Фабрика чипова (Фото: Новости)
Фабрика чипова (Фото: Новости)

Они који одбију да се чипују, мораће по намирнице да иду на периферије градова

Београд – Потпуно је јасно да је у неким центрима моћи планирано формирање светске централне банке, која ће контролисати глобалне финансије преко једне светске електронске валуте. Та светска централна банка ће „изнићи“ на темељима ММФ, Светске банке и централних банака најјачих земаља Запада. Процес се запрепашћујуће брзо одвија, а исход ће зависити од односа снага Запада и Истока, условно речено, јер се ова идеја баш и не допада овим другима.

Кеш новац би врло брзо био ствар прошлости, јер се намеће потпун прелазак на електронско банкарство, а поседовање папирних банкнота, чак и локалних валута, гонило би се као највећи могући криминал. Већ се назиру обриси тог пројекта, кроз упорно инсистирање на независности националних централних банака од сопствених влада, уз истовремену субординацију и контролу коју над њима имају ММФ или Светска банка. То је потпуно очигледно и само наивни не виде тај процес.

У свету је већ поодавно у току паралелно инсталирање и деловање два процеса – политичко-економског неоколонијализма и глобализма који има све одлике рефеудализације и суштинског укидања капитализма какав познајемо. Тај посткапиталистички период је заправо инсталирање економског фундаментализма који у себи не „подноси“ постојање демократских, социјалних или хуманих вредности, нити демократско и децентрализовано (национално) одлучивање у финансијама у постојећим државама. Продукти таквих испреплетених и диригованих процеса ће извесно бити обезглављена, презадужена, несуверена и (намерно) погрешно „вођена“ друштва. Она ће се само формално називати државама и биће оптерећена високим социјалним тензијама и драматичном бесперспективношћу, како грађана, тако и самих тих држава које ће с временом потпуно нестати у наводно неопходним економским и политичким интеграцијама.

Лек за смиривање растућих тензија код народа ће, поред промене свести (заглупљивања), бити јака медијска и полицијско-војна репресија, праћена законима који ће се „демократски“ доносити.

Финансијска либерализација је била и остала клин економске и политичке глобализације који крчи брзи пут описаним плановима. У тој либерализацији, либералан и слободан је само модел потпуне контроле новца од стране моћних центара финансијске моћи. Иако вербално величана као лек против поремећене светске економије и жеље за наводним смањивањем огромних разлика између богатог севера и гладног и разореног југа, њени ефекти су попуно супротни са додатним неподношљивим раслојавањем и унутар сваког друштва понаособ. Појединац је већ сада само пуки конзумент, а биће интересантан само до тренутка када се из њега може извлачити неки профит, и то је крај.

У Србији се проскрибују сви који указују на језиву футуристичку перспективу да ће сви документи, па и лични рачуни појединаца, бити „смештени“ негде у телу људи, док се на Западу већ увелико припремају за такву операцију. Рецимо, у многим земљама попут Британије је готов план бесконтактног плаћања, што је једна од варијанти чипа са рачунима у телу људи. И то не кроз неколико деценија или година, већ одмах, до 2020. године. То ће се одвијати без отворене присиле, и већ видим одушевљене гомиле како хрле да остваре тај цивилизацијски и технолошки искорак. Као што видим и слику оних који одбијају да се чипују, како морају да по основне намирнице иду на периферије градова јер, побогу, оне у центру имају само уређаје који региструју чипове и слично. И наравно, све ће имати наизглед савршено логично објашњење практичног руковања новцем или контроле токова новца у сврху борбе против нарко-картела, финансирања тероризма, утаје пореза…, а у бити то је контрола сваког појединца. Дакле, једна централна светска банка, једна електронска (виртуелна) валута, једно тржиште… Очигледно је да се у овај концепт не би уклопило постојање више гувернера…, или влада, рецимо.

