Оксана Сазонова (Фото: Фејсбук)
Оксана Сазонова (Фото: Фејсбук)

Оксана Сазонова: И поред свега руски народ се не плаши, имамо поверења у своју државу

Београд / Ростов – За седам дана у Русији дешава се други терористички напад. Након Санкт Петербурга где је страдало 14 људи а повређено преко педесет, јутрос се у Ростову на Дону десила још једна екплозија.

Ексклузивно за Васељенску разговарамо са Оксаном Сазоновом уредницом ЊузФронта Србија, која се налази у Ростову.

Можете ли нам рећи шта се тачно десило и да ли има повређених?

Човек је у близини школе нашао експлозив маскиран у батеријску лампу у кеси. Лампа је се експлодирала у покушају да се укључи. Човек је изгубио руку. Злочинци су највероватније рачунали да ће ту експлозивну направу наћи деца, лампа је пронађена рано ујутру, тек сат и по раније пре него што деца обично долазе…

Да ли народ у Русији осећа страх од нових терористичких напада?

У Петербургу је се десила велика трагедија за сав руски народ, и то наравно има свој утицај. А после инцидента у Ростову људи ће вероватно још једном објаснити деци основна правила безбедности. Али озбиљног страха или панике ја не видим. И најбољи доказ за то су митинзи за помен страдалих у Петербургу које широм целе Русији, у великим градовима организују активисти, а локалне власти ту идеју подржавају. Значи не плашимо се да се окупимо у великом броју на главним трговима. У неком смислу то је и нека врста поверења држави да она може да обезбеди грађане. Тек прошле године у Русији је спречено 46 терористичких напада. Та информација је мање позната од једног напада који је нажалост успео али то је важан показатељ безбедносне ситуације у Русији.

У неким западним медијима освануле су информације како је ФСБ организовао напад, зашто се такве информације пуштају у етар и ко има користи од њих?

Да, то је један гадан пример…. Да се трагедије у Европи нормално представљају трагедије а слична дешавања у којима Руси страдају користе се као разлог са сензациони и антируски материјал. Не могу да замислим да би рецимо руска телевизија јавила да је напад у Лондону организовао МИ6 а „Шарли“ или убиство у Ници француска општина. Што је добро, у руским медијима те информације се врло слабо пласирају, углавном као оштре негативне реакције наши стручњака, тако ако си планирали да изазову поделе и антивладине активности, нису успели.

Весна Веизовић

7 коментара

 1. Теша Тешановић: Протест су преузели политичари и западне НВО
  https://www.youtube.com/watch?v=t-ThCur5mHs

 2. RUSIJA RAZOČARANA HRVATSKOM Dali smo vam S-300 uoči „Oluje“ da obuzdate Srbe, GDE SU SADA?…Ako je ovo istina,ne kažem da jeste jer je objavio Blic koji je soroševa novina,onda Rusiju treba išćerati iz Srbije za sva vremena.Ovakvu podlost nebi uradio ni vatikan.SRAMI SE RUSIJO ,ZA VIJEKE VJEKOVA,A MI PRIČAMO O NEKOJ PRAVOSLAVNOJ BRAĆI.Imate izdajnika ekumenistu na čelu crkve ali i predsjednika.Ako je ovo istina prekinite pregovore sa Putinom i vratite mu avione i vatrogasne kamione.Uskoro će vam se desiti Muslimanija u Rusiji.Pa tako za sebe spremite S-300 I S-400.Postavio bih pitanje ĐE SU 300 000 SRBA KOJI SU SE ISELILI U RUSIJU U SREDNJEM VIJEKU.NIKO OD NJIH NIJE OSTAO.SRAMOTA JE DA STE IH SVE ASIMILOVALI A OVAMO NAŠI DUŠEBRIŽNICI PRIČAJU KOLIKO SE SRBA PREKRSTILO I POSTALO hrvati ,I KOLIKO IH SE islamizovalo I POSTALI muslimani.Sramite se asimilatori i SRAM DA VAS SVE BUDE OD PETRA VELIKOG NA OVAMO.DA ŠTO VRIJEDITE NEBI VAM SE GRADOVI ZVALI SANKT – PETERSBURG,TOLJATI,ORENBURG,JEKATARINBURG A IMA TOGA JOŠ…VI STE JEDNI MLITAVI SELJAČKI NAROD PIJANI PUN KURVI I ŠPIJUNA.SADA PONOVO NAORUŽAJTE hrvatsku.Svaki iole normalan Srbin bi vam okrenuo leđa tj.GUZICU.Kada ste namirisali da treba hrvatskoj pomoći a Srbima odmoći ,stavite taj nos u Srpsku guzicu i marš iz Srbije.U pravu je bio Milo Đukanović i preveslao vas je kao đecu.Bugarska vam je leđa okrenula jer su viđeli da ne vrijedite ništa na spoljno političkom planu.Slon sa srcem od zeca i nikakvom ekonomijom.Pozdravite milion kurvi u rusiji koje jedva čekaju da dignu noge ako zapad pobijedi.

