(Фото: Телепромптер)
(Фото: Телепромптер)

Напокон истина: Бели Прелетачевић (Лука Максимовић) створен по моделу из књиге Срђе Поповића

Београд – Комичар Лука Максимовић, у јавности познатији као Бели Прелетачевић, на први поглед личи на генијалног дечка који је осмислио шаљив начин за борбу против актуелне владајуће структуре. Несташни дечко из Младеновца је све осим генијалан. Његов лик Бели Прелетачевић осмишљен је по узору на књигу Срђе Поповића, вође “Отпора”.

Лука Максимовић до пре годину дана био је обични дечко из Младеновца који је уживао у својој младости – зајебавао се са својим друштвом, ишао на море, напијао се у кафанама, мувао девојке…

Међутим, пре годину дана испливао је на српској политичкој сцени као Бели Прелетачевић – сатирични лик српске политичке сцене.

Освојио је 20% гласова на локалним изборима у Младеновцу и сада прикупља потписе за председничку кандидатуру.

Јавност на друштвеним мрежема је одушељена. Сви волимо Прелетачевића и његову странку “Сарму пробо ниси”.

Генијалан дечко. Одакле му идеја и инспирација?

Ако се вратимо само неколико година уназад, Максимовић је био обични клинац из Младеновца без посебних амбиција, али је имао смисла за хумор. Његове фотографије из средње школе указују на то да је био зајебант и шаљивџија.

Поред тога, његови родитељи били су чланови Демократске странке. Лука се на Фејсбуку похвалио фотографијом са Зораном Ђинђићем.

Фотографија је настала у кафани његовог оца у периоду док се Ђинђић борио са “Отпором” да скине Милошевића са власти.

Лик Белог Прелетачевића није настао спонтано и из зајебанције. Лик Белог Прелетачевића створен је по моделу из књиге оснивача “Отпора” Срђе Попвића “Мустра за револуцију”.

Један од основних принципа успешног рушења чврстих лидера је смех и комедија.

Поповић је, гостујући на “ТЕДx конференцији”, рекао да је хумор најјаче оружје грађанских покрета “нарочито када се супротстављате великим и јаким људима”.

„Прво, хумор уклања страх. Страх је ваздух који диктатори дишу. Без страха, они не могу да преживе. Друго, хумор чини да ваш покрет постане “кул”. Ако је ваш покрет “кул”, сви желе да му се придруже. Треће, хумор и исмевање стварају велику дилему за вашег опонента. Ако га нападну, испашће да су глупи. Ако не одреагују, остали људи ће их исмевати“, објаснио је Поповић.

Он је још додао:

“Ако сте озбиљан револуционар, ваше шансе да успете су око 26 одсто. Ако сте смешни, ваше шансе да успете су двоструко веће. Ови смешни људи знају шта раде и уопште нису смешни.”

Лик Белог Прелетачевић је осмишљем тачно по моделу Срђе Поповића.

Људи морају да схвате да Бели Прелетачевић није Бели Прелетачевић, већ Лука Максимовић.

Људи га доживљавају као лика из неког комичног филма, па се тешко враћају у реалност и не схватају да је реч о обичном момку који се зове Лука Максимовић.

Максимовић није Прелетачевић. Прелетачевић је само лик ког Максимовић глуми. Лаковерни људи који то не схватају упадају у психолошку замку коју је осмислио Срђа Поповић.

Друго, Максимовићу уопште нису потребне паре да би кроз медије популарисао лик Белог Прелетачевића. Према Поповићевом моделу, медији ће извештавати о свему што је другачије, забавно и привлачно.

Народ најлакше упија политичке поруке уколико су упаковане у забаву.

Треће, лаковерни део јавности мора да схвати да Максимовић не жели да буде председник или јавни функционер. То није његов задатак.

Срђа Поповић је допринео паду Милошевића, али никада није био министар или јавни функционер.

Посао Максимовића и његовог лика је да помогну опозиционим партијама да скину Александра Вучића с власти како би они дошли на власт.

