Јелена Поповић Иванович

Лобисти лгбт пропаганде против самохране мајке, хитно потребна помоћ!

Јелена Поповић Ивановић је жена, мајка, домаћица, просетни радник и обичан припадник српског народа без икакве политичке залеђине и припадности било којој политичкој странци, дакле, као и већина појединаца у народу.

У наставку је оно што јој се десило и због чега објављујемо овај текст којим апелује на помоћ добронамерних људи кој могу и желе да помогну да се настала ситуација хитно реши.

Ово је њена прича. Дугачак је текст и ако неког мрзи да га целог прочита, прочитајте бар неколико последњих одељака због којих се овај текст објављује:

“Пре свих дешавања у вези са натписом који су објавили медији, тачније, две године пре тога, приметила сам на интернету огромни јаз који постоји између разних извора приказивања стварности и решила да уз помоћ друштвених мрежа, форума и портала, кроз анализу извора вести и реакција на њих и кроз покретање дискусија на разне теме, осмислим и напишем велики број огледа (тзв. есеја) које бих оставила детету да, када порасте, кроз читање тог материјала, установи реалност која је важила у току њеног детињства и да кроз то изгради ставове о друштвеним догађајима из тог периода и трајну отпорност на медијску манипулацију и пропагандне системе који утичу на поимање стварности. Конкретан циљ ми је  био да све те есеје додам као својеврстан сурово реалистични контраст на две песмарице за децу које сам претходно написала инспирисана својим дететом.

Да бих постигла максималну обавештеност о стању свести народа на списак контаката на друштвеним мрежама и форумима примила сам пунолетне особе које су ми познате ван интернета, а које су разноликог годишта и социјалних миљеа.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Писање је ишло на следећи начин:

На основу вести из јавних гласила које су моји контакти на интернету објављивали, на дневној основи, хватала сам теме које су већини корисника вести заокупиле пажњу. У тим вестима сам прво анализирала намеру званичних медија, односно, шта медиј жели да постигне код посматрача вести и на који начин је текст употребљен у сврхе спиновања у свакој појединачној вести. Затим сам посматрала коментаре “из народа“ који прате дату вест, установљавала на основу садржаја коментара који су коментари употребљени свесно у сврху спиновања, а које су коментаре оставили прави људи (тј. они који се ни по чијој директиви не баве спиновањем, него само коментаришу вест као обични корисници неког медија).

У првих годину дана тог посматрања, издвојило се неколико групација на које је кроз баратање вестима на интернету подељено јавно мњење, издвојиле су се две врсте медија који контролишу крајње супротне ставове јавног мњења и накнадно сам сазнала да једном од те две врсте медија управља Рингиер група из Швајцарске.

У том тренутку нисам знала прецизно како је организован рад те групе медија те сам наставила да их пратим без икакве свести о томе да су многе њихове вести усмерене тако да могу нанети штету и појединцима и групацијама које се наменски обраде у фокусу пажње јавности, али и Србији као држави.

До тих сазнања сам дошла каснијом анализом вести, отприлике у току 2010. године када се активност тих медија драстично појачала у другој половини мандата тадашње владе, а са тенденцијом да се помоћу тих вести направи припрема за следеће изборе који су били 2012.

Исте године сам сазнала и каквим методама манипулисања јавним мњењем кроз медије се постиже пад конкурентности Србије (конкретно земљишта у Војводини) на светским листама подручја за улагање као и да је један одређен број невладиних организација (углавном са чланством које већински није свесно тога) активан учесник у формирању јавног мишљења кроз сензационалистички приступ  вестима којима се пажња јавности усмерава на оне теме од чије медијске пропраћености заправо зависе будуће иностране донације у пропагандним пројектима тих огранака страних организација на тлу Србије. Истовремено са вештачким прављењем материјала за сопствене активности (“направи проблем да би га решавао“ – систем по којем функционишу те НВО-е), пратеће дејство тих организација је пад рејтинга Србије на светским ранг листама за инвестиције.

Истовремено сам на интернету пратила, на алтернативним информативним сајтовима, како у којој земљи те групације формирају јавно мишљење истим методама као што то раде у Србији.  Пошто су у већини земаља у којима су активне постигли брже резултате него у Србији, пратећи садржаје са хрватских алтернативних информативних сајтова, неколико месеци унапред  сам могла предвидети како ће се кретати спиновање сензационалистичким вестима у Србији.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пошто је у Србији, односно у раду медија и једног дела НВО сектора,  тек било у зачетку прецизно установљавање сукобљених поларитет а у народу (као кориснику вести), приметила сам да свако моје отварање дискусије на неку од тема обрађених у вестима, има за исход смањење тензије коју нека сензационалистичка вест ствара у јавном мњењу и то само на узорку којем је дискусије била доступна (мојим контактима на интернету). То приметно смањење тензије се зато дешавало у кругу мојих познаника, односно, у кругу мојих интернетских контаката, али не шире од тог круга што је, по мојој слободној процени, био сасвим добар учинак за појединца па сам наставила у том смеру да пишем.

Поступак сузбијања тензија иде овако:

Постави се тема за дискусију уз коментар који је може усмерити у добром смеру.
Остави се време полемичарима да реагују на постављену тему.
Полемичари већински реагују по шаблону који им је званични медиј изградио спиновањем садржаја текстова вести.
На сваки шаблонски коментар одговарам даљим усмеравањем.
Паралелно са коментарима полемичара, своје одговоре на шаблоне записујем у есеј (ван интернета).
Кад дискусија почне да јењава, средим есеј у кратку форму (јер је кратка форма пријемчивија за шири круг)и изнесем на интернету у тој форми. Та кратка форма садржи закључак дискусије којим се смањује разлика у ставовима између два поларитета и у њему се садржи минимум интереса око којег се полемичари, претходно потпуно различитих ставова, могу сложити без даље разраде теме.
Већина полемичара усвоји то као некакав консензус о конкретној теми.
Посматрам како ти исти полемичари реагују на другим местима на исту тему и бележим отприлике у којој мери су користили закључке које смо претходно постигли а који би могли бити конструктивни и шире прихваћени.
Затворим есеј закључком и сачувам дужу форму есеја у свом рачунару.
Најчешће теме за дискусију су ми биле оне у оквиру којих је било најчешћих манипулација у јавним гласилима или у којима се манипулација вестима у јавним гласилима најтеже уочава и оне које за ту манипулацију највише користе српски језик без много употребе слика. Те теме су углавном биле о радничким правима, људским правима, безбедности државе, поређења религиозних учења, теме о школству, здравственој заштити и језику у писаној и говорној употреби.

 

Једна од најбитнијих тема ми је била злоупотреба српског језика за стварање штетних пропагандних шаблона. Једна од таквих злоупотреба (које имају штетне пропагандне шаблоне за резултат) је медијско предефинисање појмова: дискриминација (позитивна дискриминација), говор мржње, насиље (пасивно/активно), политичка коректност, систематизација/друштвуо – слобода/природа, родови/полови…

Оно што је тема за дискусију, најчешће сам извлачила из новинских вести, а неретко из сопствених догађаја или прича људи са којима ступам у контакт ван интернета или из туђих дискусија на које налетим на интернету.

Свеукупно писање на профилу сам плански радила у својству у којем сам у реалном животу (из перспективе жене, мајке, носиоца домаћинства и просветног радника) да би свака дискусија била природно започета, тј. да би људи коментарима реаговали на теме као да потичу од записа живе особе која има реалне догађаје, а не на начин како се то ради на форумима где је тема постављена дистанцирано од живота. То је био стил којег сам желела да се држим кроз цело планирано писање да би оно имало донекле и уметничко књижевни облик (анегдота), а не само есејистички.

Скоро све теме су пролазиле у дискусијама како ваља и без неочекиваних одступања, али тема коју сам поставила Септембра 2011.  за исход је имала неочекивани медијски линч нада мном којим су ми драстично угрожена нека од основних људских права и угрожена безбедност, могућности за рад а касније, узнемиравањем и својеврсним правним насиљем нада мном у дужем временском периоду, угрожено ми је и здравље и финансијска стабилност.

Конкретно:

Тог дана сам на друштвеној мрежи Фејсбук налетела на интернетску дискусију на тему насиља и обавезних семинара за просветне раднике на којима се та тема обрађује. Колико се сећам, она се водила у некој од група на Фејсбуку у којима се окупљају просветни радници и сви заинтересовани за теме из просвете.

Прегледајући коментаре те дискусије, приметила сам да постоји више тенденција у неразумевању између саговорника. Један од просветних радника је, у револту због нефункционалног синдиката и мутне сарадње између вођа синдиката и тадашње политичке власти, погрдно назвао педерима оне људе у власти које је сматрао лоповима и преварантима и после тог његовог коментара, надовезало се много коментара, претпостављам активиста лгбт пропаганде који су, као у заседи да скоче на прву појаву речи ,,педер“ (фасцинантно брзо и активно, малтене као да имају дојаву где се појави та реч да брзо и групно реагују) својим изјавама директно напали личност тог полемичара и означили његов његов коментар као неповољан по лгбт популацију иако његов коментар у том контексту није уопште упућивао на људе хомосексуалних склоности јер је израз “педер“ био употребљен у пренесеном значењу на шта је садржај његове реченице јасно упућивао као и целокупан контекст те дискусије која је имала везе са семинарима, темом насиља коју ти семинари обрађују, зарадама које се кроз те активности којекако остварују, синдикалном неспособношћу оваквом или онаквом, мутним радњама у запошљавању и отпуштању просветних радника, дакле, никакве везе са причом о лгбт заједници.  Дискусија се од тог момента скренула сасвим другим током тј. У само неколико редова су је ,,ускакачи“ преокренули на развлачење приче о тада заказаној тзв. Паради поноса и сви следећи коментари су били чиста свађа између полемичара под тим записом у којој се упорно скретала тема почетног записа.

Читајући те коментаре, приметила сам да постоје конкретни вишесмислени коментари који су у току целе те дискусије били камење спотицања које је доводило до неразумевања зато што су их полемичари обе сукобљене стране схватали суштински тотално непрецизно, а прецизно онако дебилно упрошћено и поклично како су их медији наметали упорним понављањем у једним те истим формулацијама и врстама контекста.

Сваки од тих коментара који је заправо био неразјашњен и чије логично значење се ниједан од полемичара није потрудио да схвати, записала сам у један Ворд  документ и растумачила их појединачно.

Да бих видела како их тумаче моји Контакти на Фејсбуку, преписала сам те коментаре један по један, али не истим редом како су стајали у претходној дискусији одакле сам их узела, него сам их поређала тако да се јасније види вишезначност сваког од њих и то почевши управо од коментара дотичног просветног радника после којег се због речи ,,педер“ тамошња дискусија потпуно пореметила.

Оставила сам неколико коментара које нисам одмах поставила на интернет зато што су они представљали типичне шаблонске одговоре на дате теме и хтела сам да видим да ли ће дискусија ићи претпостављеним током таман онолико да бих могла додати и те коментаре чим се уклопе у дискусију. Два таква сам успела да додам и уклопили су се у контекст  дискусије јер су први коментатори направили буквално прелаз какав се могао претпоставити.

Истовремено сам се, независно од тога, код другарице која је из Београда и која је на профилу поставила слике своје деце са изложбе диносауруса, распитивала колика је цена карте за ту изложбу .