  • ха, ха духовит си … а Милогорке чекају НАТО лађе, ТОПОВЊАЧЕ да дођу са црњама да се нагузе и понуде једини сувенир на плажи јер другог производа из Милогоре нема па нема, ништа милогора не производи него само дилује туђе. А Русију брани зечије пјано срце велиш?! Е па што не нападнете ондак ЈУНАЧИНЕ са НАТООМ, лако ће вам бити савладати је, а има се и штогођ опљачкати и појебат. НАТО много храбар и окуражен када је и ВАС примио у појачање, е сада му ПРЕМЦА НЕМА па нема у Васељени, најјачи је јер је мудро изабрао милогору коју деценијама мерачи, Е па сада крените трезни ПОИТАЈТЕ ЈУНАЦИ на пјани зечији ВОЛГОГРАД јуначине вучијег, соколовог, орловог, тигровог и лављег срца, што чекате сада је са ВАМА НАТО ДРУЖИНА НИКАД ЈАЧА. Паметан Мило зна шверцати англоамер шпеције из албаније са новом браћом арнаутском па сада једе милогора леба без мотике, остварила животни сан, ЧУЈ једу леба без мотике са злаћаним ролексом на руци, Е дивне ли среће леба без мотике а биће још леба када НАТО ојачан са ђетићима крене по свету делити демократију са милом на тенку ха, ха.. тек сада на НАТО тенку ће да их весла као малу ђецу, а и Бугари направили мудар потез од како су у Европи држава им комфорнија, већа, шира остала без 2 000 000 Бугара, места колико хоћеш да се остали башкаре и уживају.
   Ђе су Срби у Русији? а ЂЕ су Срби у милогори???
   https://www.youtube.com/watch?v=WTqvZACYw8U
   https://www.youtube.com/watch?v=kYjpKB6QDaU

  • Видаче бога ти јеси ли то причао о православној браћи? Ахахахахахахахахахахахахаха….
   Оно као, ако је истина, па онда оплети по пјандурама и курвама из Русије…
   На издајнику је да ћути, али Бог му одузме памет па се оно разгалами! Е Видаче бедаче!

 3. „FUKARO BEZBOZNA“,JAVI SE SUTRA.!!!!!!!Danas je veliki pravoslavi praznik,nas a ne tvoj,zato cujemo se „sjutra muko isosova bez mozga“…..MRSSSSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Јосиф Стаљин (Фото: елементаријум)

Потпуно предвидео будућност! Пронађена Стаљинова предвиђања ситуације у Русији и свету

Москва – У дневницима Александре Колонтај пронађени су предсказања Јосифа Стаљина о ...

Вучићев син у Русији навија у друштву осуђених криминалаца! (фото)

Самара-Данило Вучић, син председника СНС Александра Вучића јуче је присуствовао утакмици између ...