(Фото: СНС)
(Фото: СНС)

Панчево – Опово: криминалне активности чланова СНС у Јужном Банату

Панчево – Бивши начелник Јужнобанатског округа, бивши полицајац и активни криминалац, председник Општинског одбора Српске напредне странке у Опову, Зоран Тасић који за себе тврди да је доктор наука, више личи на филмског негативца који се појављује само у лошим улогама, него на човека који је наводно бранио закон и заступао државне интересе. Његов присни пријатељ је узгајивач марихуане, а он лично је био више пута привођен због криминаних радњи.

Председник општинског одбора СНС у Опову и председник општине Опово Зоран Тасић, бивши је полицајац који је избачен 2003. из полиције због кривичног дела преваре, а данас је најбогатији становник једне од најсиромашнијих општина у Војводини, општине Опово, живи у велелепној вили у Опову, у улици Бориса Кидрича 59., на имању где се поред виле налазе и објекти и хале његовог приватног предузећа. За себе тврди да је доктор наука, ословљава се и представља титулом др испред имена.

Пре преузимања општине Опово био је начелник Јужнобанатског округа, а пре тога начелник у општинској управи Опово. Први пут је ухапшен 2003. године заједно са супругом (тада била у другом стању) јер је преварио неколико стотина Панчеваца пирамидалном шемом. Сви оштећени су пријавили да им је брачни пар Тасић узео од 2.500, па до десетак хиљада евра (Детаљније у тексту „Ко су локални моћници у Србији“, Недељник, 11.09.2017.)

Како наводи Васељенска ТВ од 23.11. 2013. године „после бављења банкарством Тасић одлази у политику, али се и ту искључиво бави преварама. Група пољопривредника из Опова у октобру 2011. Године поднела је кривичне пријаве против челника те општине, између осталих и против начелника општине за буџет – Зорана Тасића. Према наводима пријаве, чланови ове организоване криминалне групе стекли су у еврима вишемилионску противправну корист тако што су у давању под закуп општинског земљишта више година фаворизовали своје Ијуде, од којих се већина и не бави пољопривредом (један чак и инвалид у колицима)“.

2015. године Зоран Тасић, тада начелник Јужнобанатског округа, приведен је од стране полиције београдске општине Палилула пошто је у својству ловокрадице одстранио дивљу свињу иако је лов строго био забрањен тада. Он је и председник локалног удружења ловаца у Опову. Тада га је ловочувар ухватио на делу при чему је позвао МУП који је након доласка привео Тасића у полицијску станицу у Борчи где је провео ноћ, а оружје му је одузето.

Крајем октобра 2016. године, извршени су радови на уређењу пута Сефкерин (Општина Опово) – Зрењанински пут. Овај локални путни правац дужине око шест километара и налази се на територији београдске општине Палилула. Након неког времена, пошто пут нико не одржава (Палилула нема интерес за овај пут) уз банкине пута израсла је густа вегетација која је отежавала саобраћај.

Тада је на иницијативу председника општине Опово Зорана Тасића извршено уређење овог путног правца уз сређивање комплетног путног појаса у целој дужини од Сефкерина (моста на Тамишу) до укрштања са путем Београд-Зрењанин.

Наравно, све без икаквог јавног позива за извођење радова, тендера или јавних набавки, и то на територији друге општине, београдске Палилуле. Од стране налогодавца председника Опова Тасића за извођача радова одабрано Јавно предузеће Младост из Опова чија је основна – делатност производња и дистрибуција пијаће воде за Општину Опово!

ЈП Младост је за оне радове који нису у њеној надлежности, а то је кошење траве поред путева, ангажовало подизвођача радова који је цео посао и обавио. За подизвођача радова ЈП Младост је ангажовало Друштво за извожење радова у грађевинарству Тим унитед доо из Опова, матични број 20288051, које заступа Директор Ивана Тасић, иначе супруга Зорана Тасића која је запослена у Апотекарској установи Панчево и такође је као члан Управног одбора ове установе испитивана у полицији због злоупотреба и махинација које су довеле до пропасти ове јавне установе.

Предузеће Тим унитед брачног пара Тасић се дуги низ година бави одржавањем путева, тј. кошењем траве поред банкина широм Војводине. На основу јавних података АПР, једини члан и власник Тим унитед са 100% удела је Зоран Тасић, председник Општине Опово, по чијем налогу је овај посао и реализован и плаћен из буџета Општине Опово. На основу уговора о преносу управљачких права оснивач друштва, Зоран Тасић, је сва управљачка права у целости пренео на супругу Ивану, директора Друштва. Посао је плаћен из буџета Општине Опово чиме је буџет општине оштећен у вишемилионском износу. Случај је заташкан иако постоје јасни докази о преносу средстава.

