Тереза Меј (фото: АФП)

По узору на Дачића и Колинду и Тереза Меј избламирала свој народ (видео)

Лондон-Британска премијерка била је у посети Јужној Африци, где су јој ђаци испред једне основне школе приредили дочек.

Међутим, њен покушај да ђуска у њиховом стилу постао је хит на друштвеним мрежама. Како је Мејова изгледала прилично дрвено, а њени покрети попут роботских, твитераши су њен плес назвали „мејбот“.

Тереза Меј нашла се у Кејптауну како би саопштила нову шему британске образовне политике, према којој ће Велика Британија још више да подстиче талентоване стране студенте. Док је њена посета дочекана са великим одушевљењем у Јужној Африци, интернет-заједница је добила нови повод за смех.

Департман за међународне односе и сарадњу у Јужној Африци објавио је снимак посете британске премијерке, који је убрзо попримио другу конотацију и постао предмет шале на друштвеним мрежама.

Осим што су настале бројне варијације на основу овог снимка, твитераши су упоредили њен плес са кореографијом Џорџа Буша током посете западноафричких плесача Белој кући 2007. године.

Информер

 

2 коментара

  1. Stoji joj da igra ko svraki gaće. A kako je slatka na naslovnoj slici. Sad ću da skinem sliku i odštampam, da nalepim na tegle s pekmezom, da deca ne diraju.

  2. Ako su Englezi držali kolonije u Africi onda bi bilo logično, po nama, da su je lokalni crnci dočekali neprijateljski, da traže odštetu za vekove robovanja, vidimo ipak prijateljski doček a Komonvelt, zajednica bivših britanskih kolonija, još postoji sa preko 50 zemalja članica.
    Ono što se dešava u Južnoj Africi je veoma značajno jer njena sudbina ukazuje na sudbinu koju mogu imati belci bilo gde u slučaju da postanu manjina u odnosu na obojeno stanovništvo.
    Južna Afrika je zemlja u ubrzanom propadanju a što je u direktnoj vezi sa preuzimanjem te države od strane većinske crne populacije posle Aparthejda (1994).
    Ako bude prilike može se i to malo podrobnije prodiskutovati, bilo bi, čini mi se, zanimljvo.
    Recimo samo da je broj ubistava u J.Africi godišnje oko 19.000 a broj stanovnika je oko 55 miliona. U SAD broj stanovnika je skoro 6 puta veći (oko 325 miliona) a broj ubistava godišnje je oko 17.000 pri čemu je gotovo izvesno da je ova statistika za J.Afriku potcenjena zbog lošije evidencije i administracije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Прескупе ђачке екскурзије: Деру родитеље за дечије излете

Па превише је, све и да авионом одлете у Врњачку Бању, на ...

Родитељи све ређе плаћају и осигурање, али и ђачки динар

Београд-Све мање родитеља издваја новац за осигурање детета, обезбеђење у школи, али ...