(Фото: AFP 2018 / Dimitar Dilkoff)
(Фото: AFP 2018 / Dimitar Dilkoff)

Откривен поверљив план: Мигранте у Европу, али ван ЕУ, значи у Србију

Брисел / Београд – Након данског премијера и аустријски канцелар Себастијан Курц поменуо да се воде преговори да се у Европи, али ван ЕУ, направи центар за прихват миграната.

Курц је за јавну телевизију ОРФ објаснио да на том плану ради Аустрија заједно са неколико земаља, а његова суштина је да се оснује центар за прихват миграната ван Уније, где би им била пружена заштита, али не и шанса за бољи живот.

Упитан о постојању таквог пројекта, он је рекао да су у току напори да се ван ЕУ формирају центри за заштиту где могу да буду смештене избеглице али где им не би био понуђен „бољи живот у централној Европи“. „То је пројекат на коме радимо с малим бројем држава врло поверљиво да би повећали његову изводљивост“, рекао је Курц за ОРФ.

Шта се спрема нама неспремнима?

Курц, конзервативац који влада са екстремном десницом, није прецизирао коме би били намењени ти центри, али његов дански колега Ларс Локе Расмусен наговестио је прошле недеље да разговара са неким земљама, укључујући и Аустрију, о отварању „заједничких центара“ намењених мигрантима који немају услов да траже азил у ЕУ или којима су одбијени захтеви за азил.

Последњих дана се у аустријским медијима помиње Албанија као земља која би могла да прихвати те центре. Упитан о томе, аустријски канцелар је само рекао „видећемо“.

Осим Албаније, земље које се налазе у Европи а нису чланице ЕУ су земље Западног Балкана.

Б 92, Бета

8 коментара

 1. Анархиста

  Проблем је што мигранти (џихадисти) неће у сербију већ у оне земље које су им разориле њихове државе енглеску,француску,германију итд.у серби нема хлеба,нису они глупи.

  • За Србију

   Немој да се заносиш. Када схвате да не могу у ЕУ, остаће у Србији да раде за 200 евра, јер у својим државама раде за 50 евра. Биће Србија одлична утешна награда за њих.

   Него 28. Јуна, на Видовдан, скидајмо фукару са грбаче, док нас још има.

   • Tako je. A Kurc neka ih vodi u svoju zemlju i tamo neka ih stiti a ne u mojoj drzavi. Kada nekog zoves na veceru vodis ga u svoju kucu a ne u tudju.

   • Mada,nece oni raditi ovde,oni ne zele da rade,oni dolaze u Evropu da bi se nakacili na drzavne jasle,oni zele da im mi ispunjavamo njihove zahteve(da im gradimo dzamije,dajemo stanove,kola,pare,besplatno zdravstvo) a da ne rade nista. Nisu oni radnici,oni su paraziti.

  • За Србију

   Србима из савамале, невладине организације објашњавају да Београд није њихов и да Србија НЕ ПРИПАДА Србима.
   Полиција, општина Савски венац, градска управа, као и републичка, медији у Србији, сви игноришу наше суграђане, којима је живот постао немогућ и осећају се као грађани десетог реда. У општини су им рекли да морају да се помире са СУРОВОМ РЕАЛНОШЋУ.
   Мигранти, заштићени као бели медведи, понашају се надмоћно према нама (као и због исламске религије), нападају прете и понижавају нас. Чак и њихова деца од 5,6 година прете. Купују и изнајмљују станове лично или преко невладиних организација.
   Ово је ново Косово у центру Београда.

 2. Bolje bi im bilo da se ne igraju sa nama,narodu je vec prekipelo sve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...