Ако овај план профункционише, јединствена војска и заједничка полиција се подразумевају. Сиромашне земље ће прекасно схватити да „директна страна улагања“ нису лек за економске проблеме, да неће побољшати конкурентност домаће привреде, неће донети бољи стандард, већ начин економског поробљавања периферије. Тај шпекулативни капитал ће почистити све што се почистити може у домаћој привреди, као што скакавци почисте усеве по пољима. И уместо обећаног напретка, добићемо само исисавање капитала и ресурса из земље, већи дуг државе и наставак драматичног социјалног раслојавања.

Борислав Боровић, Форум независних економиста

19 коментара

 1. Srbska Pravoslavna Crkva ziveci u savremenim uslovima zivota u kome nema Boga: istine Hristove i pravde Bozije da bi mogla i dalje sa uspjehom da obavlja svoju bozansku misiju u SRBskom narodu treba najprije sama redove svoje da ocisti od svih nedostojnih sluzitelja Bozijeg Oltara, na prvom mjestu lopova, pedera i tako Svetosavsku Crkvu Hristovu da izdigne iznad „vjernika, popova i vladika“ koji ne zive po Zakonu Bozijem i ne idu putem Svetog Save koji vodi SRBe u zivot vjecni, u Nasu Svetu Nebrsku SRBiju!

  Ako se ciscenje SPC sa gvozdenom metlom ne obavi brzo i efikasno po crkvenim kanonima od svih njezini nedostojni „vjernika, svestenika i vladika“ ona rizikuje da izgubi tada u narodu sada poljuljani mnogobrojnim skandalima i naruseni raznim jeresima njezin ugled i moralno pravo da govori bilo kome o casti i postenju, jer svaka fukara moze tada popu kao prestavniku Crkve sa prezirom da odgovori: „Ljekaru izleci se sam!“

  Patrijarh SRBski G. Irinej formalno je zauzeo jevandjeljski stav prema odrzavanju u Beograd sodomske parade srama, ali u sustini Crkva nije nista poduzela da spreci od sodomista i „Medjunarodne Zajednice“ ili bolje recemo od zemalja NATO pakta skrnavljene Savine Svete SRBije!

  Nekadasnja Savina Sveta SRBija zbog nesloge i izdajstva Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja od danasnjih izrodjenih SRBa koji vecinom kao djeca jugoslavenstva i komunizma sa svojim Svetm i slavnim Precima nemaju vise nista zajednicko osim djelomicno svoga bioloskog porekla, je duhovno i fizicki razorena, oskrnavljena i uprljana toliko puno da to vise nije zemlja „za Karst casni mucenika i Slobodu zatocnika“ vec zemlja nesloge i zdajstva i smrdljivi otpadnika od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

  Zapadna SRBija ili SRBska Republika Bosnia i Hercegovina je oskrnavita i uprljana za vecita vremena Papinom posjetom Banja Luci, kada je Papa kao Hristov zamjenik na zemlji bio primit kao jeretik sa postovanjem od prestavnika SPC i drzavni vlasti u toj nesrecnoj SRBskoj zemlji Svetog Save!

  Istocna SRBija ili Republika SRBija je danasnjim sodomskom paradom srama u Beogradu, izbrisala sebe iz spiska Savinih Svetih zemalja. Ona je danas zvanicno prestala biti Savina Sveta SRBija, i voljom naroda koji je sutio i mirno posmatrao njezino obesvecenje, SRBija je danas na sramotu djece svoje koja za Boga ne znaju i na uzas SRBski Svetitelja, Mucenika i Ispovjednika koji su krvlju svojom kroz svoja stradanja i velike patnje Boga i SRBstva radi iz nicega stvorili i svojim nedostojnim potomcima u nasledje ostavili jednu od najljepsi zemalja na Balkanu i kulturu sa kojom se ponosi sav prosvrceni svijet, zvanicno postala ZEMLJA SODOMIJA!

  Izlaz iz ove sramote do koje dodje pravednim Sudom Bozijim zbog otpadnistva Srba i Srbije od Zakona Bozijeg nije u protesnim setnjama i verbalnim izjavama naseg neslaganja, kojima se djavi i sluge njegove podrugljivo i cinicki smeju, vec u otpocinjanju DUHOVNE POBUNE kroz pokajanje protiv svih izdajnika Boga i SRBstva: Pravoslavlja Svetosavlja!

