(Фото: ЕПА)
(Фото: ЕПА)

Посланик СНС: Србија има користи од НАТО-а, руска реакција је пропаганда

Београд – Посланик СНС Драган Шормаз каже да је сарадња с НАТО-ом одлична, и да та организација поштује политику војне неутралности Србије.

Шормаз, који је и шеф делегације у Парламентарној скупштини НАТО-а, додао је и да мисија Кфора на Косову неће бити окончана.

„Однос НАТО према Србији је драстично промењен откад је Столтенберг постао генерални секретар. Србија води политику војне неутралности и то НАТО и поштује… Ми смо предвидив и уважен партнер НАТО“, каже Шормаз.

На питање да ли Кфор, који је мисија НАТО, остаје на Косову, посланик СНС каже да за сада остаје и да због тога „нема потребе за формирањем војске Косова“, на чему инсистирају косовски званичници.

„Однос наших грађана с Кфором је одличан, постоји сарадња. То је мисија УН, али поверена НАТО-у“, каже Шормаз.

Додаје да са НАТО-ом Србија сарађује преко Партнерства за мир и да је та сарадња „на високом нивоу“. Према његовим речима, српска војска је до сада имала 44 војне вежбе са војском САД, 23 са НАТО-ом у оквиру неких мисија.

„Тако да Србија ту знатно сарађује и има велике користи од тога“, додао је.

Говорећи о изјави заменика председника Одбора за међународне послове Савета федерације Русије Андреја Климова, који је недавно рекао да су се посланици Скупштине Србије жалили Москви да је Београд под „невиђеним“ притиском НАТО-а, Шормаз каже да је Климов или погрешно разумео или је реч о руској пропаганди.

„Једно од та два сигурно јесте. То је рекао и Милован Дрецун, да он ништа о томе није чуо. Ако су му то пренели неки од посланика, требало је да каже који посланици“, наводи Шормаз.

Н1 / Вести

9 коментара

  1. Jebo ti ceo nato mater i celu familiju debilu jedan .Imas li ti ogledalo da se vidis nasta bre licis.Cak si ruzniji od tvog partiskog druga Martinovica zvanog ..klempa.. mars u cumez.

  2. ОВАЈ ЈЕ ЧИСТ БИЛМЕЗ,А НЕ САМО ШОРМАЗ,ЈЕ.О ГА КО ГА НАПРАВИ..!

  3. Личи ми на једног препродавца коња и перјара.

  4. Covece, pardon, gnjido, ne vidis se vise, aman, koliko si se „uneo“ … ni cipele ti ne vire.

  5. Није ово Шормазов став, него задатак….

  6. @________________tacno.Zbog tog zadatka on I njemu slicne,janjicarske izdajuce,bice“likvidirane kao psi lutalice“.Samo budala ne veruje da Srbiju ceka,“VELIKO CISCENJE OD DOSLJACKIH KOPILANA,IZDAJNICKIH“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...

(Фото: Вебтрибуне.рс)

„Осећа се приближавање и дисање антихриста … после ових картица стављаће жиг!“

Поштовани читаоци, доносимо вам превод разговора са чувеним сверуским старцем, Кирилом (Павловим) ...