Узгајивач и произвођач генетски модификоване марихуане Сканка и локални дилер, члан СНС и пријатељ председника Тасића добитник је средстава АП Војводине за подизање рибњака.У питању је бивши репрезентативац Југославије у каратеу, Марјан Четник (презива се четник), који је 2014. године ухапшен као део организоване криминалне групе која је на територији општина Стара Пазова и Ковачица у неколико лабораторија узгајала генетску марихуану.

Вест РТВ Панчево од 29. Априла 2014.г. у целости: „…У заједничкој акцији Тужилаштва и Полиције данас је ухапшена десеточлана група која се сумњичи за организовану производњу и продају генетски модификоване марихуане и дроге „сканк“. Приведени, који су из Београда, Панчева, Идвора и Опова, сумњиче се да су у изнајмљеним кучама у селима, у општинама Ковачица и Стара Пазова, гајили овај наркотик, а затим у организованом ланцу продавали на тржишту. Поред стабљика марихуане и готових производа, од ове групе заплењени су и аутомобили, новац и оружје.

У сарадњи Тужилаштва за организовани криминал, јединица Управе криминалистичке полиције, САЈ-а и полицијских управа из Сремске Митровице и Панчева приведена је група од 10 лица, који се сумњиче да је организовано производила и продавала марихуану.

Браћа Б.В. (1978.) и Б.В. (1963.) из Београда се сумњиче се да су били организатори овог посла. Поред њих, приведени су и П. М. (1967.) и Б.Ц. (1976.), такође из Београда, затим С.Ђ. (1952.) и И.Г. (1977.) из Новог Сада, М.Ч. (1978.) из Опова, С.Б. (1957.) из Идвора и В.Ј. (1988.) и Б.П. (1981.) из Качарева, односно Панчева.

У претресу објеката у селу Војка код Старе Пазове и у Идвору у Општини Ковачица заплењено је и 2.154 стабљике марихуане и 700 грама ове дроге. Стабљике су пронађене у шест просторија опремљених рефлекторима, вентилационим системима и системима за наводњавање…“

Према саопштењу МУП-а, ова организована криминална група била је хијерархијски организована. Поједини чланови су били задужени за проналажење кућа по селима, други су их изнајмљивали, а трећи опремали просторије за узгајање марихуане. Део групе се старао о узгоју, берби, паковању и припреми за продају.

Поред наркотика, полиција је у овој акцији запленила и више луксузних аутомобила, новца, оружја и муниције.

Тасић је тада начелник Јужнобанатског округа и председник ОО СНС у Опову, велики пријатељ са Четником, коме је тада запослио супругу у Општинској управи Опово. Марјан Четник је оснивач, сувласник и директор предузећа Бизнис инфинитy из Опова, МБ 20408600. Зоран Тасић је искористио своје везе у СНС и функцију начелника Јужнобанатског округа да Марјан Четник добије подстицајна средства за изградњу рибњака. Тада је његовом предузећу одобрено више од четири милиона динара!

Ужице: ко су „заслужни чланови“ СНС које обезбеђује Пета управа МУП – а

После одржаног састанка нашег Градског одбора СНС у Ужицу, 12. јуна 2018. године на коме су присуствовали уважени Дарко Глишић и Крсто Јањушевић, поставили смо питање како господин Радивоје Папић добија новац из буџета града Ужица за оно што не ради. Он је одговорио да то није тачно, а ми смо му показали Уговор који је склопио са Градом Ужицем и начелником фамозне Пете управе. Зато вам у прилогу овог писма достављамо копију Уговора потписаног између града Ужица и Радивоја Папића. Постављамо још једно логично питање: да ли ико зна са колико „заслужних“ чланова СНС-а, је склопљено оваквих и сличних уговора. Цењени, надамо се да ћете се одважити да објавите копију овог Уговора, а ради истине о томе шта ради актуелна Ужичка власт.

Арпад Нађ / Таблоид

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Србија Данас)

Кад ботови претерају а мозга немају: Вучићевци „сахранили“ свога шефа

Београд-На Фејсбук страници СНС – моја странка, појавила се ова урамљена фотографија ...

Напредњаци СМС порукама врше притисак на чланство, грешком послали поруку и новинару Данас-а

Београд – Новинару Данаса јуче у поподневним часовима, очигледном омашком тима Српске напредне странке ...