Све се одвија по Поповићевом моделу, али је чињеница да мало грађана зна како функционишу његови модели за ненасилно рушење власти.

https://youtu.be/C9s-cxqDTj8

Да ли је Поповић директно умешан у стварање лика Белог Прелетачевића остаје нејасно, али је у потпуности јасно да је лик створен на основу метода из његове књиге “Мустра за револуцију”.

Бели Прелетачевић није једини пројекат из Поповићеве књиге. Иницијатива “Не да(ви)мо Београд” такође је осмишљена по том принципу.

Жута патка = хумор

Жута патка = кул = више младих људи

Жута патка је отворено подржала председничку кандидатуру Саше Јанковића, а Телепромптер.рс је открио да ће и Бели Прелетачевић учинити исто.

Циљ је да апстиненти изађу на гласање. Они ће гласати за комичне ликове, али ће тек касније схватити да гласају за Сашу Јанковића као председничког кандидата Демократске странке.

Демократска странка има намеру да се врати на власт, али се та чињеница крије јер се зна да би Јанковић у својству председничког кандидата ДС-а изгубио гласаче.

Зато Јанковића и његов тим много боли када га медији, који су провалили тактику, представљају као председничког кандидата ДС-а.

Он је де фацто председнички кандидат ДС-а.

Јанковић је сличан Војиславу Коштуници из деведесетих – неиспрљан лик, умерен и “легалиста” иза ког се крију прљави политичари.

Иза Коштинице се крио ДОС, а иза Јанковића се крије ДС.

ДС копира све што је ДОС радио. Зато Шутановцу није био проблем да прогута его и подржи Сашу Јанковића на изборима. Шутановац може много да профитира уколико прогута его и помогне Јанковићу да се дочепа власти.

Јанковића подржавају све јавне личност из света естраде и културе, баш као што су ДОС подржавале све јавне личност из естраде и културе.

Штавише, неки уметници који су се борили против Милошевића данас се истим тактикама боре против Вучића.

Ови избори заиста јесу референдумског карактера. Уколико ДС сада не успе да дође на власт, никада неће успети јер ће се распасти све што су до сада градили. Народ ће схватити истину, као што је схватио истину о ДОС-у и “Отпору” тек после доласка на власт.

Подсетимо да је Ђинђић после доласка на власти има само 7 одсто подршке народа. То је Борис Тадић недавно признао у интервјуу на ТВ Н1.

Бивши “отпораши” се налазе и у предизборном тиму Вука Јеремића. Телепромптер.рс је раније окрио да се у Јеремићевом тиму налазе Станко Лазендић, Владимир Павлов и Живорад Анђелковић.

Јеремић и његови људи константно причају о немиримам, крађи избора и крвопролићу на дан избора.

“Отпор” је тврдио и да је Милошевић покрао изборе преко него што су званични подаци саопштени. Оснивачи “Отпора” су касније признали да им је то била тактика.

Избори у Србији данас се одвијају у потпуности другачијој атмосфери. Данас је скоро немогуће покрасти изборе јер свако има право да их посматра, а ни Србија није држава која је изолована под санкцијама.

Међутим, тактика је иста – тврди да су избори покрадени, без обзира на то да ли јесу или нису, како би се мотивисали грађани да изађу на улице у покушају да се изазову сукоби са полицијом како би се створила слика да органи гоњења туку своје грађане.

Телепромптер

32 коментара

 1. stvar vise nego prosta….da Narodu nije dosta i preko glave ove vlasti koja ga ostavlja golog i bosog…Beli verovatno ne bi imao nikakvu sansu…

  • Ко је Љубиша Прелетачевић Бели?

   Љубишу Прелетачевића Белог створио је Стеван Влајић, новинар из Младеновца. Ко је Стеван Влајић творац Белог?

   Стеван Влајић је новинар портала Младеновац.инфо и човек са изузетно либералним ставовима. Влајић је човек који подржава геј параду, улазак Србије у ЕУ и НАТО, који говори да је Космет одавно завршена прича, за њега су Ратко Младић, Радован Караџић и други наши великани ратни злочинци, а идоли Срђа Поповић и Зоран Ђинђић…

 2. NAPREDAK U KAPITALIZMU: 1000 milionera i.......... 7 163 000 gladnih.........koji se ne računaju

  Ko god dođe………..poslali su ga Englezi !