  SPC treba da bude nosioc duhovnog preporoda SRBskog Naroda Svetog Save. Preporod treba da se izvrsi Rijecju Bozijom: istinom Hristovom i pravdom Bozijom od koje u strahu drhce Satana i sludge njegove. Zato SPC treba da naredi svme Bogoljubivom i Rodoljubivom svestenstvu da kroz propovjedi upozna vjerni narod Bozji sa smrtnom opasnoscu koja sada Srbiji preti od pseudohriscanskog Zapada kroz njegov nehriscanski nacin zivota koji je suprotan Zakonu Bozijem!

  Cutanjem se izdaje Bog! Zato SPC ne smije vise da cuti o duhovnom genocidu koje sada evropska Zajednica u savezu sa djavolom kroz sodomske parade srama i slicne satanske manifestacije sprovodi u ime „ljudski prava“ i globalizma uz pomoc izdajnicki vlasti SRBije NAD njezinim obespravljenim gradjanima a posebno Pravoslavnim SRBima kojima je javno receno da oni sa Svetim Savom ne mogu u sodomsku Evropu!

  Preklinjem zato u ime Boga, Svetog Save i naseg na stub srama razapetog SRBskog Naroda prestavnike SPC da najozbiljnije shate svu tragicnost u kojoj se nalazi sada SRBski Narod, i sa vjerom u Boga da SRBe povedu putem Svetih Bogootaca nasi koji vodi u zivot vjecni. Ne budeli SPC izasla iz Svetskog Saveza „Crkava“ i vratila se na osvestani put Svetosavski ona ce tada sa pravom da snosi pred Boom, istorijom i SRBskim narodom punu zakonsku, moralnu, politicku i svaku drug odgovornost zbog njezine izdaje Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. SPC ako bude dalje nastavila kao do sada da pravi kompromise sa neprijateljima Boga i SRBstva na stetu SRBa i nase Svete vjere Pravoslavne ona ce ubrzo postati ako vec nije lazna crkva iz Jovanovog Otkrovenja i grobar svog Bogoljubivog i Rodoljubivog SRBskog Naroda Svetog Save i Gospoda naseg, Starog SRBskog Rodjaka Isusa Hrista!

  Kao vjerni sin SRBskog Naroda i odani clan Svetosavske Crkve Hristove koji sam u dosadasnjem zivotu svome zajedno sa njome podjelio sve njezine uspone i padove, slobodan sam zato pred Bogom i SRBskim Narodom da javno od SPC trazim da ona kao dosadasnji cuvar SRBstva u svim njegovim osobinama pocne vec jednom da se snalazi na korist SRBstva a ne samo na njegovu propast.

  Predlazem zato da SPC sa rijeci vec jednom predje na djelo Bozije, i preko svojih SRBsku svestenika otpocne sakupljanje potpisa koji su potrebni za odrzavanje NARODNOG REFERENDUMA po pitanju antisrbskog rada sadasnji izdajnicki vlasti u SRBiji, i svega drugog sto je vezano za zivot i buducnost SRBskog Naroda i Savine Svete SRBije!

  Vasa Svetosti, Vasa Visokopreosvestenstva, Vasa Preisvestenstva, Visokoprepidobni i Prepodobni Sveti oci Kaludjeri, casni oci svestenici, braco i sestre, SRBi i SRBkinje, sinovi i kceri Svetog Pravoslavlna, kako budemo radili u slavu Boziju, a na radost Svetih Bogootaca nasi i korist SRBa i Savine Svete SRBije, tako ce Bog i nama pomoci, ovog svijeta kao i onoga. Sa vjerom u Boga sve je moguce, pa tako isto i duhovna obnova i preporod SRBa, i spas i vaskrs SRBstva i Savine Svete SRBije! AMIN. BOZE DAJ, DA SE SRBI OBOZE, SLOZE I UMNOZE!

