Жарко Лаушевић (Фото: Новости)
Жарко Лаушевић (Фото: Новости)

Приче са кауча: Не могу више да ћутим о Жарку

Често виђам статусе на фејсбук и твитер профилима у којима се цитира глумац, писац, мистик, трагичар, уметник, интелектуалац Жарко Лаушевић. Истог тренутка у стомаку осетим мучнину и боли ме питање, како се то од убице постаје најцитиранији мислилац друштвених мрежа. Да ли ико данас чита Црњанског, Ћопича, Капора, Андрића? Да ли ико чита Ћосића, кога Срби неправедно одбацују за много опростивије грехове од Жаркових? Како се то тако олако постаје мудар?

Година је 1993, младом човеку то ништа не значи, али моја генерација на саму помисао о овом времену, осети страх и неизвесност. То је било време које је подразумевало превише бола, срама, страха и немаштину, али једна усамљена светла тачка нас двадесетогодишњака био је Жарко Лаушевић. Обожавали смо га. Филм Официр са ружом гледала сам превише пута, тада сам јако желела да личим на главну глумицу и на њен лик Матилде Иванчић. Жарко је имао тридест три године и успешно је стварао своја глумачка остварења, најчешће у ликовима трагичних романтичних хероја.

Остварен као личност, уметник, муж, отац, мушкарац у најбољим годинама, са животом зачињеним холивудским сјајем и са будућношћу безграничних перспектива.

Огњена Марија, 31. јул, враћајући се са премијере Кањоша Мацедоновића са будванског Град театра, Жарко је са братом свратио у подгорички кафић Аппле. На самом улазу је изустио: “Каква је ово граја?” Питање је изазвало револт младића , дошло је до кошкања…

Званични исход: Жарко је испало укупно тринаест метака, осам у тројицу младића, остале у зид. Жарков брат, Бранимир испалио је један метак. Убијен је двадесетогодишњи Драгор Пејовић са четири зрна, три су ушла у тело са предње стране, а једно са ледја. Радован Вучинић стар двадесет једну годину смртно рањен са три прострелне ране у бок свог тела. Двадесетчетворогодишњи Андрија Кажић рањен у ногу и тестисе. Сва три младића била су ненаоружана. Шта се заиста десило те кобне вечери никада нећемо сазнати, то није успела да утврди ни званична истрага.

Тих година живела сам у Београду и познавала сам момке који су се дружили са покојним младићима, причали су да је Пејовић и тренутку смрти имао пљескавицу у рукама и велики залогај у устима. Причало се такодје, да се Жарко вратио по пиштољ који се налазио у његовим колима. Много година касније прочитала сам његово сведочење у коме изјављује да се вратио по касетофон, јер се плашио да га не украду. Такодје је тврдио да је доживео потрес мозга, да су му се сочива у тренутку померила и да зато није видео у шта пуца.

Као сведок једног времена, заиста могу да кажем да је све ово било могуће и да су то била надреална времена у којима смо живели ослободјени сваког закона логике. То су била времена у којима је све могло да се деси и ништа није морало да буде. Али узимајући у обзир чак и историјско- друштвени контекст, не могу да оправдам и помирим се са чињеницом да је један уметник, интелектуалац, мудрац имао потребу да поседује и носи пиштољ. Он се на судјењу бранио обичајним правом, у коме му је част налагала да брани свој живот и живот свог брата. Пошто својим пореклом припадам сличном географском подручју, познати су ми углавном сви племенски кодекси.

По ком то племенском правилу два зрела, остварена мушкарца у пуној снази, ваде пиштоље пошто су нападнута од стране неке бахате деце? Прави Баја, а поготову када је наоружан, подели клинцима по два шамара и пошаље их слинавих носева кући. Зрео човек има обавезу да процењује поступке других, као и своје сопствене, његов задатак је да се повуче када постоји опасност да ствари оду предалеко. Величина човека мери се успехом победе над сопственом сујетом.

Величање Жарка као мудрог интелектуалца заиста ми смета, а верујем и целој мојој генерацији, бар оном малом делу нас, који смо још увек овде и нисмо отишли да живимо ван граница ове земље. Драгор и Радован никада неће постати нечији мужеви, никада очеви, никада неће написати књигу, умрли су а да нису ни сазнали шта је фацебоок, а камоли да се њихов убица тамо цитира више од било ког домаћег писца.

Овај трагични догадјај садржи у себи сву метафору времена у коме се одиграо и описује га на најбољи и најсликовитији начин. Ово је суштински, прича о једној изгубљеној младој генерацији, која је током одрастања била суочена са болном транзицијом друштва и о интелектуалцима неспремним да одговоре захтевима новог доба.

Бисерка Јаковљевић / http://www.infocentrala.rs

45 коментара

 1. Sramota za ovo piskaranje. Sunovrat novinarstvu

  • не бацај бисере пред...

   Намерно је написала погрешан датум Огњене Марије и гура ми Ћосића и комуњаре. Нека Бисерка прочита Библију за почетак, а после нека узме шта хоће. Нећу ни Бранка Ћопића да читам, јер је извршио самоубиство.

   • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

    Pišam i tebe i bibliju!!!!!!!!!!!!!!

    U ime tog fašističkog akta…………pobijeno je na stotine miliona ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Zatrani su…………čitavi kontinenti!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Do četrdesete nisi pročitao………..ni jednu bajku………….a onda si u bibliji otkrio da…………govno smrdi………..i postao novi Aristotel!!!!!!!!!!!!!!!!

    ŠOFERČINO………….DRŽI SE VOLANA…………BIBLIJA JE ZA TEBE PREDALEKO!!!!!!!!!

    • Милко Цвијовић

     Површно читање има за последицу и површне коментаре, мислим на први и други коментар.
     Бисерка расуђује умно и трезвено као слободоумна Србкиња, а ви што не схватате подвалу и превару наших непријатеља то је ваша површност. Они наши непријатељи смишљено потурајаући зло дјело било кога Србина и величајући и бранећи тога несретника, суштински они хоће да преуме Србски народ тако да зло буде нормално, а Љубав, добро, трпљење и праштање да је то ненормално.
     Овај несретник Жарко је изманипулисани сујетни и горди Србин који је мислио да може да чини шта хоће и да за паре и земаљсу славу може да „пљује“ по сваком.
     Све је почело 90, година када је тадашњи горди и сујетни Синиша Ковачевић(мислим да се покајао) написао срамну и безумну драму о Србину који је најближи Богу Светом Сави, а овај несрећник и безумник тада не расуђујући трезвено хтео да у Тузли глуми Светог Саву и да га нашим непријатељима на неистинит начин прикаже као НЕСВЕТИТЕЉА и да му се руга.
     Синиша се покајао и спасио, а безразумни Жарко је добио шта је заслужио.
     Тешка је рука Светог Саве Возглавитеља Срба пред Престолом Божијим!.

     Нека нам је Бог на помоћи!

   • @ не бацај бисере пред…,Битанго једна,
    Препоручујеш читање библије да би одбранио убицу Монтенегрина који је покушао да скрнави Светог Саву. Ако си решио да браниш убицу, немој да цмиздриш о поштењу и себе гураш у познаваоце календара српског православног. Време твог начина обнављања српства је одавно прошло.

 2. Много сте госпођо фини и углађени па размишљате на један „отуђени начин“. Силеџиство које је показао бахати Лаушевић превазилази људски нормални ум. Да је он човек као што није давно би отишао на онај свет због кајања и лажи које је испаљивао на суду. Не улазим у подлост суда који му је судио јер је то ван памети и ти људи не би смели никада ући у судницу ни као обични људи. Од убиства па све до данас Лаушевић није показао ни једним озбиљним чином да је схватио да је тежак злочинац, а онај ко га је помиловао требало би, за пример осталима, да буде осуђен. Нажалост, историја се понаваља. Зликовац -увек зликовац!!!

 3. Mihailo Stogoff-Ljubisa

  Za svako cudjenje ( ali i za utehu) je uopste pojava ovakvog komentara. U zemlji Srbiji, gde je sve izvrnuto, gde se slave kriminalci a o postenom svetu nema ni reci, kada su sve moralne vrednosti postale razlog za ismejavanje, ne cudi citiranje dubokih misli ubica i nabedjenih doktora nauka. I zato hvala na ovoj pouci gosp. Jakovljevic, o kojoj inace nista ne znam.

 4. Kao prvo, nit’ je covek, nit’ je intelektualac, nego primitivna, notesana bizgovcina koja je umislila da je sam Bog, da ima prava i da ubije a da ne odgovara, cak ni svojoj savesti, koju nema, jer bi odavno seo u mrak i ucutao. Kao drugo, a to se samo po sebi nadovezuje na prvo, normalni, porodicni ljudi ne nose pistolje sa sobom, niti pucaju besomucno „braneci cast“ po nenaoruzanim mladicima, koje je jednostavno mogao da ignorise, je li tako?
  Svi njegovi kasniji postupci samo potvrdjuju necovecnost, krajnji primitivizam necoveka koji sebe sve vreme predstavlja kao zrtvu, potpuno zanemarujuci nepobitnu cinjenicu da je ubio dva mladica, dva sina, i pritom ne oseca ni trunku grize savesti.
  A njegova tzv knjiga u kojoj trabunja i laprda, iznosi bezobrazne, prostacke i vrlo uvredljive komentare je samo za djubre.