Другарица ми је сутрадан одговорила поруком да деца не плаћају ту карту па како сам тог дана имала само 1500 динара до почетка следеће недеље кад је требало да стигне плата,  одлучила сам да са дететом одем у Београд  (где смо имале код кога да одседнемо) и да посетимо изложбу јер следећег викенда је требало да се та изложба затвори. Тада сам обрисала запис о који сам поставила јер сам знала да нећу моћи да пратим ту дискусију док сам на путу па би могла да крене нежељеним током, тј. да је људи скрену у ко зна какве закључке и разводне је. Садржај дотадашње дискусије сам ископирала у рачунар са намером да поставим поново кад се вратим из Београда, али да обришем псовке из оригиналних коментара јер ми је било ружно да тако стоји на екрану. Ни пре тога, а ни тада, није ми пало на памет да поставим знаке навода на копиране коментаре јер сам мислила да самим постављањем тога, форумска дискусија се неће развити у довољној мери јер може скренути у причу о ,,одакле је цитирано?“.

Независно од прекинуте дискусије, написала сам тумачења сваког коментара испод копираних коментара које сам сачувала. Нова намера ми је била да кад вратим дискусију на интернет, врло брзо после првих коментара, испишем и та своја тумачења да бисмо дискусију водили у сасвим другом смислу, тј, да у њој што пре сагледамо логична тумачења истовремено са коментарима, а без превише лутања.

Међутим, у току мог боравка у Београду, извесни Драган Тоза Милановић,  а који је вече пре тога прекопирао цео запис користећи профил своје девојке Оливере Милановић (која је била међу мојим контактима на основу тога што смо суграђанке из Кладова о којој не знам скоро ништа осим колико из виђења у малом месту), почео је да шири по интернету тај запис у покушају да подигне јавно интересовање за њега што је на крају и успео јер је Динко Грухоњић, у својству председника НДНВ, објавио тај запис  заједно са мојим подацима до којих не знам како је дошао с’обзиром на то да се моји подаци нису налазили на интернету.

Када се то баратање подацима и текстом дешавало, ја нисам знала ништа о томе и то сам сазнала тек накнадно када је започети медијски линч нада мном већ био у пуном јеку.

Моје прво, али веома конфузно сазнање о ширењу тог записа и мојих података са лошом намером, било је када ме је у понедељак на мобилни назвао неки мени непознати новинар Прес-а да дам изјаву у вези са тим. Моја изјава је била у складу са тим нејасним сазнањем исто тако конфузна јер сам била затечена тим позивом и нисам знала о чему се ради нити претпостављала да се ти прекопирани коментари иако обрисани са мог профила шире по интернету са нечијом свесном намером да то шири да би подстакао реакцију јавности. Занимљиво је да реакција јавности није ни постигнута тиме, него само реакција Грухоњића из НДНВ и његове братије по неодговорности из Радија 021 и Блиц-а. Остали медији су тек касније злоупотребили те прве злонамерне објаве.

О томе шта је све приостекло из тог интернетског ширења тог записа, сазнала сам када ме је рано ујутру телефоном обавестио директор да дођем на дисциплинску комисију због писања медија о мени, конкретно у Блиц-у.

При одласку пред Дисциплинску комисију, пре него што сам ушла у канцеларију директора, на брзака сам искуцала и одштампала и предала секретарици школе упит о томе да ли је икада било икаквих жалби на мој рад у школи закључно са тим датумом на који сам касније, следећих дана, добила негативан одговор тј. да никада није било никакве  притужбе на мој рад чиме је оповргнута лаж новинара који је у тексту о мени тврдио да су се жалили родитељи ђака због писања на Фејсбуку.

Дисциплинска комисија је трајала кратко, речено ми је да треба да приложим изјаву о том случају и ја сам ту изјаву срочила и предала тог дана и у школу и у МУП. Речено ми је да се обратим инспектору у МУП-у који је задужен за питања малолетничке деликвенције што сам одмах затим и учинила тако што сам отишла код тог инспектора у канцеларију.

Он ме је упозорио да после писања медија о мени, било какав ексцес који би направили било ђаци наше школе или било који други малолетници у граду Новом Саду, вероватно би био приписан мом утицају на ту децу чак и ако ја немам никакве конкретне везе са том децом, а све зато што су медији објавили тај запис са интернета. За мене је та изјава инспектора била шокантна јер све реакције околине су настале због сензационалистичкох па скоро и хистерично сензационалистичког писања из појединих медија, а не због било каквог мог претходног писања било где.

То упозорење инспектора ми је указало на то да због писања медија, морам уложити све напоре да спречим било какве ексцесе бар својих ђака на које могу да утичем, али нисам знала како да утичем на малолетнике са којима немам никакав контакт и који су о запису сазнали из сензационалистичких новина. Међутим, и ђаци и родитељи ђака којима предајем, били су у огромној мери изреволтирани поступком медија према мени и то ми је знатно отежало да смирим њихов е намере у пружању подршке мени као појединцу из народа за којег је већини било очито да ме и медији и активисти либералних невладиних организација нападају недужну. Открила сам да су се неки родитељи организовали да би, ако будем суспендована, протестовали у ходнику школе да би ме вратили на посао (хвала им на поверењу <3), једна овећа група ђака (тадашњих и бивших) кренула је да се организује преко интернета са намером да ми пруже подршку протестима у центру града уколико будем због писања медија суспендована са посла, покренута је петиција на интернету са истом намером и због тога сам ангажовала много својих пријатеља не бисмо ли заједно успели да спречимо таква организована окупљања јер сам се бојала да такви потези окупљања могу да доведу до неких додатних непријатности.

Док смо моји пријатељи и ја упорним контактирањем покретача подршке покушавали да спречимо окупљања неких група да се не би десили неки непредвидљиви инциденти, организовала се група на Фејсбуку чија је конкретна намера била да се медијски линч настави и да се не дозволи да му се ублаже последице. У тој групи је било људи који су је вољно подржали, али је много већи број  оних које су организатори линча аутоматски додавали без њихове дозволе само да би се визуелно повећао број оних који инсистирају на томе да будем кажњена. О томе поседујем преписку са многима који су додати без свог знања у ту организовану групу и који су изјавили да су без своје воље додати у ту групу. Те преписке сам сачувала.

 

Тек када сам се вратила кући тог дана, брзо сам почела да из профила на Фејсбуку да бришем слике да не би злонамерни новинари и њих злоупотребили. Међутим, неке од тих слика су  ипак изашле у јавност без мог одобрења тако да су се нашле чак и на интернетским местима које похађају муслимански фундаменталисти, на сајтовима које похађају лгбт особе и на сајтовима које најчешће похађају деца и све то циљано у веома негативном контексту.

Све то изношење мојих података и слика у јавност, резултирало је гомилом претећих порука, углавном од стране активиста хиперлибералних невладиних организација и активиста Војвођанске партије, али и од других врста људи који су подржавали њихове покрете. Неке од тих порука сам успела да сачувам, али сам већину претходно махинално брисала и блокирала на интернету људе који су их слали да не би слали још. Садржаји тих претњи и увреда су били крајње психопатски, толико ненормални да су ми улили стваран страх за сопствену безбедност и безбедност мог детета.

Да бих објаснила свој поступак и зашто сам оставила на интернету претходни запис, дала сам изјаву водитељки телевизије Б92 Јовани Штетин која ме је пресрела преко пута школе, али та изјава није објављена већ је на телевизији објављена само моја прва реченица која је била одговор на њено неочекивано питање којим ме је пресрела: “Кога сте назвали стоком педерском?“ Претпостављам да се цела изјава са тумачењем тог предметног записа налази у архивама телевизије Б92, а да је искоришћен само тај први тренутак Штетинчиног препада да би ме у јавности приказали као погубљени случај.

Када сам видела да је моја изјава цензурисана скоро у потпуности, снимила сам изјаву којом сам уз снимање екрана на компјутеру, анализирала начин на који су медији злоупотребили мој запис да би манипулисали њиме. У току тог снимања екрана уз заустављање слике, открила сам, уз помоћ пријатеља, графичке (под)лејере које је телевизија Б92 користила за визуелну манипулацију испод текста и слика. На основу тога и на основу претходне обраде вести о мени на порталу радија 021, препознала сам да се ради о класичном медијском линчу који је потекао управо од стране новинара портала 021 (у сарадњи са Сабахудином Грухоњићем из НДНВ) одакле се пренела вест на остале медије.

Блиц је био први штампани медиј који је објавио вест у дневном новосадском издању за 20. 9. 2011. и све последице су уследиле после те објаве.

Осим претећих порука преко интернета, добила сам неколико анонимних писама на адресу од којих сам само једно сачувала да предам МУП-у јер сам претходне добила пре адвокатског савета да их сачувам па сам их бацила.

Дешавало се и да ми, у трајању од неколико месеци после те објаве података у Блицу, повремено непознате особе звоне на интерфон ноћу и буше гуме на аутомобилу што сам, по логици, схватила као последице писања медија о мени том приликом.

Само једна од тих особа се јављала гласом кад се јавим на интерфон и јавила се три пута и то два пута реченицом “Слатка ти је ћеркица“, а последњи, трећи пут реченицом “Штета што није дечкић“. Због те особе сам замолила блиске пријатеље да неко време буду увече код мене ус тану да бисмо можда успели кроз терасу да установимо ко је та особа, онда када крене да изађе из зграде. Међутим, касније се та особа није појављивала него само у првих месец дана писања медија о мени.

Снимак на интернету којим сам тумачила како је спинована вест о мени, најагресивнији лгбт активисти су скинули са интернета и додали поново на интернет да би имали слободу под снимком за одвратне  коментаре које нису имали на мом Јутјуб каналу. Због тога сам све те снимке затворила, да их не би преузимали даље.

Затим је уследило позивање на наставак медијског линча у новим вестима (конкретно новинарка Ана Хегедиш Лалић која је активиста портала Аутономија.орг и Слободна Војводина што су портали на којима се, између осталог промовише и одвајање Војводине од Србије).

На мом сајту јпи.рс који сам користила као блог за постављање текстова, било је агресивних коментатора због којих сам поднела пријаву Суду за високотехнолошки криминал. Више пута сам подносила пријаве против оних који су неприкладним и претећим садржајем реметили функционисање тог мог блог-сајта, али је изостала реакција тог суда па сам морала да променим име и место сајта.

Да бих избегла даље неприлике са најагресивнијим активистима лгбт пропаганде, обрисала сам све контакте са свог Фејсбук налога и додала касније само људе у које имам поверења. Међутим,  ружне поруке које су ми активисти лгбт пропаганде упућивали на тај профил, навеле су ме да отворим сасвим нови профил на тој друштвеној мрежи, а да претходни више не користим. На том новом профилу, претње и увреде су се наставиле и када сам видела да је враг однео шалу и да се ти либерашке напасти не могу откачити никако јер су као крпељи, поднела сам тужбу медијима који су ме довели у ту ситуацију у нади да ће судска одлука бити да се вести о мени и моји лични подаци уклоне од стране тих медија који су их поставили.

Како не бих прекинула намеравано писање, наставила сам да користим интернет за писање, али уз строгу пажњу да било шта што напишем не буде ни у каквој вези са лгбт организацијама и њиховим штићеницима јер сам буквално стекла страх од њихове агресивности са којом нападају појединца који их ничим не угрожава.

Карактеристични потези у организовању медијског линча који се могу приметити у случају линча нада мном:

Наслови којима се драстично мења намеравано значење реченица(приложени примери из новинских текстова).

У штампаном издању медија, постављање фотографије особе која је под медијским линчем у физичку близину потпуно неповезаних компромитујућих наслова који немају везе са том особом, него са неким другим људима.

Прве три ознаке према тексту за претраживаче садрже име особе која је под линчем и кључне речи са којима се намерава повезати та особа у претрази интернета (примери испод интернетских новинских текстова на месту за тагове).

Навођење непрецизних извора информација (у случају линча нада мном: навођење нетачних извора информација – “родитељи ђака“).