  • Srbine, u svakoj tvojoj napisanoj reci vidim istovetno i moje razmisljanje!
   Ali tvoja preklinjanja nece njima do usiju i srca doci. Zasto?! Pa zato, da kad jednom osetis sladostrasce greha, tesko se od njega mozes otrgnuti. A znas i to da „nece svako koji govori Gospode, Gospode uci u carstvo nebesko“, pa ce se i ispuniti ono „da ce PRAVIH SRBA PRAVOSLAVACA stati pod jednu sljivu“.
   Ujedno, sve ti je receno u NEBESKOJ LITURGIJI Svetog Nikolaja Velimirrovica, pa iz nje se da zakljuciti i prozreti da SAMO KAD NAIDJU TESKE NEVOLJE NA SRBINA, tada se i nazire kraj Srbskim bezboznistvima i njegovo ponovno OBOZENJE, ODUHOVLJENJE I NARODNO PROSVETLJENJE, uostalom tako je bilo i sa Jevrejskim narodom u Starom Zavetu.

 2. Nesto si Borislave propustio. U Americi je predvidjeno da oni koji nece da se cipuju budu prebaceni u pustinju da tamo zive van civilizacije. Vreme ce dovesti do toga da ce biti dve civilizacije, cipovani i necipovani. Dali ce biti moguc rat izmedju njih. Verovatno.

  • ajde da vidim kako ce americka vlada da cipuje narod Teksasa, najbolje naoruzane amere.. Teksas nikad nece prihvatiti te zakone i prvi ce se ocepiti od usa-e. tada krece gradjanski rat

 3. TRIBINA: Miroljub Petrović – Bitka za zdravu Srbiju (02.07.2017)
  https://www.youtube.com/watch?v=QJ_n01D8iAI

 4. meni prijatelji iz amerike kazu da kad zele da kupe genetski nemodifikovano povrce, meso i ostale namernice, vec sada moraju da idu na periferiju i na farme izvan gradova. bez ili sa cipa, isto im dodje. ovde je barem periferija blizu, u americi moraju da se voze po par sati u jednom i nekoliko u drugom pravcu

