Кока кола (Фото: Вестинет)
Кока кола (Фото: Вестинет)

Кока Кола је инсектицид а не пиће за вашу јетру

Кока кола (Фото: Вестинет)

Кока кола (Фото: Вестинет)

Њујорк – Да ли знате да кока колу можемо да сврстамо у дрогу, врло је лако навући се на њу, а последице су вишак килограма и стомак као код труднице.

Најмоћнији бренд на свету је Кока Кола (у даљем тексту, кока кола). Дневно се конзумира 2 милијарде њених производа у 207 држава.

Шта мислите одакле слоган, кока кола и осмех?

То вам нећу рећи, довољно је да вам кажем да је кокаин избачен из састојака кока коле још пре сто година.

Зашто? Зато што није био потребан…

Ако боље размислите, запитајте се зашто је рецептура кока коле тајна и зашто нико до сад није успео да копира формулу. Тренутно само два човека на свету зна формулу, и никад не путују истим авионом. Тајна се чува.

Сматра се да је компанија Коца Кола осмислила већину адвертајзинг кампања које данас познајемо. За овај бесплатни купон се мисли да је први купон икада направљен.

Датум стварања кока коле се сматра 8. 05. 1886. када је апотекар Џон Пембертон пробао да направи лек за главобољу. Џон је помешао, као главне састојке, екстакте из две биљке, јужно америчке Коке и афричке Коле. Овај лек је продаван по 5 центи.

Убрзо, лек је постао изузетно популаран због ефеката кокаина и кофеина које је садржао, и преписивао се за главобољу, малаксалост, недостатак воље, слабост, стомачне тегобе…

Није ни чудно, јер су три чаше кока коле имале кокаина у себи идентично једној дози данашњих кокаиномана. Пацијенти су се осећали јачим и полетнијим, а главобоља је нестајала.

Џон Пембертон је од 1888. година почео да продаје свој бизнис разним партнерима, међу којима је био и бизнисмен Аса Цандлер, који коначно, 1891. откупљује сва права уз укупне трошкове од 2300 долара.

Почетком 20. (1903.) века кока кола је морала да избаци кокаин из састојака, али су зато појачали присуство кофеина који је такође стимулатор, али није забрањен. Кока кола садржи 19,6 мг кофеина у 200 мл течности (једна чаша).

Од тада кока кола има сличну рецептуру коју и даље чува у тајности, али се сходно савременим трендовима мењају заслађивачи, чисто да кока кола не би зависила од цене шећера на тржишту, али о томе мало касније.

1919. Цандлер Кока кола компанију Ернест Wоодруффу за 25 милиона долара.

Данас се вредност компаније процењује на скоро 200 милијарди долара, са годишњим приходом од преко 48 милијарди. Запошљава широм света 146000 људи. Најпрепознатљивији је бенд (97% популације препознаје лого). Сваке секунде се попије преко 10000 кока колиних производа.

Интересантно је то, да је Цоца-Цола Цомпанy држава, са годишњим приходом од преко 48 милијарди долара била би на 76. месту од 195 држава, значи моћнија од 120 држава.

Кока кола је корисна и може се употребити за гомилу ствари. Ајде да се позабавимо чему кока кола данас може да користи.

Чему све кока кола може да користи?

Скоро да не постоји на свету, тако користан производ као што је Кока Кола. Оправдно, због свега што можете урадити са Кока Колом она је стекла репутацију коју има.

Очистите загорелу шерпу са Кока Колом

У загорелу шерпу сипајте Кока Колу тако да покрије загорела места, оставите да делује пола сата, и након тога сунђером уклоните нечистоће.

Ово је могуће, захваљујући киселини коју Кока Кола поседује.

Очистите од рђе и патине старе новчиће, накит или есцајг Кока Колом

Киселина којом Кока Кола обилује такође можете да очистите новчиће и металне предмете које захватила рђа и патина, те да им дате првобитни сјај. Такође је можете користити уколико немате поред себе WД, за одвртање зарђалих шрафова.

Кока Кола да вам цвеће буде јаче

Мало кока коле у саксију са цвећем или вазу, у значајној мери ће вам опоравити цвеће. Све то захваљујући шећеру који се налази у кока коли.

Уклоните масне флеке кока колом

Фосфорна киселина из кока коле је идеална за уклањање масних мрља са ваше одеће. Биће довољно да натопите мрљу петнаестак минута и да касније оперете тканину на уобичајен начин. Такође можете са кока колом и да очистите и уље са пода, од гараже рецимо. Попрскајте под и оставите да делује неко време, па онда исперите са цревом.

Одмрзавање ветробранског стакла

Одмрзавање ветробранског стакла са мало кока коле ће вам помоћи да скинете лед са шоферке.

Кока кола, спас за опекотине од медуза

Тренутно актуелније од одмрзавања стакла је сазнање, обзиром да иде лето, да за олакшање болова од опекотина медуза можете да искористите кока колу, наравно не да је попијете него сипате на опечено место.

Лако чишћење прозора са кока колом

Са кока колом можете очистити прозоре. Лимунска киселина које има у кока коли омогућава брзо и лако одмашћивање.

Очистите свој акумулатор уз помоћ кока коле

Као што сте видели да са кока колом можете очистити старе новчиће, исто тако кока кола је идеално средство за чишћења клема на акумулатору.

Кока кола је и одличан инсектицид

Уколико имате много буба у некој просторији или дворишту једноставно сипајте кока колу у чинију и оставите. Шећер из кока коле ће их привући а киселина убити.

