Жарко Лаушевић, глумац, двоструки убица, место рођ. Цетиње, Црна Гора. Црногорац Борис  Тадић помиловао црногорца двоструког убицу.

 

Сумњиви послови, мафија, подземље:

¾    Дарко Ашанин, убијен 1998. место рођ. Мојковац, Црногорац

¾    Никола Бојовић, убијен 2013., порекло Црногорац

¾    Лука Бојовић, у затвору у Шпанији, порекло Црногорац

¾    Слобода Шарановић, место рођ. Цетиње, Црногорац

¾    Бранислав Шарановић, убијен 2009., место рођ. Цетиње, Црногорац

¾    Дарко Шарић, место рођ.  Пљевља, Црногорац

¾    Андрија Драшковић, пореклом Црногорац

¾    Ненад Опачић, порекло Лика.

Сада Вам је јасно зашто на питање бившег амбасадора Русије Конузина на Београдском безбедносном форуму 2011. : „Има ли овде Срба?“, нико није устао и јавио се, јер у сали није било Срба. Били су само троструки конвертити ( тата православац прешао у атеизам, а син атеиста прешао у неолиберале, а све са циљем докопати се лако до пара издајом Србије, а без икаквог рада. А сада нас премијер пореклом Босанац убеђује да је најбоље бити протестант ). И још једном да се подсетимо: са доласком у Београд  1944. неписмени и полуписмени конвертити, тзв. „ослободиоци“ побили су најмање 50.000 Срба како би им одузели виле на Дедињу, станове и уселили се са својим спонзорушама као Јосип Броз  ( Хрват) са Јованком Будисављевић( Личанка ). Након тога су послали 30.000 Срба на Сремски фронт да се никада не врате. Затим слали их 1948. на Голи оток, а 1966. Брионским пленумом склоњени су из јавног живота присилно превременим пензионисањем. Они који су 1944. убијали и уништавали Србе и Србију све до смрти њиховог великог вође Тита, оставили су горе наведене синове да доврше посао који су они започели, што они ревносно чине од 5.10.2000. па до дана данашњег. На све ово једини коментар и упутство би могло бити: Србијо пробуди се и брани се од окупатора и издајника, као што су то радили Срби 1804. под Карађорђем!

 

Душан Тирнанић

28 коментара

 1. А шта ћемо са Динкићем, Коштуницом, Томом, Чедом, Вулином, Лабусом, ….

  Мислим да се делимо на будале и фукару, јер је проценат паметних родољуба занемарљив.
  Уместо главе, будале носе телевизор, а фукара уређује тв програм.

 2. OCISTITI POD HITNO SRBIJU OD“JUGOSLOVENA-KOMUNJARA I NJIHOVIH POTOMAKA“,INACE NAS….NEMA.POBITI GOVNA,KOMUNJARSKO,SATANISTICO,JANJICARSKA DO POSLEDNJEG KOLENA ZA SLOBODU…PRAVOSLAVNOG SRBINA…AMIN.

  • Брате Србине, прво пиши ћирилицом, ако си Србин и Шумадинац. Друго, свака подела Срба је самим тим још јаднија. Да ли то значи да се одричемо и Тесле,Алексе Шантића, Андрића, Селимовића, Пекића, Киша, Матије Бећковића,…итд. Брате треба се очистити шљам, ма одакле био, а не из којег дела (ван) Србије и ма које вере био. За неупућене Босна је била Српскија земља од саме Србије, али су је растурили управо ти бивши Срби (потурице и покатоличени). Овај јад и муку не треба делити како је овај господин написао, јер ако му је сва памет ово што је написао и то му дозвољено да прренесе на овај сајт, онда нам је све мање шансе за спас. Амин.

 3. Све мој до мојега !
  Шљам до шљама.
  „Најважније“ је да ову „државу у покушају“, коју су наследили од комуњарске багре, не води НИ ЈЕДАН СРБИН.
  Србе и србску државу најбоље кињи и злоставља оваква БАГРА, која је и настала од комуњарске багре и ево, још мало па ће читав век како најгора олош систематски терорише овај народ.

 4. AUTOR OVOG TEKSTA JE FAŠISTA,KOJI IE ZASLUŽIO METAK U POTILJAK!

  • Ти би наставио тамо где је стао твој тата који је убијао Београђане метком у потиљак у Лисичијем потоку, Шумадинце на сремском фронту и Голом отоку. Ако неко има имало мозга, схвата шта би нам и данас радила личанско-босанско-кордунашко-херцеговачко-црногорска банда.

   • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

    I ja bih nastavio………u Lisičiji potok bi išao ti i tebi slični……..u ime naroda…….!!!!!!!!

    Kolonu bi predvodili……..političari, bankari, zelenaši, popovi, gazde, baje, novinari, pederi, kurve, profesori, propali studeti………!!!!!!!!!

    Ti bi bio………obična fukara……….u „elitnom društvu“……..malo li je……???????????

  • Ти би наставио тамо где је стао твој тата, када је убијао Београђане ’45. у Лисичијем потоку, Шумадинце на сремском фронту и Голом отоку… Ако неко има имало мозга из овог коментара се види шта би нам радила личанско-кордунашко-босанско-херцеговачко-црногорска банда и данас.

  • @..SLAVISA…tvoj otac zasluzuje orden rada sto je sklepao budalu.Tvojoj majci je najteze…!!!!

