(Фото: http://www.srbijaizbori.com)
(Фото: http://www.srbijaizbori.com)

Маратонци трче још један круг: Борба за власт, а не за народ!

Предизборно стање у Србији траје константно већ неколико година. Обећања, лажи, преваре, подметања, позиција која константно глуми опозицију, режимски медији који нас и поред свесно тешког стања убеђују како живимо боље него у Европској унији (па што нас онда по сваку цену гурају у њу?), све једни те исти ликови који се смењују као на траци и као епилог свега безнађе – свеједно ко ће од тих лажова однети победу када није само проблем у том најгрђем шљаму који је испливао као после поплаве, и који никако да потоне на дно где му је и место, већ у систему који је одгајио и обликовао такве особе – по занимању политиканти.

Весна Веизовић (Фото: Васељенска ТВ)

Весна Веизовић (Фото: Васељенска ТВ)

Од обећања како ће очистити Београд од отрова, забранити пластичне кесе, да ће деца имати бесплатне књиге (али само у Београду) до бесплатног школовања, бесплатног превоза, бесплатних књига које ће делити сваки дан (гладним грађанима?), па до спречавања дивље градње, убрзане легализације и најзад оних мегаломанских планова по којима ће Београда за две године добити још два моста, а за четири године четири линије метроа.

Просечном гледаоцу Пинка од ових обећања се заврти у глави, просто пожели да сви победе! Али шта на крају буде од тих обећања?

Ако узмемо досадашње, па ето малтене стогодишње искуство – ништа, сем што се последње деценије обећања обијају о главу и то стоструко.

Примера ради Александар Вучић је пре доласка на власт обећавао повећање пензија, плата, повратак Косова и Метохије у састав Србије, процват пољопривреде, индустрије, а за узврат смо добили смањење пензија за 20 %, укидање плата, гашење предузећа, уништавања села , пољопривреде, увоз воћа и поврћа из Албаније, Кине, Европске уније, предали смо Шиптарима и непријатељима све институције и рудна богатства на Косову али и у Србији, књиге које су за основце биле бесплатне сада родитељи купују на рате и то од увозника из Немачке, школство је дошло дотле да прваци имају више знања од осмака, а приватни извршитељи који људе остављају на улици и социјални радници који одузимају децу су постали свакодневница. Да не говорим о повећаној стопи самоубистава и убистава због немаштине, затим криминалу који једини цвета, али и то у случају уколико је потенцијални криминалац, па макар и онај лопов шибицар, члан партије. Војска за коју је обећавао да ће бити војна сила спала је на Вулина – једном речју срамоту. Цркве, манастири, споменици од националног и верског значаја се руше, историја се ужурбано затире. Државом управљају криминалци, незналице – таман по мери система иза кога стоје стране службе.

Коме онда веровати када је садашња изборна кампања „борбе за Београд“ једна најобичнија иронија? Додуше једино искрено у читавој овој борби јесте борба за превласт, будући да она крилатица „Србија ради Београд се гради“ никада није била тачнија, па зашто би се неки тамо борили за Бајину Башту, Сомбор, Кулу, Лесковац, када је новац и власт  у Београду?!

Шешељ, Ђилас, Јанковић, Дачић, сви они рачунају на кратко памћење својих бирача, а захваљујући Пинку и осталим режимским медијима који у последње време не само да врше лоботомију него су усавршили претварање нормалног гледаоца у комплетног идиота. Пре неколико дана читавих пет минута сам гледала емисију Лава Пајкића, не више јер ме је било срамота њега самог. Јуче је Пинку у току дневника прочитан састав др Зорана Радојичића на тему „Један дан у Београду са Синишом Малим“, састав који је заправо представљање кандидата, а у рангу је десетогодишњака. Политичке емисије у којима се наводно сукобљавају политички противници су такве бесмислице које могу да  слушају само партијски послушници и људи којима је потпуно испран мозак.  Али су зато хвалоспеви великог вође на нивоу, ваљда да његов „успех“ јаче допре до гледаоца.

Он, мученик, жртва свих Срба који ће истрпети све и свашта, па и одлазак на нож усташама које хоће да га кољу и пеку живог на коцу у сред Загреба. Е тај „српски херој“ који ће истрпети гнев неких „лудих родољуба“, па чак и рођеног оца, па потписати и признање Косова и Метохије, само да нама буде још боље, се хвали и велича на националним телевизија више него што је то био случај и са браваром.

