Мистерија беле свешчице на столу: Један од лидера на састанку је хватао белешке, да ли то открива ко је главни у Хелсинкију (фото)

Хелсинки-Док су се Владимир Путин и Доналд Трамп руковали пре почетка састанка очи у очи, један детаљ са стола је привукао велику пажњу.

Као што се види на фотографијама насталим са првог званичног билатералног састанка двојице лидера, само један од њих је на овај важан догађај понео свеску и оловку. У питању је руски председник Владимир Путин.

На столу поред Путина виде се свеска и оловка, док је Трамп на састанак дошао празних руку. Ова ситуација одмах је изазвала полемику на друштвеним мрежама, а корисници наводе да је Путин на састанку само „хватао белешке“.

Пре почетка састанка аналитичаре је забринуло то што са сусрета неће бити званичних записа.

Наиме, ЦНН је упитао Белу кућу зашто председник жели да се састанак одржи иза затворених врата, очи у очи са Путином. Из Беле куће су саопштили да је Трамп желео директан састанак, без „цурења“ информација или интервенције од стране других људи. Такође, како преноси ББЦ, Трамп вероватно не жели да постоји евиденција о ономе што ће бити речено на састанку.

Изгледа да Трамп није рачунао на то да ће Путин на састанак доћи као „штребер“, са свеском и оловком за бележење свега онога што буде изговорено.

 

А.М./Телеграф.рс

 

4 коментара

 1. Лак је одговор. Путин ништа није нудио, већ Трамп. Да је и Путин имао шта да нуди, имао би и Трамп папир и оловку. С тим у вези, дакле, састанак је био за Путина непознаница, а за Трампа познаница. Дакле, иницијатор састанка 100% је Трамп.

  То значи, да Трампу треба нешто и то би да понуди. Путину не треба ништа те ништа не нуди. Трамп нема шта да запише јер не очекује да му се ишта нуди, а добро је избрифингован од стране својих, да је он практично дошао само да издекламује шта има.

  Путин не зна шта ће овај да му понуди. Зато пише белешке. То што има да му понуди, значи да је Трамп тај који тражи а Путин тај коме не треба ништа.

  Наравно, на крају. Постоји могућност да нису сви Путини толико бистри да могу све да запамте хехе

  Један је Путин! Само онај прави

 2. туристички угоститељ. Келнер.

  А ко ће то доћи до ових записа?
  То што је Путин правио белешке, уопште не значи да је само Трамп деклемовао.
  Али је тачно да је добро научен и спремљен.
  Путин је вероватно био пажљив и мерио сваку реч. А његов кантар је врло прецизан и Трамп неће имати проблема да се сети сваке речи.
  Код Путина нема вишка речи.
  То су Трампу и рекли – Не бој се. Кад он нешто каже то је јасно као дан.
  А шта је рекао, е то нећу да вам кажем.

 3. За Србију

  Путин још није схватио да је свеједно што ће овај кловн да изговори и да је већ све заборавио што је рекао. Они не поштују ни оно што потпишу.

 4. туристички угоститељ. Келнер.

  Ајде За Србију, зар стварно мислиш то што мислиш?
  Па Путин је једном КГБеовац, заувек КГБеовац.
  Није он Трампу нити веровао нити НЕверовао.
  Путин је Трампа саслушао све што је Трамп спремио да каже и саће га психолошки обрађује све до практичног спровођења у дело онога што ће Амери ипак оладити.
  Чак ће и наследника да спреми на неке почеке, јер требаће бар 20 година да то Амери ураде.
  Ако ја знам, шта тек Путин зна?
  И ја би се смешио, усликао са Меланијом која је морала мало да осети понеки дамар, и ја би мирно седео и бележио све вратоломије на папирић.
  Питају се људи шта пише у забелешкама на папирићу?
  Ај не буте наивни.
  То је Путин урадио да дигне цену Трампу и на првом свратишту бацио у клозетску шољу и пустио воду. Није чак ни исцепко папирић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Путин за Дејтон, против трећег ентитета и авантура

  На званичном сајту руског председника Владимира Путина „Кремлин.ру“ објављена је кратка ...

(Фото: ЕПА)

Састанак Вучића и Сороша

Београд – Председник Србије Александар Вучић састаће се сутра са замеником председника ...