 5. Горане, нису ти пријатељи добро рекли.
  Могу они да иду где год желе у Америци, али нема те воћке ни поврћке која је природна.
  Све су модификоване.
  Најновији, ексклузивни штос је „органска“ храна. Сва је храна органска, па чак и ГМ, само народ налеће. А та нова органска храна су нови изуми ГМ семена. Србија се радује да ће производити органску храну, али Вучић је и за то донео закон. Ако не још, донеће га кад му нареде. И онда ћемо сејати ГМ органско семе(а свако семе је органско) и заносити се да производимо органску храну. Већ сам рекао да је сва храна органска.
  Једноставно, у Америци НЕМА, не постоји више природно семе, осим у неким тајним бункерима за недајбоже.
  Све што фармер засади, засадио је од куповног ГМ семена. Може да игра индијанске врачарске игре, из тог семена израста само и једино ГМ биљка. Без укуса, са врло мало мириса и са много фарбе, сваки плод као слика, а и укус је такав. Као да једеш слику на платну са све бојом.
  Имам једног познаника, амерички је веле фармер. Пре једно 15 година су Амерички фармери још увек имали своја семена, али када су ГМ компаније донеле законе, није било могуће продати тај плод. Мој познаник посеје стотине јутара оригиналног кромпира и када га је покупио и покушао да прода, ГМ компаније му „затворе“ тржиште. Није могао продати ни килу кромпира. Следеће године је сејао ГМ кромпир са дебелим кредитом.
  На пример, Орегонски фармери и ранчери, њих неколико ентузијаста, одбили су да сеју ГМ семе, и јавно написали да неће да трују своју децу и тражили да им се да природно семе, јер га они немају. Наравно да су одбијени. Људи ко људи, затврдоглавили се, узели пушке и отишли демонстративно у ајдуке.
  После медијских иживљавања око пар недеља, амерички специјаци оду и побију их. Ето, то ти било пре само две године, ако се не варам.
  Ако си читао о српском оригиналном кромпиру који нас је хранио вековима, сигурно си прочитао да је у задњих 20 година сав оригинални српски кромпир „забрањен“ и да су остале само неке мање количине семена у понеким лабораторијама које су спремљене за рушење.
  Није само Монсанто у Америци. Има таквих лабораторија у свакој већој пољопивредној области. Вероватно на стотине и стотине.
  Дакле, оно на „периферији“ су све вештачке брескве, парадајзи и остало што фармери продају по дозволи државе и под контролом, али ипак ставе који долар кеша у џеп.
  Још једна стравична ствар у вези ГМ плодова. Ни један ГМ плод НЕ ДАЈЕ семе. Не можеш ти покупити кромпир и оставити део за догодине за семе, него то семе производе само ГМ компаније на својим парцелама, а ни фармери нису имуни на паре, тако да користе и фармерске парцеле за производњу семена.
  Слично се догађа и у Србији, мада се подоста крије. Пола соје у Војводини, а можда и више је већ ГМ соја. Куруз шећерац који сеју неки Војвођани за Немачку, је такође ГМ куруз. Пре седам-осам година су добро зарађивали на том извозу, али данас не знам како је. Вероватно их је још више. Када уђу ГМ компаније у Србију, а ући ће валда ове године када Вучић донесе закон, у року од две године Србија неће имати никаквог семена осим ГМ семена.
  Кинези сеју ГМ пиринач и све остало, па и бели лук који увозе у Србију. Морам рећи да је бели ГМ лук врло укусан, али то је ипак ГМ.
  У Србији за пар година неће бити ни хибрида, а наши хибриди су заиста квалитетни и добри. Поготово наш оригинални хибрид парадајза. Нажалост, како је Вучић навалио да нас распродаје, све ће то наше за 5 до 10 година бити давна прошлост.
  Рече ту неко пре некако – А, он је стар. Он је рођен још када је парадајз имао укус.

  • Tacno, skoro svo voce i povrce nema nikakav ukus, kao sto su nekada ovde pricali za ono sa zapada i u Americi, lepo ali bezukusno i ubitacno. Tacno kao da jedes plastiku. I uvek se setim onog filma Soylent green, koji se danas skoro do tancina sprovodi uzivo. E, to nas ceka.

 6. Da, sta znaci organsko? Danas nista nije prirodno, niti nezagadjeno, ako nicim drugim ono intenzivnim zaprasivanjem iz vazduha, tako da su smesni ljudi koji misle da gaje cisto i prirodno. To, na zalost, vise ne postoji. Svet kakav smo mi znali ne postoji. U Americi je najgore, skoro rekoh da kupuju privatnici sve izvore vode, tako da ce uskoro i time potpuno raspolagati i po visokoj ceni prodavati narodu, iako vodu ne moze niko da kupi po ustavu.
  Losa vremena dolaze, losa, a narod uglavnom nije uopste svestan toga.

  • Не каже се НИЧИМ голим те опичим.
   Ал си ти матор кад се сећаш Сојлент Грин.

   Прво лупате сви до последњег шта има и шта се једе по Америци и да је најгоре у Америци. Не бих рекао. Пре ће бити да су ГМ наметнули остатку света, Индији нпр, док овде мора да буде наглашено ако нпр лубенице немају семенке. Продају се једне поред других, са и без семенки. Исто и остало, краставци све све је наглашено ако нема семенке. И најважније, овде већи део хране долази из Мексика, сем говедине. И брате имаш избор, можеш да купиш шта год хоћеш и да платиш колико год хоћеш, јефтино, скупо, папрено, из целог света да бираш, оће кошер оће халал оће да ти заноси трговац оће да шамараш сам са колицима у Волмарту оће папирнате кесе дрвене тезге гондоле и потрошачке корпе оће сам да береш по њивама и воћњацима све има сако кад имаш лову оће говедину из Аргентине оће из Бразила оће јагњетину из Аустралије или са Новог Зеланда.

