(фото:Глас Западне Србије)

Потоп не престаје: Ванредна ситуација се шири Србијом (видео)

Јака киша падала је у Младеновцу, Љигу и Аранђеловцу. Ванредна ситуација је уведена у Љигу и Аранђеловцу и делу општине Горњи Милановац, јављају Танјуг и РТС.

Јако невреме праћено олујним ветром и градом захватило је око поноћи општину Аранђеловац у којој је уведена ванредна ситуација, јавља дописник РТС-а.

Хаос због невремена у Ивањици: Затражена помоћ војске и полиције (видео)

Највише је страдао центар Аранђеловца, бујични потоци и река Кубршница поплавили су стамбене и пословне објекте, оштећене су саобраћајнице, бујица је носила и путничке аутомобиле.

Од удара грома на Букуљи су оштећени антенски стубови, у селу Копљари дошло је до великог одрона, због велике количине воде наредних дана могу да прораде клизишта.

Комуналне екипе су на терену, отклањају штету, помажу мештани и привредници.
Услед падавина које су задесиле западну Србију, на територији општине Љиг проглашена је ванредна ситуација, односно у Качерском крају где су и пре 15 дана биле поплаве.

„Нису биле велике падавине, али је попустила брана у Горашима која нам је направила велики проблем, не само у Качерском крају, него на целој територији општине Љиг и ми смо сад на терену са ватрогасцима и са нашим стручним службама“, изјавио је за Глас западне Србије председник општине Драган Лазаревић.

Он је додао да је тренутно најкритичнија ситуација у месној заједници Козељ којој је немогуће прићи.

„Непроходан је пут Љиг — Козељ, где је у овој ситуацији немогуће прићи тој месној заједници. Оно што је најважније, јесте да нема људских жртава. Све што је до нас, ми дајемо од себе и идемо тамо да покушамо да са неке друге стране приђемо до те месне заједнице и да видимо шта је преко потребно тим мештанима“, рекао је Лазаревић.

У осталим месним заједницама поплављена су нека домаћинства и усеви, оштећени путеви и мостови, али за сада нема већих проблема, све је проходно и могућа је интервенција.

Невреме које је претходне ноћи захватило подручја месних заједница Трудељ и Драгољ нанело је незапамћену штету инфраструктури, а штаб за ванредне ситуације општине Горњи Милановац прогласио је ванредну ситуацију у тим селима.

Спутник/РТС/Србијаданас.нет

 

4 коментара

  1. Бујице се шире као што се шири велеиздаја у земљи србији,не паничите све је ово на Спасење и отрежњење!

  2. Муљ у душама људским па тако муљ и у домовима нашим! Закукаше Срби у невољи ал се Живог Бога не сјетише нити Бога нит својијех греха,зато Саво на кољена клечи блиједо му је лице од ужаса( Из Небеске литургије Светог Владике Николаја)

  3. Ниједан водоток није учишћен, или већина нису уређени . За све ће бити крив Вучић, што не иде СА ЛОПАТОМ ПА ДА ЧИСТИ. Ало маните се политике, лопате у руке и очистите канале.

  4. Ја сам задњи пут био у Србији БГ у јуну 2016г.( иначе живим у квебеку Канада).Један дан кад сам шеао булеваром револуције од Вуковог споменика ка лиону, у близини депоа један човек ме је веома заинтересовао!Имао је маску на лицу а на бандере је лечио текст:“ нато нас и даље бомбардује“Започео сам разговор са њим и он ми је рекао да
    подигнем коју год хоћу „жваку“са тротоара.Тек тада сам видео абнормално количину’ жваки’ на тротоару.Изабрао сам
    1 и чим је он додирнуо она се претворила у ситан пепео и тако би се исто десило са било којом „жваком“
    Волео бих да грешим ове силне апокалиптичне кише да није то нека нато свињарија??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Дринска регата (Фото: http://mojasrbija.rs)

25. Дринска Регата® Бајина Башта, 18 -22. јул 2018.

Бајина Башта – Општина Бајина Башта и Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ већ ...

(Фото: CC0 / freeimage4life)

Ненародни посланици сутра одлучују о нашим животима: Хоћемо ли сви бити донатори органа?

Београд – Пред посланицима ће, између осталог, од сутра бити Закон о ...