(Фото: Танјуг / Саша Петровић)
(Фото: Танјуг / Саша Петровић)

Који је разлог оваквих изборних резултата!

Резултати овогодишњих избора су, и ако је режиму откинут део досадашњег огромног владајућег колача, ипак на крају довели до победе народних предрасуда о свету у ком живи, онога што је о том свету прочитао, видео и чуо путем контролисаних медија, те је тако опчињен увереношћу да је померио границе сазнања и демаскирао покушаје тајног владања странаца над својом државом изашао на изборе и начином на који је гласао запоставио веома узнемирујуће истине о суштини владавине својих политичара у сопственој земљи а којима у ствари владају странци и коорпорације против којих мисли да је на изборима гласао.

Маестралном синтезом обележавања и болних и светлих историјских тренутака наше давне и блиске прошлости, режим Александра Вучића је прошле и ове године говорио о агресији а не интервенцији НАТО пакта и више осветлио жртве и хероје тог рата, врло сензитивно обележио погром из Крајине, јавно избројао 500 000 убијених Срба у Јасеновцу а не неки имагинарни број невиних људи разчличитих религија, нација и политичких уверења, снажно обележио годишњице Великог рата и српских битака, Албанске голготе, супроставио се у неколико наврата хрватским и британским провокацијама, врло спретно одржавао уверење о јачој руској присутности у Србији него за време претходних власти.

Режим је исткао огроман маркетнишки летећи патриотски ћилим испод којег је успешно угуравао Бриселске споразуме, ИПАП, смањење пензија, значајан пад животног стандарда, надпросечно субвенционисање страних инвестиција а што је други назив за давање мита страним коорпорацијама, додворавање страним банкама, ММФу, штрокавом арапском капиталу, ниподаштавње националног путем агресивног протестантског прозелитизма са највиших државних позиција, спречавање јавности да сазна више о постојању НАТО канцеларија по војним институцијама, Воткинсовом раду у полицији, деловања Источно-западног моста и Трилатерале у самој Влади.

Режим је успешно усмеравао светла на догађаје о којима народ воли да чује са људи и организација који заиста владају нашим животима.

Режиму су положај олакшавали и стјупидни акти опозиције која је претендовала да себе назива патриотском а која је, и ако је променила поклопац на тегли и ставила другу етикету, на површини садржаја тегле упорно остављала да стоји и шири се петооктобарска плесан која је током кампање успела да резултује тиме да Санда Рашковић Ивић неколико пута режим Слободана Милошевића назове „малигним“ а период његове владавине „оно најгоре доба“ и да пети октобар оправдава „одбраном Коштуничине победе“.

Бољи поклон режиму на тацни Санда Рашковић Ивић није могла испоручити јер се Александар Вучић говорећи о „ужасу могућности повратка у прошлост“ грубо вербално пигравао са народом, давајући му назнаке типа „када кажем прошлост мислим више на петооктобраше а мање на Милошевића“ па је касније са много више такта и са више критичке подршке него оштре критике говорио о Милошевићевој борби него патриотски блок који се у праскозорје избора свео на две цигле и нешто академског малтера који није имао где да уметне.

Ови избори нису дали зелено светло СНСу да Србију води у ЕУ већ су само потврдили да народ и даље мисли и потајно се нада да Александар Вучић није онај човек који ће у датом тренутку притиснути право дугнме и српски брод нагло окренути према Русији, Бриксу и ОДКБу већ да ће повремено стискати права дугмад у правим временима и преокрет извести без потреса и прекомерног и беспотребног полома па српски брод укотвити негде између али да је прамац за сваки случај окренут према Русији.

Свему је терцу давао и Војислав Шешељ са својим „Тому мрзим а Вучића донекле и разумем“

Оно што три милиона народа који је изашао на изборе није кроз дириговане медије успео да добије као информацију а опозиција која је себе назвала патртиотском није умела, а кадкада није ни хтела да му је достави током свог предизборног провокативног кокетирања са стварношћу коју живимо је да, времена више нема.