Кока кола за савршене локне

Изветрелу Кока колу сипајте у косу и после пар минута је исперите и ваше локне ће изгледати савршено 

Жвака у коси и кока кола

Жваку улепљену у коси није лако уклонити. Али је ту кока кола! Наквасите мало то место где је жвака и проблем ће бити решен.

Уклоните флеке од крви са одеће и тканине

Кока кола успешно уклања флеке од крви са одеће и тканине. Занимљиво је и то да америчка полицијска патрола, у неким савезним државама, са собом носи по два галона кока коле како би ефикасно чистили крв са асвалта после саобраћајних незгода.

Значи употреба кока коле може бити широка, а да ли је добра и за пиће, осим што је заразно укусна? Да видимо какав је њен ефекат по уношењу.

Шта се догађа у нашем телу кад попијемо кока колу?

10 минута након што попијемо кока колу уносимо отприлике 10 кафених кашичица шећера што је препоручена дневна доза шећера.

Кад би одједном унели толики шећер у организам било би нам мука. То се не дешава јер довољна концентрација фосфатне киселине ублажава тај ефекат.

20 минута након што попијете кока колу количина шећера у крви нагло скаче, узрокујући инсулинску експлозију. Јетра тада реагује тако што све шећере које нађе у крви претвара у масноће.

40 минута након што сте попили кока колу кофеин је у потпуности апсорбован. Шире вам се зенице, расте вам крвни притисак, ваша јетра пумпа још више шећера у ваш крвоток. Рецептори аденозина у мозгу су сада блокирани, што спречава осећај вртоглавице.

Убрзо након тога ваш мозак појачано производи серотонин који вас доводи у благо еуфорично стање.

60 минута касније фосфорна киселина везује калцијум, магнезијум и цинк из црева, убрзавајући рад организма. Хемијски ово је смеша великих количина шећера и заслађивача, и у овом периоду је повећано уринарно излучивање течности.

Сада избацујете сав магнезијум, цинк и калцијум који сте претходно унели исхраном тако неопходне вашем организму и костима.

Уз веома важне микроелементе које сте требали да апсорбујете, ви избацујете и огромну количину течности. Долази до шећерног колапса и једноставно морате да поправите стање. Ако сте навикли на кока колу, то ће вам бити најлакши начин, а богами, кока кола баш прија.

Да ли знате да кока колу можемо да сврстамо у дрогу, врло је лако навући се на њу, а последице су вишак килограма и стомак као код труднице.

Које све супстанце се налазе у кока коли?

Све би било лепо да је ово пиче природно и да не садржи многе хемикалије.

ФЕНИЛАЛАНИН (Пхенyлаланине) – Утиче на лучење СЕРОТОНИНА (хормона среће) и изазива зависност.

ФОСФОРНА КИСЕЛИНА (Пхоспхориц ацид) – Е338 – Смањује густину костију, јер везује калцијум и магнезијум и ствара соли које се не апсорбују. Такође изазива болести бубрега, као и стварање камена.

НАТРИЈУМ ЦИКЛАМАТ (Содиум цyцламате) – Е952 – Вештачки заслађивач који је 1969. ЗАБРАЊЕН, јер је откривено да формира канцерогену материју у организму.

АЦЕСУЛФАМ К (Ацесулфаме потассиум) – Е950 – Вештачки заслађивач за који се тврди да није довољно тестиран пре пуштања у употребу и за који се сумња да је канцероген.

АСПАРТАМ (Аспартаме) – Е951 – Сумња се да је штетан за мозак и да изазива тумор.

КОФЕИН (Цаффеине) – изазива зависност.

НАТРИЈУМ ЦИТРАТ (Содиум цитрате/Трисодиум цитрате) – Регулатор укуса је у ствари анестетик (за језик) и антикоагулант

НАТРИЈУМ БЕНЗОАТ (Содиум бензоате) – Е211 – Конзерванс, који мозе да реагује са Витамином Ц и формира Бензен, чија су канцерогена својства позната. Такође утврђено је да ова хемикалија изазива ћелијско оштећење, јер утиче на ДНК митохондрије.

2007. је откривено да натријум бензоат (Е211) изазива хиперактивност и смањење интелигенције код деце.

Према овим истразивањима ИQ опада и до 5.5 поена. У Кока-Коли су изјавили да ће обуставити употребу Е211 “чим се пронађе адекватна замена”. Наравно, није кока-кола једина која има ове састојке у себи, али “Зеро кока кола” у себи нема ништа друго.

АСПАРТАМ – Е-951 – Један од најопаснијих, а на жалост и најдоступнијих додатака храни. Наиме аспартам је вештачки заслађивач који је 2000 пута слађи од шећера (1 кг аспартама замењује 2 тоне шећера), а истовремено је нискокалорицан. Због тога је идеалан за све “сугарфрее” производе (типа Орбит жваке, Цоца Цола, Пепси и остале газиране сокове).

Проблем настаје кад се уноси у организам, јер овај заслађивач на температури људског тела постаје отрован као нпр. цијанид. Најгоре је то што има закаснело дејство (тј. последице се осете годинама након узимања, јер се константно таложи у организму). А директни је изазивач мултиплекс склерозе и лупуса (а по некима и канцера).

Е сад, то је све било и биће, али шта ново доба доноси?

Ново доба. Заслађивачи без шећера. ГМО шећер

Поред све муке и зависности коју нам ово, најпопуларније пиће, доноси, у новјије доба имамо проблем и са заслађивачима који су због профита ГМО.

