Оливера Ковачевић или Наташа Кандић у најави... (Фото: Пулсонлине)
Оливера Ковачевић или Наташа Кандић у најави... (Фото: Пулсонлине)

Оливера Ковачевић – за Србе гора од Хашког трибунала!

Београд-Председник Програмског савета РТС-а Миливоје Павловић писмом је од главног и одговорног уредника РТС Ненада Љ. Стефановића затражио анализу емисије „Да можда не“, која је, по његовој оцени, узнемирила јавностјер је фалсификовала чињенице о рату на простору бивше Југославије.

 

Удружење Ћирилица: Скандалозна Оливера Ковачевић и РТС

Павловић сматра да су посредством емисије која је била посвећена пресуди Хашког трибунала ратним лидерима босанских Хрвата и Хрватској, стављене у оптицај неистине о узроцима разбијања Југославије, улози Србије и више пута поновљена фраза о агресији Србије на Словенију, Хрватску, БиХ, а повод је била пресуда у којој се говори о агресији Хрватске, а не о агресији Србије.

Он је за Танјуг поновио да емисија, ауторке Оливере Ковачевић, „битно одудара од уређивачких стандарда, којима треба да се руководи јавни медијски сервис“ .

„Дебата на веома деликатну и озбиљну тему недопустиво је слабо припремљена и лоше вођена, те као таква не доприноси одговорном и непристрасном информисању грађана о догађајима из блиске прошлости“, каже Павловић.

На питање Танјуга у чему емисија одудара од професионалних стандарда, Павловић објашњава да је јавност састављена од различитих људи, да можда има и оних којима се допала емисија, али и да није добро припремљена и вођена:

„Да није добар избор гостију, да се прича окренула из расправе о пресуди Хашког трибунала којом је утврђена одговорност хрватске државе и хрватских војних и политичких чиналаца и да је у пресуди написано да је Хрватска извршила агресију на БиХ, нарочито у свом другом делу, у расправу о одговорности Србије и више пута је поновљено у емисији оно што у пресуди не пише, а то је да је Србија извршила агресију и онда се све претворило у разговор о српској одговорности“.

Ауторка емисије Оливера Ковачевић рекла је за Танјуг да је у медијима „приметила да се Миливоје Павловић „узнемирио“, али да није разумела шта је проблем са њеном емисијом.

„Он је уочио да се у емисији говорило о одговорности Србије, а не Хрватске и да је то необјективна интерпретација“, додаје Ковачевић и пита „шта је проблем са емисијом ‘Да можда не’ за Миливоја Павловића“.

„Ако је тема емисије – последње пресуде Хашког трибунала – Случај Младић и Прлић, зашто је проблем да се говори о одговорности Србије? Ваљда нас то више занима? Не бих да нагађам шта је конкретно необјективно било у емисији, али нисам у дилеми који новинарски кодекс и стандард РТС-а да применим. Сигурно не онај из 1991-94. када је господин Павловић био министар информисања, али ни онај из 1995. када је био директор Радио Београда, а неки његови новинари, после Олује сачекивали српске избеглице из Хрватске са питањем – којим добром“, поручила је Ковачевић.

Она истиче и да је „данашња Србија боља“ и подвлачи да Програмски савет РТС има право да разматра, даје препоруке и предлоге, али не и да уређује емисије уз оцену да напад на емисију сматра непримереним притиском на слободу говора и новинарство.

Павловић, међутим, сматра и да су „у тој емисије умножене и стављене у оптицај пред милионским гледалиштем неке крупне неистине о узроцима разбијања Југославије, о улози Србије и више пута је поновљена фраза о агресији Србије на Словенију, Хрватску, БиХ, а повод је била пресуда у којој се говори о агресији Хрватске, а не о агресији Србије“.

„Савет и постоји да би у име јавности оцењивао и вредновао учинак радио-телевизијске продукције у целини, па и појединих крупнијих производа. Ту ништа није необично“, закључио је Павловић, који је прецизирао да је писмо послао у петак и да тек чека одговор, а потом ће, каже, сазвати седницу Програмског савета и они ће доћи до неке целовитије оцене.