Време више нит капље нит цури већ тече хировито и непредвидиво као брдски бујични поток и само је питање момента када ће се претворити у поплавни талас Западне машинерије која ће се свом силином острвити и на Србију и Српску.

Српски брод ће ипак морати убрзо нагло да се окреће јер стварни покретачи светских дешавања, ратова, насилних сеоба народа и манипулатори светским шпекулкативним капиталом неће имати ни мало разумевања за српску потребу за паузом у току светског престројавања јер су они, па и онда када смо ми то и заборављали, увек били свесни ко смо, одакле смо, где смо и куда увек на крају одемо.

Овај наш изборни покушај да се направимо мртви неће проћи ни код медведа ни код хијена.

Оливер Вуловић

26 коментара

  • mislim da nije njegos vec neko drugi. Nadjoh ovo na internetu:

   „Narode moj, stoko moja bezrepa,
   tebe lako svežu u okove,
   ćutiš, trpiš, krpiš svoje cipele,
   čekaš drugog mesto tebe da ustane.“

  • ПАТРИОТСКИ БЛОК КИМ: ЗБОГ НЕРЕГУЛАРНОСТИ ПОНИШТИТИ ИЗБОРЕ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ, ЗВЕЧАНУ И КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ Сходно предвиђањима Патриотског блока, о чему је јавност благовремено обавештена, да ће се на Косову и Метохији десити велика изборна крађа у организацији Српске напредне странке, нажалост то се и потрврдило данас приликом спровођења гласања. Најизраженија нерегуларност дешава се у Косовској Митровици и Звечану као и у општинама Косовског Поморавља. Бројни су примери изборних марифетлука Српске напредне странке. Они се огледају у томе да једне те исте особе гласају више пута на различитим бирачким местима, да се приликом гласања не користе УВ лампе и спрејеви, да се не траже личне карте и остала идентификациона документа, да се члановима бирачких одбора, који нису из СНС-а, прети да морају да ћуте пред крађом гласова, да параполицијске снаге из редова СНС-а прете грађанима да гласају за Српску напредну странку. Конкретан пример, на изборном месту број 5 у Косовској Митровици је примећено да је одређени број Срба гласао под албанским именима, што не чуди имајући у виду да је на том бирачким месту Ивана Вулетић испред Српске напредне странке, иначе шеф кабинета председника привременог органа Александра Спирића, коју су припадници OSCE-а у више наврата упозорили да не омогућује гласање под лажним именима. Као пример бахатости СНС-а говори и чињеница да се и руководство Социјалистичке партије Србије у Косовској Митровици жали да се њиховим члановима бирачких одбора претило и захтевало да не дођу на изборна места. Такође је тзв. градоначелник у режији Приштине Горан Ракић са телохранитељима упао на бирачко место број 2, изазвао неред и инцидент, са намером да створи атмосферу за крађу гласова, због чега је гласање пола сата било прекинуто. Очита је чињеница, као што је Патриотски блок ДСС-ДВЕРИ упозоравао, да OSCE нема капацитете да организује регуларно гласање, што се данас у пракси и потврдило. Чак се на бројним бирачким местима види шуровање између представника СНС-а и посматрача OSCE-а који затварају очи пред крађом гласова партије Александра Вучића. С обзиром да се избори одвијају у недемократској и нерегуларној атмосфери, уз очигледну крађу гласова, Патротски блок тражи да се понове избори у Косовској Митровици, Звечану и Косовском Поморављу. Подразумева се да много већи број посматрача мора да буде присутан током гласања, да се не би дешавала изборна крађа. У Косовској Митровици 24.04.2016. године Председник покрајинског одбора ДСС-а СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ др Ненад Којић Горан Миленковић

 1. Kao sto kazu gurui u Indiji, prosvetljenje nije za bezvrednu masu, iskljucivo za pojedince!
  Ne vredi se vise ni javljati, nista do mozga njima ne dopire!
  Decu sopstvenu sahranjuju svakodnevno – samo to je dovoljan i najveci razlog da marva ustane!
  I, je li ustala?!
  NIJE!
  MARVA I DALJE UREDNO POSTOJENA IDE NA KLANJE!