   Нпр пиринач Индијски џаб џаба, кинески јефтинији од циганске пичке, али јапански пиринач кошта па као 10 џакова кинеског. И јапанац неће ништа осим јапанског пиринча и тачка. Сигурно да има разлога.

   Мени се уз говедину, допада месо америчких бизона јер је посебно, укусно и даје невероватну енергију. Некако уносом хране човек унесе и особине и енергију коју је имала животиња, па тако ови што троше чикетину временом постану као кокошке, ови што једу рибе постану мутави и хладни, а ми који трошимо месо бизона пуцамо од енергије и снаге.

   Србија је затрована ГМО од 2000 кад је под морање примила на поклон онолико тона ГМ соје и тиме нахранила стоку, уништила Институт за кукуруз и све остало и тамо више нема ни једно једино свињче или кокошка да то није јело. Срећом, па вама увозе смрзнути кланични отпад у коцкама и онда вам направе кобасичне и прерађевине, то забибере и запапре и терај то се све тамо поједе. И нема никаква контрола све пролази. Овде бре има државни инспектор, седи у фабрици кобасица, плаћа га фабрика али ради за државу. И завири у сваку ставку у процесу производње и одобри. И не може да брља ко како хоће.

   И за ове чипове немој да се бринете за американце, јер то овде мало теже, али су вама одавно запичили чипове по документима под морање, па ће тако и остало.

 7. Немој ни да се заносите да је све у Америци ГМ. Има нормално парадајза да можеш с њим да играш тенис, има и парадајза да можеш да играш голф па и кликере, али ја трошим неки што изгледа и мирише као некад, из детињства. Није ни велика разлика у цени. Исто и нпр јабуке, плантаже поморанџи, не би ваљда воћари повадили старе воћњаке и винограде да посаде нове ГМ, да ли сте факин нормални кад можете и да замислите такву глупост.

  Нпр фармер са неких 250 јутара земље на Флориди може од бостана да направи $10 мелеона, неких година, не баш увек, има сезона и кад једва буде изнад шешира. Јер му неки купци траже да лубенице буду димензија таквих да их толико и толко стане у кутију на палету и ни једна мање или више па док то проберу да све то натоваре на трејлере по 50 тона и терај, сутра је у радњи. Али $10 мелеона може дуго да му потраје, ако је штедљив и троши на зезање само по мелеон-два годишње.

  Зато немој да се бринете шта се једе по америкама, уопште није лоше, јер има бескрајног избора. Боље погледајте да ли свиње терају на испашу на ђубриште где ове поједу и улошке с крилцима и медицински отпад јер то тамо нико не уништава како мора и да ли локални сељак од ког купутјете купус и јагоде то у дну баште залива фекалијама, салмонелама и отпадним водама, а за себе и сопствено домаћинство на врх брега производи чисте ствари да се он не отрује а вас да напуни ђубретом колико год може да му се ухвати јефтиније.

