(фото:Србијаданас.нет)

Народ у Босни победио хоће ли и у Србији: Ниже цене горива у БиХ

Бања Лука/Сарајево-Председник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће влада у четвртак, 14. јуна, разматрати информацију Министарства трговине и туризма у вези са ценом горива и евентуалним интервенцијама на њеном смањењу, а министар трговине у ФБиХ Златан Вујановић најавио смањење цене горива у том ентиету до краја недеље.

Цвијановићева је нагласила да у одређеним ситуацијама постоји простор да се интервенише без обзира на отворено тржиште и правила тржишне економије.

„У одређеним ситуацијама, врло јасно прописаним, можете да интервенишете. Познато је да су овђе биле доношене одређене одлуке ограничења марже када је реч о појединим намирницама за општу употребу“, подсетила је Цвијановићева, пренели су медији у БиХ.

Она је изразила жаљење што је цена горива повећана, али и појаснила да је једно повећање било у вези са акцизама, а након тога повећања која су условљена ценом на глобалним тржиштима, на шта Српска није могла да утиче.

Коментаришући протесте због цене горива на саобраћајницама у појединим локалним заједницама Српске, Цвијановићева је рекла да свако има право да изрази незадовољатво, али да не подржава ситуацију у којој је због тога блокиран саобраћај и онемогућено пацијентима, било да су у амбулантим или цивилним возилима, да дођу до здравствених установа.

Она је навела пример блокаде кружног тока на западном транзиту који води према Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

„Такође, имате људе који се баве озбиљним пословима и морају да стигну негде у одређено време. Нико нема право да му закрчи пролаз да стигне и одради свој посао“, навела је Цвијановићева.

Она је поновила да подржава свакога да изрази своје мишљење, али да не подржава да се на тај начин блокира већина која другачије мисли.

Вујановић је након састанка са менаџментима најзначајних дистрибутера нафтних деривата у ФБиХ договорено је да цене већ сутра буду снижене.

„Захтеви за снижавање цена су већ пристигли, а и обећања су таква да ће од сутра цене бити ниже. Троцифрен број захтева је дошао од компанија које послују са дериватима“, рекао је Вујановић.

 

 

Танјуг

 

 

 

2 коментара

  1. Анархиста

    У серби неће боти смањења горива,не да вучко да му се смање приходи од захваћања харача.треба финансирати толику армију снс-секте
    Вучко је народ кои се буни назвао идијотима.шта ће му идијоти на то одговорити остало је да се види……..ја мислим да ће бити сваком ћуду три дана доста вози даље за исте паре,робовски менталитет идијота брзо заборавља шта је било пре три дана.
    Сербија је логор еу,сад,ммф сатаниста а вучко управник логора у коме се логораши такозвани идијоти ништа не питају за свој живот у логору једино могу да кушају шта им се сервира……стока логорашла неаложна боље и не заслужује,…….жали боже оно мало честитих ајдука кои се како тако боре за слободу.

  2. Anarhisto, mora da finansira ne samo SNS-armiju nego I Blera, Klintonove, Mogerinijevu, itd. A vi penzosi patite I glasajte ga opet I opet I opet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...

Кајл Скот (Фото: Јутјуб / Б92)

Скот нешто мути са шиптарима: Отишао у Приштину да би чуо „мишљење косовских званичника“

Београд-Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот одржаће у Приштини неколико састанака са ...