(Фото: Скриншот)
(Фото: Скриншот)

Министарство просвете сексуализује Србију (2.део)

Различитости

Весна Веизовић (Фото: Васељенска ТВ)

Весна Веизовић (Фото: Васељенска ТВ)

У овом поглављу наставник, предавач или васпитач прво мора сам себе да преиспита и да се лиши било каквог хомофобног осећања, јер у супротном није подобан за рад са децом. Уколико, на пример, дете које је белог тена одлучи да буде црнац, наставник мора да поштује и гаји ту његову илузију. Исто тако, уколико се дете женског рода осећа као мушкарац или обратно, наставник нипошто не сме да га упућује на нормалност већ мора да подржава ту болесну детињу мисао.

Појмовник о роду

Сем оних уобичајених лезбијско-феминистичких жеља да их ословљавају по занимању у женском роду, као на пример: судинице, адвокатице, списатељице, психолошкиње, политикаре и разне друге стручњакиње, унето је још неколико додатака.

Нипошто се не смете користити неки већ усвојени стереотипи. Уколико, на пример,и помислите да је жена мање способна да заради новац, или још то на глас искажете, већ сте прекршили закон о дискриминацији, односно о родној равноправности.

Али, исто тако, уколико вам жена каже да идете и исцепате она дрва, то је нормално. Уколико пак ви жени кажете: “Иди исцепај она дрва”, то ће се сматрати злостављањем. Јер без обзира на жељу за једнакошћу у свим аспектима, она која не одговарају лезбејској дружини сматраће се злостављањем.

Увод у програм сексуалног образовања

И на први поглед у увод, јасне су недоследности. Аутори тврде да је у сваком школском одељењу најмање четворо деце сексуално злостављано, а да је њих четворо упознато са неким ко је претрпео сексуално насиље.
Даље:

“У Републици Србији не постоји јединствен систем евидентирања и праћења овог друштвеног проблема, а институције чији је задатак да се баве овим проблемом користе различите параметре за сагледавање и регистровање сексуалног злостављања деце, што чини поређење и употребу података сложеним”.

Дакле, они на једном месту износе податке у процентима а већ у следећем тренутку сами себе демантују говорећи да не постоји евиденција.

У самом уводу набрајају се акти и закони које је наша земља потписала и којима се обавезала да ће у складу са тим што је потписано, заштитити децу од сваког вида сексуалног, психичког или физичког насиља.
Па тако члан 19. Конвенције о правима детета, прописује: “Државе чланице ће предузети све одговарајуће законодавне, административне, социјалне и образовне мере ради заштите детета од свих облика физичког или менталног насиља, повреда или злоупотребе, занемаривања или немарног односа, малтретирања или експлоатације, укључујући и сексуалну злоупотребу, док је на бризи код родитеља, законитих старатеља или неког другог лица коме је поверена брига о детету”, аутори опет контрадикторно поступају, тако да самим програмом о сексуалном образовању крше последњу наведену тачку цитиранога члана – сексуалну злоупотребу.

Но о томе ће бити касније у тексту када се дође до контроверзних предлога још контроверзнијих аутора.
У уводу се наводи још читав низ закона и обавеза које је држава Србија прихватила да испуни како би заштитила децу од насиља а које се стандардно не примењују. Један од истакнутих примера као вида заштите детета а које по оцени комитета мора да се неодложно уведе јесте и “обезбеђивање адекватне заштите деце у вези са медијима и информационим и комуникационим технологијама”.

Ова обавеза већ је поменута кроз констатацију да држава ништа није учинила да се спречи емитовање скандалозних ријалити програма који штетно утичу и на одрасле у психолошком смислу већ формиране јединке а камоли на децу.

Овде спада и искоришћавање деце у медијске сврхе, као и експлоатација деце због медијске пажње, зараде и слично. Но, све је ово итекако повезано, али се баш и не поштује. Пре две године РЕМ је одлучио да се прекине емитовање ријалити програма “Парови” . Ништа од тога, пошто су убрзо, и поред сугестије РЕМ-а да емитовање овог ријалити програма код деце може узроковати психичке, менталне и физичке сметње у развоју, “Парови” наставили да вршљају телевизијским програмом.