Да би кока кола била јефтинија, уместо шећера се користи високо фруктозни кукурузни сируп (хигх фруцтосе цорн сyруп – ХФЦС) који се добија од генетски модификованог (ГМ0) шећера. У свету се врши велики притисак на кока колу да је етикетира као ГМО.

Аспартам је такође још један заслађивач који је ГМО, а производи се уз помоћ ГМО бактерије.

Многе студије ХФЦС доводе у везу са тешким оболењем дијабетесом типа 2. Истраживачи са Унивезитета Оxфорд су дошли до заклучка да је дијабетес типа 2 за 20% заступљенији у земљама у којима се користи ХФЦС у храни и пићима.

Средство за бојење 4-МЕИ (метилимидазол) је канцерогено

Средство за бојење 4-МЕИ (метилимидазол) је у калифорнији стављено на листу канцерогених производа тако да ће Кока кола и Пепси морати да мењају рецепт. То јест да уклоне састојак 4-МЕИ који се поред ових пића налази и у соја сосесевима и неким врстама пива.

Тестирања на животињама су показала да ово средство може потенцијално да буде канцерогено и да изазове тешка обољења, као што су рак плућа, рак јетре, леукемија…

80 коментара

 1. Pa evo za one koje piju , bolje na vreme ostavite !

  • Film je protiv koka kole, anti reklama. Preporucujem da odgledate. Mada dobar je za video vaseljensku i kolekciju dokumentaraca. 😀

   http://www.youtube.com/watch?v=LH0r84W3LgU

  • Coca-Cola is one of the most iconic brands of both the 20th and 21st centuries, promoting itself as the drink of freedom, choice and US patriotism.
   But behind this carefully crafted image exists a company accused of environmental damage, human rights violations and questionable business practices.

   Political activist and journalist Mark Thomas travels to South America, India and the US to investigate the way in which Coca-Cola and its suppliers operate and the extent to which they upholds moral and ethical obligations.

   Thomas, a long-term critic of Coca-Cola’s more controversial practices, finds disturbing evidence which undermines its effervescent image as a force for good and which has prompted a global consumer backlash.

  • To није кока-кола, него Лока-кока..

   а нека се васељенска распита за симболику црвене флашице лока-коке која је од настанка скоро таква.. нека се распита зашто представља „лади ин ред“ и шта у сатанистичким круговима представља „леди ин ред“.. а онда ће људима можда да буде јасно зашто само 2 тј 1 човек зна формулу лока-коке, ко је смислио и зашто је то тајна.. 😉

 2. Za par godina konzumiranja dobija se ciroza jetre a zubi počnu da vam trule iznutra iako su zdravi bez kariesa, parandentoze i sl. Lično doživeo i nekako preživeo. Koka-kola je zapravo izuzetno kisela tečnost koja razara organsko tkivo. Isto važi i za razne energetske napitke. Postao sam zavisnik iako sam počeo sa 1 limenkom nedeljno doterao sam do 8 litara dnevno. Praktično vodu nisam ni pio, a i hranu sam potpuno izbacio iz upotrebe. Ljudi me upozoravali ja se smeškao, Sve dok se jednog jutra nisam probudio polu-mrtav. Onda su usledili pregledi a ubrzo i borba za život. Jetra mi je bila kao da sam alkoholičar 50 godina. Zube sam sve izgubio, jednostavo su trulili iznutra i pucali sami od sebe. Smejao sam se i ja kao sto ce se neko smejati na sav ovaj tekst, ali znajte, jednom kad izgubite zdravlje nikada ga nećete povratiti.

  • Crni Milane ja mora da sam lud ako ti nisi…. nikada nisam vise popio od dva litra koka-kole u zivotu za jedan dan i to mi je mnogo ostane pomalo uvek… imao sam serije od mesec dana svaki dan a nekada i u normalnim kolicinama ponekad mozda jednom nedeljno a evo u zadnje vreme je nisam pio mesec dana i resavam se da je kupim ovih dana. Kada je cesto pijem prija mi a kada prestanem nikom nista mozda mi malo zafali i to je to. Jos bolje ako je nekad popijem a nisam dugo bas osetim da mi je falila i zadovoljstvo mi je i nista vise a u zadnje vreme u letnjem periodu mi je slatko popiti je iz limenke kada je vrucina i kada sam zedan jer je ukusnija i teze vetri kada se tako pije.Ali stvarno popiti 8 litara koka-kole za jedan dan je cisto ludilo pa toliko cak ni vode ne popijes dnevno voda se pije od 2 do 4 l dnevno zavisi kako ko i kada. Mislim da je to psihicki problem a ne problem koka-kole…. inace zamisli da popijes dnevno osam litra mleka dnevno ili bi bio debeo kao svinja ili bi ti otkazali bubrezi i onda mleko nije krivo nego tvoje lude navike. Zamisli da pojedes teglu meda odjednom ili bolje reci zamisli da pojedes kilogram meda za dan… otkazao bi ti pankreas sigurno i bio bi mozda i smrtni ishod. Ljudi i med i mleko mogu da vas ubiju definitivno u velikim kolicinama. U coveku ima 4-5 litara tecnosti a ti uneses osam litara pa to je nemoguce osim ako ceo dan ne pijes u razmacima i mokris stalno ali se onda postavlja pitanje da li imas vremena za druge stvari u zivotu. Ako popijes 8 litara mineralne vode kao Knjaz Milos razneo bi zeludac i drmnulo bi te srce i visok pritisak… A to sto su ti se raspali zubi od koka kole i sto nisi jeo je sasvim normalno to bi ti se desilo i da ceo da jedes sumske jagode i nista drugo …. prosto i jednostavo mi nismo ni biljojedi vec svastojedi u kokakoli nema proteina i masti ima samo secera koji su dovoljni za energiju a ne za ocuvanje tela.. Znaci samo zelim da ti kazem da je tvoj problem preterivanje a ne koka kola cisto da razdvojimo teze al me bar slatko nasmeja 😀

