Монах Антоније (Фото: Фејсбук)
Монах Антоније (Фото: Фејсбук)

Монах Антоније: Стоти пут испред патријаршије

“Приђосмо, тако, и по стоти пут згради Патријаршије знајући да иза привидног јавног игнорисања многи свештеници и понеки епископи будно прате Православне токове и добронамерно опомињуће поруке ових наших Литија. На истрајност нас тера неопходност личне одговорности да се у временима опште издаје Истине Божије, побожности народне и слободарства Отаџбине мора чути јавни, на Бога само уздајући се, храбри Православни глас сведочења свему народу нашему где је и у чему пропаст издаје, у чему је замка, где је спасоносни излаз, јер, нажалост, код многих пастира данас недостаје савести, одговорности и храбрости, а код неких чак и Вере и Истине Божије.

Носећи овде сваки пут и десетак хиљада Православних потписа народа као апел патријарху и епископима, мада никакви бројеви нису ни битни, да само један човек донесе само један Православни потпис молбе са конкретном примедбом за исправљање неке неправославности у јавном иступању било ког пастира, нормално би било да буде примљен бар на послужење, ако ли не на разговор. А овде нам и поред бројних примедби на конкретне неправославности, и поред стотине добронамерних Православаца који овде доносе потписе и осталих хиљада верних, и то по стоти пут узастопно, нико не отвара, нико не разговара, не одговоре чак ни у пролазу на наш поздрав ,,Помаже Бог!“, а да притом исти, готово свакодневно, разговарају и држе се са мноштвом белосветских кривовераца и секташа.

Стоти пут смо испред Патријаршије да молимо овде да се сви у свему вратимо на Православни Јединоспасоносни Пут Христов, да опомињемо да СПЦ мора да иступи из светског савеза секти званог ССЦ – ми кажемо ‘мора’, али не приморавамо, јер знамо да ће Господ то једнога дана спровести, и знамо да, до тада, не смемо ћутањем да саучествујемо у погибли многих који би могли бити срцем заведени у ту екуменску прелест, а такође да не смемо ни да се приклањамо другој зилотистичкој крајности да негирамо благодат и чинове докле год се Православно Вјерују чита на Светим Литургијама нашим. Активно чекамо и чекаћемо овде докле Господ не помогне кад народ заслужи да се екуменизам осуди као антихристовска, лажна вера подметнута под многе православне мантије која има за циљ разводнити Свету Православну Веру и побожност народну, која негира Цркву као Једину Тврђаву Истине дајући почаст и признање, не другом човеку – као човеку, јер свакога треба да волимо, већ признање туђим религиозним демоноликим лажима и кривоверјима која су давно осуђена и анатемисана од Светитеља наших, од Цркве наше. Да чекамо и чекаћемо да се раскол у Цркви србској залечи. Да се издајници народа и Вере од Цркве одлуче.

Не тражимо ми овде од епископа да буду милостиви и гостољубиви према нама, већ да се Православно чини, да се кају и исправљају по Светим оцима, или да нам бар јавно и јасно овде кажу шта мисле о свим овим општеправославним темама и проблемима, што наравно не значи да ћемо то ad hoc прихватити и склонити се јер ово није трон њихов, већ Христа Спаса, Христоликог Светога Саве Његовога, па тек онда и њихов… Јер ми нисмо ту да их поучавамо и преслишавамо, већ да не саучествујемо у неправославним делима њиховим.“

монах Антоније

12 коментара

 1. Gospodine,skinite mantiju i bavite se politikom,jer zaista više ličite na političara nego na monaha,širi nego duži,pored tolikog posta vi toliki?

  • @ slaviša,
   То му дође као када се више секираш што Шешељ има ружан нос, а не слушаш шта је рекао. Или када ти је важније што Маја Гојковић изгледа блесаво, а не што је блесава.
   Чини ми се да би о изгледу монаха Антонија нешто лоше рекао и да је мршав као сучка. Најбоље је да се нетрпељивост искаже директно, а не „комшија му је лопов….“, „пун је пара….“, „види колика му је стомачина….“.

   • Много велики је проблем када се централа псеудосрпске цркве сакрива од верника, чудо је да још увек нису почели да држе литургије на латинском и да испред синода поставе копије римских статуа.
    Правити нову! Ис-правити.

    • @ Алатир,
     Ти си једна неодговорна особа, секираш се за псеудосрпске цркве, а твоја родна верска црква је шупља са сваке стране. То је као оно „Село гори а баба се чешља“. Или „Туђе се козе прцале, а нашег јарца боле јајца“. Наљутиће се Мутави на тебе, слаб допринос дајеш, а пљувачка може да нестане. Ви нововерци старе вере нисте глупи, али сте имали несрећу да вас је комунизам формирао. Испало је нажалост као да су вас деца за ручни рад правила. А сви знамо да комунизам није дечија игра, па ту нешто није јасно.

     • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

      Opet druge meriš……svojim pedljem…….!!!!!!!!!

      Naučnici ne veruju u praznoverice kao ti……..oni veruju eksperimentu i činjenicama………koje vernici ne primećuju ili ne čuju kad im se predoče……….!!!!!!!!!!!

      Na logičko pitanje……..kako okupatorski bogovi mogu biti bitniji od srpskih……….koje okupator potamani………okupirani Kosovac ne sme odgovoriti………nego zapišava i pitanje i odgovor……..proglašavajući žrtvu krivom što je ubijena podmuklo……..!!!!!!!!!

      Žrtvu proglašava i ružnom…….iako je nikada nije video……!!!!!!!!!!!

      TO JE ZATO ŠTO JE KOSOVAC POSTAO………KORISNI IDIOT U RUKAMA HRIŠĆANSKIH OKUPATORA………..PA SE BOJI DA IM SE CARSTVO NE SLOMI………!!!!!!!!!!!!!!!

     • @ Čovek je o….,
      Одавно се види да је „Алатир“ испилио из тебе, али за разлику од њега, ти си много агресиван. Не мора да се дереш толико, нису људи страшљиви ни блесави да поверују да су Хришћани окупирали Комунисте (крива жртва). Ваљда је обратно. Било неко време, а сада су комуњаре обични пичкини димови без власти. Тако су и Хрвати називали окупаторима Србе из Пакраца и Книна. Додуше, цео Запад вам је веровао, али ти тражиш немогуће да баш сви поверују у ту истину.

     • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

      Nisi ti kriv što ne znaš……..krivi su profesori neznalice……..!!!!!!!!!

      Sad kad si ostareo……….opet nisi kriv……..kriva je lenjost…….!!!!!!!!!!

      Ja sam agresivan……..kad te osvetlim………pa ti se rupe u glavi vide sa Meseca……..!!!!!!!!

      Kakve veze ovo ima sa komunizmom……..???????????

      O komunizmu ni Marks ne zna ništa……..nemoj se ni ti propinjati na zadnje noge……..!!!!!!!!!!!!!!

      Додуше, цео Запад вам је веровао………

      Meni su ustaše ubile oko dvesta rođaka……..a ti mi pričaš o Zapadu……..a ustaše su ti braća po……..TUĐEM BOGU……..!!!!!!!!!!!!!!!!

      TI I USTAŠE IMATE…….ISTU……“KULTURNU“ VERTIKALU……..ZOVE SE HRIŠĆANSTVO…….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • @ Čovek je o….,
      Усташе су ти убиле двеста рођака.
      А ти се без гриже савести понашаш као да си оболео од Штокхолмског синдрома. Нису рођаци криви што је остао жив неки њихов идиот који Србе хришћане проглашава окупаторима.

   • Шешељ је сав у тону.
    А ти бираш коме ћеш да одговориш врло пажљиво, зар не?
    Ето, немам напад, не оптужујем те, само констатујем да понекад не проговориш ни реч на далеко опширније коментаре него што је написао славиша.
    Да се исправиш убудуће и да према свима имаш исти став а не као пиљарица.
    Било је праве прилике ту скоро да поставиш такав коментар. Овај пут је то прекасно.
    Немо да помислим да си цица од два…када то ниси.
    Чему онда погрешан избор?

    • @ Крез,
     Ниси ти Комитетлија ЕУ па да ми дајеш налоге шта треба да причам.
     Ја сам присталица тога да не треба исмејавати људе због физичких недостатака као што неки неопрезно раде. Друго је то што оног зовем Мутави, то је зато што сви знамо да није мутав, него се такав приказује.
     „slaviša“ повремено афирмативно пише о Шешељу, тада му не смета што је Шешељ дебео. Ето ту сам се умешао мало, и наравно убацио понеку мирођију, да замирише.

 2. Covjek ide po ulici gore dole a vi serete za racunarom. Nevjerovatno kako imate muda da ista kazete. Izgleda da bi se i vi jebali za 300 evra samo vam niko ne nudi pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Калемегдан (Фото: Tourist Organization of Belgrade)

Темплари

Помаже Бог, драга браћо и сестре! Од како се у мају 2016. ...

Драган Ј. Вучићевић (Фото: РТС)

Вучићевић поручује демонстрантима: Зрели сте за психијатра

Београд-Драган Ј. Вучићевић, главни и одговорни уредник Информера изјавио је да нигде ...