Салваторе Коучи (Фото: Јутјуб)
Салваторе Коучи (Фото: Јутјуб)

НАТО генерал на Космету: Нападе на Србе изводе безопасни, млади, нормални људи?!

Окупиране територије – Овакви и слични напади Шиптара на косовске Србе, према тврдњама команданта Кфора генерала Салватореа Куочија, дело су „безопасних младих људи, од којих су се неки ту и случајно затекли“. Чак, каже Италијан, већина насртаја није етнички мотивисана.

Генерал Куочи: До инцидената на Косову долази због других разлога, а не етничких, то су млади људи, нормални, који су се случајно ту задесили.

„У већини случајева се може приметити да су ови случајеви повезани највероватније с младим људима, младим бандама, неки се везују с нормалним људима који су се случајно ту задесили. Верујем да до ових инцидента долази због других разлога, а не због етничких“,  изјавио је мртав хладан Куочи одговарајући на новинарско питање о серији тешких инцидената у којима су све жртве били Срби.

И Скот исто говорио

У сличном тону говорио је у суботу у Београду амерички амбасадор Кајл Скот надовезујући се на своју ранију изјаву да ће Србе бранити косовска полиција?! Он је прво неколико минута одговарао на питања новинара о дијалогу Београда и Приштине, евентуалном званичном уласку Вашингтона у те разговоре, улози ЕУ… Међутим, оног тренутка када је упитан да прокоментарише изјаву председника Вучића да би Приштина могла да покуша упад на север окупираних територија и да је то подржано од „знамо кога“, Скот је напрасно завршио комуникацију с новинарима.

Скот одговарао на питања новинара све док на ред није дошла тема о упаду Албанаца на север Косова, када се окренуо и отишао

„Мислим да је важније да се фокусирам на дан волонтеризма за Београд“,  рекао је и отишао.

Саговорници Српског телеграфа сматрају да је Куочијево објашњење напада на Србе дрско и лицемерно, баш као и Скотово понашање.

Душан Јањић, Форум за етничке односе

Пошто младе банде, како каже Куочи, могу да харају поред Кфора, очигледно је да степен безбедности није одговарајући. Командант би требало да даје озбиљне процене безбедности, а не да се бави политиком

„Сведоци смо да су сви напади који су се десили били усмерени на Србе, док с друге стране нико није нападао Албанце, због чега је изјава команданта Кфора равна цинизму оних који кажу да Немци током Другог светског рата заправо нису убијали Јевреје или да су у Хрватској за геноцид били одговорни само Срби, а не и усташе“,  каже аналитичар Драгомир Анђелковић.

Генерале Куочи, јесу ли све ово урадили „млади људи који су се случајно ту затекли“?

Албанци претили српској деци у дворишту ОШ „Браћа Аксић“ у Сувом Долу, уз најстрашније претње

Што се тиче Скота, наш саговорник напомиње да је Скот до сада био осведочени адвокат албанских интереса, па је можда и боље да ћути него да даје изјаве против Срба.

Затварање очију

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун има сличан став:

„Интересантно је да те банде које Куочи спомиње не нападају Албанце, већ само Србе, због чега је тешко поверовати да инциденти нису етнички мотивисани. Како год да су напади мотивисани, они су усмерени на Србе зато што су Срби.“

Према Дрецуновом мишљењу, насиље се дешава зато што се затварају очи пред њим и зато што се виновници не процесуирају и не кажњавају:

„Кфор је један од најодговорнијих фактора за безбедност, зато су овакве изјаве команданта неодговорне, неприхватљиве и директно подстичу екстремне Албанце да наставе насиље.“

Телеграф  / Васељенска ТВ

4 коментара

  1. Јој брацо!

    Уз сво дужно поштовање које сте заслужили обзиром на велики број спашених срба од усташких злочина током другог светског рата, НОСИТЕ СЕ У ТРИ ЛЕПЕ! Овом срамном изјавом је стављена тешка љага на некад поносан народ!

    Скот је за све неупућене „дипломата“ који себи даје за право да изјављује нешто што би у нормалној земљи било једнако објави рата! „Наша“ власт га још поштује и није му укинула дипломатски статус и није га протерала у онај пичковац одакле је измилео! (уз дужно поштовање према нацији која је извршила нагори геноцид у историји људске расе, има тамо и нормалног света)

    Не бојте се, код нас нема „нормалне омладине“ тако да нећемо да се пребројавамо. Таква наша „нормална омладина“ је изгледа нестала у освиту прошлог века, јавиће се само по неки патриота на тастатури, осећам се прозвано од себе самог, и можда, али само можда буде и по нека протестна нота, али само под условом да иста не угрози приступ нашем покраденом новцу од стране „наших“ који чувају у вашим банкама. У сукобу дивљих и питомих постасмо превише питоми.

  2. Очигледно је да су му сасушили мозак, овакву глупост може да изусти само идиот.

  3. Kako li tek treba da izgleda kada napade vrše „opasni zreli i nenormalni majmuni“? To će valjda pokazati nato mentori šiptarije. Svi znamo da je albanija sa sve pretenzijama na KiM kao šiptarska država jedna veštačka izmišljena antisrpska tvorevina zapada koja je kao i nato u službi međunarodne sprege psihopata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Више јавно тужилаштво одбило захтев новинара да саслушање одржи у Косовској Митровици

Београд – Више јавно тужилаштву из Београда, које је новинара Ивана Максимовића ...

Косово и Метохија (Фото: Ин4с)

Србијанство и Косово!

Како, гледано идејом србијанства, видите решење косовског питања?   „Човек снује, а ...