Политизовање вести – увођење актуелних носилаца власти у ток обраде вести (апели на представнике установа и медијско усмеравање њихове реакције на основу спиноване обраде вести)

Покретање масовног праћења вести – организовање и окупљање људи у групе зарад праћења тока спиноване обраде вести и усмеравања јавног мњења.(примери: интернетске групе и петиције)

Контактирање иностраних сарадника зарад ширења вести ван земље (примери преношења идентичних вести из НДНВ на хрватским и мађарским порталима)

Невероватно брза (у секундама се мери) и строга цензура ставова супротних од намераваног усмеравања јавног мњења ка особи над којом се спроводи медијски линч.

Подстицање агресивности према особи над којом се спроводи медијски линч (примери су у судском доказном материјалу)

Изношење посебних личних података о предмету линча који су ирелевантни за вест и паралелно клевета заједно са тим, али служе за усмеравање јавног мњења према намераваном ставу који се жели изградити спиновањем текста вести (примери у судском доказном материјалу у коментарима портала).

Графички лејери на Б92 (пример, приватни снимак заустављеног екрана на снимку бр. 8 на мом јутјуб каналу и остали са могућношћу графичке обраде слика)

Велики број телефона у дну текстова за дојаву нових података новинару даје утисак да се ради о хитној вести са опасним последицама чак и онда када она то није.(пример пратећег текста из новина Блиц новинарке Ане Хегедиш Лалић)

Брзина ширења вести без провере оног што се шири.

Намерно изостављање изјаве оног који је под линчем уз лажно образложење да није доступан.

Извртање изјава особе која је под медијским линчем.

Број текстова за праћење теме (три и више у кратком временском раздобљу од два месеца).

Злоупотреба закона у преокретању улога жртве и нападача (медијски позив институцијама на покретање кривичног поступка) тј. вршење притиска на институције да спроведу правно насиље над особом која је под медијским линчем да би се медијски линч формално оправдао кроз те судске поступке.

Мотив за медијски линч. У мом случају је, претпостављам, био тај што лгбт организације добијају донације за свој рад на основу установљених потреба за њиховим активностима. Потребе установљавају сакупљањем што већег броја случајева који би били интересантни њиховим донаторима. Када их немају довољно, смишљено их праве ради представљања при потраживању буџета за наредне пројекте, Параде поноса или сличне пројекте за које су у обавези да докажу донаторима да има потреба чак и када нема.

На основу притисака у јавности које су дотични медији спровели, покренут је кривични поступак против мене по две оптужнице:

Угрожавање безбедности грађана
Дискриминација на основу…
Већ пре првог рочишта ми је адвокат недвосмислено ставио до знања да уколико тужим медије, то може утицати на процес против мене и да је таква тужба ризична у тренутку медијског линча јер медији имају већу моћ од појединца и у том случају ће ме уништити.

Процес против мене се развлачио годинама, одлаган из ко зна којих разлога, а никада није било стварног разлога за то, давала сам новац адвокату за ту парницу, а судија је одлагао и одлагао, касније ме је у једном рочишту испитао и врло брзо је донесена одлука. Моју Завршну реч судија није прочитао јер је изрекао пресуду за само минут два од добијања те Завршне речи.
У последњем тренутку пре изрицања пресуде, тужилац је променио члан закона по којем ме судски гони у неки други члан јер за ова горенаведена два очигледно није било основа, а морали су да ме осуде по што по то па сам на крају осуђена за некакво ,,постављање материјала које би могло да доведе до дискриминације некога…“.
Испада да се може осудити неко због нечега што би могло да доведе до нечега иако није довело ни до чега … То КЗ Србије не признаје јер у њему јасно стоји да ако не постоје последице неког поступка онда тај поступак није кривично дело. Али добро, с обзиром на то да је већ опште познато да активисти лгбт пропаганде имају приоритет и бенефицирани су у судовима наспрам нас који то нисмо, и очекивала сам да будем осуђена јер би просто било чудно да није по њиховом.

Међутим, оно што нисам очекивала је да моја каснија тужба против медија који су ме веома угрозили буде одбачена и то не само одбачена него одбачена после пар година развлачења процеса, одуговлачења, нагомиланих рочишта ко зна зашто и после свих тих брљотина суда, када су одбацили тужбу, наложено ми је да ја платим судске трошкове тужених медија иако су они извршили насиље нада мном, а не ја над њима. Ти трошкови износе укупно 187 000 динара и да није било развлачења тог судског процеса, они не би били толики јер је тужба могла да се одбаци и у само једном рочишту. Просто ми све то нема смисла и није ми јасно зашто је судија развлачењем у неколико рочишта довела мене ни криву ни дужну у оволике трошкове ако је већ одлучила да одбаци тужбу. Одбацивање тужбе значи да се није ни разматрала уопште, није ништа из моје тужбе медијима оповргавано, једноставно по њој није уопште поступано, нису ни позвани бројни сведоци који би је потврдили нити ишта, само ми је гомилањем рочишта направљен трошак такав какав је, огроман и безразложан.

Ја то морам платити у року од пет дана на основу дописа тужених медија који ми је стигао у суботу. Остало ми је пар опција:
1. Да ми на грбачу наметну још и извршења која би могла још много више да коштају.
2. Да ме пошаљу у затвор јер нисам платила у року од пет дана.

Да узмем кредит од банке не могу јер нисам кредитно способна по банчиним мерилима зато што сам под стамбеним и још једним кредитом, али бих могла то у јуну следеће године када је већ касно.
Да апелујем на људе који би могли и желели да помогну да се ти судски трошкови плате па да онда враћам новац боље тим људима него банци са све каматама.
Пету идеју стварно немам. Зато сам се обратила медијима да покушам са четвртом па ако не успе, онда не знам шта да радим, а ако успе, онда ћу захваљујући вашој помоћи поново имати слободу да говорим без страха о овим мутним медијима и њиховим ортацима мутним либерашким невладиним организацијама које су ме угрозиле, а које ће на исти такав начин покушати да угрозе и сваког другог ко није у складу са њиховим мутним циљевима (а има нас много, већина смо) јер су овим медијским линчем нада мном и судским поступцима који су из тога произашли, штетни либерашки пропагандисти у сарадњи са једним делом судства у Србији практично отворили Пандорину кутију одакле могу вребати за напад на било кога, било због чега, било када и угрозити слободну вољу, мисли, говор и основна људска права било ком од нас МНОГО који им нисмо по вољи.“

Сви који су у могућности и желе да помогну једној Српкињи која је храбро говорила у име свих нас и зато је осуђена, могу то учинити уплатом на текући рачун број:
160 – 5810200044827-86

80 коментара

 1. Све је јасно сем да ли је ова госпођа (без заштите ?) знала за народне мудрости: 1. Шут са рогатим не може! 2. Сократ је давно рекао да ће две неписмене особе надгласати увек једног писменог (и то је ДЕМОКРАТИЈА)! 3. Змај: Протуве што лажете свога господара? 4. Сто пута изговорена лаж постаје истина! …..итд.
  Са друге стране поставља се питање шта дотична особа ради када има толико времена да се хвата у коштац са свим неправдама? Разумели би смо да је нека докона богаташица па јој је то забава. Не може она са својим слабашним рукама победити ово зло од државе коју су опет створили неписмени и приглупи који су у већини. Поздрав и савет: Клоните се манијака!

  • Аууу, ал ти је фазон! Ћути, трпи, бла, бла, бла. . . Госпођа ради као професор у средњој школи и зашто не би имала времена да понешто напише? Ти си се јавио и рек’о да је погрешила што говори истину, а ја упорно чекам да се јаве тачкасти и још неки што се овде расипају милионима и хиљадама и нема човека са КиМ се нису кладили у 10 хиљада Евра! Ево овде треба 900 Евра, то за њих није ништа. Али нема никог да се јави. Тишина, мук. Ето какви смо ми Срби и стварно се поставља питање да ли се за такве људе вреди истицати у јавности! Сад кад треба помоћ сви се сакрили у мишје рупе.

  • @ Grebak Grebić,
   Разочарао си. У твојим коментарима има увек шта да се прочита, па и у овом, али утупио си са овим реченицама:
   „Са друге стране поставља се питање шта дотична особа ради када има толико времена да се хвата у коштац са свим неправдама? Разумели би смо да је нека докона богаташица па јој је то забава.“. То што си написао не личи да је написао човек, више личи на комунисту.
   Створио си конфузију која указује да си ти један трол са сендвичем, а сви знамо да ниси. Можда си Балкански шпијун.

  • Уместо да подржиш храбру србкињу, ти делиш лекције из дефетизма и демагогије.

  • Гребак Гребић, одговорићу Вам, колико год успем, прецизно на питања.
   Немам никакву политичку или било какву заштиту осим заштиту добрих пријатеља у смислу да би они претукли сваког ко ме нападне физички.
   Знам да се са рогатим не хвата у коштац у таквој ситуацији па се са рогатима нисам ни хватала у коштац са таквима, него они са мном. Управо је то оно што је најчудније, зар не? Који је мотив за такав медијски линч над особом без утицаја? Ја на то питање не умем да одговорим још увек. Можда да питате неког из НДНВ, радија 021 или Блица?

   Став народа по питањима од виталног значаја уопште не зависи од писмености, него искључиво од довољно или недовољно информисаности тог народа и на тој прецизној информисаности свих слојева народа хитно треба да ради држава, а не којекакви мутни швајцарски медији са ко зна каквим мрачним намерама.

   Када се уведу неки битни закони какви су уведени у Русији, неће баш тако лако моћи неко смрдљиво инострано јавно гласило да шири лажи народу у Србији. Можда би у том случају таквим јавним гласилима био забрањен рад и то онда не би значило цензуру над тим медијима, него заштиту народа од манипулација из таквих медија.

   За дискутовање по интернету уопште није потребно много времена (уколико брзо куцате) нарочито када су опоненти вашим ставовима лицемерни глупани из либерашког активистичког корпуса који су сви по шаблону и оно што они износе у јавност, веома се лако покопа аргументима и за то не треба ни пола мозга. Оно што им даје ветар у леђа иако су тупави јесу управо њихови сарадници из штетних медија на тлу Србије, али неће им то трајати вечно…

   И поред било каквих дневних обавеза које сви ми имамо у току сваког дана, времена има на претек свако ко га не троши залудно. Веровали или не, а пробајте то, није немогуће, истовремено се може: 1. кувати ручак, 2. написати прича за децу или есеј, 3. усмеравати став према некој вести на интернету, 4. сашити једна нпр. мајица и све то уз 6. учити дете како да 1. кува и 2. шије и 3. користи тастатуру, препознаје слова и слуша причу (или песмицу).

   Лако је рећи ,,Клоните се манијака!“ Проблем је у томе што манијаци не би били манијаци када би се њих могло лако клонити јер манијаци су ти који нападају друге.

   • Милојко Урошевић

    Даће Бог да успеш,ја сам приложио своју лепту. Дама на мртвој стражи истине и оригинални приступ у раскринкавању закулисе,то је за свако поштовање. Остај збогом,молитве моје нека те прате.

 2. Јелена, поштовање,
  Ја сам велики медијумски потрошач, тако да сам исто уочио ове појаве, сакупљао сам податке збрда-здола, па сам видео да је то посао који превазилази моје могућности. Видим из чланка да си ти права личност која је описала та присутна криминогена друштвена дешавања.
  Такође, верујем и видим да ови твоји описи активности, ако се добро хронолошки прикажу, могу лако да се преведу у један солидан докторски рад на корист и садашњим, а не само будућим генерацијама.
  Оне твоје проблеме на радном месту нису могли да створе педери и педеркиње у спрези са новинарима из септичке јаме Б92, Блица, 021….. Страшно је то што су проблеме створиле званичне друштвене институције, почевши од твоје школе, тужилаштва, и на крају суда. Да није тога, могли би да се само смејемо када новинари и педери вриште у заносном загрљају.
  Оно што си написала, указује на нешто веома битно, а то је да не влада онај који влада, већ да влада нека тајна рука, користећи педерски шљам, новинарску беду (нарочито новинарке), друштвене организације и извршну власт. Не би требала да изненађује и констатација да та Тајна рука у Србији има само своје запослене службенике Србе и Несрбе.
  Ја се само надам да ће доћи време освете, када ће за све платити и твој судија и тужилаштво. А Тајни ће платити неком другом, они су сада исувише јаки.