Но, пошто нам подсетник на његово доброчинство према србском народу није потребно, будући да нажалост још увек траје, да се подсетимо неких других кандидата, чија нам изборна обећања и наслови кампања ни мало нису јасни.

Други до првог, учитељ кога је премашио ученик, Војислав Шешељ је у кампању кренуо на пијаци. Што није чудно, јер чак су и радикали прозрели пакт између два ђавола који су Србију још деведесетих завијали у црно а сада то раде пуном паром, па где ће више људи  на јавном месту затећи него на пијаци. Његова кампања се састоји у решавању, односно легализацији бесправно подигнутих објеката. А ако само мало мозак прочистимо сетићемо се ко је највише градио током деведесетих и почетком двехиљадите. Огроман део Земуна и Новог Београда изградили су радикали (не израдили инфраструктуру, путеве или објекте од јавног значаја, већ приватне објекте), па како боље почети кампању него бар заштити оно што је саграђено.

Будући да Шешељу није намера да свом ученику одузима гласове, а ценим и да је свестан своје политичке пропасти, и да му је далеко профитабилније да лежи у сенци Вучића него да му глуми истинску опозицију, ово чудо природе кога је сланина излечила од рака, задовољиће се и политичким функцијама својих синова, солидној плати и бржој легализацији својих објеката или објеката партијских колега.

„Најпријатније изненађење“ како вели носилац листе социјалиста Александар Антић биће они – повампирени комунисти. Њихов план су труднице, пензионери и остале угрожене групе. Ако победе, мада сумњам да им је „великосрпски национализам“ Ивице Дачића, који пред сваке изборе подивља од родољубља и борбе за Србију и њене интересе, па прекине чак и са певачком каријером, вероватно да ће од њихове победе користи имати једино оне угрожене групе у које упру они страни агенти који се крију иза НВО. Па ће тако на рачун пензионера, заиста угрожених грађана Србије и трудница, профитирати Роми и азиланти.

Мада и Антићу и Шешељу је свеједно, докле год су социјалисти део власти.

Двосмислена кампања ДС, СДС, Нове и Зелених који би да „ослободе Београд“, наводно од смећа је што се тиче ироније број један у овом изборном кругу. Када би желели да ослободе Београд од канцерогених кадрова који на штету народа служе овом антисрбском систему, требало би да се или заувек повуку у илегалу од политике, или да изврше колективни суицид, будући да су на власти поред напредњака и социјалиста, управо у највећем броју жуте демократе. А они који нису званично у власти крију се испод бројних НВО, који на један миг Запада диктирају властодржцима кога и кад да слушају.

Има ту још „Курти и Мурти“, неких нових листа, имена, неких старих ДОСманлија, са причама и обећањима које су све преточене из шупљег у празно. Бораца за слободу говора, а који би први укинули сваки глас критике уперен против њих, уколико би се само докопали какве власти. И све је ово још само један круг“ борбе за Београд“, за власт, моћ, за све  – само не за народ!

Весна Веизовић

16 коментара

 1. E,moja LUDA BESNA….ovo luda nemislim u negativnom smis….u selu umre pop najgori covek sanja da postane pop kupi odezdu…narod poce BOZE sto nam dade ovoga… BOG IM ODGOVORI … NISAM IMAO GOREGA…SRBSKI RODE CITAJ ARCIBALDA RAJSA DOMANOVICA….DRAGA VESNA RADO CITAM TVOJE PISANIJE..JEDINO JE ZALOSNO STO SI UVEK PISALA SUROVU ISTINU…sto nisi ..lagala SRBSKI ROD al avj SRBSKI ROD TO
  NEVIDI……

  • Одавно пратим твоје објаве, Весна свака ти је на месту, нека те Бог поживи и ми Срби нећемо никад ући у ту педерску еуропску унију. нека иду у лиепу п*з****** материну…. Храбра си за тројицу мушкараца из твоје генерације, а и више… И не плаши се ниси сама, ја сам много страији од тебе ал ако дође до судњега часа знај да мормо скиниту са врата ове губавце….

