фото:Индекс

Пловили Неретвом са натписом „За дом спремни“

Сплит-Сплитски ХОС-овци и њихови пријатељи пловили су Неретвом носећи заставу са натписом „За дом спремни“, због чега је интервенисала и полиција, преноси „Индекс“.

Портал додаје да је због тога прекршајно санкционисан шеф сплитско-далматинске Хрватске странке права Ивица Владав Ђовани.

„Ја сам остао доследан себи и ја се ове заставе не срамим. Ставили смо је на нашу лађу којом смо пратили и бодрили екипу Црног пута која је и победила. Одједном се створила полицијска речна флотила, четири брода окружила су нашу лађу и затражили да предамо заставу која је заплењена као доказни материјал у поступку. Свакако ћу се жалити вишем суду“, казао је Владав.

Како се наводи, последња интервенција полиције због ХОС-оваца забележена је на прослави „Олује“ у Книну прошле недеље, када је полиција привела ратног заповедника Марка Скеју и још неколико бивших чланова ХОС-а због узвикивања „За дом спремни“.

 

 

РТС

2 коментара

  1. Шта је овде чудно? Једину националну историју имају од 1941.-1945., као нацистичка хрватска, а онда наставили од 1990.г.,

  2. Јадни СРБИ католичке вероисповести. Незнају ни ко су а ни шта су па удри усташку рекламу. Тешко је када човек лута тражећи своје постојање и личност коме припада.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Сплит (Фото: Курир)

Србин не може да буде директор у Сплиту

Сплит-Србин не може бити директор сплитског балета – поручено је позоришном редитељу ...

Капетан Драган (Фото: АФП)

Капетан Драган осуђен у Сплиту на драконску казну затвора

Сплит-Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган осуђен је пред Жупанијским судом у ...