Наводе су у објављеном Програму безбројне неправилности и апсурдни коментари, као и статистике изведена из скоро безначајне статистичке масе, али то Министарству не смета да их примењује на читаво становништво Србије. Такође, вероватно да не би некога дискриминисали а у циљу позитивне дикстиминације која штети једино Србима, не наводи се народна припадност злостављача, силоватеља и осталих сексуалних преступника.

Реформе у образовању

На самом почетку поглавља о реформама у образовању наводи се да “не постоји ефикаснија превенција сексуалног насиља од учења о овом друштвеном проблему од вртића до факултета. У наредном периоду, Инцест Траума Центар – Београд наставиће ангажовање у оквиру наше Иницијативе за увођење теме сексуалног насиља у дневни живот предшколских установа, школски наставни план и програм основних и средњих школа и релевантне уџбенике, а у складу и подржавајући Посебан протокол Министарства просвете за заштиту деце и ученика од злостављања и занемаривања”.

У разговору за “Спутњик”, др Зоран Миливојевић, водећи психотарапеут и велики критичар породичног закона, рекао је да сумња да су ово капитално дело од преко 400 страница уопште и прочитали “генијалци” из Министарства образовања, те је с тога врло могуће да је и то један од разлога зашто је Министарство одобрило увођење овог програма у школске предмете.

Занимљива је и директива о увођењу сексуалног васпитања у школе. Без обуке, усмене расправе, или било какве најаве, директори су својим наставницима само проследили наређење да се путем датог програма снађу и уведу у своје претмете и сексуално васпитање. Баш као и немачко бомбардовање 1941, рано ујутру, и наривско 1999, касно увече, оба без најаве. Класична окупаторска цака.

Медијско извештавање

У тексту се наводи неколико важних ствари које медији морају да усвоје. Прве четири тачке са којима се свакако и слажем, јесу да је важно етички извештавати, да треба имати обзира и према жртви и према ближњима обеју страна.

Затим следи тачка којом се медијима налаже да о сексуалном насиљу извештавају у континуитету – а не кад се злостављање већ догодило.

Мало чудан налог, пошто поред статистике коју су изнели у Програму, иако су претходно тврдили да статистичких података нема, а где се исказује изузетно низак проценат сексуалног насиља, као и чињенице да није изнета народна или национална припадност починилаца, аутори Програма сматрају, прво: да нема веће важности за образовање нових генерација од овог приручника, и друго: да налажу медијима да у континуитету извештавају о насиљу!

У пракси, континуитет медијског извештавања најбоље се може пратити преко новинских чланака о убијеној певачици Јелени Марјановић; о њеном је убиству више од два месеца писало на насловним странама а сама прича о њој и даље је актуелна, годину дана касније. У подсвести, та прича делује на читаоца као да није убијена једна певачица већ да је извршена читава серија убистава.

Буду ли медији заиста у континуитету извештавали о сексуалном злостављању деце, а знајући “етичност” наших медија који од најобичније приче направе сапуницу, имаћемо привидан утисак да се стопа сексуалног злостављања деце устостручила, што ће аутори Програма искористити за даље његово “унапређење”.

По налогу Вучићевог режима, у овом случају Министарства образовања, неке вести већ су почеле да се искоришћавају у те сврхе. Па је тако вест о девојчици која је силована у Суботици, пропраћена питањима “па хоће ли већ једном увести сексуално васпитање?”, “да је уведено сексуално васпитање ово се не би десило”, и слична. Чисте глупости, наравно,јер би страна која се не слаже са Програмом исто тако могла да каже: “Ето шта нам се дешава на само помињање сексуалног васпитања”.

