(фото:Printscreen/ Youtube)

Погледајте како је севернокорејски војник побегао преко границе (видео)

Команда УН под вођством САД објавила је данас драматични видео-снимак бекства севернокорејског дезертера преко границе са Јужном Корејом, при чему војници са подручја Северне Кореје пуцају у њега и гоне га, док га јужнокорејски војници спасавају.

На снимку се види како се војник великом брзином џипом спушта низ пут са три траке, а потом возилом слеће с пута, након чега га јуре севернокорејски војници пуцајући у његовом правцу, док он прелази границу, преноси АП.

 

Потом јужнокорејски војници пузе до њега и одвлаче га на безбедно место, док се севернокорејски војници окупљају са своје стране границе.

 

Команда УН саопштила је да је Северна Кореја прекршила споразум о примирју, којим је окончан Корејски рат, тиме што су војници те земље пуцали преко границе и физички прешли преко ње у потери за одбеглим војником.

 

Севернокорејски војници су том приликом испалили око 40 метака, ранивши дезертера.

Дезертер је пребачен у болницу где је подвргнут двема хируршким интервенцијама.

 

 

 

 

Вести.нет/Танјуг

2 коментара

  1. Па и на снимку се види како је онај шимшир око споменика ошишан лепо полукружно. Значи да јужнокорејски војници имају право да у слободном времену дотерују вегетацију по свом слободноуметничком определењу цивилног одрживог друштва.

  2. Види се џип како се котрља низбрдо лагано, ко да је у шетњи, неко тамо трчи и нема појма где трчи, па група војника нема појма на коју страну, па као сви знају куда треба па трче ко муве без главе и не види се више ништа.
    Нема никаквог видљивог пуцања осим у машти и оних што пуцају на врапце. Кој би их знао ко их платио да пуцају а да онај коњ устаје испред оног што пуца(јеботе, који идиотлук). А то како су се јужњаци шуњали и ризиковали живот некако није стварно као да га нема на снимку.
    Замислите како је камера била лепо постављена, па јасна, па како лепо прескаче са секвенце на секвенцу. Ма ко у Холивуду!
    Снимак је НАМЕШТАЉКА!
    Уствари, северно корејци рекламирају шимшир, смокве и бонсаји(јес то тако каже, мислим то мало јапанско дрвеће?).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ким Џонг-ун (Фото: Телеграф)

Камера први пут унутар Кимових зидина (видео)

Мали број иностраних новинара видео је Ким Џонг Уна уживо. Један од ...

Велика Албанија (Фото: en.wikipedia.org, Reuters/A.C.)

Званично почиње: Албанци „руше“ границе да остваре вековни сан

После одлуке о заједничким дипломатским представништвима Приштине и Тиране, косовска скупштина усвојила ...