 5. @ Душан Тирнанић, пизда ти материна,
  У Милошевићево време, садашњи сорошоиди су направили неки „Београдски Круг“.
  „Београдски Круг“ је била скупина београдских интелектуалаца која је окупљала све „разочаране и критичке гласове“ који су се отворено борили против милитаристичке политике србијанског режима, етно-национализма, популизма, ратних злочина и етничког чишћења на територији бивше Југославије.
  Оснивачка скупштина Београдског круга била је 15. фебруара 1992.
  „Круг“ је реаговао на оно што је нудио Меморандум Српске академије наука. То је један од конкретних повода за оснивање Београдског круга. Та група интелектуалаца, писаца, која је желела да оснује ту нову асоцијацију је зауступала супротна мишљења од Меморандума. „Мислили смо да се морамо на неки начин огласити, да морамо направити неки наш програм који би био антимеморандумски“, пише Филип Давид.
  „Београдски круг је основан као отпор национализму који је окупирао већинску свест Србије, али коме се ставила на располагање и већина српске интелигенције. Било је немогуће и дубоко понижавајуће ћутке трпети националистички терор. И на крају, ако вас питају шта је ДРУГА СРБИЈА, озбиљно им одговорите – то је Србија која се не мири са злочином.“ пише Радомир Константиновић.
  У периоду 1992-1995 Београдски круг је организовао суботња окупљања (јавна предавања и дискусије) на којима је учествовало око 140 интелектуалаца из свих бивших југословенских република и иностранства. Ова окупљања, која су представљала језгро политичког и културног живота тзв ‘Друге Србије’, су замишљена као опозиција милитантном национализму Милошевићевог режима, ксенофобији и популизму који су обузели српско друштво 1990-их. У току рата и крвавог распада СФРЈ, Београдски круг одржава и негује стални контакт са истомишљеницима у бившим југословенским републикама. Ове везе су биле посебно јаке са пријатељима у Тузли, Мостару и Сарајеву, којег је делегација Београдског круга посетила неколико пута током опсаде.
  Душан Тирнанић, пизда ти материна,
  Видиш сада ваљда који су то Другосрбијанци, нису они који су на твом списку.
  Другосрбијанци си ти, и сви продавци вере за тепсију рибе, рачунам ту и „За Србију“, „SUMADINAC“, „Виктор“.
  Распитај се около код Срба, објасниће ти ко су Другосрбијанци, мада и ово што сам ти рекао је довољно.
  Сви они са твог списка су са неке територије. А ти Другосрбијанац, не зна се одакле си, ви Другосрбијанци територију немате.

 6. .прочитах негде да је Баба ивице дачића била титова секретарица у ужичкој републици,ивицин отац је титово дете.а ивица титов унук.

 7. Питам се ко је овај Душан Тирнанић. Ако је нешто у роду оном Богдану Тирнанићу, онда ме ништа не чуди. Богдан Тирнанић је завршио у Алеји великана, а требало га је бацити у тамницу док је био жив, а сахранити у јарузи са глоговим коцем. Под директорском палицом Тирнанића, почев од пада Милошевића, РТС спроводи антисрпску политику корак по корак, док није жаба скувана. Е сад, овај Душан Тирнанић ради то исто, па или ћемо ми бити скувани или он треба да буде пример како треба да заврше издајници.

 8. ЈБТ нигде ни једног правог Лале из равне Војводине.То је лош знак а кад мало прокопате по дипломатији слика је још црња и гора.Тај лош тренд се види и у регионализацији и инвестицијама ЕУ углавном у Воводину.То мирише на перфидни издају и ,,фино,, у рукавицама одцепљење па преузимање те покрајине.

 9. „prvosrbijanci“ I svi ostali koji se tako oslovljavate mozete samo da popusite KURAC nama drugim Srbima, jer mi IMAMO alat za pusenje, a vi samo pogana usta.
  Na kupanje stoko. Gologuzi na kisu, trag za vama smrdi.

 10. IZDRKOTINO,KOMUNJARSKA…POPUSI PRAVOSLAVNI.LAGANO I NATENANE DA SE NE…“ZAGRCNES“.SMRADU ATEISTICKI.CEKAJU VAS VUKOJEBINE…..KOZO-JEPCI.

 11. Првосрбијанци, другосрбијанци, мајко моја где ја живим. Није вам било довољно што Срби нису прихватили муслимане у свој национални идентитет, већ су проглашени Турцима, да би касније направили своју бошњачку нацију, већ сад хоћете и Србе да делите! Албанцима није битно ко где живи, које је вере, јер нација је за њих изнад свега! Зато смо и слаби, због људи као што сте ви сви, а који се као боре за српство! СТИДИТЕ СЕ СВИ КОЈИ УПОТРЕБИТЕ РЕЧ ДРУГОСРБИЈАНАЦ!

 12. Retko antisrpski i antipatriotski tekst. Cudi sto je uopste osvanuo na ovakvom sajtu. Kao da ga je Natasa Kandic narucila. Autor namerno svodi sve srpsko na srbijansko ne bi li sve ono sto nije srbijansko prestalo biti srpsko. Iz teksta izbija namerno suzavanje Srbije na uzu Srbiju i Beogradski pasaluk. Na kraju ce srpski ostati samo kafici na Vracaru, a autor upravo ovakvim tekstom radi na antisrpskom delovanju protiv koga se naizgled povrsinski bori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Зорана Михајловић: Борим се за бољи живот грађана!

Београд-Коридор 11 је први ауто-пут који ће Србију повезати изнутра – од ...

Срђа Трифковић (Фото: Јутјуб)

Срђа Трифковић: Вучић је на Косову прихватио оно што чак ни Борис Тадић није хтео (Видео)

Београд – Гост нове епизоде емисије „РасПравда“ био је историчар и професор ...