  • Познајем човека са врло сличном причом. Никад није пио алкохол, али му је Кока-кола од малих ногу била практично једино пиће. Једног дана је изненада доживео слом организма. Спасили су га некако, од тада пије само воду.

   • Ја сам вам браћо жив пример. За неколико година од чаше до две дошао сам до три четири литра и јетре у таквом стању да се још и после десет година нисам опоравио.

    Сада свима причам да ни случајно не узимају то срање у уста. али маса људи ми прича како они узимају тек по некад чашу две… Па тако сам и ја почео.

    Сада пијем само воду и природне домаће сокове и јогурт са мање масноће и осећам се супер, али морам да се пазим да не дођем у ситуацију да пијем антибиотике јер ако ми се то деси вероватно ћу да прођем као пре неких пет година кад сам имао упалу уха и морао сам да пијем антибиотике оне огромне од 1000 милиграма ( нисам знао тада за кордицепс) и то ме је вратило у стање скоро исто као кад сам се наливао тим отровом од кока коле.

    Будите паметни па учите на туђим, а не на својим грешкама.

 3. Fuck the Coca, fuck the pizza, all we need is Sljivovica!

 4. Домаћи сок од зове је МАЈКА…

  • Онда је сок од Коприве ОТАЦ. Једино што неможе да се нађе на полицама, а ја не умем да га правим.

   • Sirup od koprive se isto pravi kao i od zove. Ja sam napravila od zove,koprive i evo sad završila od višnje. Tu su i pekmez od višanja i jagoda pa dalje kako šta pristiže. Ne puno ali dovoljno da ne kupujem šta mi serviraju kojekakvi proizvođači,kvazi zdrava hrana puna hemije.A koka kolu nek piju budale isfolirane ! Sva što možete pravite sami i kupujte kod proizvođača a ne od nakupaca koji odu u hladnjače i uzmu sva prskana govna kojima se još ubrizgavaju hormoni da duže bude sveže.

   • naberi koprivu rukavicama, iscupkaj par listova i preli vrelom vodo da stoji 5min

 5. Od zove da ali pazi za muske nije prporucivo previse zbog plodnosti ….pozd

  • откуда то,молим за појашњење…Покушавам да постанем отац…позз

   • pa brate to je poznato jos nasi stari djedovi du to govorili ja to znam kao dijete jos ..sok je ok nema sta ,ali znam da su govorili stari ljudi nemoj puno piti nije dobro za nas muske …toliko brate ..znaci sve ima svoju mjeru ..pozd ..i ovi pederi nisu dodali u sastojcima koka kole ima ljudske krvi …

   • Неће ништа да ти буде будеш ли пио чашу-две зовиног сока на дан, али ако будеш претјеривао (пио литар или више дневно) свакако ћеш да умањиш плодност због фитоестрогена (који се иначе налазе и у соји и још неким биљкама) а који су уствари биљни пандан женским полним хормонима! Зато умјерено са зовом а шта се пића тиче по љетним данима најбоље је пиво (садржи велику количину Б витамина, храњиво је и најбоље надокнађује течност), кисела вода (поготово Донат Мг и сличне, због високе количине магнезијума који се због појачаног знојења више губи из организма по љетним данима) и изворска вода (не ова градска, из чесме) због оптималног садржаја минералних материја и због своје кристалне структуре која служи као одлична подлога свим метаболичким процесима у организму. По зими је пак боље умјесто пива пити вино, и то црно, јер најбоље регулише крвни притисак, ресвератрол и други антиоксиданси у њему чувају кардиоваскуларни систем, а и најбољи је тоник (средство које олакшава варење хране). Но, најважније од свега је не претјеривати ни у чему, чак ни Кока-кола не штети ако је се попије чаша до две на дан, и то не сваки дан (чак ни сваки други дан).

 6. Не фали ништа кока коли ако се пије у умереним количинама.

 7. Celnici ovih velikih sokovnih kompanija su vec utvrdili da najveci neprijatelj po njihov profit je – pijaca voda.I zato u blizoj buducnosti treba da ocekujemo da ce svi vodeni resursi pitke vode pasti u ruke multinacionalnih kompanija i prodavati nam je.

 8. Sad vam i Koka Kola smeta? Da je stetna ne bi je ceo svet pio …

  • Po toj logici i fiksanje je dobro kad svi rade

  • Ovo je ionako prastara priča koja nema nikakve utemeljenosti, a naravno da smeta jer je američka kompanija, ipak je nemoguće da u Americi nastane nešto dobro, zar ne?

   • IGI Brate ovde su ti najzatucanija gamad u nasoj zemlji neverujem da objavljuju clanak, sace objaviti da i NIKE patike su razlog zbog raka u Srbiji 🙂 Neznam dal da se smejem sto su skrenuli ili da placem gde nama ide nacija…

    • Skote jedan ustaski čekaj samo nećeš dugo lajati.