 2. Весна Веизовић/Васељенска,
  Новинари можда нису бедни као људи, али професија им је баш бедна.
  Уместо да критикује Шешеља због четника који су јој одвратни, Весна није нашла ништа боље, него критикује Шешеља због тога што је некој сиротињи омогућио да се окуће у Земуну и да живе као сви људи.
  Могла је да критикује Шешеља зато што напада Љотићевце на правди Бога, али како, када Весна и Љотићевце не може очима да види.
  А у слици илустрацији свог чланка наређала странке и странчице, а „заборавила“ Српску Рсдикалну Странку. Ваљда и Весна бојкотује радикале по угледу на Б92. А натртила СПО, заузело пола слике, као фол не зна да та странка више не постоји.
  Лепо је Весна оплела по Куртама и Муртама, али јој исклизну некако из загрљаја Мурта „Доста је било“ и Курта „Српски Покрет Обнове Двери“. Можда мисли да они нешто вреде, али је било срамота да то каже.

  • И Косовац ће погледати тај апел.
   Или се варам?

   • @ Крез,
    Погледај кад проф.др. Милош Ковић, спонтано успут каже да су њихов проглас објавили медији које су они платили.
    Неће дакле независни новинар да објави нешто онако по свом нахођењу. Објавиће, ако му платиш. А онда дође пред камерама па цмиздри како је независно новинарство под цензуром. Каква цензура, плати па клати. Па се ја чудим како то да ми новинар сервира шта је рекла Наташа Кандић, а мене баш заболе шта та курвештија мисли.
    Иначе овај Апел за одбрану Космета је одличан, чак се уклапа и у Вучићеву замајотину названу „Дијалог о Косову“. Ако, па нека је и владика Григорије потписао, ипак је то напредак у односу на пример Чеде Јовановића и сличних.
    Чак и када би Чеда којим чудом потписао, ја га не бих отерао.
    Пустио бих и Вука Драшковића да потпише, али знам да он нема муда за тако нешто. А знаш зашто бих га пустио да потпише? Да се његови претпоставњени из Тајне Странке једе. Ово је теорија, немој одмах да вриштиш „срам те било“:
    А да ли бих и ја потписао? Па наравно, ја сам се одавно декларисао, иако су ми неки забранили да певам песму „Ко да ми отме из моје душе Косово“.

 3. Драги Господине Косовац

  Е, јеси брезобразан до балчака.
  Кога копираш?
  Е, није написала баш оно што би ти ‘тео, па се буниш а остало као и да не видиш?
  Шта Весна није споменула?
  Па уопштено, све је наслагала како треба, али ти си Панчо па знаш боље.
  Седи и напиши ти, Коштуничин јатаче.
  Па неће валда писати дисертацију у новинама?
  Нормално да не може све да их послаже, кад их има ко кусих паса али им је лепо извукла уши. Људски, народски и како треба.
  Када ја напишем коментар од 2 метра, ти се жалиш Дирекцији Управе а сада ниси у стању да схватиш колико широко и јасно је Весна описала ситуацију у Србији.
  И боли, брате!
  Ајде седи и напиши нам како „треба“ по твоме и да онда видимо шта је то толико важно за тебе, што је Весна изоставила?
  Очајну школу си почео да похађаш и ужасном Богу си почео да се клањаш.
  Па није Весна продала своје имање на КиМ и шенлучила уз шипце, него ти ождерани Косовац.
  Теби изгледа више одговара Милићка. Па кажи, не стиди се мајсторе.
  И не глуми и не продаји којекакво родољубље. Ти си твоје показао.
  Стално сам био опрезан с тобом а сада видим да сам био у праву.
  Срам те било, Косовац!

  • @ Крез,
   Покушаваш да ваташ на галаму, а немаш гласне жице.
   Срам тебе да буде зато што Весна није у илустрацију ставила и лого СРС. Ставила Мурту ДЈБ и Курту СПО Двери, а паз мајкуму заборавила Радикале. Згадили јој се четници, па ко вели, нећу да им ставим лого, као Б92, ако нема њихов лого, они не постоје. Зна она како се поступа са крезавим куваним жабама.
   Да не причам даље, немам намеру да разголићујем Весну јер она мени није интересантна све док не почне да се бави политиком. Када су је ономад хапсили, скакао сам до плафона од муке, бранио сам је од неких тако залуђених коментатора који су сеирили.
   Него, новинари себе називају „независни“, па тако некога мазе и пазе, некога урнишу, некога не помињу као да не постоје. Ако им неко скрене пажњу, онда Срам да га буде.
   Ваташ се за „Косовац“ по географском пореклу, па падаш и ти без потребе много ниско, као жентурача, па се веселиш што је неко продао имање, или истеран, нема везе. А заборавио си варијанту да Косовац може да постане и од оне јаке службе после ослобођења 1945.
   Све у свему, ниси ти толико лош, само треба човек да ти се склања с пута када почну да те ватају лутке.