 8. Професионални дизајнер

  Сва храна у Америци је одавно и апсолутно ГМ.
  Увоз из Аргентине и са свих осталих меридијана је већ регулисан.
  Аргентинци имају ГМ америчка говеда, или своја ГМ говеда, хране их ГМ храном чији рецепт су добили из Америке. И Мексиканци исто то раде.
  Иначе, нема извоза.
  Јес чуо за Монсанто?
  Једеш само и једино ГМ храну, јер друге у Америци нема, а нема је чак ни тамо одакле увозе банане и кафу. Тамо оду трговци, однесу ГМ семе и да би увезли, произвођачи морају да купују семе сваке године, морају да одгајају по строгим захтевима из Америке.
  Тачно!
  Инспектор седи свуда.
  И контролише да ли се довољно ставља ГМ соје, да ли се ставља хормон из ембриона који се добија абортусом…
  Глуп си ко точак.
  Укус хране је заснован на многим састојцима који се ваде из ембриона добијеног из абортуса, јагњећег ембриона, као и осталих корисних ствари. То појачава укус, који ти обожаваш. Укус сода и енергетских напитака, такође.
  И Срби у Србији дудалају исту ствар, ГМ инспирисану. Ниси ти привилегован. И Руси је имају и Кинези…
  Уживаш мљацкајући, а?
  Ћути и не пени твојом пеном, и опичи маму голим. Крива је бабица што те доватила са земље кад те мама намерно испустила. Та равнина на потиљку ти је зато што те мама бацила баш на потиљак. Али дегенерици не умиру једноставно. Уз бабицину самилост, ти данас сереш по свету и по себи.
  Говнару испраног мозга.
  Знаш ли шта ти следеће спремају?
  Не само теби, него целом свету?
  И Кина се ту придружује, уз Америку. Добро јој дошло да прехрани народ и чак да извози храну. Кина која није имала ни шаку риже дневно по становнику све док није из Америке добила ГМ расад данас је извозник ГМ хране.
  Мајмуне, све те крабе које једеш тамо су ГМ крабе из рибњака. Сва сометина, укључујући и тебе, је ГМ сометина и расте ко из воде.
  Јел укусно све?
  Прочитај оно горе поново да видиш зашто америчка храна има јак и очаравајући укус.
  Следећа фаза – нису помиње, него каша!
  Све више се храна ситни приликом послуживања. То је први корак. Нарочито са воћем и поврћем. Са месом си одавно добио амерички бургер.
  А завршна фаза је масовна и најпрофитабилнија производња помињастих кашастих мешавина. И ти већ живиш у добу када су све више на столовима којекакви сосови, млевене говнарије а онда следи мешање у мешалицама и пуњење пластичних флашица, са цуцлом горе, да ти лакше дудлиш.
  Стручњаци раде на стварању помињастих каша.
  Ускоро уђеш у тај твој волмарт и лепо бираш пластикањце са натписом
  Месо туризма
  Месо сома
  месо коња
  а све каша. И лепо задудлиш и уживаш. Дигнеш све четири а онај мрки ти га завуче. И ти уживаш још више.
  Ћути мајмуне, кад ништа нити знаш нити схваташ.

 9. Хахаха дебилу једнина у множини. Сваки дан те има све више и више, али пишеш исто, кад си ограничен као овај мој балкон. Колико тебе уопште има? Си проверавао како сам ти препоручио да идеш код Јутубета и нађеш тамо ронџу твоје кеве, сигурно се сликала на све стране свуд, па да завириш да ли унутра има још 5-6 таквих једнина у множини да чекају да их твоја кева окоти.

  Колико видим ти тонеш све дубље и дубље, типично, као и Србија. Само се бавиш мојом маленкошћу на опсесивно-компулсивни ментолски начин, чак ти из те рупе знаш шта ја једем, где се снабдевам, да ли сам импотентан. А заправо не знаш ни сам себи нос да обришеш. Јер да било шта знаш, не би смрдео тамо у рупи.

  Ако ти гуташ разне каше, а сигурно гуташ кроз ћевапе, пљеске и остали кланични отпад, чим си присутан у Србији, а који вам тамо продају за скупе паре које ви ни немате, не значи да се тако храни и остатак света. Ти пада на памет да неко може сам себи да улови дивљач и напуни себи замрзивача колико год да има? Ускоро крећем на Флориду да проведем лето између Бахама и Порторика, где ме чекају сабљарке, хоботнице, лабстери, раже, тј стингреј манте, дебилу. Или верујеш да је у Америци и дивљач генетски модификована? Ти и онако све знаш о Америци, јер су гледао филмове на кабловској, без потребе да измилиш из те твоје рупе, па јави ако поуздано знаш да су нам овде и медведи и бизони ГМО да не једемо више дивљач.

  И напрскам ти баш кеву, онако филмски.