    • Nisu kancerogene patike ali su najskuplje u regionu. Ono sto u USAiju kosta 20 ovde je 60 evra. Inace pogledaj ovaj video.

     http://www.youtube.com/watch?v=wSxNNCHPsa8

     • Ovakvi eksperimenti su u najmanju ruku glupi, pa posle 365 dana u maltene bilo kom soku će se desiti isto…..i šta sad to teba da dokaže, da će nekom biti veoma oštećeni zubi ako bude 365 dana 24sata svaki dan držao koka kolu u ustima? Jel zna neko koliko pića sadrži kofein ili fosfornu kiselinu? Ona se odmah razlaže u želudcu, tako da nema šanse da ostane bilo gde, a naričito ne u ustima, tj. na zubima.

     • Napravi eksperiment. Da vidimo oce li u djusu?

     • Igi sta si napo braniti ovaj otrov za skidanje musica sa branika jbt. Da nisi slucajno zaposlen u nekoj od njih. Nebrini tvoja kompanija nece propasti. Sve ostalo ce da u zemlju propadne samo kola i pepsi ce ostati. 😛

    • ТИ СИ СРБИН КОЛИКО ЈЕ ТО И ФРАЊО ТУЂМАН! СМРАДУ!! ЈЕДИ ГОВНА И ПИЈ КОКА КОЛУ! ЗАЛИВАЈ ДА ТИ НЕ ЗАПАДНУ!! И ОНАКО НЕМАШ У ГЛАВИ НИШТА ОСИМ ГОВАНА КАО И ОВАЈ ТВОЈ УСТАША КОЈИ СЕ ПОТПИСУЈЕ КАО IGI.!!
     МАТЕР ВАМ ЈЕБЕМ СМРДЉИВУ КО ВАС ЈЕ ПОСЛАО НА ВАСЕЉЕНСКУ ДА ЈЕДЕТЕ ГОВНА!!! МАРШ СТОКО ГЛУПА СМРДЉИВА УСТАШКА ИДИТЕ У АМЕРИКУ ПА ТАМО СЕ НАЈЕДИТЕ СИТИ АМРИЧКИХ ГМО ГОВАНА И НАПИЈТЕ СЕ ОВОГ АМЕРИЧКОГ ОТРОВА ДОК НЕ ПОЦРКАТЕ ТАКО СМРДЉИВИ И ДЕГЕНЕРИСАНИ!!!! А КАДА СЕ РАСПАДНЕТЕ НЕКА ВАС ОБУЈУ У НАЈКИ ПАТИКЕ ,ЗАМОТАЈУ У ОНУ АМЕРИЧКУ СМРДЉИВУ КРПУ СА МАСОНСКИМ ПЕТОКРАКАМА И НЕКА ВАС ЗАКОПАЈУ ШТО ДУБЉЕ ДА НЕ СМРДИТЕ ОКОЛО КАО СВАКА РАСПАДНУТА ГОВНА!!!

     • Jebem ja tebi mater u picku smrdljivu zbog takvih kao tebe nam zemlja propada retarde glupavi, zato sto neces da se otvoris prema svetu nego se pravis da si pametniji a glup si ko stoka. Ako ti se ne svidja „demokratija“ mars u Severnu Koreju, ionako te „patriotske stranke“ nemogu skupiti vise od 5% glasova na izborima. A tebe kad zakopaju nek ti sipaju soda bikarbonu na grobu da te zemlja lakse svari..

   • Znaš kako, kad ovde napišeš nešto što ne prija ostrašćenim vaseljeničarima, odmah kreće histerija, pretnje, psovke, VELIKA SLOVA i slični patološki izlivi iskompleksiranih majmuna (dokaz da je evolucija u nekim slučajevima gadno omanula), kojima je ceo svet kriv što im se sinoć nije digao dok su bili sa devojkom (ili dečkom, ko zna) u krevetu, ili su opet uzaludno potrošili ćaletove/kevine pare u kladionici.
    Naravno, ne pričam napamet. Poznajem jednog takvog, ovde veoma prisutnog, pa samim tim i profil njegove ličnosti i sve njegove frustracije.

    • То је немогуће.
     На кога сте мислили ?

     • Ne brini, Jovanoviću, nisi ti. A nije ni onaj koji dobija napad besnila kadgod nešto napišem.
      Nećemo otkrivati imena/nadimke, to nije lepo 😉
      Ali moram da priznam, da nije njega, nikad ne bih znao da ovo postoji…nakon svakodnevnog čitanja raznih „izdajničkih“ i „plaćeničkih“ medija (koji su često dosadni), Vaseljenska mi je u poslednje vreme najbolja zabava uz kafu 🙂

     • Ма зезам се,знам на кога мислиш.
      Само,за разлику од тебе,кретенлук ме на Васељенској уопште не забавља.Зато ја одем на Б92 или Е-новине па уживам у памети друге стране.
      Оној памети каква расте и овде , само је различитог предзнака.
      Не бих знао рећи где је више распоређена.

