(фото:Седмица.ме)

Комуњара: Путин упоредио комунизам са хришћанством (видео)

Москва- Председник Русије Владимир Путин упоредио је комунизам са хришћанством, а тело Владимира Лењина у Маузолеју са поштовањем моштију светаца.

У Србији чак и путиновци и натовци могу заједно кад им се приближи једна претња

 

„Можда ћу сада рећи нешто што се некоме неће свидети, али ћу изнети своје мишљење. Као прво, вера нас је увек пратила, она је јачала када је нашој држави, нашем народу било посебно тешко. Биле су посебно тешке године борбе за веру, када су убијали свештенике, рушили храмове. Међутим, истовремено је изграђивана нова религија – комунизам“, рекао је Путин у интервјуу за филм „Валам“, чији је део приказан у емисији „Вести недеље“ на телевизији „Русија 1“.

„Комунистичка идеологија је врло блиска хришћанству, у ствари — слобода, равноправност, братство и праведност — све се то налази у светим списима. Шта је кодекс градитеља комунизма? То је сублимација, то је примитивни извод из Библије, ништа ново они нису измислили“, додаје је председник Русије.

Председник Русије је упоредио однос комуниста према Лењину са поштовањем светаца у хришћанству.

„Погледајте, Лењина су положили у маузолеј. Како се то разликује од моштију светаца за православце, уопште за хришћане? Када ми говоре да у хришћанству нема такве традиције, како нема — идите на Свету Гору, па погледајте тамо. Тамо има светаца, а има их и овде, код нас“, рекао је Путин.

„У суштини, ништа ново тадашња власт није измислила, она је само прилагодила под своју идеологију нечему што је човечанство већ давно измислило“, додао је руски лидер.

 

 

 

 

Седмица.ме

40 коментара

 1. Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

  Sad će Kosovac postati………rusofob!!!!!!!!!!

 2. Сем овог давалаца наслова Васељенске, Путин није рекао ништа лоше. Рекао је оно што сви знају. Тај назови прави комунизам је трајао 10 минута у почетку, после је постао само теорија. А православно хришћанство траје коџа дуже. Даће Бог, па га изроди неће више укидати.

  • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

   Vidim, da više znaš od Putina……..izvini, nisam znao sa kakvim kolosom……..imam posla!!!!!!!!

   Evo ti jednačine………još jednom:

   Budizam = rano hrišćanstvo = komunizam

   Kasno hrišćanstvo = kapitalizam = fašizam

   Uči……..nikad nije kasno!!!!!!!!!!!!!

   • ала ти је наука
    Ко моја баба Милева кад глуми баба вангу.
    Ма зајебанција…ја се само зајебавам…
    Него стварно, јес написо коју књигу па да купимо и обрезујемо се?
    Или бар књигу из које си ти учио.
    Баш бих волео да је видим, ако није тајна специјална.

    • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

     Ima mnogo knjiga………ali na ruskom!!!!!!!!!

     Ti si zagrebaćki đak………pa ne znaš ruski!!!!!!!!!!

     Ti i turista imate iste čitanke……..pa su vam moje čudne!!!!!!!!!

     Kažeš, da si išao u gimnaziju…….a saplićeš se o………. društvene sisteme i društvene klase i kaste!!!!!!!!

     Imaš previše „crnogorske“ krvi da proveravaš činjenice………. a „žedan“ si istine!!!!!!

     Veruješ u Rim……..iako je Cezar 1 000 godina stariji od Kleopatre……..te istočnoj kurvi iz pakla………napravi sina i tako steče pravo na presto……… izmišljenog Egipata!!!!!!!!

     Star se konj……..ne uči jahanju!!!!!!!!!!!

