Љубав цвета у име заједничког циља: Затирања србског народа (Фото: Вести)
Љубав цвета у име заједничког циља: Затирања србског народа (Фото: Вести)

Нишани: Црна Гора велики пријатељ Албаније

Подгорица – Албански председник Бујар Нишан изјавио је да за Албанце Црна Гора није само суседна већ и пријатељска земља, с којом званична Тирана дели заједничке циљеве и вредности.

Бујар Нишани, који борави у дводневној посети Црној Гори, састао се са црногорским председником Филипом Вујановићем и током разговора двојица председника су оценила да између Tиране и Подгорице нема отворених питања, јавља Танјуг.

Вујановић је рекао да Нишанијеву посету Црној Гори доживљава као потврду блиског, пријатељског и добросуседског односа и да између две државе нема отворених питања.

Како је рекао, постоји отворени простор за сарадњу у многим областима, посебно у области економије.

„Разговарали смо о сарадњи у области интеграционих процеса. Црна Гора, која је у процесу преговора о приступању Европској унији, спремна је да своја искуства подели с Албанијом. С друге стране, Албанија подржава НАТО интеграцију Црне Горе, што је за нас посебно важно, јер је Албанија члан НАТО и наш сусед“, истакао је Вујановић.

Тема разговора била је и сарадња у области инфраструктуре, па је током разговора најављено да ће пут Плав–Подгорица, који делом пролази кроз албанску територију, бити завршен до краја 2016. године.

Двојица званичника нагласила су да обе државе треба да подрже у регионалном смислу два велика пројекта, јадранско–јонски пут и јадранско–јонски гасовод.

Нишани је такође поручио да између две државе постоји добра основа за даљи развој.

„За нас Албанце Црна Гора није само суседна земља, већ и пријатељска, с којом делимо заједничке циљеве и вредности“, указао је Нишани који је похвалио пут Црне Горе када је реч о европским интеграцији.

Нишани је додао и да Албанија подржава учлањење Црне Горе у НАТО оценивши да ће то повећати стабилност у региону.

Албански председник се осврнуо и на статус Албанаца у Црној Гори, рекавши да се Албанци у Црној Гори осећају добро представљеним.

„Устав Црне Горе. Поштује се право својине, као и право школовања на албанском језику и употреба националних симбола“, рекао је Нишани.

Танјуг

10 коментара

 1. govno gorci…vazda bili“IZDAJNICKE FUKARE“………VEKOVIMA.

 2. Криминалне везе су јаче од братских. За буразера речеш није ми брат, за милу сеју није ми сестра, за ђеда да није зано ко је ни што је. Нађеш нову „браћу“ И онда одеш пред велику кућу пуну ђеце ( школа ) и понудиш им понуде разнје из англоамер. база и онда једеш леба без мотике са златним ролексом на руци. Дивне ли среће

 3. Gledajući kroz istoriju vidi se da su to dva bratska naroda.Neka im je sa srećom.

 4. ne mogu da vjerujem sta ljudi komentarisu…dal mislite svojom glavom ili samo pljujete…da se rayumijemo ja sam srbin iy crne gore al realno gledam na stvari…vi Ramu docekaste uz vojne pocasti i posle drona…jel stalno neko izdajnik?Ima li iko da vama odg?Pozzz iz brateske Crne Gore

 5. pi arnauti, divlje pleme fuj

 6. veliki prijatelji, to što šipci gledaju da maznu pola CG nije bitno

  • мазнули су они још одавно. више од пола

   шта „гледају“??? мазнули су још за време тита. Ја био у Улцињу давних 70-тих на морету, и тамо само албанци изнајмљивали собе. није било црногораца, за које сам ја мислио да су срби. А тек данас?

 7. Фашисти су завладали код нас

  Ја онако нешто на брзину размишљо и учинило ми се као немогуће, али после пар минута ми синуло.
  Па ми смо сви пофашизовани.
  У свим бившим републикама је на власти нека врста фашистичко-транспарентне власти, која је уз помоћ и савете са Запада завела тоталне диктатуре.
  Диктатура је над медијима, народом, полицијом, војскама…
  Све је поробљено а на врх су испливали, односно постављени, све сами изроди, полуидиоти и људи којима мозак функционише само на звоно за храну.
  На власти су данас пригодни самонацисти.
  То само нацисти значи да су нацисти пре свега према свом народу.
  Све фабрике су сравњене са земљом и отворене блиставе продавнице. Продају робу само из увоза. Као на сајму аутомобила у БГД, где је лепим српкињицама са надуваним уснама дато да се проституишу и уче како да зараде новац са својим телом. Ето, те индустрије раде.
  Све бивше републике су се стрмоглавиле, посејана мржња ради 24 сата дневно, и то су најуноснији послови.
  Слепци се нису дочепали власти, него су постављени на власт.
  Ето, наш премијер је стигао до неке тачке када схвата да га народ „помало“ и мрзи, па потегао за ниским ударцима. Наредио ботовима(њих увек има довољно у фашизму) да преплаве Вечерње Новости са коментарима и дигну у небеса његову (привремену) одлуку да врати споменик мале Милице на своје место. Као није могао раније, од силног посла. Чим добије мало подршке од заслепљеног и излуђеног народа и ботова, неко ће споменик опет „украсти“.
  Фашистички удар по народима бивше СФРЈ, коју су Срби створили, а фашисти разградили у поновљеном геноциду над Србима, наставља се.

 8. ONI SU BEZ VERE I NACIJE A OSLOBAĐALI SU IH DALMATINCI A ONI SE HVALILII
  U SVAKOM LOPOVSKOM SKANDALU SU ONI
  POŠTO SU VEZANI KAO CREVA

  I POŠTO IH JE boz FAVORIZVAO DA ZAVRŠAVAJU PRAVNI FAKULTET KOJI JE BIO“NJIHOV “ A NIJE GA ZAVRŠIO SAMO ONAJ KOJI GA NIJE UPISAO JER SU brozove gazde znale kakav su materijal i kakv im zadatak predstoji
  POTPUNO OPLJAČKATI SVE SRBSKO
  SAD SU NA REDU albanci NJIHOVI VELIKI PRIJATELJI I tate !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Guliver/Getty images/Thinkstock)

Министар одбране Црне Горе: Од белог орла до јаничара

Подгорица – Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић оценио је да је ...

Зоран Заев (Фото: Ројтерс)

“Историјски споразум“ или “капитулација Заева“

Скопље – Грчка и Македонија после 27 година спора постигле су договор ...