 

 

Седмица.ме

19 коментара

 1. A tu profuknjacu VI placate, postovani gledaoci ove genocidne televizije. Ono sto je RTS bila za vreme Slobe, je macji kasalj u sta se taj monstrum neinformisanja i laznog informisanja pretvorio.

 2. Упркос сметњи које ми је Васељенска приредила својим натурањем поднаслова „Удружење Ћирилица: Скандалозна Оливера Ковачевић и РТС“, са огромном сликом ове калаштуре, успео сам да пронађем снагу да прочитам чланак до краја. Зато сам слободан да пошаљем следећи коментар:
  Још од Петог октобра се видело да је она најбољи избор антисрпске опције. Ко је хтео да гледа, могао је да види да јој Наташа Кандић није била ни до колена.

 3. Ne citam clanak koji se bavi sljamom, tek letimicno, da ispostujem coveka koji ga napisa.
  Na ovo djubre i kamenjarku ne treba trositi reci, ljudi.

 4. Колико сам упознао систем Васељенске, мораћу слику ове караконџуле да гледам 15 дана увек када отворим сајт.
  Најебо сам к’о жути.

 5. Hm,hmm..niz uvreda,nisu diskusije,i ne navodi se,bilo sta konkretnije “ sta joj se stavlja na teret“..?

  • @ Lune,
   Хмћи још мало, сигуран сам да ће га искашљеш на крају.

  • @ Lune,
   Погледај каква је, ора из руке да јој не узмеш.
   А када проговори, из уста јој излеће жабокречина.
   Најгоре је када је неко саслуша, тај пада у нонсенс.

 6. Мислите о томе..

  Читање овог текста, после низа мучних реакција мог напаћеног тела и измучене душе, оставило ми је веома мучан осећај.

  Ма колико нам такве сподобе и њихове институције правиле овакве спектакле, који нису ни до колена чак оној мржњи са којом се срећемо на „медијима слободног света“, па чак можда ни на „медијима наше браће разбраћене“, најгори утисак је онај тежак мук међу нама Србима, очигледно је таква информација промашила сваки преостали неурон преосталих просечних Срба. Или је промашила оно мало душе што нам оста свима у просеку. Али сигурно ником од нас просечних не заигра срце јуначко.

  Хвала аутору што барем има срца да у овој земљи поданој каже по нешто за нашу напаћену душу, ризик је много велики.

  Чућемо, прочитаћемо, можда и опсовати, и ….. заборависмо горе од кокошака!

 7. ЈА БИ ЈЕ ЖИЦНУО

 8. Одавно је РТС заслужио гашење. Почев од 2000. године постао је антинародна телевизија са пуно лажи и полуистина. Воде је једни те исти људи антисрпски орјентисани, какав је уосталом био и Тијанић, који су се продали криминалцима са запада.

 9. Дамјан би да је награди. Неће моћи.
  Ја ћу се жртвовати.
  Дајте је мени.
  Па нек плаче!

 10. Spermusa sa mlitavim sisama do pupka.
  Naborana strijana guzica.

 11. ИКОНА ЖУТЕ ШЕРПАРСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ,ЗАШТО ЈЕ ЈОШ ДРЖЕ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ-ТО НЕЗНА НИ ОНА САМА(ОСИМ ВРХУНСКОГ КУРВОСАЊА СА БУЉОШЕВИЋЕМ И СТЕФАНОВИЋЕМ) МАРШ СА „ЈАВНОГ СЕРВИСА“ ПА НЕК СЕ ЗАПОСЛИ КОД ПЕТРЕУСА,ГДЕ ЈОЈ ЈЕ И МЕСТО,ОВДЕ ЈОЈ ЈЕ ИСТЕК`О РОК ТРАЈАЊА !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...

(Фото: Вебтрибуне.рс)

„Осећа се приближавање и дисање антихриста … после ових картица стављаће жиг!“

Поштовани читаоци, доносимо вам превод разговора са чувеним сверуским старцем, Кирилом (Павловим) ...