    • Па ја и нећу да ме јашу.
     Него то што мене занима је непостојање и непостојање, па то су вам подвалили, тај је измишљен од оних, па немањићи ваљда, фашисти шта ли…
     Нормално да ме занима како си ти дошао до таквих књига за које ја нисам никад ни чуо да постоје?
     Ти мора да си неки велики мозак, ко онај Хокинс.
     Где то све нађеш?
     Видим тек сада. У Русији.
     Тачно. Мени много недостаје познавање руског језика и то ме нервира. Ту можеш рећи да се стари коњ не учи. Слободно. Мислим да ми је то мана.
     Где сам се саплео о друштвене системе и касте?
     Као кад бих ја рекао да се ти саплићеш о Египат. Не можеш се саплести. Не постоји. Није никад ни постојао.
     (Видим пажљиво пратиш стазу? Само прати. Проверено мин њет!)
     Скидам капу за „читанке“. И ја сам то у чуду приметио има томе већ неко време. Никада један човек није био по неким особинама исти као ја баш толико. Откада сам то приметио, само га пратим али сам спустио лопту и чекам. Речи нам се негде готово поклапају али он има сасвим други поглед на неке ствари. Дакле, није близанац. Није ти требало много. Имаш оштро око. Само са њим си ипак у минусу. Самном ниси.

     • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

      Као кад бих ја рекао да се ти саплићеш о Египат.

      Teško……..Egipat je moja………POSLASTICA………!!!!!!!!!!!!

      PAZI SAD, ALI BEZ VRISKE…………NAJSTARIJA PIRAMIDA…….SAZIDANA U 11-om, A NAJMLAĐA U 17-om VEKU……………P O S L E I S U S A!!!!!!!!!!!!!

      SVE ŠTO PRIČAM……….PRIČAM NA NAUČNOJ OSNOVI………DOKAZI SLEDE IZ ASTRONOMIJE UZ POMOĆ MATEMATIKE……..TAČNIJE…….HARMONIJSKE ANALIZE!!!!!!!!!!!!!!

   • Ako smem ispraviti:
    Kasno hrišćanstvo = protestantizam = kapitalizam = fašizam = globalizacija

    • @ Zubenelakrab,
     Проблем је шта ћете са онима које је време прегазило, па су заостали у хришћанству.

     • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

      ……….preškolovati……..kao…….tehnološki višak!!!!!!!!!!

     • @ Dajte n….,
      Прешколовао би ти то, да си још на власти. Међутим, џаба, сада имаш проблема са онима који су бежали са часова док си предавао марксизам. А и власт ти се некако измигољила.

 3. Da je nama takav „komunjara“, gde bi nam bio kraj.

 4. Милко Цвијовић

  Путин је овим што је рекао можда нехотице и несвесно поступио, или је показао своје право лице, јер је овим хтео да поистовјети Божију вјеру и Његове Светитеље у којима је Свети Дух и чија су тела нетрулежна са сатанском комунистичком идеологијом и са сатаниним слугом лењином чије је тело баласамовано и у њему су легиони демона.
  Наши непријатљи су комунистичку идеологију плански инсталирали у Србску државу Русију, а они(Руска власт) су онда под контролом сатаниних слугу наметнули ту идеологију у све Србске државе.
  Све док Срби из Русије и Срби из Србије не уклоне два демона(лењина и тита) из својих престоница нема бољитка и спаса за све Србе у свијету!

 5. Komunizam je bio velika ideologija iz jedne epohe sredine 19.og veka i velikog dela 20og veka i niko je nije instalirao niti su se dogovorali neki Jevreji.Hazari,Rokfeleri i ne znam kakvih sve nebuloza ima po netu..Jednostavno govoreci realnost ga je ulupala i sad u zemljama gde i dalje formalno postoji to nije nikakav komunizam nego parodija poput kine gde imamo milijardere ili Severna Koreja gde ima carsku naslednu dinastiju u vidu Kimova..

 6. Милко Цвијовић

  Ево споразума из 1935. између комунистичког олоша и усташа као доказ, ако коза лаже, рог не лаже!

  slobodnahercegovina.com/sporazum-komunista-i-ustasa-o-unistenju-srpstva/
  http://www.novinar.de/2009/07/26/sporazum-ustasa-i-komunista-iz-1935-godine.html

 7. Svaka cast Putinu . . . . ZIVEO KOMUNIZAM !!!!!!

 8. _________________Mile,jedi govna budalo.“PUTIN TO UOPSTE NIJE IZJAVIO NA TV-u.Redovno pratim sve kanale u Moskvi,plus internet.NEMOJ DA SE PALITE.KO JE POTPISAO TEKST O KOME KOMENTARISETE……??????.hahahaaahahhhaaaaahhh.“COVEKOVA GLUPOST JE KAO KOSMOS_________________________________________BESKONACNA“..!!!!