 3. Телепромптер je odavno izgubio kredibilitet ako ga je ikad i imao .

 4. Preletacevica i ostale kandidate je kreirao i dizjnirao licno Aleksandar Vucic(skraceno AV)

 5. Srđa jel’ to onaj što organizuje OBOJENE REVOLUCIJE? Kao na primer ona što je počela u Kijevu i Odesi kad su zadavili i zapalili onu trudnu ženu i one druge neke ljude bacali kroz prozore?
  Dobar je on organizator, a plaća ga SOROŠ..Engleski mu je sa JAKIM AKCENTOM… ali takav čovek Srđa može samo na svojoj koži osetiti bol i vatru pa da shvati kako je onima što ih pale i dave po njegovom receptu…Doduše nisu njegovu TRUDNU ŽENU i njegovu decu bacali kroz prozor doduše…U Sibiru bi on odrađivao za globaliste … Pitam se za koji procenat?

 6. I poceli smo. Strani placenik, Vucicec agent, Popovicev igrac, Djindjicev kum… Bas me zanima sta ce mu jos zalepiti 🙂

 7. Али мени се гаде такви ликови као Бели и Кесић – умивени и упеглани, лажно комични, злуради на све осим на атлантске газде и њихове слуге.

  • иста школа „мостови од стиропора“ 99 ( а после их нису рушили и направили боље ), пуштање балона када је милошевић убијен у Хагу, „студентски покрет отпор“ којег нису финансирали студенти из џепарца него сорош…говна

 8. телетабис

  Мислим да је ТЕЛЕПРОМПТЕР пао испод црте разума. Око годину дана га више не посећујем јер је постао мало културније режимско гласило. Немам ништа против објективног гласила па било и режимско, има једна квака – у Србији нема таквог гласила.

  Није Прелетачевић баш прелетач, ма он је рецимо за Мају Гојковић цврлан нелетач и за многе друге. Волео бих да аутор овога текста проба да сакупи десет – петнаест хиљада гласова за своју кампању па онда да нам даје савете.

  Очито да овог кандидата не треба подцењивати нити омаловажавати. То су млади и паметни момци, нису џаба 20% гласова у Младеновцу добили јер су блесани. У свом месту основати странку и добити одмах толико гласова говори о озбиљној екипи, екипи која има стил и зна како да дође до успеха. Неће ме изненадити ни солидан проценат на изборима јер су нешто ново и до сада неискварени што им је предност у односу на већину кандидата.

  • NAPREDAK U KAPITALIZMU: 1000 milionera i.......... 7 163 000 gladnih.........koji se ne računaju

   То су млади и паметни момци, нису џаба 20% гласова у Младеновцу добили јер су блесани.

   Dobili su 75%……….2000-te……….jer je Soroš uskočio sa isplatom…………a Englezi im izmerili Q umesto IQ i rekli da je ogroman.

   Onda su žene istrčale na izbore zbog velikog………..Q………..a za njima i njihovi papučarčići.

   Sad Englezi………..menjaju taktiku………….a ti osta na nivou TELETABISA……….nepodnošljivo glupog crtaća.

 9. Bas dobro sto nam je autor objasnio ko stoji iza dece iz Mladenovca. Samo nam nije objasnio ko stoji iza lazova i prevaranata Vucica i Nikolica sto je mnogo vaznije u ovom trenutku? Knjiga je knjiga, ne sudimo o knjizi po njenim koricama. Da vlast nije naopaka, korumpirana i pokvarena ne bi razgovarali o Belom i Srdji Popovicu. Biranje izmedju dva zla, loseg i goreg, manjeg i veceg izdajnika, onih koji brze ili sporije izdaju, ce jednom prestati. Sve sto doprinosi da se ljudi bore za njihova prava, ustanu, dignu svoj glas je dobro. Zar bi bilo bolje da ljudi sede deprimirani kuci i pustaju Vucica da sve odlucuje sam? I to posle 1001 lazi koju nam je servirao? Pored toga, osim dve strane, vlasti i opozicije postoji i treca. A to su korumpirani sluzbenici u dubokoj drzavi koji sluze svakoj vlasti. Oni su vazan faktor u celoj prici. Protest ljudi je uperen i protiv njih. Sa Popovicem se ne slazem, mozda ga i ne volim, ali moram da priznam da je sto se tice pravila organizovanja za promene u pravu. Obojene revolucije su procitane i moze se reci da je Beli – Otpor verzija 2.0. Medjutim, ko ce kome pruzati otpor i ko ce koga na kraju promeniti ostaje da se vidi. Otpor ne bi imao sanse da promeni bilo koji rezim koji je narodni. A svi nenarodni rezimi propadaju pre ili kasnije.