 2. Nismo mi Srbi „drzavotvorni narod“,kao sto se busamo vekovima.
  Svi ostali prave svoju drzavu,a Srbi rasturaju svoju.
  Ostacemo bez drzave.
  SNS ce sve rasturiti,svojom pohlepom.
  Stranci su sve do detalja razradili.
  Cilj zapada je da se za 2-3 godine SNS vlast ,ogadi Vojvodjanima i da dignu bunu.
  Ali,nece to biti „jogurt revolucija“,to ce biti OTCEPLJENJE…
  SNS ce sada shvatiti da je Vojvodina PLEN,kao sto se svagde ponasa,gde otme vlast,i krenuce pohlepom u antagonizaciju sa narodom u Vojvodini.
  Vaskrsnuce cetnicke vojvode,lazni evropejci,Gojkovicka,Mirovic,srpske ustase,koje su nas brukale preteci raseljavanjem manjina i nudeci im sendvice na tom putu.
  Oni i danas sendvicima pobedjuju.
  I tu je kraj.
  Dodiku u maju organizuju „5.oktobar“ ili „majdan“…
  Vucic ce se za to vreme ,baviti svojim blagom,gledati u ogledalo i uzivati,a sve oko njega ce se raspasti.
  Strasno sta sebi cinimo.
  Ne znam kako se Vucicu ne gadi da radi to sto radi.

  • „“Нисмо ми СРБИ ДРЖАВОТВОРАН НАРОД““. У праву си. Јебем те СРБИЈО кад СРБИЈАНЦЕ од ДИВЉИХ ТИТОВИХ ПРЕКОДРИНСКИХ ХОРДИ жељних власти у СРБИЈИ—-Вучић; Тадић, Драшковић, САНДРА Рашковић Ивић, Радуловић, Шешељ морају да бране ЧИстокрвни СРБИЈАНЦИ—Зукорлић, Угљанин, Пастор, ХАЛИМИ.

   • Jeli u tu prekodrinsku hordu spada i NIkola Tesla, Petar Kocic, Stanina Novak i mnogi drugi? To bi isto bilo kao kada bi ja rekao da su svi srbijanci stoka kao Toma Nikolic, Valja Ilic i mnogi drugi…

    • Не мешај у ово Теслу.Него се запитај Ко је Ту неписмену жгадију убедио да је ПЕРА ЛОЖАЧ из неког СРБИЈАНСКОГ градића ПРИПАДНИК ВЕЛИКОСРПСКЕ БУРЖОАЗИЈЕ кога треба скратити за главу и узети му имовину.Е о тој ја ПРЕКОДРИНСКОЈ ТИТОИСТИЧКОЈ ја пишем.Осим ТОГА мого је и мој ПРАДЕДА СОЛУНАЦ 1918 гомилу СРБА ИЗ БОСНЕ;ХРВАТСКЕ ИЛИ ВОЈВОДИНЕ да скрати за главу јер су ратовали за ФРАЊУ ЈОСИФА Па није.Е у томе је разлика ИЗМЕЂУ СРБИЈАНСКИХ СОЛУНАЦА који су се после добијеног рата 1918 ВРАТИЛИ да буду оно што су били и пре њега,ником нису отимали имовину,скидали главе и клали се ко ће да буде власт у БОСНИ И ХРВАТСКОЈ.Е после другог светског рата све зе изокренуло,Нико од тих ТИТОИСТА није хтео да се врати у родну вукојебину и чува овце ко и пре рата него им зинуло ДУПЕ да буду ВЛАСТ и РУКОВОДИОЦИ по СРБИЈИ: Него ЈЕЛ ово били избори у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ или СРБИЈИ:Ајде „“СРБИНЕ““ наведи ми једног СРБИЈАНЦА који се кандидовао против ДОДИКА:Него није их било ни пре ДОДИКА.