Ипак, ова “инцестна” група упорно инсистира на сталној причи о сексуалном злостављању и кад је има и кад је нема, и наводи да нема веће важности од едукације деце од вртића до факултета. Занимљиво је да нико не помиње да треба да се казненим и другим мерама утиче на починитеље или потенцијалне починитеље, већ се сва “заштитна” пажња скреће на децу која су, скоро увек, немоћна да се одбране.

Такође, зашто се уместо “спорта” у школи кроз који се такође провлачи сексуално васпитање не уведе предмет одбране, па се уместо класичног “изгубљеног” часа деца не обучавају за неку борилачку вештину, или вештину да се заштите од потенцијалног нападача. Добро обучене жртве могу савладати и много снажнијег противника користећи управо његову снагу, и тако се сачувати од могућег силовања, малтретрања, и слично.

Зашто се уместо грађанског васпитања не уведе веронаука као обавезан предмет. Али веронаука са предавачима који би се трудили да децу приволе цркви и у њима пробуде дух православља, да предоче тим младим људима лепоте хришћанског живота, да укажу на важност и предност духовног над материјалним, да објасне смисао Божијих заповести и да, самим тим, код младежи подигну границу морала и савести. Да својим просветитељским радом установе ново друштво у коме ће породица, брак, љубав према ближњима и узајамно поштовање бити најважније, па ће се и тај мали проценат сексуалног злостављања смањити.
У супротном, промоцијом овог хомосексуалног и перфидног педофилског пројекта, као друштво потпуно ћемо пропасти.

Није џабе речено: ако хоћеш да упропастиш један народ, почни од најмлађих.

Министарство просвете сексуализује Србију (1.део)

Весна Веизовић

15 коментара

 1. Забринути отац

  Не разумем зашто сте сјајан текст погрешно илустровали. Критику документа који је припремило Министарство, ваља илустровати глупостима из тог документа, а не текстом из листа Bravo од пре две године („Kako zadovoljiti momka“)…

 2. A dicni „prosvetni radnici“ ce ustati iskljucivo i samo za svoj dzep, odnosno sadrzaj istog!
  Apsolutno ih ne interesuje nista drugo, jer je vecina jos gora, vecina, kazem. I, odlicno znam sta govorim, jer su mi pred ocima, dicni prosvetni radnici, svojevrsna bagra, dronfulje, profuknjace i olos, koji ne zasluzuje ni skolski WC da cisti, a kamoli nesto drugo!
  Ti takvi se sigurno nece dici protiv sistematskog unistavanja dece!
  Samo harbri i svesni pojedinci dizu uzbunu, mali, neznatni broj u odnosu na brojni olos koji se nakotio po skolama, i koji sebe ima obraza da naziva prosvetnim radnicima!
  Oni ce za polozaj sve da ucine, sve, isto kao i „politicari“, kojima se slihtaju i sline i balave pred njima isto kao ovi pred nalogodavcima.

 3. E,moja, draga VESNA,mislim a mozda gresim, da veci deo stanovnistva voli da malo zna , jer to je lako, nepostujes nikoga, a da si dobar obrazovan treba truda,da postujes komsije, porodiaca uzajamno,kada ljudima gde stanujem ukazem na nesto kao prskanje iz vazduha ,gledaju tako cudno,kada im kazes gde da procitaju,odgovor a sta ti imas od toga,pa ko normalan moze da gleda parove i slicne emisije na pinku.A pitaju a sta ti gledas ,procitam dobru knjigu prosetam pored nisave,procitam TVOJE i JOVANINE pisanije.Jednom prosvetnom radniku kada sam napomeno o ovom obrazovanju kako zustro kaze to je dobra stvar…..O DRAGI BOZE PRIZOVI OVAJ NAROD PAMETI…..