  • Тако је. Лобисти лгбт идеологије само користе повољну атмосферу за свој рад и зараду као и сви слични невладиноорганизацијски непроизводни предузетници (нисам случајно изабрала реч предузетници јер и трговина маглом је некакво предузетништво). То њихово коришћење атмосфере у јавном мњењу и институцијама државе је бизнис и нема много везе са заштитом лгбт особа јер их управо ,,заштитници“ својим ,,прављењем проблема где проблема нема“ доводе у немилу позицију.
   Они који заиста вуку конце када неком треба организовано загорчавати живот, овако или онако, су разни нивои управе од директног руководиоца (нпр. у овом случају, мог тадашњег директора који то више није, Богу хвала, или госпође покрајинске омбудсманке тадашње или неких сличних нивоа власти у неким другим случајевима других људи) па преко неких удружења тужилаца (ту тек треба добро да се изанализира ко, како, зашто и који су им канали финансирања) и штетних сензационалистичких медија (који широм манипулацијом неретко врше потпуно неуставне притиске на рад државних органа, на политичаре, на свашта још а камоли на људе који су им корисници).
   У свему томе, најважнији чинилац је активизам неких веома штетних невладиних организација, вешто прикривених под душебрижничком маском којом забашурују своје пословање на терет и Србије као државе и народа у њој.

 3. Јако ми је жао што сте упали у све ово, но опет ићи на судски спор да би сте истерали правду против медија у Србији данас је непромишљен потез, погледајте Пинк и све ће Вам бити јасно. И колико год да подржавам ваш став, а подржавам га 100%, да Вам питам, шта би сте урадили да сте добили спор са парама које сте тужили медије?

  • То је био једини правни начин који ми је тада преостао да бих покушала бар некако да спречим даље узнемиравање и отежавање мог коришћења интернета које је трајало и трајало… И потегла сам ту парницу, као што у тексту стоји, да бих бар нечим пробала да утичем да се моје фотографије и остали злоупотребљени подаци склоне и спрече друге врсте злоупотреба. Сада када сам видела да ми то људско право не може бити заштићено судским путем, схватила сам да се од тог људског права могу само опростити јер други вид одупирања објавама тих података и фотографија заиста не умем да смислим. И када сам већ морала да се опростим од тог права на заштиту података, бар сам у међувремену стекла довољно храбрости да и поред незаштићених података изнесем своје мишљење јер било би страшно живети стално у страху. То човек себи не сме дозволити ако жели да остане здрав у глави (или у души).

  • Право да Вам кажем, нисам размишљала о тим парама јер ни није било смисла размишљати о томе ако док се не добије спор. Износ на који сам тужила та јавна гласила је наведен по савету једног адвоката. Да је непостојање тог износа била гаранција за добијање спора, ладно бих се одрекла финансијског обештећења јер стварно ми је било важно само да ти медији буду осуђени и да се напокон кроз правни систем докаже да крше законе и Устав у свом раду. Веома јак мотив имам да буду осуђени за своје деловање (не само за деловање на моју штету, него уопште). Паре за сопствени живот увек могу да зарадим онда када се либерашки муфљузи не мешају у њега.

 4. Погледајмо колики су судски трошкови, и то за једну обичну парницу.
  Закључујемо да је судство Србије једна профитабилна организација која послује више него позитивно, најбоље од свих јавних предузећа. Али то је зато што нема конкуренције, па набијају цене слободно, не плаше се да ће да им због тога стати промет.
  Када бих ја добио овлашћење да судим, радио бих и за десетину од ове цене. Уз пут бих учинио добро дело и за џабе потаманио педерке из новинарског сектора. А педери новинари би се уплашили, па би се самоиницијативно пријавили на лечење. И ту би могла да им се одреди нека ситна такса.

 5. Bravo za tekst. Malo poduži i ima dosadnih delova ali vredi ga pročitati. Izvinjavam se što pišem latinicom, nije namerno.

  • Замолила бих да ми пошаљете на мејл који су Вам делови били досадни да бих имала увид у ту процену. Радознала сам по том питању баш јер и ја мислим да треба одатле свашта брисати, али нисам сигурна шта јер сам субјективна. Хвала унапред на слању.

  • @ Filozof,
   Мислим да нема потребе да се извињаваш због писања латиницом, а у ствари пишеш Хрватским писмом.
   Ако кажеш Латиницом, не може тако, то је „Искварена латиница“. Искварена је зато што се у латинична слова ињектирају неки наглавци, као на пример „ž“, „č“, „š“. Ове знакове си тако сада употребио у српским речима силујући латиницу, да бих те ја сада тужио због ружења овако лепог писма као што је Латиница.

 6. Из овога се види сав ужас медија, моћ антисрбских тзв невладиних организација, агресивност и хистерија педерлука, корумпираност судства, угроженост самохране мајке србкиње. Професорка је изузетно храбра србкиња.
  Збијмо редове док нас још има.
  Хвала Васељенској што је дала могућност да јој се помогне.

 7. Mi smo krivi, jer vecina bar, cuti i upravo se ponasa kako njima odgovara, sto im jos dodatno daje zamajac da budu agresivniji, bezobzirniji, baobrazniji i imaju punu podrsku tzv vlasti, lutaka na koncima koje samo u snovima misle da imaju neku valst.
  Kad bi svi ustali, a ne posprdno govorili o pojedinacima koji se boe i za nas, bilo bi mnogo drukcije.
  Bar bi znali da ne smeju ovoliko da mahnitaju, hapse, sude i idu toliko daleko da prebijaju i ubijaju sve koji se drznu da nesto kazu na internetu protiv njih.
  Pojedinci cak sude onima koji dizu glas, sto je potpuni apsurd!

 8. Последњи дани?

  Па кад људи парче дрвета звано устав, доживљавају као Бога, свака даља расправа је сувишна.Све негативне групације имају право да мрзе,лажу,кажњавају,вређају ,а остали не…. чак ни у најп****скијим државама, се не дешавају овакве глупости. Бар не тако јавно и беспотребно !

 9. Свака час на некој борби Госпођи професорки.
  Зашто нисам читао текст, осим неке пасусе и то на пола?
  Госпођа професор је типична ријалити фаца, фризура, наочаре, осмех, окречени зуби, мејкап…
  Госпођа професор је кречана!
  Ја никад не бих објавио своју ријалити слику на интернету.
  Оооо, фејсбук, мајко саморекламе.
  Тачкасти није нашао за сходно да јој понуди чак ни 100 евра….
  Ја сам био шокиран овом појавом са све слике, па сам мало изгубио концентрацију…
  Да је она мени некад била професор са овим наказним фризурама, осмесима и устима и мејкаповима, ја бих добио три укора а задњи би био укор пред искљулење, јер бих је гледао као пето младу кокицу.
  Таман да је све врло озбиљно и корисно што је она урадила и за чега се борила(А ЗА ЧЕГА СЕ БОРИЛА?) да је то све праведно и на месту, њена ријалити појава је прилично секси лагана и позивна.
  Дакле, спољашњост госпође професор је контрапродуктивна ефекту који би неко желео да назида. Зато ефекта неће бити.
  После објављивања оне ријалити насловне слике, ни један карикатуриста не би морао да прави карикатуру од њене фаце.
  Мислим, и Карлеуша је ватала на сличне штосове, само није била професор.
  Она је добар професор као што је наш садашњи поатријарх добар попа. Човек има зверски поглед, не нашминкан је, има отрцану браду и продаје ладно манастире, али вероватно има твитер профил и тако то. Добро, он има српске манастире, она нема.
  Беспослен патријарх и манастире продаје, а беспослени ријалити професори…шта ја знам. Вероватно воде децу на излете или се суде.

  • @ Крез,
   Ја сам запрепашћен твојим умећем да процениш неку личност на основу фотографије. Такви стручњаци су веома тражени у Америци, мој савет ти је да се пазиш да те Американци не украду.

  • Ово је фотографија коју су медији тада злоупотребили и једна од ретких мојих фотографија на интернету уопште. Од шминке користим сигурно мање од 90% жена које сам имала прилике да видим у животу тако да, лоше сте проценили и то не само фотографију, него и све иза фотографије.
   Иначе, на послу носим плави раднички мантил па не морам баш и по аутобусима да га носим, зар не?

  • Узгред, не каже се ,,за чега“ него ,,за шта“, После ,,за“ иде акузатив, а не генитив те упитне заменице.
   Зато је веома битно да професоре језика слушаш, а не посматраш њихове фризуре и сл

 10. Срби су, чак и као коментатори, изгубили осећај реалности а понеки нису видели чак ни једну слику реалиста.
  После ВН, Политика је наш јединствено највећи ријалити медиј, државни, односно Вучићев медиј који суптилно и вешто замаскирано пласира ријалити чланке.
  Само, Вучић није власник Политике. Власник Политике је и Вучићев власник.
  Срамота ме што овако пишем, мајке ми.
  Ова дама ће добити помоћ спонзора Политике.
  Тај спонзор има неко америчко име, а чини ми се чак и војни чин.
  Када они подвале Србима, онда је то подвала.
  И пут у ријалити стварност.
  Ето, то је место где ријалити професорка иде, где се упутила и где ће јој помоћи да стигне.
  Ако неко мисли да Политика објављује овај револуционарни чланак из чистог родољубља, онда греши.
  Мрзи ме да даље објашњавам, али сам већ доста написао.
  Зар ви, који сте тако к срцу примили овај маратонски чланак, нисте осетили силан задах ријалитија у великим, ријалити сумама новца, великим ријалити осмесима и осталом што су вам вешто гурнули у празне, ријалити мозгове???
  Професрока је успела.
  Пробила се у врх српске ријалити стварности преко најозбиљнијег српског ријалити медија Политике.

  • јел хоће неко да помогне овој жени која се дигла на оно против чега сви лајете
   или неће?!!!

   број текућег рачуна је 160 – 5810200044827-86

   ко хоће да помогне некоме ко је иступио против нечега, шта ВИ СЕРОЊЕ свакога дана прдите, серете, подригујете, стењете, јечите и кмечите – може то да учини САД!

   са 100 или 1000 динара?
   сумњам да неко од ВАС ЛЕЗИЛЕБОВИЋА, КУКАВИЦА И СЕРОЊА има 10.000. дин

   оном идиоту од горе је пало на памет „шут с рогатим не може“

   е па бактеријо, овако: ова казна и јесте оволика да би ТЕБИ показали да „шут с рогатим не може“

   е, па тврда лобања ломи и рогове. ако си тврда лобања, није битно што си шут (без рогова)

   овај од доле (контам: помогао-би-он-некоме-само-да-изгледа-некако-како-ОН-замишља-ауторитет) нашао се паметан да се подсмева фризури и зубима.

   е па, ти спремни патриото, који у џепу држиш штосове са по 50 и сто долара и евра, спреман да их уложиш у неког „тога вредног“ а неможеш да га нађеш, и плачеш од муке што никога нема коме би ти могао да помогнеш, спреман ко запета пушка – угурај си те паре у усрано дупе. јел ок ово за тебе, а?

   ови други који пишају колоњску воду и аплаудирају: 160 – 5810200044827-86 је број жиро рачуна. па доста тапшања по рамену, честитања и „ај ти први“ парола – данас нема цигара него узми 250 динџи и уплати ово и осветлај себи образ.