     • Kada ocene o tudjoj pameti dolaze od radikala koji ima 57 godina i nije provalio ni Vucica ni Nikolica za sve ove godine onda je to kompliment za sve koje on kudi a zabrinjavajuce za sve koje hvali

     • Петак,шта кењаш.
      Како укапира да нисам укапирао Вучића и Николића ?Јел треба да ти причам што у СРС и кад сам оно мало ишао нисам ништа хтео да радим ,све док су њихове минијатуре задужене.Њих ено сад у СНС,ја сам и даље где сам и био,опет неактиван,јер су сад на страначкој власти,бар у Београду,крајњи неспособњаковићи.
      Исто сам за олош из СНС говорио и на Новом Стандарду,требало је Цвијановићу месец дана док ме није бановао.
      И још нешто.Кад се већ не представљаш именом и презименом,користи бар један ник кад некоме хоћеш да кажеш нешто непријатно или да га увредиш.Или ти је прозивка из мрака постала навика,друго ја.

     • Eto opet covek u UDBAskom maniru trazi komentatorima licnu kartu..

     • aleksandre vidim imas super istomisljenika ovog EL DIPI,verovatno je cedin obozavaoc iz LDP,siti se ispricaste a i lepo se slazete,vodi ga kuci ponekad,kako te nije sramota,pljujes ove devojke na vaseljenskoj,prave junakinje u moru ogrezlih u nemoral,ali sa ovim EL DIPIJEM imas super komunikaciju.Necu da koristim grublje reci ali postidi se ponekad a i razmisli malo…nisi ti tako pametan iako se ubi u dokazivanju svoje inteligencije

  • igi,srbin i vi ostali sto svracate ovde sa kurira i b92, kokakolicari bez grama mozga,ajde sikter nazad na kurir pa tamo hvalite koka kolu i vicite u glas „ziveo vucic“ „bravo vucicu“ i ostale dupelizacke hvalospeve svome gazdi jebo vas on takve degenerike i vi njega

 9. ПРОЧИТАНО УНАЗАД – АКОК АЛОК – ЗНАЧИ “НЕМА МУХАМЕДА,НЕМА АЛАХА“…ТУ СУ МАСОНИ УМЕШАЛИ ПРСТЕ!!!

 10. auuuu sto se nalupaste, ne budite limitirani! jeste culi bilo koga u vasoj blizini da mu nije bilo dobro od kole ili bilo kog gaziranog pica!? KAKVE SU BRE TO GLUPOSTI VISE!

 11. ујка Васа

  Јес мајку му,ал нема ничег тако освежавајућег на великим температурама као Кока Кола;Када сакаш да се освежаш,ти узми оно најдобро,се кога знаш,Кока Кола е то!!!

  • атанасије

   За мене нема ништа лепше од хладног млека лети, изврнеш литар хладног млека, и МИР, а та кока тражи нон стоп да је пијеш , шећер устима прави киселине, и нон стоп ти се тражи, свака вода је лепша од тог срања отрова, узми две чаше у једну сипај воду , у другу кока колу и обе убаци по комадић меса бнило којег и остави да преноћи и ујутро ће ти бити све јасно када се пробудиш.Узми и трећу чашу са млеком исто.

 12. U ovom tekstu nije napomenjeno jer verovatno nije poznato ili nemoze biti dokazano ali u pravoslavnoj crkvi postoje duhovnici i sveštenici koji zabranjuju pričešće onima koji su uzimali koka kolu te nedelje. Pored droge koja se nalazi u njoj veci razlog za tu zabranu je taj sto se nad esencijom kokakole (sve fabrike dobijaju esenciju od glavne centrale) vrse satanisticki i magijski obredi – nakon prinosenja krvne zrtve satani (cesto biva ljudska zrtva ako ne i uvek, uglavnom devica i to pravoslavne vere bar poreklom – sad znate gte nestaju silna deca) – znaci pepeo od krvne ljudske zrtve koja je prinesena satani u cast se sipa u esenciju kokakole koja se zatim distribuira po svetu na zdravlje ljudi (i duhovno i telesno) a u cast satane i novog svetskog poretka.

 13. pitanje za koliko vidim ovu baby bumm generaciju koja ovdje najvise pjeni sa sovjim izjavama ..to je bilo prije par mjeseci mozda ste culi I TO JE PROSLO KROZ AMERICKI KONGRES…Znate li da su ckoka kola i pepsi trazile od kongresa da im dozvole POBOLJSANJA UKUSA RADI DA SE LEGALIZUJE UZIMANJE FETUSA (poslije abortusa itd)..kako fetusa pa ovako to se sve rastapa u kiselinama i te supstance izdvajaju i ubacuju u sokove idiote ha ha ha ..pa cemu to vodi …to je dozvoljeno i to oni sada rade samo sto vi baby buum ne znate posto su vam temelji sazidani na pepsiju i koka koli …sretno zombiji i kanibali …

 14. PEPSI = Pay every penny to save Israel.
  Oni su svugde.svevidece oko.Oni sve rade obrnuto od onoga sto prikazuju.

 15. Бачванин

  Када измисле пиће које боље освежава и „диже“ кад си уморан, јавите ми…до тада ме не интересује, па све и да има сарина у себи:). Па каже: „Кока Кола, Малборо, Сузуки..:“:)

 16. Ма брате ништа не фали кока коли.Ови што трипују не знам ни ја шта кока кола ово кока кола оно су тешке будале.Фазон типа алкохоличари неки.Не воле кока колу али воле да глуме животиње кад се напију и развале ко буље.

  • Добро, нећемо сад претеривати и причати како јој ништа не фали, јер кока кола је ипак нездрава, али далеко од овога каквом је овде приказују.

   Оно у чему се очигледно слажемо је да је пиће које најбоље освежава, а слажемо се и око профила просечних посетилаца овог сајта који нам налупаше оволико минуса:). Познајем брдо тих ликова који поред национализма, воле да трубе о неком здравом животу без кока коле (понекад и цигара), а уствари грабе сваке прилику да се ушикају од алкохола.