  • Upravo tako. Bleje kao ovce, i kazu kako ionako nista ne mogu da urade!?
   Pa, hocete li tako gledati i kako vam rodjena deca na vase oci umiru i slegati ramenima? Dotle je doslo!
   A najgore od svega je sto se rugaju, ismevaju i klibere svemu sto je normalno, posteno. kulturno, tradicionalno jer to nije „moderno“, rugaju se boljima od sebe, ismevaju bolje od sebe, a tzv prosvetni radnici padeze ne znaju, bitna je samo „karijera“ i pare!
   Za njih su kultura, vaspitanje, maniri, ukus, lepo ponasanje, nepoznati termini. Za njih je to promasaj. IQ im je otprilike jednak broju cipela koji nose, nista ih ne ineteresuje, a primera radi, kad je bila popularna Kasandra, prosvetna radnica je gledala kao hipnotisana i otrcala (bukvalno) knjigu da kupi kad je izasla!? O, majko moja mila, pa zamilsite koji je to nivo!?
   I tome nesto da objasnite to nesto da spozna? Nema sanse!

  • Sta god da si procitao nije ti se najbolje odrazilo na pravopis.

 4. Ова земља вапи за књазом Милошем Великим! Да нареди 50 по ГОЛОЈ ГУЗИЦИ, па да се казне изведе насред Теразија, код хотела Москве!
  Мада … Стаљин би био још бољи! Никли би радни логори па би најзад Срби имали неке вајде од СВИХ својих политичара, осим пар изузетака …
  А те две курвештије из Министарства просвете волео бих да ставим под своју команду те да их брзо научим да се према пенису односе са поштовањем, а не да га садистички чупају и цимају. Е а онда ће бити протеране у оне земље где се пише латиницом и каже „океј“ уместо „у реду“, тако да најзад могу да живе од онога што им најбоље иде. Тамо ће уместо да тргају пенисе морати да уче неуке одрасле ОГРОМНЕ ЦРНЦЕ од 40 цм дужине и 20 цм обима како како да поступају са њиховим аналним отворима, а да не би ускоро постали пећине …

 5. Pisma podrške i priznanja radu ITC – Beograd…

  Ako želite da vidite na koje načine su nas različite ustanove podržale, kliknite na neki od primera navedenih dole:

  MOLIMO POGLEDAJTE, NEZAVISNO OD LISTE DOLE U NASTAVKU, STRANICU „INICIJATIVA INCEST TRAUMA CENTRA – BEOGRAD“ U OKVIRU RUBRIKE „KAMPANJA“ NAŠE WEB PREZENTACIJE SA 121 PISMOM PODRŠKE U VEZI TEKUĆE INICIJATIVE INCEST TRAUMA CENTRA – BEOGRAD ZA UVOĐENJE TEME NASILJA NAD DECOM I ŽENAMA U ŠKOLSKI NASTAVNI PLAN I PROGRAM I RELEVANTNE UDŽBENIKE (od kojih su 24 pisma uputile državne ustanove)

