(Фото: Guliver/Getty images/Thinkstock)
(Фото: Guliver/Getty images/Thinkstock)

Машуловић у Книну слушао Баха?

Подгорица-Након 24-асовног ћутања коначно се поводом пуковника Ивана Машуловића на обележавању хрватске Олује огласило и Министарство одбране. И то у складу са оном народном „ни лук јели, ни лук мирисали“, па ко им поверује, поверује.

Црна Гора: Син прославља „Олују“, отац ветеран са дубровачког ратишта

Данашњи црногорски одбранаши кажу:

„Војни изасланик Црне Горе у Републици Хрватској,пуковник Иван Машуловић, је учествовао на обележавању Дана побједе и домовинске захвалности,као и Дана хрватских бранитеља,у оквиру редовних активности и на позив домаћина,у складу са уобичајеним дипломатским протоколом. Он није био у Книну да прославља било чије победе или поразе, нити страдања било ког народа,како се то злонамерно жели инсинуирати.Та реторика и смештање овог безазленог цивилизацијског чина у контекст сулудог рата 90-тих,не приличи 20-им годинама овог века,новом времену у којем су и Црна Гора и Србија земље кандидати у преговарачком процесу са ЕУ“ – веле из Министарства одбране.

По њима у Книну као да је одржан концерт Бечке филхармоније који су изводили Баха и Моцарта. Ту се, ето у складу са цивилизацијским васпитањем, нашао пуковник Машуловић по препоруци Душка Марковића, како би пренео утиске са концерта. И то је то, све је у складу са дипломатским бонтоном! Они чак присуство пуковника на прослави „Олује“ сматрају безазленим цивилизацијским чином. То је као да саветујете Јеврејима да присуствују прослави отварања Аушвица!

Е, па, ДПС-одбранаши и Господареви дворани, џабе вам је да забашурите око чега су се скупили Машуловић и ваши хрватски пријатељи у Книну. Нису они тамо били да слушају Баха или Моцарта, него да величају етничко чишћење Срба и да још једном поруче да би могли то и још који пут да ураде. Међутим, овога пута, како сте срочили ово саопштење, рекло би се да бисте им и ви у томе помогли. У слављењу „Олује“ ништа није безазлено, а посебно то није никакав цивилизацијски чин, него неофашистички скуп хрватских усташа. Џаба вам да се правдате да то није било то, када већина света то тако види. Питајте Јевреје и истраживачки центар „Симон Визентал“, па нека вам објасне.

Негде у правдању Машуловића кажете да више нећете да водите туђе битке. Међутим, пуковник Машуловић је присуством у Книну, показао на делу војне новотарије црногорских одбранаша,по којима је присуство слави „Олује“ безазлен и цивилизацијски чин! По томе би се рекло да бисте и ви водили сличне битке, али у свом дворишту. Против кога, наивно се питамо?

И не причајте да не водите туђе битке. Водите их и те како, а да вас нико и не зове да то радите. Слањем два официра да бране Косово и Метохију од Срба одлучили сте да будете део НАТО трупа и да водите битке за Америку и њене интересе. За сада Црна Гора се још увек не зове Америка, али по вама и то би могло да се промени!

ИН4С

 

5 коментара

 1. Crnogorci se danas ponašaju skoro kao Nemci i to ne u radnim navikama, već u kretanju u ekstremima u političkoj sferi.
  Kao što su Nemci išli od jednog ekstrema oličenog u Hitleru i nacizmu i sada došli do druge krajnosti u vidu A.Merkl i njenih istomišljenika koji podučavaju migrante kako da najbolje osvoje nemačke devojke, tako imamo i kod Crnogoraca kretanje od Srpske Sparte do današnjih LGBT manifestacija, falsifikovanja prošlosti, podastiranja pred koalicionim partnerima iz manjinskih zajednica, fraziranje oko sve te „građanske agende“….
  Što rekoše neki u šali, u našem regionu vlada Groznica Zapadnog Nila, dok je u Crnoj Gori situacija još složenija-tu vlada Groznica Zapadnog Mila!

 2. hehehehehehehehehe…., ne , al genijalno . Crnogorci su vas odhebali i to kak se spada , glavnom rečenicom: Crna Gora više neće voditi tuđe bitke (srbijanske)…., kraj priče..

 3. em sramna, em nelogična izjava ministarstva
  nesoj jedino može da se krije iza mutnih radnji i izjava

 4. -GOVNO-GORSKI KOZOJEB IZ VUKOJEBINE,
  SLUSA BAHA…HAHAAAHHHAAAAHHAAAAA…!!!

  -ZEMLJA STENJE A NEBESA CUTE—-Vladika Njegos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Напад на СПЦ се наставља: Црногорска полиција забранила служење литургије на Ивановим Коритима

Цетиње-Управа полиције Црне Горе је и ове године најприје забранила, а затим ...

Лидер Покрета за промене, Небојша Медојевић (Фото: Курир)

Медојевић: Србија да поклони Метохију Црној Гори

Подгорица – Територију садашње Метохије је у Балканским ратовима ослободила и заузела ...