   немојте гледати колика је сума. паре се скупљају по мало и на ситно, исто као што се и троше. овамо сто, тамо сто – одоше две хиљаде у ништа.

   дакле: 160 – 5810200044827-86

   и нећу више да чујем никога нити даљ хвали и тапше по раменима
   и нећу да чујем никога да сере и паламуди.

   нема везе ко како изгледа, дело је важно.

   је-бо ли вас онај што вам је окупирао душе. погани једна малодушна.
   ни презира нисте вредни, а камо ли мржње. а о сажаљевању и да не причам

   јел сте окупирани?
   јесте!

   па ко вас јебе 🙂

   ајмо… 160 – 5810200044827-86

   и да покажете овим силеџијама да „шут своје лобање не жали“

   • Ето онако......

    Не пада снег да покрије брег.

    160–5810200044827-86

    Комби, ХВАЛА, има још нешто људи међу нама!

    Толико о патриотама за тастатуром овде.
    Толико и од мене овде.
    За боље и нисмо!
    Немам речи.

   • Због таквих као вас два и постоје ријалити у Србији, због вас постоје и „добротворне“ ријалити акције и због вас постоје и фејсбук родољуби.
    Па дајте јој паре кад је цените.
    Шта чекате?
    Ја сам рекао да је она фалсификат и немам намеру даље да се расправљам.
    Слика савременог, ријалити професора у Србији, који се мало бави фејсбук родољубисањем и откида сузе туге из очију фејсбук фанова.
    А онда заглави и неко паметан потражи помоћ од родољуба.
    Ајде, родољуби!
    Помозите жени!
    ВИ помозите а другима оставите на њихову савест.
    Прави човек од вас таквих никад не би тражио помоћ.
    Тако је Србија дала помоћ родитељима за операцију ћеркице па кад је дете умрло, паметни, величанствени и племенити родољуби помагачи тражили да родитељи врате паре и назвали их лоповима и развлачили по новина годинама.
    А сада овој карикатури оћете да дате паре без поговора?

    • крез, и ти ћеш завршити као и онај Крез на мотки, сиромашан, заробљен и остављен од свих. ту судбину си сам себи изабрао. номен ест омен. ти си готов.
     готов си.

     да те сецирамо часком:

     ТРОЛОЛОГИЈА И БОТОЛОГИЈА.
     (методологија рада корисних будала)
     – у овом кратком есеју нећемо се бавити мотивима нити резултатима рада корисних будала. они су већ познати.

     1. „Због таквих као вас два и постоје ријалити у Србији, због вас постоје и „добротворне“ ријалити акције и због вас постоје и фејсбук родољуби.
     Па дајте јој паре кад је цените.
     Шта чекате?“

     – овим речима је објекат (на столу) покушао да омаловажи и исмеје особе које саосећају са нападнутом суграђанком. сви који покушају да се идентификују са њом или да јој помогну бивају упоређени са делом популације која конзумира ријалитије. циљано наравоученије: „ко се буни тај је во“

     2. „Слика савременог, ријалити професора у Србији, који се мало бави фејсбук родољубисањем и откида сузе туге из очију фејсбук фанова. А онда заглави и неко паметан потражи помоћ од родољуба.“

     – пазите ову перфидију: наша суграђанка је покушала да укаже на неке недоследности у нашем правном систему (који додуше функционише али још није профункционисао). логично је да с тим пре или касније изађе у јавност. е сад почиње – како је она са тим изашла у јавност – етикетира се са ликовима из ријалити програма. том логиком су сви ликови који гостују на драгим нам интернет каналима и сви њихови гости (почев од нпр, бранка драгаша, марка лопушине, милана брдара, др стојменовић, алексића, ђоровићеве итд) – су РИЈАЛИТИ ЛИЧНОСТИ.

     сецирани обејкат жели да нас наведе да су сви који се издвоје из масе уствари личности којима треба пажња и да су у линији са тијаном ајфон, станијом и осталим становницима фарми великог брата. жељено наравоученије „ко се оглашава тај је глуп“

     3. „Прави човек од вас таквих никад не би тражио помоћ.“

     – шта овде рећи – „да суграђанка нешто зна, ви такви (ал сте глупи) јој не би ни требали“. јел то и велики сорош сам обавља посла? а ми грађани не смемо да се организујемо и зовемо једи друге у помоћ?

     4. „Тако је Србија дала помоћ родитељима за операцију ћеркице па кад је дете умрло, паметни, величанствени и племенити родољуби помагачи тражили да родитељи врате паре и назвали их лоповима и развлачили по новина годинама.“

     – објекат деља део по део: овим жели да подсети грађанство на исто тако неку перфидију која је сигурно већ тада била извитоперена да би и данас дани дала легитимитет и била пример из уџбеника „како донатори могу бити изманипулисани“. жељено наравоученије: „никада не помажи јер твоја помоћ и добра воља могу бити искориштени“

     овоме могу само да додам „помажи увек и свакога кога сматраш и мало исправним“. твоје је да опереш твој образ. не идемо у рат пушком, него мобом и радном акцијом. не плаћају нас налогодавци својим парама него морамо о свом руху и круху.

     да ли ће новац бити злоупотребљен, оставимо то образу или часном суду, или карми, или моралним начелима потпомогнутог или потпомогнуте ососбе. нећемо стићи далеко нећкајући се.

     не помоћи никоме из страха да не будеш испаљен
     и тиме пропустити шансу да некада урадиш нешто несебично
     горе је него да 99 пута будеш испаљен јер си помогао, али да стоти пут твоја помоћ буде мелем на рану.

     хвала на пажњи драги моји.
     асистент, позовите смећаре да оперу и дезинфикују салу.

    • За разлику од социјалних случајева и хитних медицинских интервенција, ово није случај у којем се тражи донација, него позајмица. Новац ће бити враћен свима по реду уплата (онима који су већ нешто уплатили и онима који ће можда уплатити). А ти, јуначе, уместо што вређаш особу коју не познајеш (не покушај ни случајно да слажеш да ме познајеш јер да ме познајеш не би овако писао), узми у обзир да си више ријалитија гледао него што ја уопште знам наслова тих програма јер ја телевизију не гледам а камоли такве програме. Само на основу увида у наслове са новинских портала о таквим врстама емисија, знам да су садржаји тих емисија никакви, право смеће за гледање. Зато је веома ружно од тебе што поредиш себи непознате са ликовима и радњама из тих емисија. Претпостављам (а види се и из стила коментара, прилично нападног и упорног иако заправо не постоји реалан основ да те иритира ова вест… или постоји?) да је такво поређење злонамерно, а нема везе са природном асоцијацијом.

    • Јелена, не обраћај ти пажњу шта овај ту мајмун лупета јер је он доказани дегенерик, циган, лажов и ненормалан у сваком погледу.

     Само једно не разумем и ако нисам прочитао чланак, предугачко је. Како то да ми се учинило да пише да су ти одбацили тужбу, а пишеш да си имала трошкове током година суђења??

     • Одбацили је после више рочишта која су не знам ни ја зашто одржана ако је већ одлучено да тужба буде одбачена, а трошкови су дупли јер су у питању два утужена медија из којих је започет медијски прогон истовремено на два места, први (Радио 021)на интернету и радију, а други у штампаним издањима (Блиц). Постојао је и трећи са истовременим почетком објава е-новине, али тај портал није имао скоро никакво учешће у ширењу вести јер је миноран, оданде су се објаве шириле само у уским круговима корисника тог портала (непопуларан је, мислим да сада више тај портал не постоји).

     • Па сад, нисам адвокат, али колико се ја разумем у вођење тужбе, суд може да одбаци тужбу ако за то има законских основа, а то се уврђује обавезно пре почетка парнице. У сваком другом случају суд може само да пресуди, а не да одбаци тужбу током поступка. Рочишта су можда била припремна, али ако је запримио тужбу, суд мора да поступа по закону.

      Ако је одбацио тужбу, постоји могућност жалбе вишем, тј апелационом суду, где одлучују о жалби за најмање 2 год. Та виша инстанца може да потврди одбачај, наложи поновно суђење, можда и да пресуди, нисам за то сигуран.

      Није вероватно да је суд законски могао да одбаци тужбу у сред парнице. Уосталом, погледај Закон о парничном поступку.

      Судови се најмање баве законом и тужбом, више је битно ко кога тужи.

      Ниси се ваљда примила да ће ови да ти позајме новац? Њих све заједно на гомилу да истресеш из гаћа тешко да би могао ћорав динар да испадне.

     • Бедо српска.
      Нашао си моменат када ћеш пљувати.
      Па кад ми немамо ни гаћа, ајде ти немој да возиш пасерати један дан и помози.
      Одвратан си овог пута.
      Нећу даље да пишем о теби, јер она нема појма које си ти ђубре.
      Ето, прикључи се тачкастом и мени па ћемо све решити у понедељак.

 11. Svasta procitah po komentarima. Svasta. A to je i bio cilj ove „akcije“. Dakle, niti smo bednici, niti kukavice mi koji se vise od 20 godina borimo protiv ove posasti koja hara Srbijom. Uz svakoga smo koji ustane protiv njih, a da li je ova gore lazirana ili ne, zaista nije bitno, jer kako god bilo, pravi (opet) raskol medju nama, a cinjenica jeste da pederarija vlada i to na najvisim funkcijama u ovoj nekada drzavi, a sada poligonu za izivljavanje najdevijantnijih monstruma i njihovih klonova. Bitno je ustati protiv ovoga sto nam preti i to najozbiljnije do sada, jer cak ni velika monarhija i imperija nije uspela ovo sto je gomila pedera, sizofrenicara, ludaka, lopova i pljackasa, placenih da sve uniste i izbrisu. Cilj je, ne sakupoti novac za trenutni problem i tako leciti posledice, nego izcupati uzroke iz korena i baciti u septicku jamu. A kako ce ko da procenjuje i reaguje, to je vec licna stvar svakoga od nas.
  Najgore je da se svadjate, sto je i cilj svih probnih balona koje pustaju s vremena na vreme.

  • @мрак

   да на форумима нема леба од политике, то нам је свима јасно. из тог разлога јер су овде највећим делом људи који су упрегнути тролови. то су ликови који су прошли обуку рашчлањивања теме или лица, и који су обучени како у тим рашчлањеним сегментима да подвуку одређени део а да превиде део намењен за чишћење под тепих. они од црног праве бело, а од белог црно.

   ко хоће нешто да уради, више му ни интернет ни ју тјуб не требају.

   ако си са својим мишљењем у свом центру, ни тролови ти ништа не могу. трола можеш да ишутираш као стару канту ако баш имаш воље и времена, и у даљу дискусију се не упуштај. нема сврхе.

   шта ћемо са професорицом? није битно колико умесно је она обављала ово у шта верује. битно је да сви који осећају да је потребно стану иза ње и тиме демонстрирају да народ препознаје праву страну.

   ви сте прожети прво страхом од казне
   она сте прожети маленкошћу пред казном

   жена је надрљала. надам се да ће убудуће радити још мудрије.
   не смеш мислити само на то колико далеко смеш да се нагнеш кроз прозор а да не испаднеш, мораш да пазиш и да не прилазиш прозору. или барем не када ти је неко за леђима. њу су изгурали кроз прозор.

   има довољно посла за све и ако останеш далеко иза прозора.

   професорка, знамо се. или ћемо се убрзо упознати. мало нас је и сви се знамо под овом српском шљивом под којом стојимо.