 10. Још допиши колико то абортуса треба да буде да се овде 300 мелеона људи нахрани. Јер ми се чини да један овде просечан дебељко од неких 150-200 кила може да поједе једно 500-1000 абортуса дневно само да малко утоли глад, а ваљда и дупло више да се наждере. Проста рачуница каже да по твом мора да буде једно 20 газилиона абортуса, дебилу од дебила.

 11. @…ATEISTICKI KOZOJEPCU BEZ POREKLA,PLANINSKI OVCI BRABONJKU______________________________ostalo ti dodaj za tvoje bliznje.j!!!!!

 12. Професионални дизајнер

  Највећи шљам није више у Србији. Туризам је збрисао да га не би Срби черечили и сада се свети пљујући по Србији и Србима. Туризам, ти си једно ГМ српче распечено дебилно тамо где си мањи од макова зрна. Зато се и гузиш овде, јер те тамо нико не треба тако дебилног.
  Немој да мислиш да ћеш се умилити Америма. Нису они тако блентави и џаба полтронишеш. Знају они да си ти српски испрдак и можеш само да пљујеш преко коментара.
  Багро једна, да вредиш пет пара сигурно би остао у Србији, али сада немаш муда да се вратиш. Волу те твоји споцигле у леђа.
  Балего једна.
  Да ти кажем нешто.
  Волиш да псујеш из твог мутног, замагљеног мозга?
  Волиш да спомињеш „кеве“ јел? Мрзиш их? Рекао сам ти зашто.
  А ја сам овде јер ме жена оставила. Сам сам, па немам друга посла.
  Кад је била девојка, још некако, а онда после пар месеци постаде жена и све се срушило и раширилио. Нема везе, мени било лепо пар месеци, онако мезе сваки дан. И тако. Једног дана ме испљује и оде да тражи педера за мужа. Ја онако у чуду гледам и слушам. Каже , ето да си педер и да те карају мркови, могли би мало и мене, а овако ни за курац ниси.
  И оде и удасе за неког педера, стварно. Сада њега цепају у пролазу а она ужива за разним додацима.
  Удала се за тебе.
  Немој да јој кажеш. Ово је само твоја и моја тајна.
  Како ја то знам?
  Па била моја жена некад, коњу један.
  Ја једем шишарке, мајмуне, а ти гуташ мрке каше.
  И да ниси дирно жену. Ту у Америци си најебо, само ако је такнеш.
  Ето, ја не желим да јебем ни твоју кеву ни твоје мрке супруге.
  Уживај и гутај, ГМ српче.

 13. Дизајнер, може тоја ћерка да ми подигне овај мој од 750 грама до висине њених уста и да прогута барем до пола?

  • Професионални дизајнер

   Стварно си претерао. Упоран си као и свака мазга.
   Не знам дал може, мене то не интересује, али да ти кажем нешто гадно. Мој зет је неки курчевити Шумадинац и ради као телохранитељ тамо горе. Не као специјалац, али ја не знам пуно о томе. И не питам га мада понекад прозбори коју, али само самном. Е, тај је 190 и са тону мазговских мишића. Кад га ова моја демократска девојчица довела да га упознам, пре веридбе, ја се уплашио. Ко врата бре. Можда ако си заинтересован, да те претставим и да му кажем шта си питао за његову жену?
   Но, узалуд је губити време и мени стобом и теби самном. Ја и даље мислим да си ти педер. Обично такви од 750 грама живе ваге не могу да се надигну, па оду у педере. Колико мрких ти треба недељно?

 14. Можеш слободно да једеш говна, а може и он. Ја сам 195цм супертешкаш дипломирао сам на улици имам два факултета леви и десни. Само ти доведи ћерку да обзине и не бери гајле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Месо (Фото: profimedia)

Увозна мафија трује Србију: ко обрће милионе евра и долара од прехрамбеног отпада из ЕУ

Београд – Српски пољопривредници су више пута у последњих пет година очајнички ...

Берза (Фото: 123rf.com)

Недеља пред нама је најважнија за светску економију

Београд – Амерички председник Доналд Трамп састаје се ове недеље са севернокорејским ...