   Ево слике и прилике просечног српског националисте данас…нажалост:

   http://www.youtube.com/watch?v=KhhIpePFwjs

   http://www.youtube.com/watch?v=sQb3NeA0FYA

   • атанасије

    НЕКА СУ ЖИВИ И ЗДРАВИ, НАЦИНАЛНО ПИЋЕ АМЕРИКЕ ЈЕ КОКА КОЛА , А СРБИНА ЈЕ РАКИЈА, ХВАЛА БОГУ ДА СУ НАЦИОНАЛИСТИ, НЕМА НИШТА ЛЕПШЕ НЕГО БИТИ НАЦИОНАЛСТА+НЕ ПУШИШ +НЕ ПИЈЕШ+СЕ НЕ ДРОГИРАШ+ ИМАШ 130 КИЛА+ КАД ОДВАЛИШ ШАМАР НЕКОМ ИЗДАЈНИКУ У КРАЈУ ГЛАВА МУ ЗВОНИ 5 ДАНА, ЧИСТО ДА СЕ ПРИСЕТИ ОД КОЈЕ ЛОЗЕ ПОТИЧЕ, МАЈКЕ ВАМ ГА НАБИЈЕМ ПРОДАНЕ.

 17. Ево брате сад управо сипах једну чашу кока коле уз филм.Одлична је.Хладна.Прија.А добар је и филм.

 18. Ал нам је затуцан народ у пичку материну и да сви су најпаметнији и они знају,сваки од ових што лупетара овде је навучен на кока колу па нема муда да каже да зависник сам и кока кола је једно велико смеће,већ као заузимају неке ретардиране ставове који толико јадно звуче да стварно верујем у то да кока кола утиче на мозак.И да од кока коле се умире ма колико се ви добро осећали у једном тренутку вам откаже неки орган и то је то,па нису ни они луди да направе пиће које ће да побије милионе људи за месец дана или годину,али после 10 питаћу вас за ваше психичко и физичко стање огроман је профит у питању како уосталом и пише у тексту.Баталите то срање,цеђено домаће воће и уживајте без кока коле,није тешко,а живот је само један.

  • Licno znam coveka iz okoline kraljeva koji je umro najverovatnije od preteranog konzumiranja tog otrova,pio je svakog dana 1-2 flase od litar i po dnevno.doktori nisu ni stigli da mu daju dijagnozu,svi su bili u soku da tako iznenada umre covek u srednjim godinama.A ovi mamlazi igi,srbin,veljko bg,bacvanin i jos poneki to je stoka koja bi crkla za casu koka kole i vucicevo tapsanje po dupetu,svi oni vise na kuriru i b92 i svakodnevno pisu komentare „napred vucicu“ „ziveo vucic“ „samo da dobijemo datum,pa kad srbija krene dalje“ mrze Srbe sa KIM jer su ubedjenji da zbog njih nemogu u eu,jednom recju retardirani sljam najgore vrste koji misli da svi imaju nivo inteligencije kao prosecni posetilac kurira.ako to ima neke veze sa ispijanjem koka kole procenite sami.

   • A da nije taj tip mozda sljokao alkohol?Mislim stvarno,jeste i ja sam zavisnik od koka kole,nedeljno popijem bar 2 litre,al daleko od toga da se prave neki rituali sa satanom,pa to salju i mi pijemo neki tamo pepeo mrtvaka.Stvarno nije u redu da to ima toliko vestackih zasladjivaca,ali i ostale stvarni koje danas jedemo su lose.Pa ovo danasnje svinje koje neke nacionalisticke stoke jedu,pa kazu sve sto je iz Amerike je lose,pa tu travu koju jedu svinje ljudi prskaju djavo ipo,i to na kraju zavrsi u nasem stomaku.Ima jos 1000 primera.Ja ovde ne branim koka kolu,nego ocu da kazem da ako vec nesto osudjujemo,hajde da osudimo sve,a ne da cackamo pojednice.Sto se ne pise peticija ministaru da se zabrani uvoz namirnica koje su napravljene od kancerogenih supstanci?

 19. Da li ima ovde nekog ko je bio Koka kolu u velikim kolicinama? Da me posavetuje kako da prestanem da je pijem… pijem skoro svaki dan najmanje 2L sad je pocelo i to da mi bude malo…kao da sam zavistan…hvala unapred….

  • evo ja sam pi0 taj otrov dok sam bio mali i secam se da sam jednog leta pio koka kolu po gutljaj i pa se vracam ponovo i otvorim frizider za 20 min i tako gutljaj…a sad pijem ponekad po jednu casu zavisi kad ima proslave,veselja uz to pijem rakiju kad nema kisele i obicne vode….. a posledica je toga malo sala na stomaku a a sad sam ja sportista i primetio sam kad ponekad ali retko pijem kolu stvara se osecaj kod grla kao kod narkomana bljak…
   a nemam nikakvog saveta a mozes da se bavis sportom i da pijes samo vodu,kiselu i cedjene sokove od visnje i tako dalje a nikako fantu,nectar i svega sto sadrzi secere
   i obavezno pij mleko koliko god mozes…i sto vise vode,,,i tako ces zdravije ziveti i bolje spavati od vode…!!!