 12. Има комбија који мисле да су паметни а уствари вуку магареће клупе.
  Комби, много труда а мало резултата. Мани се тих косовачких тролова и ботова.
  Еви ти права ствар, магарче неписмени и необразовани, да не лупаш глупости кад не схваташ шта се у ствари догађа са сваком подметнутом акцијом српско-немачко-америчких медија у Србији.
  Политика је објавила чланак и ТРАЖИ помоћ за госпођу која се заплела као пиле у нешто што је мислила да је за њу велика забава и да може да се игра докле хоће.
  Дакле, она је УПОТРЕБЉЕНА са својим пледоајеима на интернету као основа за следеће –

  Није Политика позвала народ да мења систем, да диже револуцију, да смењује квислинге који су оберучке прихватили западни систем судства и сада леше српски род, него је тај систем ето добар, а она јадница је насела и ЈАКО је дужна па јој треба помоћ.

  Кажем вам – искоришћена је њена идиотска жеља за славом на интернету – дакле, она је колатерална штета и никаква ваша помоћ неће њој донети ништа. Тај рачун није њен нити на њено име и она не може располагати парама са тог рачуна. Добиће нешто ако буде мало више пара, али ви то нисте у стању да уплатите и према томе – јадац. А можда је убаце овако тупаву чак и у Српску Скупштину на следећим изборима.
  Дакле амерички медиј Политика НИЈЕ тражио да народ дигне револуцију и мења пљачкарошки систем, него да народ да мало пара, уз сву помпу и удар на ниске страсти српског рода. Данас се жеља Срба да неком помогну такође третира као ниска страст.
  Друго – та нашминкана старлета која је још и професор, не расправља на фејсбуку и интернету ништа што је од виталне важности за Србе, него тренира улазак у свет ријалити џет сета. Опет јадац.
  Насели сте буквално и радикално и када вам неко то каже изокола, Срби одмах користе своје интернет знање да некога назову бот или трол.
  Дакле, ако нисте у стању да схватите шта вам америчка Политика тура у задњицу, користећи полу старлету, полу професора као модел интернет јунака, онда ништа.
  Не тражи Политика преко професорице да ви нешто учините за себе, да се дигнете и исправите систем који нас је зајашио, него да
  ПОМОГНЕТЕ И ПЛАТИТЕ ТАЈ СИСТЕМ И СПАСЕТЕ ЈАДНУ РИЈАЛИТИ ПРОФЕСОРИЦУ КОЈА СЕ ЗАГЛАВИЛА НА ИНТЕРНЕТУ УМЕСТО У УЧИОНИЦИ
  мајмуни једни глупави.

 13. Дакле, платите СИСТЕМ и помозите професорици да буде ПОШТЕН борац за људска права преко ваших леђа.
  Станите ИСПРЕД ње, усправни и силни са својим просеком од 200 евра.
  Немојте случајно да би сте се борили против система.
  Само га ПЛАЋАЈТЕ!
  А кад професорица тако добије подршку „народа“ и добије неко признање па као и Обрадовић добије подршку од амбасадора, онда ће се вине у скупштинске воде и гласаће за све америчке законе у Србији.
  Слепци остају слепци.
  Комби, научио си дивне ствари о ботовима и троловима из интернет предавања.
  Само ниси схватио да та предавања потичу из ЦИЈА лабораторије.

  • Немам политичких амбиција и не интересује ме јурење посланичких нити било каквих других политичких мандата, а ни било каква интернетска слава (како то рече неки коментатор изнад) није ми потребна. Не морате помагати ако мислите да не треба.

 14. крез, и ти ћеш завршити као и онај Крез на мотки, сиромашан, заробљен и остављен од свих. ту судбину си сам себи изабрао. номен ест омен. ти си готов.
  готов си.

  да те сецирамо часком:

  ТРОЛОЛОГИЈА И БОТОЛОГИЈА.
  (методологија рада корисних будала)
  – у овом кратком есеју нећемо се бавити мотивима нити резултатима рада корисних будала. они су већ познати.

  1. „Због таквих као вас два и постоје ријалити у Србији, због вас постоје и „добротворне“ ријалити акције и због вас постоје и фејсбук родољуби.
  Па дајте јој паре кад је цените.
  Шта чекате?“

  – овим речима је објекат (на столу) покушао да омаловажи и исмеје особе које саосећају са нападнутом суграђанком. сви који покушају да се идентификују са њом или да јој помогну бивају упоређени са делом популације која конзумира ријалитије. циљано наравоученије: „ко се буни тај је во“

  2. „Слика савременог, ријалити професора у Србији, који се мало бави фејсбук родољубисањем и откида сузе туге из очију фејсбук фанова. А онда заглави и неко паметан потражи помоћ од родољуба.“

  – пазите ову перфидију: наша суграђанка је покушала да укаже на неке недоследности у нашем правном систему (који додуше функционише али још није профункционисао). логично је да с тим пре или касније изађе у јавност. е сад почиње – како је она са тим изашла у јавност – етикетира се са ликовима из ријалити програма. том логиком су сви ликови који гостују на драгим нам интернет каналима и сви њихови гости (почев од нпр, бранка драгаша, марка лопушине, милана брдара, др стојменовић, алексића, ђоровићеве итд) – су РИЈАЛИТИ ЛИЧНОСТИ.

  сецирани обејкат жели да нас наведе да су сви који се издвоје из масе уствари личности којима треба пажња и да су у линији са тијаном ајфон, станијом и осталим становницима фарми великог брата. жељено наравоученије „ко се оглашава тај је глуп“

  3. „Прави човек од вас таквих никад не би тражио помоћ.“

  – шта овде рећи – „да суграђанка нешто зна, ви такви (ал сте глупи) јој не би ни требали“. јел то и велики сорош сам обавља посла? а ми грађани не смемо да се организујемо и зовемо једи друге у помоћ?

  4. „Тако је Србија дала помоћ родитељима за операцију ћеркице па кад је дете умрло, паметни, величанствени и племенити родољуби помагачи тражили да родитељи врате паре и назвали их лоповима и развлачили по новина годинама.“

  – објекат деља део по део: овим жели да подсети грађанство на исто тако неку перфидију која је сигурно већ тада била извитоперена да би и данас дани дала легитимитет и била пример из уџбеника „како донатори могу бити изманипулисани“. жељено наравоученије: „никада не помажи јер твоја помоћ и добра воља могу бити искориштени“

  овоме могу само да додам „помажи увек и свакога кога сматраш и мало исправним“. твоје је да опереш твој образ. не идемо у рат пушком, него мобом и радном акцијом. не плаћају нас налогодавци својим парама него морамо о свом руху и круху.

  да ли ће новац бити злоупотребљен, оставимо то образу или часном суду, или карми, или моралним начелима потпомогнутог или потпомогнуте ососбе. нећемо стићи далеко нећкајући се.

  не помоћи никоме из страха да не будеш испаљен
  и тиме пропустити шансу да некада урадиш нешто несебично
  горе је него да 99 пута будеш испаљен јер си помогао, али да стоти пут твоја помоћ буде мелем на рану.

  хвала на пажњи драги моји.
  асистент, позовите смећаре да оперу и дезинфикују салу.

  • Хвала Вам много што сте као одговор на тај коментар дали то логично тумачење.
   Само бих још да додам информацију да сам своје трошкове суђења годинама плаћала без икаквог вапаја да ми други људи помогну, а било је ПРЕСКУПО и у редовном настојању да будем што мање видљива да бих избегла додатне трошкове и проблеме у току свих суђења.
   Међутим, ови садашњи трошкови нису производ ниједне моје вољне радње, него буквално производ непоштовања Уставом загарантованог права свако грађанину Србије. То је основни мотив због којег сам се усудила да оваквом објавом затражим помоћ и од других којима је стало да не поклекнемо због трошкова пред ситуацијама када се на суду угрози људско право неком од нас, него да наставимо са сналажењем у свакој новонасталој ситуацији и покушамо бар неким ангажовањем да упозоримо и остале људе на такве ситуације, али и да им предочимо постоје ли икакве опције међусобне солидарности у таквим ситуацијама. Ако не постоје, ок, помирићу се са тим да не постоје.

 15. IZBORI: Kad robovi pomisle...........da o nečem odlučuju

  Ja ću dati……….900 evra………pod uslovom da:

  Krez upozna……..dotičnu osobu i raščisti o čemu se radi!!!!!!!!!

  Ako stvar bude ………..humanitarne prirode………donosim lovu i Kreza i Jelenu………vodim na ručak!!!!!!!!!

  Krezu dajem………2 00 evra………na ime troškova istraživanja !!!!!!!!!!!

  Čekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Што се мене тиче, хвала на понуди позајмице ако је то могуће до прекосутра и ако се тај Креза слаже са предлогом јер сте га уврстили у то. Наравно, новац бива онда враћен Вама до краја августа 2018. ако Вам тако одговара. Мада чисто сумњам да ће дотични Креза пристати да издеранжира себе због овог једноставног предлога.

 16. Јелена, овде се нећеш одбранити. Чак може да испадне само горе.
  Ја бих ти и препоручио да не дајеш даље изјаве без претходног разговора са адвокатом.

  Немој да се неко под твојим именом укључи у дискусију па џумбус да направи.

  Најбоље би било да направиш паузу, барем у јавности.

  Ово, ако кренеш са пацкалицом на све ове муве… нећеш стати ни за сто година.
  а можеш да направиш и погрешан корак.

  Стани на лопту и прегрупиши се.

  Шта буде биће.

  Нећемо више о овоме.

 17. Тачкасти хајде!
  Без обзира на све, хајде да јој помогнемо.

  Срби су заменили узрок и последицу.
  Типична ЦИЈА доктрина која је код већине Срба овде на сајту прошла.
  Они би да лече последице али узрок нико не сме да дира.
  Ко је довео до свега овога?
  Ја нисам и нисам узрок ових јада, али је госпођа професор, били моји ставови преоштри или не, био ја у праву или не, ипак жалосна последица.
  Последица „слободе“ говора на интернету, последица система који је кажњава и за систем је потпуно небитна, а сам систем је последица окупације.
  Дакле, да би се сви кажњени од овог система на пола спасили и да не би било других и накнадних кажњавања, онда Политика треба да помогне Српском народу и подржи га на свом путу ослобађања.
  Али Политика то не ради, а то и није дужност новинара нити су они икад у Србији ишли испред револуције, али дужност Политике такође није да буде Мајка Тереза која је и сама фалсификат и подметачина.
  Наравно, то неће учинити, али ће чачкати по родољубивим и изгубљеним срцима и душама свих нас.
  Колико има људи који су последице?
  7 милиона.
  Ти и ја имамо толико пара да помогнемо професорици, али она није нити једина нити ће те паре било шта решити осим њене неразмишљене трке по интернету.

  Теби као признање, слажем се да помогнем овог пута, без обзира на моје опште ставове. Нека ми кажу да је неко уплатио 500 евра и сутрадан ће стићи још 500 од мене.
  Ето ти понуда да не чекаш.
  Много си се напричао до сада и ајде да чујем.
  Нека Васељенска објави да је неко уплатио 500 евра и ја ћу сутра уплатити других 500.
  И не треба да ми вратите, јер моје име неће ићи уз ту помоћ.
  Дакле тачкасти, не чекај него хајде да ја и ти помогнемо.
  Наши Срби нису имућни и ма колико они овде реаговали својим људским душама, прво, мало их је а друго немају довољно пара. И нису криви.
  Ето, ти и ја смо савим довољни.
  Има ту још један који сигурно има пара, али ја не бих никог прозивао.
  Сутра је недеља и можда, не знам, али нећеш имати прилике да уплатиш, па онда чекам понедељак.
  Ако Васељенска објави да је неко уплатио 500 евра, у понедељак стиже још 500.
  Мада никад нисам овако давао помоћ, овај тачкасти ме натерао.
  Тачкасти, немој да постављаш услове неког састанка.
  Или дајеш или не!
  Ако је помоћ у оваком случају, она је безусловна.
  (Госпођо Јелена, прочитао сам ваш одговор тачкастом и наравно, уопште ме не чуди да сте упали у проблеме. Имате прилично оштар језик, а нисте ни сачекали моју реакцију. Опрошћено ипак. Дакле, ја немам услова.)