     • робокап
      26. априла 2016. at 12:53
      aj ne mlati ko a-u maksim podiviziji

      Drina nije granica između patriota i izdajnika

   • робокап је будала.

    па коњу један, о каквој ми СРБИЈИ БЕЗ ГРАНИЦА МЕЂУ СРБИМА причамо – ако србе раздвајамо на леве и десне србе?!!!

    иди мајмуне па заврши неку школу, па се кандидуј, па да тебе изаберемо. пријави се, огласи се, дај реци нешто вредно. да те бирамо.

    највише ми личиш на неког делију или гробара, који једва чекају да се побију.

    • А ти и овај „““ИЗ ГЛАВЕ““ сте сепрепознали БОСАНСКИ МЕЂЕДИ:Јел ИЗГИБОШЕ БОСАНЦИ КО ЋЕ ДА БУДЕ ВЛАСТ У СРБИЈИ:ЈЕДИТЕ ГОВНА ОБОЈИЦА:

 3. EVO NAM GA SAD!? DADOSMO OPET „DUPE POD KIRIJU“… A MI? JEBALI SMO JEŽA U LEĐA… VALJ’DA SADA ZNAMO ŠTA I KAKO UŽIVAMO!? NEMA LJUBAVI BEZ BOLA I TUGE…… ZAR NE?

 4. Jedan od vrlo vaznih razloga je totalna okupacija medija i svakodnevno ispiranje mozga preko TV-a.

 5. Незадовољство резултатима је попримило увредљиве облике усмерене српском народу. Можда сте делимично у праву, али постоје и други разлози, озбиљнији дубљи и дуготрајнији.
  Одавно се прича о бирачким списковима, о начину избора, о финансирању странака…..
  Угазити у каљугу , а сачувати ципеле не упрљане није могуће. Колико је радњи било нужно урадити, и ставити под контролу , да би евентуално било оправдано пљунути мене, тебе њега…. Запитајте се колико сте ви као освешћени грађани учинили да предочите онима који нису на интернету свој угао посматрања ствари…..
  Колико сте се бавили неосвешћенима, и непросвећенима?!
  Видите неко се бавио, и има резултате. Док ја и ви куцкамо по тастатури незадовољни изборима они други трљају руке још један мандат……

  • A kako to mislite „da se bavite“ masom koja „nije na internetu“ i na koji to nacin, molicu lepo?!
   Bas me interesuje!
   Jer ta masa, bolje receno marva, nije u stanju da pojmi ni ono sto (svojim) golim okom vidi kako pada s neba na nas, pa nista ne uradi!
   Sve sto ste naveli smo pokusali i radimo, ali dzaba, rekoh, od mase nista ne biva, ocigledno!
   Njima je bitnije ko ce da iskoci iz parova, farme, sta te bljuzge i imitacije ljudi „rade“, nego sopstvena deca koja im na oci umiru svakodnevno!
   Sta mislite, sta ce ih trgnuti!?
   Nase i vase reci?!
   Gledaju, bre, kako svakog dana dete oboli od raka i svake nedelje umre po jedno i – jedno veliko NISTA!
   Jos nam se u lice smeju i pokazuju prstom – gledaj budale ala penavi!
   E, to vam je ta vasa masa koju „treba poduciti“!
   Sta mislite sta radimo svih ovih godina!?
   Ne moramo mi nista da se zapitamo, mi RADIMO!