 9. Верујем у комунистичко пензионо, инвалидско и здравственои и капитализам га полако, килаво али неизбежно уводи. На мала врата.Можда тренутно нама не изгледа баш тако, али…
  Навијам за православно поштење, хуманизам и …али га капитализам не уводи.
  Навијам за капитализам кад могу да зарадим и да купим кућу и идем на пецање и пр….кад год могу ако могу, али га комунизам не уводи.
  Углавном, када из сваког тог „омраженог“ дела кроз које човек пролази и развија се, узмете најбоље и остварите то – добијате идеални комунизам!
  Само га нико не уводи.
  Оног момента кад се неко приближи тако нечему, они који су на врху одмах пожеле да буду краљеви.
  А да их све побијеш, не можеш. Стиће ред и на тебе и ти ћеш то исто пожелети и …
  Дакле, човек је тај који једе говна увек.
  Шта „а ја“?
  Па ја се и не гурам. Ја бих пожелео да будем краљ пре утакмице и онда боље да ћутим. Ко да сам ја бољи од вас.

  • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

   Verujem………je mantra pepismenih vernika………kažeš da si inženjer……..oni ne veruju, nego proveravaju u laboratoriji………MERENJEM!!!!!!!!!!!!

   Možda, sa godinama…….merenje postane nebitno………..a mantre izbiju u……..prvi plan?????????

   • @ Dajte n….,
    Интересантно, код обичних људи влада мишљење да су они неко и нешто уколико докажу да инжењер не зна ништа.
    Ти као надрилекар историје можеш све да устврдиш, хвала Богу, памет ти не смета.

   • Ако си овде пронашао мешање система, нисам их ни спомињао као готове системе, него као познате идеје и речи. Нисам залазио у дубља значења а ни у ширину.
    Што те нервира толико моја гимназија и инжињерство?
    Видим да стално то потенцираш, као што увек подвлачиш и своју лабораторију и „ја сам научник“ без икаквог додатка које врсте. Да ниси можда нека врста аматера научника, без дипломе? Па мени то не смета. Ја бих тако нешто још више ценио, али ми боде очи да те нервира нарочито гимназија. Па то имају многи на овом порталу. Видиш како пишу и можеш претпоставити да су били гимназијалци. Гимназијалци имају свој знак и мирис. Тако увек било, мада не баш сви. Боде ми очи и то да ме називаш инжињером, мада ја нисам никада изричито написао „ја сам инжињер“. Спомињао сам „инжињер“ у сасвим другом смислу. Није важно. Овде на Васељенској се и потрудим понекад и опустим понекад и оманем понекад. Сва срећа па се не примети сваки пут. Дакле, ни ти, ни ја нити ико други овде не пише докторске дисертације. А ја овде не полажем никакве испите нити имам намеру да некоме тренирам живце практичним стручним коментарима. Ионако су понеки моји коментари напето дугачки. Бар нису оптерећени никаквом практичном стручношћу и свако може да ме запљуне и наљути. Он ме узалуд запљуне а ја се још узалудније љутим, али кажемо многе ствари од којих неке прилично вреде. Ето, то је како ја гледам коментарисање.
    И није „под старе дане“. Ја сам још увек у стању да ме науче да ме јашу, само неће да могне(јел ти позната изрека и ко је употребљава)
    Када сам био на пола гимназије, моја једина намера и жеља је била да студирам књижевност. А већ после годину дана сам кренуо сасвим другим путем који су други изабрали за мене. Ипак сам нешто касније у склопу неких обавеза, завршио специјалне курсеве психологије и логике и то ме и данас држи и привлачи. Данас радим прилично активно, али моја радна недеља је по моме избору. Радим кад сам расположен, али ипак радим. Награда за изгубљену младост и добар део млађих година које су се разлиле од лабораторија, практичних радова и тест пројеката(и данас се сећам колико сам их мрзео) па преко књига на столовима до књига у кревету.
    Не греши своју научну душу без потребе. Једном приликом сам ти рекао да си ти „егзактичар“ и да друштвене науке теби не леже у сваком делу.
    И овде си горе направио грешку.
    „oni ne veruju, nego proveravaju u laboratoriji………MERENJEM!!!!!!!!!!!!“
    Шта?
    Историју?
    Друштвене системе?
    То је у мојем коментару који ти хоћеш да мериш у лабораторији.
    Не објашњавај ми даље о овоме. Наљутићеш ме.

    • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

     Ako si išao u gimnaziju………onda si u trećem razredu………iz predmeta zvanog filozofija………trebao naučiti, da egzaktne nauke porađaju istinu metodologijom, čija je osnova…….eksperiment……..tj……..merenje……..a društvene nauke, spadaju u koš na kojem piše……..trla baba lan.

     Na ovom portalu……….NIKO NIJE ZAVRŠIO GIMNAZIJU……….barem ne onu, u kojoj se spominje……..filozofija, logika i psihologija.

     Moje zanimanje je vezano za dicipline……..matematičke fizike, ali……..godinama gledam, kako niko ne razume silogizme i sofizme, kako nikome činjenice ništa ne znače, godinama gledam, kako niko ne zna………..šta je to…………. društveni sistem.

     Možda sam ja ruska škola………pa mi je i Hegelova filozofija bila bitna……..ali……toliko površnosti……..sa namerom da se progura i nametne…….to nema ni u filmu.

     Moje spominjanje gimnazije…….je upiranje prstom u nešto, što ste trebali naučiti, a niste i tako ispadate smešni.

     Moje spominjanje merenja………je podsećanje, da ga u društvenim disciplinama nema……..pa samin tim………NEMA NI ISTINE.

     JEBI GA…….NE MORAM, VALJDA, SVE……..CRTATI……..!!!!!!!!!!!!!!

   • @ Dajte n….,
    Упропасти те овај Крез. Чујеш безобразлук, неће да учи да га јашу. Има и таквих заосталих Срба.
    Када се већ у лабораторији бавиш мерењем, послао бих ти неки Блесиметар, лако се рукује: Ставиш га као капу на главу, укључиш у струју, и причаш у микрофон о својим историјским сазнањима. Једино је ризик да се блесиметар поквари због великог оптерећења.

    • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

     Mali, poslao bih te po burek………ali ne smem………ZALUTAĆEŠ…….!!!!!!!!!

     TO „ZNANJE“………ŠTO SI POKUPIO OD ŠIPTARA I POPOVA……..NIKOME NE TREBA……..MOŽDA HARADINAJU………AKO KRENE U NOVA KASAPLJENJA………A NA SRPSKOM SE TO ZOVE……..RELIGIJSKA MRŽNJA!!!!!

     • @ Dajte n….,
      Почео си да губиш живце, јавно. Није то на добро, морао би у таквим случајевима да скратиш језик. Зато што, како кажу Американци, све што си рекао може да се употреби против тебе.

     • хихихихи
      „Mali, poslao bih te po burek………ali ne smem………ZALUTAĆEŠ…….!!!!!!!!!“
      Не боји се Тачкасти даш залутати, него зна да ћеш појести бурек. А то његов бурек.
      Логика каже –
      Ако Косовац залута, онда Тачкасти иде да га тражи.
      Логика такође каже –
      Тачкасти тражи бурек а не Косовца.
      Народна логика каже –
      Џаба ће га тражити. Косовац ће појести бурек.
      ххихихих ебена народна логика увек
      Бем ти Крићане и Атињане. Они су све запржили. Немош ни по бурек данас отићи пријатељски.
      Психологија каже – то се зове себичност изражена кроз лажни разлог забране.
      Склони ми се са мог забрана – отворена себичност.
      Залутаћеш – скривена себичност.
      Оћу сам да поједем бурек.
      (ово је поклон Косовцу за „тешку“ увреду коју му је тачкасти наменио)

     • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

      Психологија каже – то се зове себичност изражена кроз лажни разлог забране.