  • атанасије

   Затвори се у собу месец дана са 2 канте воде и хлеба и соли, без музике , стави икону своју пред себе и моли се , тражи да ти светац твој ум прочисти, осетићеш не брини , све че ти бити јасно, онда лепо изађеш напоље и кренеш, па да видиш где си био и шта си радио, све ће ти бити јасно , не брини, Нермој да мислиш да ћеш нешто изгубити у животу , напротив, схватићеш ко си и зашто си се родио. Па ће ти та кока кола служити као што горе пише да одврнеш шраф зарђали, још ћеш се и смејати свему, потпуно здрав, баци цигаре,дрогу , СРБИЈА ТРЕБА ЈЕДНО ЧИШЋЕЊЕ ПОДХИТНО, ОВО ЈЕ ПРОПАСТ.

 20. А одакле ви знате састојке,ако се у тексту помиње да су исти непознати за јавност,и да само два човека на свету познају ту тајну.Зна се да је кока-кола грешно-штетна то се неоспорава.

 21. Najveca tajna je ona koja je svima pred ocima.Kaze FLICK (pojedinac ili medij) da samo dva coveka zna tajnu formulu i da oni nikad ne putuju istim avionom.Jako romanticno nema sta.U naslovu kaze da je K.Kola insekticid(otrov) a ne pice.I dalje u tekstu nabrojao sve sastojke koje sadrzi ovo „pice“.Sta treba jos da sadrzi da znamo da je stetno.Ovozemaljskom glupavom stanovnistvu je vaznije da piju otrov umislajuci da piju pice koje sadrzi neke tajne sastojke,nego da sam gaji vocke biljke za zdravu ishranu.
  Znaci za prodaju proizvoda je manje vazan sam proizvod,nego propagandom kreirana iluzija o tom proizvodu koja je nam tako predstavljena kao da je to nas vlastiti zakljucak.

 22. Душан М. Стојановић

  Преко 100 година сви знају и знамо да се отрови злотвора као и сама „кока кола“ несме пити.

  Који немогу да науче и слушају старије и паметније, нека пију и на даље и нека их ђаво носи шзо пре одавде.

  Све детаље погледајте на страници http://ekopokret.org.rs/content/%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5

 23. ТО ЈЕ ОТПАДНА ВОДА ОД КАПИТАЛИЗМА.

 24. КОКА КОЛОМ МОЈА КОМШИНИЦА ВЕРА ВЕЋ ДЕЦЕНИЈУ ПЕРФЕКТНО ЧИСТИ КЛОЗЕТСКУ ШОЉУ ОД НАСЛАГА КАМЕНЦА И СВАКОЈАКЕ ПРЉАВШТИНЕ. БЕЛИ СЕ WC ШОЉА КАО СНЕГ! ИСТО И ЛАВАБО У КУПАТИЛУ И КАДУ ! ТАКОЂЕ СЕ БЕЛЕ КАО СНЕГ. КАЖЕ ДА ЈЕ ИСПРОБАЛА ДА ОТПУШИ ЛАВАБО КАДА СЕ БИО ЗАЧЕПИО! И УСПЕЛА ЈЕ!!
  ФЛАША КОКА КОЛЕ ОД ДВА ЛИТРА ЈЕФТИНИЈА ЈЕ ОД ДВА ЛИТРА ДОМЕСТОСА ПЕТ ПУТА!
  А СТО ПУТА ЕФИКАСНИЈА!!

 25. Свога брата по Христу називаш јадником.Све због једног сока.Ти си дубоко поремећена особа и треба ти лечење.Џабе држиш тај аватар кад смирења ни мало немаш.

 26. И још пишеш усташком латиницом.Јел ово патриотски портал или сам ја залутао?

 27. Сви који пију колу (без обзира на име: синалко, пепси, кока или нека овде локална – све оне купују формуле или концентрат) дужи временски период, што пре да ураде резултате на ензиме јетре АСТ/АЛТ!
  Вероватно да Вам је јетра постала масна („болест дебелих људи“) и прегледом ултра-звуком то може да се потврди од стране лекара специјалисте – радиолога.
  Уколико Вам то резултат и покаже, немој те се заваравати да је то, наводно „због масне хране – меса, јаја или нпр. тестенина“.
  Једино, повишене вредности можете имати ако сте професионално запослени у некој ауто-фарбари, лакерији исл; у просторији са пуно хемијских испаравања: магацини, сервиси, продавнице,… Трећег извора НЕМА!
  Велики поздрав и живи ми били!

 28. Vece gluposti nisam procitao u zivotu, na ovakvo debilskom tekstu bi vam pozavideli i Arka i Trece oko, a to je najvece smece koje je ikada izlazilo. Cuj, kolai masoni, satanisti i sl? Ajde begaj, tacno je da ima previse secera u sebi, manjekofeina od soljice kafe, manje CO2 od mnogih mineralnih voda, pijem je trideset godina i nije mi nista, a vi samo verujte da ce vam nebo pasti na glavu! Mada vise volim Sveps pa vas molim da i njega popljujete.
  PS. Da li znate da je kola vlasnik Knjaz Milosa? Jel i knjaz satanisticko pice?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: https://pixabay.com)

Амбалажа брзе хране штетнија по здравље него брза храна?

Помфрит, пржена пилетина или висококалорични хамбургери могу бити веома укусни, али стручњаци ...

(Фото: Танјуг)

Кокаина се плаши, али зато воли да дува: Чеда на ХРТ јавно признао да је пушио траву

Београд – Лидер ЛДП Чедомир Јовановић данас је гостовао на хрватској националној ...