 6. vise od 50% nije izaslo na izbore jer realno Sri nemaju za kog glasati. Da bi izbori vazili „nateglo“ se 5 il 6% glasova. Vecina koja je glasala su zaposleni preko SNS i njihovi clanovi porodica. Da se zadrzi posao ko vele. Neki su glasali za njih za gajbu piva, kilu kafe ili 10 evra. Ostatak kao toboz patrioti dobise toliko tek da se predje cenzus.
  Realno bas nema za kog da glasa pravi patriotski nastrojen Srbin. Ta nekao koalicija Dveri-Sanda je smece. Patriote znaju ko je Sanda i ko je bio njen otac. Pogotovo oni za teritorije Krajine. Bosko se pokazao kad su bili protesti na Jarinju. Seselj pali zastave i pickara. Budimo realni nije on za predsjednika. On je samo zanimljiva opozicija koja iznosi mnogo tacni cinjenica ali to je od prilike on i nista vise. Ostali kuronja koji su napravili stranke da bi presi cenzus i uletjeli u neku koaliciju ima na bacanje a za njih su glasali samo njihovi poznanici koji bi imali neke koristi.

  Znaci u sustini Srbijom ce vladati stranka koja je od ukupnog moguceg birackog tjela dobila jedno 18 il 19% glasova i postala je po „demokratskom“ stranka sa najvecim brojem glasaca. Komedija

  Demokratija je najlosiji oblik drzavnog uredjenja. Prefidna diktatura u kojoj diktator krade 4 do 8 godina i onda dodje drugi.

  Na zalost mi nemamo kog da zavede diktaturu ili prosvjecenu monarhiju. Oni cincari sto su pohadjali „modne“ skole nisu ni za kurac. Dobro dosli u propast naaseg naroda…

 7. Ono što je najstrašnije – je da je zamro i tradicionalni humor i ismejavanje svega i svačega .
  Svemu smo spremni da se nasmejemo i pravimo duhovite viceve ali više nije ništa smešno.

  I kad je počelo bombardovanje nije bilo ovako. Onda smo znali da ta beda mora da se nekad završi i da neće VEČNO DA TRAJE . Ovo sad ima da traje do istrebljenja i uništenja to je svima jasno . Srbija je na izdisaju , dželati su izmanipulisali narod na izborima da ostanu na vlasti i dovrše posao otimanja zemlje , kuća i stanova za koje nećemo moći da plaćamo namete koje će nam uvesti .

  Nije mi jasno ni ovoliko prepucavanje i prebacivanje opoziciji oko nacionalnih interesa.
  To može da se izloži u nekoliko rečenica i oko toga nema spora jer je prosto – svi oće ovde da žive normalno , pristojno čak i bogato shodno prirodnim i humanim resursima Srbije.
  Ovo je carstvo lopuža i derikoža koji otimaju i pitam se kako im nije dosta.

  Šta je sa ustavnim pravima ? Sve je degradirano , obezglavljeno i upropašćeno. Lopovi u jednim dresovma zamenili su nove lopove u drugim dresovima i tako dalje ..

  Džaba pesme na jutubu nema ko da organizuje pobunu , jer se pobuna protiv sistema ne diže na internetu , kad nam se po zemlji razmile uskoro prinudni izvršitelji i milicija , biće kasno.

  Islandski model – državnog uređenja koji beleži napredak nije tako teško prekopirati , platiti menadzere i stručnjake da vode ministrarstva a ne političare koji odraše kožu s leđa i grabe za njih i njihove familije – ostali neka pocrkaju.

  Crno nam se piše jer je na teveu objavljeno da smo crno zaokružili i puštamo da nas jašu sa osmehom …

 8. sada, posle izbora, krem na tortu : SVI veeeeeeeeeliki rodoljubi okrivice svoj sopstveni narod, bas kao veeeeeeeeliki rodoljub vuk draskovici i kao sto nam zele gazde sveta, da se medjusobno potamanimo, a prvi korak je da se posipamo pepelom. neznam za te bezrazumne, kad kazu da narod nevalja, dali i sebe racunaju u taj narod ?
  http://www.srbijajavlja.rs/2016/04/%d0%be%d0%b2%d0%be-%d1%81%d1%83-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b5-%d1%98%d0%b5-%d0%b0/

  • kad Adam rece, kriva je Eva, a ona, kriva je zmija, stoji prica da bi im Bog oprostio da su priznali ! evo nastavak sledi. okrivismo narod, pa kako da nam Bog oprosti ?
   imam predlog : ajte da za sebe i nerazumne pocnemo da molimo Boga da nam oprosti !
   ako mislite da ste bezgresni, onda idite kod pape. oni znaju vec 10 vekova kakav je osecaj kad se pobiju milioni ljudi u ime papske bezgresnosti !