      Nije sebičnost ………do tebe je……..zove se……..IN HOMINEM……..!!!!!!!!!

     • ИН ХОМИНЕМ је такође променљиво.
      Сети се само једне моје практиче акције баш са овог портала и баш након твојих речи и ако се сетиш, схватићеш како се стечени систем схватања мења или делимично прилагођава под утицајем само пар речи. Или се бар занемари делић који чврсто држимо у себи. Став ИН ХОМИНЕМ се мења. Било да је само појединачан став или систем ставова. Надам се да се сећаш. Изгледа наиван пример али од онда се много мојих схватања Тачкастог променило. Људи су писали дисертације пљујући ме, ја исто то „бранећи“ моје ставове и онда само две-три реченице и све се променило. Ти си написао те реченице и шокирао ме. Људи завезали, ти се вероватно изненадио а морам признати – и ја сам се изненадио.
      Начин како психолози утичу на унутрашњи урођени а касније и онај други, стечени систем схватања и размишљања сам мало напоменуо доле.
      Народски речено „алергичан“ сам на вештачка уста и сличне физичке модификације је урођен став али је променљиво.
      Религија је стечени став или систем размишљања.
      Не туци по једној речи или реченици које човек напише у коментарима. Могу бити промашен покушај да се нешто искаже, иако носе неке поруке о ствараоцу, те поруке у већини случајева не морају бити „меродавне“. А човек има и стечени и урођени систем одбране и део тога је – тврдоглавост изникла из добре особине човека – упорности.
      Косовац би ипак појео бурек али твоја реакција је смоје стране само претпостављена.
      Јебеш га Тачкасти, ово су теорије и нећу више наставити. Изгубићеш стрпљење јер није „иза хоризонта“, није практично а није ни опипљиво.
      И ниси ти само „егзактичар“.

  • @ Крез,
   Лепо си то замислио идеални комунизам. Било је таквих размишљања и када је владао југословенски комунизам, пита један „Када се оствари комунизам, да ли ће свако да живи тамо где пожели?“ – „Дааа“. – „Па онда ћемо сви да живимо у Београду“.
   Има још један проблем, када завлада идеални комунизам, онда нема ко да ради, јавља се несташица радне снаге. А у демократији је лакше, демократе уживају, а раде робови. Само убедиш српске куване жабе да ће да буду примљене у демократски слој, само да раде још мало, и да пожуре да се ослободе терета као што је ЕПС, ПКБ, Телеком, ецтра. Види се како је лепо без дуванске индустрије.
   „Али ја мислим да у ту ЕУ башту нема цвет који се зове Гвозден. Мирише живот као две руже у Николијиним недрима, али није за мене. Цветају руже, бели човеци, лепе кате. Цвета и рузмарин, ал’ не за мене – зарозаног и жуљевитог Гвоздена“.

 10. Нисам комуњара, али да се подсетимо петокрака је победила фашизам. Да је победио фашизам Москва би била вештачко језеро, а Словене народе би Геремани претворили у вештачко ђубриво за Украјинске њиве. То је био план. Ми (Словенски) народи смо живи захваљујући петокраки.

 11. дудина падина

  У маузолеју,ван зидина Кремља положено је мртво тело лењиново,потопљено у разне хемикалије,да не труне и пропада.
  У Јерусалиму постоји црква у којој је,кажу,Христов гроб.Гроб без леша,јер Христос је Васкрсао,оживео.Која паметје направила гроб живом човеку.Том празном гробу,дан данас,долазе милиони,да му се клањају.Да се клањају – празнини.
  Господин Путин нешто пореди,изједначава,оправдава,ма признајем,нисам баш све,ма ништа нисам разумео.
  Онако,срБскосељачки,мислим,ма шта ја има да мислим,лупам – ИСТО ЈЕ ТО.

  • @ дудина падина,
   Па добро, када си свестан да лупаш, шта те то тера?
   Хвала Богу, ниси ништа рекао онако Српски.

