(Фото: Јутјуб)
(Фото: Јутјуб)

Ових 8 места широм света се активно припремају за нуклеарни рат

Тензије су високе на практично сваком ћошку света, али некако, упрос пролиферацији непосредних претњи, многи људи и даље нису свесни пакла који би могао бити ослобођен.

Услед тензија између САД-а и Северне Кореје, свет се фанатично припрема за могућност нуклеарног напада. САД, Кина, Русија, Северна Кореа и Јужна Кореја су показале снагу бомбардерима и разарачима, а чини се да ће бити само питање момента када ће један инцидент изазвати каскадну експлозију.

Владе ових 8 места се припремају, али ће то бити од мале помоћи ако људи не буду учествовали и само буду очекивали да буду спашени.

1) Јужна Кореја

У Јужној Кореји је влада позвала грађане да се припреме за рат, а припрема постаје главна ствар за најближег суседа и заклетог непријатеља Северне Кореје.

Влада Јужне Кореје улаже све напоре у то да своје грађане претвори у земљу оних способних за преживљавање. Са све већим претњама са Севера, припрема за рат постаје главна ствар за Јужну Кореју. Председник Јужне Кореје је рекао: “У случају да Северна Кореја спроведе поровокације против нас или нашег савезника, ми имамо моћ да Север уништимо толико да не може да се опорави“.

2) Кина

Кинеске новине из области која дели границу са Северном Корејом су објавиле низ чланака који саветују људе како да се припреме за удар.

3) Јапан

Милиони људи у Јапану су учествовали (или ће ускоро) у вежбама за евакуацију у случају нуклеарног напада, а премијер је затражао од локалних власти да именују најчвршће подземне локације којие ће се користити као потенцијална склоништа.

Токио није први град који спроводи овај тип вежби великих размера: Градови који се суочавају са Корејским полуострвом су спроводили сличне вежбе у последњим месецима.

Националне и градске владе ће спровести низ вежби у периоду од јануара до марта како би се припремили за потенцијални напад на Токио, што је први пут да ће велики јапански град споровести одговоре на симулирани напад.

Али није само Азија та која се припрема за могућност нуклеарног удара.

4) Аустралија

Аустралија је недавно добила упозорење од Северне Кореје, која ју је назвала “вазалом“ САД-а.

Портпарол министарства спољних послова Северне Кореје је рекао државној корејској централној новинској агенцији (КЦНА) да је подршка Аустралије Сједињеним Државама у супротстављању Северној Кореји била “самоубилачки чин“.

Министар одбране, Ден Техан, рекао је да они “неће бити застрашени“ претњама Северне Кореје.

5) Хаваји

Хаваји су недавно тестирали своје нуклеарне сирене које нису коришћене још од 1980-их година. Острво је најближа америчка држава на Хавајима, што га чини географски рањивим.

Али имали су проблема са тестирањем сирена. Оне су радиле читавих 20 минута а једва да их је ико приметио.

Надали су се да ће 385 сирена које се налазе око Хаваја, становницима и туристима пружити 20-минутно упозорење у случају доласка нуклеарних ракета. Међутим, сирене које нису коришћене од Хладног рата, једва да су се чуле у туристичким подручјима Ваикикија, где је већина људи отишла током дана.

6) Гуам

Као америчка територија и најближи Северној Кореји, Гуам би се могао наћи на нишану. Званичници су издали смернинице свим својим становницима како би их припремили за могућност нуклеарног удара.

7) Копно САД-а

На копну се припрема Калифорнија, али значајан фактоор је то да становници не би требало да очекују помоћ владе у скорије време ако се таква катастрофа догоди.

Пентагон планира изградњу ракетне одбране дуж обале.

Циљ је, наравно, да се оборе ракете пре него што слете у САД и нанесу неизмерну штету и смртне случајеве. То можда и није тако лако. Неколико стручњака је изразило забринутост по питању способности САД-а да оборе нуклеарке пре него што ударе.

8) Русија

Русија се већ дуго припрема за нуклеарне могућности. Прошле године је пријављено да Русија гради подземна склоништа широм земље и да је 40 милиона грађана учествовало у одбрамбеној вежби непосредно пре америчких избора, када су тензије у Сирији биле на високом нивоу.

Али то се није завршило изборима, јер је Русија сада усмерена на покушаје да се умири ситуација између САД-а и Северне Кореје. Руски председник Владимир Путин је недавно добио писмо од Ким Џонг Уна, у ком се наводи да би они могли лансирати напад на САД “било који дан“ и да би могли стићи до копна.

Такође, Русија је изразила забринутост због анимозитета са НАТО-ом и недавно је спровела вежбе за могућност нуклеарних или биолошких напада. Русија је тврдила да САД и Европа развијају процедуре за нуклеарно оружје на њиховим границама.

Уз све ове владе које троше новац у покушају да своје грађане прирпреме за незамисливо, било би изузетно мудро спремити се, за сваки случај.

Wебтрибуне.рс

3 коментара

 1. Спремам се и ја. Имам повећу ракету, џепног формата, спремна ко запета пушка и нишани високо.

 2. Грађанин Н. из Б.

  ја носим са собом увек један чењ белог лука.

 3. Добри рецепти.
  Ја се надам да ће други славно и храбро дочекати ударе и бити велики хероји после.
  Што се мене тиче, некако се не осећам уопште.
  Прво, не верујем док не видим, а друго, ако видим биће ми свеједно.
  Ипак ме мало мучи шта ће бити ако не видим?
  Хоће ли ми изгорети моја света, седа брада?
  Јуче, док сам тренирао покушаје трчања(хладно, па ми некако звецкају кости), приђе ми једна девојчица од 40 година и каже-
  Боже, чика Крез! Вас када видим, као да видим неког свеца!
  Због крила? – питам ја на брзину.
  Каквих крила? – зачуди се дете.
  Ма ништа, кажем. Богу фала да их још немам.
  Крила су, иначе, знак задњег позива. Кад вам порасту, обично их и не видите.
  Ех, кад сам био млађи, нико ми није рекао да сам као светац.
  (?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Кремљ (Фото: news.qaynar.info)

Зашто влада Русије помаже само богатима?

Лето ове године Руси ће дуго памтити, не само по ниским каматама ...

Романови (Фото: Новости)

Ко је убио Романове, пророчанства везана за њихову судбину, и шта се десило са њиховим убицама (Видео)

Предавање одржано 17. јула 2018. у задужбини Здравка Гојковића