 9. U ovakvoj diktatorskoj državi gde su deca dovedena u biračke odbore da za 1500 dinara omoguće vladajućoj oligarhiji iživljavanje do neslućenih razmera koje će nas tek zadesiti. U uslovima blokade i bahatog ponašanja mafijških „prijatelja“ političkog vrha nije se ni moglo drugačije očekivati. Ko je objavio koliko je ljudi pretučeno kao politička pretnja vučiću i njegovoj kliki. Kolinko su njegovi članovi dobili para od sumnjivih ljudi da bi celu Srbiju prekrečili njegovim plakatama a o prretnjama i batinam koje su ostali dobili nigde ni pomena. Važno da je lažovčina moga i dalje da glumi nekakvog političara a u stvarnosti je obični mafijaš jer je sa njima okružen a poslovica ne kaže džebe sa kim si takav si.

 10. Ovu analizu uokviriti.

 11. Pravi se prepoznatljiva atmosfera iz devedesetih.Krenulo je,a masina se zestoko lozi sorosevim dolarima.Jasno je da ako se ovom ne stane u kraj scenario je potpuno isti,samo cemo ovaj put da ratujemo izmedju sebe.Ukrajinski,koliko vidim uskoro i makedonski scenario se sprema.Zivi bili pa videli,ocekujte istu koreografiju iz devedesetih,sa istim ishodom.Razlicito ce se zvati,bice tu i dobro prepoznatljivi likovi koji su vec jadili ovu drzavu,a ostacemo naravno i bez Vojvodine,verovatno i Sandzaka.Srbija jednostavno mora da nestane,Englezi su za nas pricali da nas treba izvuci iz Evrope i potopiti u Atlantik.Cercil je ovaj deo Evrope nazvao cmarom,a ne mekim stomakom kao sto se prica.
  Nego spremajte se za sverc benzina,pljuga i drugih stvari na vreme,brzo ce to doci.

 12. Молотовљев коктел је врста приручног оружја. У стаклену флашу се сипа бензин и зачепи крпом натопљеном у бензин тако да парче вири напоље. Крпа се запали и онда се баца као ручна бомба на објекат који треба запалити. Приликом пада стакло се разбија, бензин разлива и пали.

  Име је добио по совјетском министру спољних послова Вјачеславу Михаиловичу Скрјабину коме је надимак био Молотов (На руском чекић). Молотовљев коктел је почео да се примењује у освит Другог светског рата, прво у Шпанском грађанском рату, а потом у совјетско-финском зимском рату. У Зимском рату су совјетске трупе користиле касетне бомбе, за које је Молотов у радио-обраћању совјетској јавности тврдио да су пакети хране намењени изгладнелом финском становништву. Финска војска је у борби против совјетских тенкова користила ово оружје, које су прозвали „Молотовљев коктел“ уз образложење да „Молотов обезбеђује Финцима храну, а Финци Совјетима пиће“.

  Данас се примењује пре свега на демонстрацијама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Дно српског судства: „Вучић је изнад закона“!

Београд – Виши суд у Београду је 8. јуна 2018. одбацио тужбу ...

Барикаде малинара у Пријепољу (Фото: Tanjug/ Edib Tahirovi)

А веровали су Вучићу, прошли горе од пензионера: Картели убили малине

Београд – Малинари опет прете протестима. Најављују да ће у петак изаћи ...