 4. Весна је у праву, али и Шешељ је у праву. Као најобразованији и културан политичар, човек се лепо повукао када га народ није изгласао за Председника Србије. Шеки је добио нешто више од 4% гласова, што је паметном човеку доста, да му покаже колико га цене у народу и што би сада он потурао своју главу пред диктатором са 4% подршке у народу. Очигледно да народ није заслужио др Војислава Шешеља, већ је заслужио овога другог. Госпођа Весни свако моје поштовање и дивљење.

  • @ Горан NS,
   Да не буде неспоразума, и ти си у праву.
   Али ја сам реаговао зато што новинар не може да претендује на неки углед ако пише неке памфлете по наруџби. Ако ти не примећујеш да је Весна избацила лого СРС са илустрације, неко то примети. Ако ти не примећујеш да је у својој критици неког заштитила, ја сам приметио.
   Уосталом, ја се само љутим, а иначе уопште не излазим на гласање, од како сам задњи пут гласао за Томислава Николића. Не када је победио.
   Значи причам чисту теорију, никога не убеђујем.

 5. I dalje mi nece biti jasni ljudi koji se nazivaju patriotama i velicaju crvenog vojvodu seselja, i nebitno bilo kog politicara. Vesna je sve lepo rekla a istina boli. Trideset godina nas takvi unistavaju, tako da je potpuno svejedno dal su opozicija ili vlast.

  Znate li da je potopljen manastir Valjevska Gracanica ??? Jel znate da monah Antonije svake subote organizuje litije Skoro dve godine ? Unistavaju nam svetinje a vi svi cutite ali kad vam pomenu vase politicare vi skacete i napadate one koji ne misle kao i vi. To je nas problem.

  I dokle god se ludi srbi budu svadjali izmedju sebe zvog politicara koji su gori od njih samih, bolje nam biti nece !!!

  • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

   ………..velicaju crvenog vojvodu seselja………

   Niti je crven…….niti je vojvoda………on je engleski špijun ……..!!!!!!!!!!

   PS: POZDRAVIO TE DRAŠKOVIĆ………SA ŽENOM MU DANOM……..!!!!!!!!!!

   • Sudeci po ovoj provokaciji, ocigledno te je istina pogodila u srce. Nisi ti ni prvi ni poslednji koji se urotio protiv svoga naroda. Predpostavljam da si dindjicevac koji je preleteo u sns za pisljivi sendvic. Ja da se prepirem sa takvim budalama poput tebe necu jer nema svrhe. Nije mi zao takvih kao ti ali mi je zao dobrih ljudi u Srbiji koji ispastaju zbog takvih kao sto si ti.

    • @ nebitno,
     Поздравио те Вучина, и поручује ти да се вратиш обнављању српства.
     И да се манеш монаха Антонија, јер си ту у опасности да те он заиста научи да се крстиш. После од тебе неће имати никакве користи ни СПО, ни Вучина, ни звезда Даница.

     • Mora da ti se dopadaju sendvici cim kidises na srbe. Ako je turcinu ruka krvava do lakata poturici je krvava do ramena to petokolonasi i ostali olosi dobro znaju, a sto nebi i ti?

      Upoznao sam mnogo kosovara i zakljucio jednu stvar. Svi su oni losi ljudi, prodali su imanja siptarima za debele pare, dosli su po gradovima i pokupovali vile i kuce za mnogo manje pare, razbacuju se sa ostatkom novca, glume partiote i srbe, i pricaju kako su ih proterali ti isti siptari. Zvuci poznato???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Јосиф Стаљин (Фото: елементаријум)

Потпуно предвидео будућност! Пронађена Стаљинова предвиђања ситуације у Русији и свету

Москва – У дневницима Александре Колонтај пронађени су предсказања Јосифа Стаљина о ...

Лончар медицинским извештајима омогућио криминалцу да избегава суђења

Министар здравља Златибор Лончар као млад доктор издавао је Петру Панићу Пани, ...