 12. мораш…..
  ….све цртати…
  кад видиш да људи нешто не знају, а теби је стало да знају и да не лутају, онда им нацрташ.
  Нећеш никад постићи ефекат међу људима или боље рећи, нећеш их никад научити ако тако не урадиш.
  Па ниси валда дете да то не схваташ?
  Учио сам основе логике у гимназији, али то нема везе са Хегелом а касније сам отишао другим смером. Учио сам основе психологије и филозофије, али то су биле само елементарне ствари. Вероватно си техничар. Гимназију видим ниси завршио. А углавном си технички гњаватор. Касније сам на тим усмереним курсевима од 2 године заиста мало боље све то сагледао, али то нису биле студије да ја научим психологију него да се убацим у такве токове размишљања. Коме је то требало да мене тако школује’?
  Па имаш лабораторију па ћеш схватити.(Колико сам пута набацивао о психолошким ударима на Србе и шире? Набацивао, али никад нисам писао дисертацију)
  Ја нисам никад ни видео неку Хегелову књигу. Нисам читао ни Маркса и Енгелса а нисам никад читао ни Библију. Пробао сам са Библијом и не желим да овде износим своје утиске нити зашто сам је после 2-3 дана оставио заувек. На пример, ја могу да посматрам слике наиваца, али то уопште не значи да ми се свиђају.
  Гимназија је била једна врста општег образовања. Јединствено добра школа.
  Ја се мало шалим, мада понекад преоштро, али ипак терам неки трактор који би тебе натерао да будеш јаснији.
  Мени никако није јасно зашто ти мислиш да људима не треба објаснити ако не знају и изнад свега твој став „па нећу им валда цртати“
  Оћеш.
  Горе си написао први пут нешто више и не видим разлога зашто не би наставио. Нормално, прилагодиш мало нама а не само високо научно. Нема разлога да то не радиш свремена на време кад си већ овде редовно. Нема никакве везе што ћемо се ја и Косовац и сигурно још понеко мало потсмевати силогизмима и софизмима, али нешто друго је ту важно и остаће као твој рад. И то ће остати у нашим главама.
  Смејали се или не, наши мозговви бележе а једноставније ствари активно памте. Дакле, увек су присутне за употребу, а оне компликованије остају забележене и искочиће када неко негде повуче окидач. Мозак одмах избацује оно што је забележио и човек понекад са изненађењем пита сам себе одакле то зна? Сетиће се ускоро где је то чуо, макар и нејасно. Ето, то ти је пасивно учење.
  Како раде амерички ЦИЈА психолози?
  Па исто тако! Гебелс је превазиђен давно. Остао као основа, али све је то ЦИЈА психологија усавршила. Нарочито пасивне примедбе, односно оно што човек само примети али се не забавља превише стим. А касније ће му то мењати неке ставове а поготово ако се животна ситуација мења, као што је случај са Србијом. Дошапнула ЦИЈА. Ето како људски мозак реагује на прочитану ствар.
  Дакле, има да црташ.

  • Већ кад сам се залетио, још и ово.
   Не стављај све у своје калупе, ма колико били универзални, неће баш све штимати у њима. Не мери све својим аршинима. Имају их и други и то онда доводи само до супротстављања. Прилагоди неке ствари.
   Коме?
   Па човеку, јер ти се нервираш зато што ЧОВЕК не зна. Е, онда му сервираш прилагођено, не нападаш га, чисто за себе „мантраш“ а човек долази овде да прочита и да и сам понешто измантра. Па ја прво што радим јесте читање коментара. И шта онда радим?
   Па прилагодим неке ствари па мантрам и ја. А после се смешкаш на понеко пљуцкање и тераш даље. Ако те неко није јако „отресо“. Е онда се и посвађаш. Ја се свађам овде на порталу у просеку једном у две недеље, ако занемаримо оног занемареног који је добио опет по носу заједно самном. И он и ја. Замисли, не дају нам да се свађамо јер смо врло сликовити. Можда мало више епски модел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Sputnik / Алексей Даничев)

Парада ратних бродова у Санкт Петербургу: Путин поздравио посаду

Санкт Петербург – Председник Русије Владимир Путин обишао је парадну линију ратних ...

Русија: Никакав договор Трампа и Путина о Косову, медији шире лажи

Москва-Лидери Русије и САД нису током самита у Хелсинкију постигли никакав договор ...