  • Јелена, послао сам вам коментар на горњу адресу, али нисам сигуран да ли та ваша страница функционише.
   Зато молим Весељенску да вам да моју имеил адресу и да ме контактирате. Уколико то није могуће, остаје ми само једно а то је да вас замолим – Моје личне податке не желим да објављујете на вашем порталу. Не видим никакве реакције нити овде нити на вашем порталу, и зато сам написао овај коментар, сматрајући да се враћате на ову страницу и да ћете га видети. Верујем и да је Васељенска свама у контакту и да ће вас обавестити о мом коментару. Ако ми одговорите на моју имеил адресу, ја ћу вам врло брзо одговорити са додатним обавештењима.

 18. И ја бих волео да знам шта је било на крају.

  • Комби, ја сам свој део посла обавио. Како ја не живим близу БГД, требало ми је мало времена да сиђем са „катуна“ до банке, и у банци ми је речнео да ће помоћ стићи у Четвртак, 9. Октобра на Јеленин рачун. Обратио сам се Васељенској овде и Јелени на њеном порталу, али видим нема реакције. На Јеленином порталу пише да ће имена донатора бити објављена на њеном порталу. Смешно! Ето, замолио сам да ми се јави, да не објављује моје име, али нема реакције. Нек напише само „Крез“ и готово.
   Надам се да ће ипак бити толико одговорна и да неће учинити нешто пребрзо.
   Ја нисам банкар и не позајмљујем паре, дакле Јелена нема никаквих обавеза према мени, осим што, ево већ помало и разочарано, тражим да не качи моје личне податке нигде.

   • ок? нисам то очекивао, и чуди ме да си баш ти улетео.

    надам се да ће и јелена то да потврди. ако заиста јеси, чућемо се.

    • Да имитирам доброту.
     Једно је генерална прича и уопштавање појава и догађаја, али то не поништава проблеме у које је неко улетео без икакве намере да прави проблем.
     Уопштено гледајући, наш народ је једноставно прогањан.
     Друго је утисак и тренутак а друго разумевање крајње ситуације.
     Ево и „шифра“ за Јелену…541.49
     Шифра може да се објави, од воље јој.
     Име не треба да се објави.
     Не бих ја писао шифре да сам добио потврду да се моје име неће објављивати. Није ми стало до рекламе, али ћутање је помало непријатно па морам да инсистирам.

     • Нисам пратила коментаре све од прекјуче јер сам мислила да их више нема и Васељенска ме је упутила да има коментара.

      Ничије податке не бих објавила на блогу. Написала сам да се стави име и презиме при уплати да бих знала коме колико да вратим. Објавићу на блогу само изводе о плаћању без туђих података.

      Наш народ јесте прогањан, али наш народ још увек ништа није урадио на упозоравању у вези са тим. Бавимо се тиме ретроактивно, ту је проблем. Масовна је неинформисаност.

     • Нећу објавити податке људи на блогу и напомена је била само да се ставе подаци при уплати да бих знала коме колико враћам.

      Наш народ ће тек бити прогањан ако не буде стално и гласно и свуда упозораван. То је прилично битно и хитно, а још увек се разглаба ретроактивно.
      Покушаћу томе да допринесем, упозоравању.

     • Јелена, Слажем се са упозоравањем. Али кад човек, појединац нема довољно моћи, онда гура полако.
      Прочитао сам један ваш спис. И престравио се. Ви имате ЈАВНИ блог(валда се то тако зове-нисам сигуран) и ви сте тамо позната јавна личност. Нисте КОМЕНТАТОР.
      Зато важи и тамо – не спомињите тако отворено имена. Знаћемо ми о коме пишете и без навођења имена шизофреника који раде за наше окупаторе. Наводећи имена немилосрдно и непажљиво, ви практично хватате голом руком за усијан метал. Тај метал је усијао окупатор.
      Чувајте се пребрзих изјава и именовања.
      Дакле, допринесите упозоравању нашег народа. То од вас очекујемо.
      Али будите пажљиви и не хватајте усијан метал голим рукама.
      Тај пут је доста сличан путевима којима иде тзв Српска опозиција и може лако да унесе забуну и да се, на крају, ваш пут не разликује од пута којим су ишли данашњи „опозициони“ посланици и којекакви министри.
      Без обзира на ваше ставове.
      Громогласни родољуби могу још увек да буду громогласни само по коментаторским рубрикама(и ја ту донекле припадам) а јавни наступ је подложан аутоматском удару квислиншке српске власти. Ви такво време управо пролазите. Ако сте чули некад за самоцензуру, примените је понекад. Није самоцензура јавних личности производ само њихове слабости и полтронства. Типичан пример таквог родољуба који је увео корисну самоцензуру је на пример главни уредник ВН. Колико то користи народу а колико штети, време ће показати.
      Прочитајте и онај доле одговор Професору мраку.
      Желим вам да решите ваше тренутне проблеме и да наставите са више пажње.

 19. Auuu, pa ja tek sad procitah sta se sve ovde u medjuvremenu nagomilalo!
  Gospodjo, kao svom kolegi porucujem da ne posustanete, jer nece ovi akati doveka, iako tako misle. Vremena se menjaju, i to mnogo brze nego sto ove marionete i njihovi gospodari misle, tako da ce uskoro biti dole svi koji su gore. Makar na mikro nivou za pocetak.
  Odavno shvatih da od polemisanja sa skoro 90% tzv kometatora nema ‘leba, ali i mene ponekad toliko istera iz takta ogromna kolicina idiotizma, bezosecajnosti, prostakluka, vukgarnosti i razglabanja o potpuno besmislenim i nevaznim temama, sto im je i cilj, ocigledno, te im odgovorim. Oduvek su najgori oni koji misle da znaju.

  • мрак, ти мислиш да то што си професор потврђује тебе као човека?
   Па ниси у праву.
   „…Bitno je ustati protiv ovoga sto nam preti i to najozbiljnije do sada, jer cak ni velika monarhija i imperija nije uspela ovo sto je gomila pedera, sizofrenicara, ludaka, lopova i pljackasa, placenih da sve uniste i izbrisu. Cilj je, ne sakupoti novac za trenutni problem i tako leciti posledice, nego izcupati uzroke iz korena i baciti u septicku jamu. A kako ce ko da procenjuje i reaguje, to je vec licna stvar svakoga od nas.“
   Контрадикторно потпуно.
   Тачно појединачно.
   Дакле, професоре, ова два ваша става не иду заједно.
   Знате, помало ми досадило да се расправљам са људима ко нас је сломио.
   Помало ми досадило да потсећам људе да ови горе нису „наши“, него је Џон поставио Михајла на власт да народ удара на Михајла, да Михајло стоји испред Џона тако да Џон може да пере руке кад год пожели.
   Михајло је тај који ће да плати и виси на бандери, али Џон је тај који ће да постави другог Михајла.
   Дакле, борити се са Михајло ветрењачама, ипак је посао Дон Кихота.
   Ништа „гомила педера“ није успела, како ви тврдите.
   Ето вам једне ваше АПСОЛУТНО погрешне тврдње.
   Гомила педера само извршава наређења.
   Џон је успео.
   Када ви то јасно кажете народу да народ зна против кога треба да се бори, а не да троши свој живот и скапава по судовима узалуд, онда ћете бити заиста професори.
   Обоје.
   Тај пут, пут рушења „гомиле педера“ што они и јесу, води вас само у апсолутно непотребан затвор, или као Обрадовића и готово све остале опозиционаре, води према функцији. Не „усреће“ се сви са фотељом.
   А међу њима има и наивних, паметних људи, који страдају једноставно зато што пишу о нечему што нису схватили потпуно.
   То не значи да не треба да указујемо на њихову улогу. Видим да је професорица изјавила да ће наставити исто.
   Али треба водити рачуна да се не упада у замку суђења и прогањања.
   Професори, Михајле неће нико срушити док не сруши Џонове у Србији.
   Ви то нисте у стању тренутно да урадите, али сте у стању да пажљиво износите истину своме народу, не ризикујући свој живот.
   А где и када треба да ризикујете свој живот, није тешко открити.
   Зато, ублажите мало самоповреде и не играјте се револуционара тамо где не треба.
   Ви сте професори и не треба да вам објашњавам шта је то „критична маса“, али то је оно што покреће промене. Сачувајте своју слободу до тада да се прикључите маси.
   Дакле, професоре мрак, СВАКА ВАМ ЈЕ ЗЛАТНА.
   Али немојте да их мешате ко бисере. Разбијају се.

 20. A da, poceli su i iz kuca i stanova na ulicu da nas isteruju, i to za neke bedne sume, a ne samo sudski da gone one mlakonje i impotentni bednici koji se iza sudova i izvrsitelja kriju, sto se nikada do sada nije desilo.
  Tako da, tacno, ako ne ustanemo svi, sve ce nas redom tako.

 21. ЈЕЛЕНА – ама бре значи ли ти шта „шифра: 541.49“ или не?!?

  да знамо на чему смо код креза, и шта да очекујемо од „тачкастог“?

  • јер ја не видим сличности између овог креза сад, и оног на
   „Крез 3. новембра 2017. at 17:09“

   • Добар си. Запамтио си шифру али ја нећу да ти кажем ништа о шифри. То је Јеленина шифра а не моја. Пати, хирурже. Побего ти пацијент испред ножа када је чуо твој план операције.
    Исти Крез истицати само сте га ви упознали у делу који је на вас деловао негативно и бедно. А Јелена и у делу који ви ето нисте видели у Крезу. Љутња Креза од 3. Новембера има неке основе, али предобра срца мојих Срба увек реагују на први утисак. Ако на крају све добије позитиван смисао, а ви нисте разумели прво полувреме, онда је Крез магија у једном делу. Добро, испало овог пута – црна магија, али магија је магија.
    Шалим се мало, али нема два Креза.
    Поздрав вама и Мраку, који сте ме тако исецирали, да ми је требало целих 5 минута да дођем себи.
    То смо дакле ми, КОМЕНТАТОРИ ВАСЕЉЕНСКЕ. И мрак и комби и тачкасти и крез и туризам и сви остали коментатори који смо урадили онолико колико смо могли пичећи се немилосрдно овде по сајту. И победили смо.
    Практично, Васељенска је помогла Јелени.
    Од мене толико и нема више.

    • добро, ајде како смо те упознали, да не тупим о томе на основу чега и тако то. зашићемо те па ћеш бити „још старији“ као они партизани стари мост 🙂

     него, преокрет у делању и раду обекјта је већ позната у нашој хируршкој пракси, тако да и за то имамо фасциклу. знамо за шта би се марко краљевић потурчио.

     а што се механе тиче, управу си вазда је тако било. сви ми спортски коментатори са васељенске као прави срби, мора прво да лупимо шљагу неком кога волимо, увек из сажаљења (то је оно када се други из сажаљења уједу за усну, или шљепе по челу – ми ударимо вољеног и жаљеног несретника ногом у дупе и кажемо саосећајно „јебем те блесава сомино глупа“), посвађамо се, преврнемо астал, пођемо према вратима у бесу, па се опет вратимо за сто да се свађамо. све док неком не пукне филм, оде и позајми паре да би дао човеку ког и не познаје, и тако му скине рекеташе с врата.
     а можда и не?!? ко ће га знати?

     то је тај живи песак који је свим фараонима, тачно на време, загрлио точкове борних кола.