  Pismo preporuke – Aleksandra Kovač – kompozitorka, kantautorka, dobitnica MTV nagrade, 15.09.2011. (kliknite)
  Pismo preporuke – Ministarstvo za socijalnu politiku, Uprava za rodnu ravnopravnost, 09.09.2011. (kliknite)
  Pismo preporuke – Sandra Mandić – nagradjivana novinarka, 2011 (kliknite)
  Ministarstvo prosvete RS i Zavod za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja – ITC Akreditacija 2011-2013 Napredni nivo, 28.03.2011. (kliknite)
  Ministarstvo prosvete RS i Zavod za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja – ITC Akreditacija ZUOV 2011-2012 Osnovni nivo, 28.03.2011. (kliknite)
  Ministarstvo prosvete i ZUOV, 13. 09. 2010. (kliknite)
  Kriminalističko policijska akademija, 15. 07. 2010. (kliknite)
  Ministarstvo za socijalnu politiku – NAGRADA, 27. 04. 2010. (kliknite)
  Ministarstvo prosvete i sporta, Zavod za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja – Akreditacija osnovnog programa – 19.04.2010. (kliknite)
  Ministarstvo prosvete i sporta, Zavod za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja – Akreditacija naprednog programa – 19.04.2010. (kliknite)
  Ministarstvo unutrašnjih poslova, 10.03.2010. (kliknite)
  Kancelarija za mlade Gradske uprave Grada Beograda, 06.10.2009. (kliknite)
  Kancelarija za mlade Gradske uprave Grada Beograda, 03.09.2009. (kliknite)
  Ministarstvo pravde, 04.08.2009. (kliknite)
  Ministarstvo pravde, 09.06.2009. (kliknite)
  Ministarstvo zdravlja, 13.05.2008. (kliknite)
  Ministarstvo pravde, 22.05.2007 (kliknite)
  Ministarstvo pravde, 22.08.2006. (kliknite)
  Ministarstvo zdravlja, 11.04.2006. (kliknite)
  Ministarstvo pravde, 20.09.2005. (kliknite)
  Studentska poliklinika, 07.09.2005. (kliknite)
  Ministarstvo zdravlja, 30.05.2005. (kliknite)
  Ministarstvo prosvete i sporta, 26.05.2005. (kliknite)
  Opština Vračar, 11.12.2003. (kliknite)
  Ministarstvo unutrašnjih poslova, 01.10.2003. (kliknite)
  Ministarstvo zdravlja, 18.09.2003. (kliknite)
  Ministarstvo za socijalna pitanja, 17.09.2003. (kliknite)
  Ministarstvo prosvete i sporta, 11.09.2003. (kliknite)
  Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda, 03.10.2001. (kliknite)

 6. Počev od septembra 2007. do danas, Incest Trauma Centar – Beograd realizuje svoju Inicijativu za uvođenje teme nasilja nad decom i ženama o kojoj je, u cilju sprečavanja nasilja, neophodno od vrtića do fakulteta. Naš fokus je na uvođenju teme seksualnog nasilja u nacionalni školski nastavni plan i program i relevantne udžbenike.

  Lista ukupno 121 savezničke državne ustanove i nevladine organizacije koje su do sada podržale Inicijativu Incest Trauma Centra – Beograd.

  Struktura i tip ustanova i organizacija

  Pisma podrške savezničkih ustanova i organizacija

  Vršnjački pioniri samoodbrane

  • Илија Петровић

   Банаћани би рекли:
   Гоните се до Гиге у шупу, са свим тим „савезничким државним установама и невладиним организацијама које су до сад подржале иницијативу“

 7. незнам чему се чудите ,када су 99 посто родитеља вири из нечије гузице и шути да не испадне, научили да климају главама за свој ситни интерс и сада када деца треба а постану обрађена сексуална роба на европском тржишту да заврше на европским китама евроских манијака , зашта су родитељи и гласали, а сутра би и родитељи да се набију на ките европске само да се заради нека пара , што би рекли фајдица је , ето то смо ми , час изузецима од 1 посто.

 8. Против жуте куће

  Ово су убацили у овом тренутку, да би им прошло важније, закон који претвара Србију у жуту кућу, о легализацији Тачијевог посла, зато им и праве аутопут… али зато и руски редитељ Никита Михалков није снимио филм о жутој кући који је толико најављивао! РУСИ ЈА НЕЋУ ДА РАТУЈЕМ УКОЛИКО НАМ ТО УРАДИТЕ! ВИДЕО САМ НА РУСКОЈ РЕЧИ ШТА ПРИЧАТЕ ЗА СРБСКУ ИСТОРИЈУ… И ВУЧИЋА И ТО БИХ ВАМ ОПРОСТИО АЛИ ОВО НЕЋУ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Београд: Содомити најавили Параду срама за 16. септембар, траже и промену уџбеника

Београд-Парада срама ове године биће одржана у Београду, у недељу, 16. септембра, ...

Вучићу, слободно нас врати у 2011., па и у „деведесете“, јер све је боље од ове напредне Србије

Александар Вучић је данас „упозорио“ народ Србије да ако не решимо (читај ...