 10. Jači sam istraživač od od ovih Tel..( engleska reč, hm,hm) Samo jako je hit od gej ikona Pet Shop .. So Hard, a nadimak Beli nije od belog odela već predstavlja oblak koji krije dugu! A duga je zaštitni znak? Na fotki sa Djidjićem vidimo Zorana sa satom! Djindjić se nikad više u javnosti nije pojavio sa tim istim satom, mali ga je drpio!!!! Sve ovo sam istražio u svom omiljenom delu životnog prostora, posle prve jutarnje kafe!

 11. Jel ovo pisao Dragan J. Vučićević ili šta? Mislim, ovako nešto može od njega da se očekuje. Ovakav tekst je za krivičnu odgovornost i tešku robiju zbog kaljanja časti i obraza u ovom slučaju Belog (Luke Maksimovića).
  Kakve laži i bljuvotine iznosite za vas bih organizovao preki sud.

 12. Bas me briga, iz inata glasam za Belog.

 13. највећу проблем данашњег Србина је његова незрелост и несвесност за садашњи момента историје. Он није свестан да из моралних разлога никада не би требао да гласа за дворску будалу за председника, јер ја држава севетиња и никоме се недаје, те стога и никоме недам свој глас ако га не заслужује. Много крви свесних људи је проливено за њу. А они што краду гласове , они ће радити свој посао гласао или не гласао. Свако има своју улогу али сви смо под Богом и свако ће добити по заслузи.

 14. Željko Bratislava

  Srbija, najveća psihijatrija na svetu!!!

 15. Znaci za vucica da glasamo? Je l to zakljucak? Pametnjakovici!

 16. још један шерполупач са закашњењем од двадесетак година, из исте мензе као и „студентски отпор“ који није финансиран од студентског џепарца него из сорошевог шлајбока, кумашин му „канцелар“ који је када је убијен имао 2 године радног стажа и 50 живота … ако прође ето још једног чеде прашка

 17. Nije Srdja popovic dzabe dobio manje ostrvo na poklon od Cie pre par godina.. u zemljama arapskog sveta mu je zabranjen ulaz pod pretnjom smrtne kazne, i njegovim najblizim saradnicima.. a tamo je najpotrebnija promena rezima..

 18. Telempromter se teleprontovao u rezim,VISE vas ne citam,DB nemoze nista da vam da o Belom i momcima oko belog pa lupate gluposti,pokrite se usima,ko vam je zemlju doveo do svakolikog kolapsa zadnjih pet godina.Fuj,nasta ljudi spadaju,nikad nema dna stalno se produbljuje.

 19. Dovoljno je to što je Srđa Popović savetnik Belog Preletačevića i pametnim ljudima je sve jasno, a oni drugi neka krenu u ukrajinski scenario pa će videti da peti oktobar ne može da uspe reprizno…samo koliko će to da košta Srbiju i kome najviše odgovara taj haos?!

 20. Pa ko je pametan uopšte računao sa ovom budalčinom? Ne mislite valjda da će kriminalna kasta političara sebi dopustiti pametnu alternativu?

 21. Шећероски је за Белог озбиљан политичар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Screenshot / Youtube)

Ко би глумио кога од српских политичара у Немањићима?Ми смо поделили улоге како вам се чине?

Београд-Како бисмо серију учинили још „интересантнијом“, решили смо да вам представимо Немањиће by ...

Политичко прелетање – када идеологија и реч не значе ништа (видео)

Откад је мандат власништво посланика, а не странке, трговина посланичким и одборничким ...