     – мада наше пиле још није провирило из кучина да подврди твоју изјаву. али, да ти верујем сада, на вересију –

     • бем ти вересију, коштала ме ко светог Петра кајгана. Нисам позајмио ни једне једине паре ниодкога већ дваес година. Вересија ме увек сјебала у животу. Знаш оно, данас сутра па кад дође до стани-пани а ја баш немам. Не бери бригу. Ствар смоје стране решена сигурно. Нека нашег пилета. Нек се чупа из кучина. Не знам за друге али смоје стране урађено.

 22. На почетку овог снимка је изјава у вези са апелом за помоћ која је битна да ми не би неко накнадно уплатио новац који сада више није потребан јер сакупљено је довољно за судске трошкое.
  Молим Васељенску, ако је могуће, да се то дода на почетак текста да би било видљивије и да се обрише рачун јер нема више потребе да стоји.
  Томе ћу додати и извештаје о уплатама судских трошкова заједно са уплатама на мој рачун чим узмем писане потврде из банке у току радних дана.
  Хвала Васељенској и свима који су помогли или бар желели да помогну у овој ситуацији.
  Надам се да ће се ширити и упозорења из овог снимка која се дотичу штетног либерашког пропагандног деловања у Србији и његових постојећих и очекиваних будућих последица.
  https://www.youtube.com/watch?v=vbUGDbft8as&t=264s

 23. Било је лепо гледати овај снимак.

  • @ Крез,
   Лепо је гледати овај снимак.
   Не само лепо, него и поучно.
   Лепо је гледати и ову жену, то кажем зато што сам ја врхунски гледач лепих жена.
   Ја не могу да одолим а да не искажем велико задовољство да си ти под старост успео да постанеш човек. Многима то не успева чак ни индулгенцијом. Руку на срце, моја индулгенција би могла бити у вр’ главе 1.000 динара.

   • Јооој, Боже што ми имамо паметних људи.
    Ево, овај Косовац.
    Косовац носи дугу косу, кратке панталоне, ноге до земље и има главу 1Х1.
    Квадратни метер.
    Ка’те сретнем на сокаку, пређи улицу.
    Замисли, отишо ја код лекара и кажем му да ме болу сва три зуба. Он нечовек погледа, па ми тури прстекању у уста, па онда гурне моју главу међу неке ваљке и плоче, а прво ми обеси заштиту, као неке плаве навлаке око рамена, сними ми унутрашњост и каже:
    „Не видим ништа на снимку. Ви немате зубе уопште, али мали мозак вам преплавио главу па притиска.“
    Косовац, то треба да ти каже да сам ја овако висок и кабаст, прави интелектуалац. Код мене се све претворило у мозак.
    МЕНЕ БОЛИ И ОНО ШТО НЕМАМ.
    А ти ме увредио до гроба.
    Буди поздрављен и уживај. Једном кад будеш расположен, објасни ми шта значи реч индулгенција. Ако знам нека крепам. Додуше, чуо сам ја ту реч, али благе везе немам шта значи. Мада сам јако паметан, нисам ја најпаметнији на свету.
    И не вређај нас високоумне људе од сто кила. Имамо велике маљаве шаке а шаке нам немају мозга. Зубе немам,не можеш да ми их избијеш, али кад се осврнеш…

    • @ Крез,
     Без све шале, сматрам да сам ти уделио комплимент када сам рекао да си постао човек, најзад после 70 година чекања.
     Погодио си, носим дугу косу, али је шишам на кратко после сваких 6 месеци. Она јогунаста, расте, расте, па после 6 месеци следи исто. Али проблем је са килажом, ти имаш 100 кила мозга, ја 130 кила масе. Предлажем да завешташ твоја 100 кила некој НВО Србије да из ње црпе дебилитет. Ја ћу моје 130 да завештам црвима, али уплаши ме Југослав Петрушић па ће изгледа да ме изеде неки мали црв звани Војислав Шешељ. Добро, боље и он него неки коментатор овде да га не иментујем.
     А „индулгенција“, то је оно што ти је Јелена Поповић Ивановић опростила у старту, пре него си уплатио. А код мене си добио индулгенцију тим чином уплате, плус наравно и добрим речима које су пратиле твоје ватање за џеп.
     А про по, доле на Косову (било некад), када те неко мрзи, он не воли ни да те сретне, па тако Он прелази улицу при претњи сусрета.

 24. Каква си ти стока, циган и дебил теби треба Косовац не само да ти избије зубе, ја таквима протерујем нос на другу страну главе, а може и кроз гузицу.

  Гле шта си писао овој жени свињо:

  Госпођа професор је кречана!
  ни један карикатуриста не би морао да прави карикатуру од њене фаце.
  са овим наказним фризурама, осмесима и устима и мејкаповима
  и Карлеуша је ватала на сличне штосове, само није била професор.
  Она је добар професор као што је наш садашњи поатријарх добар попа.
  место где ријалити професорка иде
  Професрока је успела.
  Пробила се у врх српске ријалити стварности преко најозбиљнијег српског ријалити медија

  Волео бих да видим сву твоју женску децу по ријалити шоу, све ћерке да ти карају цигани шиптари и наркомани.

  Ова жена да има памет сад да лепо објави твоје податке ја да дођем да те угазим ко говно да те бијем док се не усереш па још да те бијем што си се усрао.

  • @ туризам,
   Никада се нисам плашио бивења, све се то некако преболи. Али ме велики страх хвата од ножева. Чим се потегне нож, ја бегам.

  • Па да, из пиштоља може и да припуца или само да млатара, а нож се потеже једино с намером да убоде.

  • Где си бре пасерати од 53 фите.
   Нема те кад грми али ту си кад се прича.
   Понекад није важно шта ко прича, него шта ради
   пичка ти материна фрустрирана.
   Никада се из гована нећеш ишчупати.
   Ти да ме бијеш?
   Па ја са својих скоро седамдесет једем такве гњиде као што си ти за предјело.
   Па успут тучем порториканца од два ипо метера па још и пољака од 3 метера док ти седиш на своме пандуру и уживаш.
   Коњу блесави и отрцани.
   Никад од тебе човек бити неће.
   Из одређених разлога нећу писати зашто је та слика то што јесте, али теби свеједно то не би ушло у тај пилећи мозак. На крају се испостави да то баш и није била оригинална Јелена, мајмуне један.
   Ја немам ништа против оригинала.
   Иди сурфај бразилцима, јаши мало, мислим тим твојим коњима из ергеле са којом се фалиш.
   И не заборави, твоја говна неће нико почистити, али твој посао је да чистиш коњска гован.
   И не сери више.
   Напросто ми се повраћа на тебе.
   Ајд сад мрш и иди спавај у твоју шталу.
   (Погодио те нови коментар о српским пребезима па си добио напад лудила од неке неуништиве истине? Прочитао си па си се разбацао да коментаришеш. А мало су те разбили и поткоментари људи који знају шта се догађа. Јел тако, момак?)

  • Хахаха свињо. Јео си говна о овој жени, пљувао си је само то и знаш да једеш говна.
   Ти са седамдесет година си једном ногом у гробу а другом на кори од банане, сигурно имаш проблеме са простатом, а последњи пут ти се дигла патка још крајем прошлог века док је био Милошевић. И ти мене да бијеш? Хахаха, ти би се усрао и упишао само кад би ме видео.

   • Чак ни мајмуни не би обесили слику себе тако јавно, као што ти радиш. Додуше, слика ти посрана али јасна.
    Укратко, ти си написао свој портрет, идиоте, а то уопште ниси ни схватио.
    Прочитај твој коментар када се пробудиш.
    Кретенчино дебилна.

 25. да, било је лепо гледати овај снимак.

  Бог је са нама, Сорош је са њима.

 26. Јелена, не дај да те збуне!!!

  Сви ми имамо наше фалинке. Чак и ови који би да ти набију комплекс, баш они су краљеви комплекса. Ти си емоционална и осетљива, сензибилна душа. Захваљујући баш томе ти имаш те антене и чула да осетиш перфидности и дефинишеш подвале у широкој лепези „разлога и начина – борбе за људска права“. Да не причам о томе што пуцају у празно и лупетају о теби злобности- да узмемо све што ти пребаце за 100% истину (што нема ни теоријске шансе) – ти си предивна. Ти си све оно што највећи број нас никада не би смео бити, а машта о томе.

  А да те не подсећам да сви они… или чачкају нос кад мисле да их нико не гледа, па стављају у уста, или им смрди из уста, или имају мало дупе а велике уши. или имају нешто друго мало 🙂

  Ма ти и да си ћелава и крезава, и дебела а мала, и да си упола интелигентна него што јеси – хеј жено… ти си нама вредна због свог опредељења.

  Ти си најпожељније што се наћи може у данашњој Србији. Ти си активиста, па и да ниси својом одлуком, него судбином, која те је лансирала у звезде и јавност – судбина те изабрала. Ти си лепа жена. Буди поносна на то. И ја те волим.

  Јелена, слушај ме и погледај овамо: само бандера забијена у земљу и будала, не могу да се помере са места. Ако икада осетиш да те ова олуја мало занесе лево и десно, не бој се. То је јер си еластична и флоексибилног духа. И јер имаш ту дозу самокритике која је својствена само интелигентним особама. Немој да те збуне, а ако те збуне знај да је краткотрајна та вртоглавица, коју човек има кад погледа у амбис. Навикнеш се на то. Навићи ћеш се на твоју нову улогу. За пар месеци, када се мало ухвати кајмак на млеку које је недавно скувано, осећаћеш се као код куће у овој ситуацији. Бићеш опак играч и зазираће од тебе, неће смети да те помену, обилазиће те. Бићеш у друштву јаких људи и жена. А хијене ће тражити другу Јелену, несвесни да својом пакленом ватром само кале наша нова сечива.

  Јелена, ти си добродошла у ново друштво. Чекали смо те. Знали смо да ћеш се јавити. Мало мало, па нам судбина пошаље нову сестру или новог брата.

  Добродошла у нову димензију. Играш на новом левелу.

  Лепа си Јецо. Предивна. Могу само да ти пљуну под прозор. Од њихових каменова које су ти стављали на пут, саградили смо степенице.

  Хвала Васељенској, хвала свима.

  • Ево да вам кажем на крају отворено. Ја сам реаговао без милости на слику из наслова. Мало сте ме спустили на земљу, а после овог интервјуа сматрам да је та уводна фотографија погрешно изабрана. Нема везе. Прошло је како тако.
   Комби се уцопо. Па и ја сам после овог видеа.
   Она насловна слика ме распаметила и као да уопште није Јелена.
   Да сам ја гледао интервју пре него што сам видео ону слику, моји први коментари не би били написани.
   Амин!
   Јебига, грешка у корацима.
   Нечијим.
   Ипак, двострука грешка.
   И оног ко нам је увалио ту фотографију и мене ми.
   Хвала што сте ме десетковали, а највише оном тачкастом и ја сам хитно закочио. Онако разбијен, разбио сам се још више. Мало сам се угрувао, мало сте ме ишчашили али све је на крају враћено у зглобове како треба и нормално функционише.

 27. У брееее!
  Тек сада сам видео какав рат је овде био.
  Никако да стигнем до дна странице.
  Кад Крез направи срања одма 99 коментара.
  Добро сам живу главу извукао.
  А да сам прво гледао видео, не би се прашина дигла ни најмање.
  Нека, има то и своје добро.
  Васељенска је успела да јој помогне.
  (Господо из Васељенске, ако вам понекад усфали коментара, јавите и Крез ће нешто да одвали па шта му Бог да!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мозаик из Богородице Љевишке у Призрену, задужбине Немањића (Фото: Новости)

Жене у владарској династији Немањић

Ана Дукени је краља Радослава наговорила да се потписује на грчком, због ...

Зоран Чворовић (Фото: Срби на окуп)

Одузимање деце и тајна безакоња

Оно што нам је до скоро било незамисливо, да ће у Србији, ...