(Фото: „Интефакс религија“)
(Фото: „Интефакс религија“)

Коме је ово било потребно? – у Русији расте напетост поводом приказивања светогрдне „Матилде“

Такве „ружне појаве“ као што су напади на студио где је сниман филм „Матилда“, биће заустављене, али то је предмет рада правосудних органа, а не Кремља, изјавио је представник за штампу председника Руске Федерације Дмитриј Песков.

„Напади на студио или атаци на биоскопе – то није првенствено предмет интересовања Кремља, већ предмет за ангажовање наших правосудних органа, јер су то акти хулиганства, вандализма и тако даље“, – рекао је Д. Песков новинарима у среду.

„Нема сумње да ће се ова дела, свакако, зауставити…“, рекао је портпарол.

Према његовим речима, „такве ружне манифестације, наравно, никако се не могу разумети“.

„Уместо тога, оне заслужују најтеже осуде,“ – рекао је Д. Песков.

Раније је режисер Алексеј Учитељ упутио изјаву шефу Федералне службе безбедности Борникову поводом екстремистичких деловања противника играног филма „Матилда“.

Алексеј Учитељ 

„Поклонскаја+ покушава да скрене пажњу са сопствене одговорности за екстремистичке акције и замени тезе разматрањем питања финансирања филма, покушавајући да користи звучни преседан Кирила Серебреникова. А ми желимо да се вратимо на екстремизам и насиље које су испровоцирали госпођа Поклонскаја и њени истомишљеници, формално због слике коју нико од њих није видео. Ми смо послали изјаву директору ФСБ Борникову о тим чињеницима – да су у почетку биле речи, а сада на нас бацају „Молотовљеве коктеле“, а камиони проваљују у биоскопе“, – саопштио је раније „Интерфаксу“ адвокат А. Учитеља Константин Добринин.

Депутат Државне Думе Руске Федерације Наталија Поклонскаја – највећи противник светогрдне „Матилде“ 

 

Он је подсетио да је у августу покушано паљење зграде петербургшког филмског студија, где је сниман филм. Осим тога, по подацима медија, К. Добринин је раније пријавио да су на адресе више од сто биоскопа и других организација, које су на било који начин повезане с пројектом филма „Матилда“, стигле претње паљења и аката насиља.

 

По материјалу са: „Интефакс религија“

Преводи приређивање: „Борба за веру“

_______

+ Реч је о депутату Државне Думе Руске Федерације Наталији Поклонској, једног од најжешћих противника светогрдног филма „Матилда“, која важи за ватреног поштоваоца последњег руског цара. Она се раније обратила државном тужиоцу Русије, Федералној служби безбедности Русије и Истражном комитету РФ за захтевом да се филм забрани, јер „вређа осећања верника“ – нап. „Борба за веру“

7 коментара

 1. Hehe kakvi bolesnici bolje da ‘rane narod,Rusko nema za bajat lebac hihi

 2. PRAVOSLAVNA PRINCEZA NATALIJA POKLONSKA SVAKA TI CAST SESTRO!

 3. TAKO SE BRANI SVOJE I DRZAVA …GLEDAJTE OVAJ KRASAN PRIMJER SRBI NAZALOST MOJ NARODE…GLEDAJTE JEBEM VAS MATERIJALISTE ….PIZDA VAM MATERINA DOKLE CE TE BITI PIZDE …

 4. У чему је проблемација? Руси снимили филм, па се некима не свиђа. Нормално, вест коју преносе ови чобани, је немушта, инсинуира, спомиње, около наоколо, држ – недај, свашта пише, само не пише зашто је фрка.

  Како читам, у филму се ради о некој балерини, Матилди, љубавници цара Николаја. Нисам гледао филм, можда има неке еротике, можда и порнографије, ко зна шта има у филму, мада је филм ПРОШАО ЦЕНЗУРУ И ПРЕКРШАЈИ ЗАКОНА НИСУ констатовани. Страшно је да у Русији и данас има цензуре.

  Можда филм нарушава и угрожава лик и дело цара Николаја, што је јебо са стране и имао љубавницу, куртизану, курву, шта ли?

  И сад се буне, да заштите лик и дело цара.

  Па што бре нисте заштитили ЦАРА НИКОЛАЈА КАД СУ ГА КОМУНИСТИ СКЕЊАЛИ И ЊЕГА И ЦАРСКУ ПОРОДИЦУ? Што нисте спасили цара, него сте сви ћутали као пичке још после убиства целих 80 година? Лепо сте се ушушњарили у комунизам, делили бонове за вотку, чекали годинама на испоруку уплаћене Ладе, куповали лебац за копејке, где се цена није мењала од Октобарске револуције до данас.

  Чак нисте ни поуздано утврдили где су земни остаци цара и царске породице, да ли су нађени, ископани и сахрањени или нису, где ни руска црква ни држава ни криминалистичка и форензичка наука нису могле да се договоре да ли су остаци цара нађени и 100% идентификовани или нису, него су морали декретом да одустану од истраге истине и ствар забораве.

  Са друге стране, кинематографија у Србији, да намерно не напишем Српска кинематографија, јер то није, него је усташка, педерска, издајничка, демокраЦка, већ деценијама снима искључиво антисрпске филмове, приказује србе као олоше и монструме и нико ништа, нико прстом није мрднуо. Једино су скинхедси-неонацисти на Зеленом Венцу убили Драгана Максимовића, глумца, убише га од батина, јер им се учинило да је Циган. То је била једина политичка изјава око српских филмова.

  Па рекох да упитам, где је права мера за филмове:
  – да се ухапси филм, како би руска сестра православна принцеза Наталија Поклонскаја наредила полицији да може,
  – или да се пусте издајници да за сићу снимају филмове по страном диктату, лажу и блате цео народ, државу, историју, како здушно раде у Србији већ 20 година?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Вучићев син у Русији навија у друштву осуђених криминалаца! (фото)

Самара-Данило Вучић, син председника СНС Александра Вучића јуче је присуствовао утакмици између ...

(Фото: Вебтрибуне)

Руски аналитичар објаснио: Америка ће се распасти у горем стању него Совјетски Савез, а ево и зашто!

Вашингтон – Wall Street Journal је недавно објавио чланак под насловом “Европа ...