 5. А можда би сте ипак могли да му прочитате књигу Моћда би схватили шта је он урадио сам себи првенствено. Погрешна одлука у погрешном тренутку, и несагледива трагедија. Та књига, за коју овај горе ‘мрак’ каже да се састоји од ‘лапрдања и безобразних, простачких и врло увредљивих коментара, и није ништа друго него бескрајна грижња савјести.
  Али, Мраче, у праву си кад кажеш да нормални породични људи не носе оружје. Ко се мача лаћа, од мача погиба. Првенствено је Жарко погинуо од тог свог мача. Погинуо горе него они момци. Да ли је могао да игнорише њихову пријетњу, то је тешко рећи, а посебно у стању страха у коме се нашао. Јер, да је био храбрији не би ни носио пиштољ. А они су, на жалост, и ипак највјероватније, хтјели да пребију познату личност, али су тиме несрећници себи ископали гроб. Али били су премлади да схвате свој чин, а Жарко превише уплашен да би схватио свој чин у самом тренутку. Катастрофална трагедија за све њих. Посебно за породице! За њихов чин се може и наћи оправдање, мада мршаво, јер се не насрће на људе физички да би се забавило, али за његов чин оправдања нема. То је вјечна кривица!
  Јер носити на души животе других људи, то је казна довијека! Многи људи носећи оружје не виде ту могућу трагедију своје душе ако би га некад употријебили. Они и не мисле о томе у својој лакомислености. Осјећају се моћни. Али све до тренутка кад оно прасне и однесе нечији живот. Тада дани постају вјечност, а бесане ноћи још дуже од вјечности. Душа би из тијела, да њему остави кривицу због чина, али нема куд. Тада године пролазе а дани никад. Не дао Бог никоме!
  Не судите да вам не буде суђено!
  Ове ваше брзоплете оптужбе на његов рачун вас стављају у исту раван с њим. И он је брзоплето реаговао и упропастио многе животе. Шта и вама доброг чине те оптужбе за већ осуђеног?

  • Da je osudjen kako treba, jer je ubio, ubio, ubio dva coveka, i to nenaoruzana mladica, dobio bi bar jednu dozivotnu kaznu. Bar jednu, iako se dosude i dve za dva coveka. Ne da je prekoracio nuznu odbranu, nego je to ucinio sa predumisljajem, ne iz nehata, jer pistolj nije imao kod sebe, vratio se do kola, uzeo i pucao da je sve prastalo. Zasto nije, ako je vec morao, pucao jednom u vazduh? Zar mislite da bi iko normalan bio toliko lud da ceka da ga ubiju, ne bi pobegao glavom bez obzira? Ne, on je imao dovoljno godina da zna i bude svestan sta radi, nije tu bilo nikakvog afekta, samo arogancija i divljastvo.
   A sta laprda u knjizi, treba procitati, sramotne su izjave. Taj necovek jeste necovek, izdaje knjigu ne bi li zaradio, a ne zato sto je mnogo uman ili se pokajao, i to na tudjoj nesreci!
   I, jos nesto, osudjivati nekoga, uz mnostvo dokaza, i ubiti coveka bez razloga, je potpuno razlicita stvar.

   • Не знам! Нисам био на мјесту догађаја, па како онда да судим!? Ако је истина да се вратио по пиштољ до аута, значи да није био у смртној опасности, чим је имао прилику да се врати. Значи да у књизи износи лаж. Додуше рекао је да му је брат био у смртној опасности. А ви, ако већ имате то мноштво доказа, онда изволите, судите и пресуђујте. Ипак кажем, није наше да судимо. Не дао Бог никоме.
    Ако је човјек који је спознао сој гријех, не бих му био у кожи, јер је то немогуће тежак терет на души!
    А опет ако је он све ово што ви кажете, онда му опет не бих био у кожи, јер ће се плашити и своје сјенке, и на овом и на оном свијету.

  • Ljudi moji da li je u ovoj zemlji jos neko normalan. Da ja upusam bilo koga idaem u corku i kraj. To sto je Lausevic u pitanju ne sme da pravi nikakavu razliku. Neko je napisao kako se on kaje i to mu je najgora kazna. Da li ste vi normalni? On se kaje a oni mirisu ljubicice iy korena. Jaka mu kazna. Trebalo bi da je na dozivotnoj robiji. Ali on je lep i ygodan i bio je idol i ajde das da mu sve oprostimo. A o knjizevnosti nema ni govora, jer sam pogledala ta njegova pisanija i to niko ne bi stampao da je kod nas uopste knizevnost i postoji. MENI JE TAKODJE MUKA OD CELE PRICE O LAUSEVICU. On na dozivotnu a vi sto ga volite idite i vi sa njim pa mu pravite drustvo. I ja imam pistolj, ali se ne smucam po kafanama i kacim sa ljudima pa ih posle pobijem, mada nisu ni naoruzani. PA NE MOZE NI ON. I TACKA. On je bio dobar glumac i to je trebao i da ostane. Sve ostalo je sranje.

 6. Odavno nisam procitala gluplji tekst. Ko ste vi da sudite? Ko nije gresan neka prvi baci kamen.Gledajte sebe, svako sebi da za pravo da komentarise. Da niste mozda bili svedok autorko teksta pa znate detalje? Sram vas bilo.

  • Мари, Потписујем сваку реч. После 20 и кусур година, од догађаја, коментари . Прочитала сам књигу Ж. Лаушевића, Пратила сам и новинске коментаре о суђењу..
   Као човек молим се Богу да се лош тренутак не догоди, тренутак који подели живот , на пре и после…. Сваком се то може догодити, младом и старом, преком и смиреном…

   • Милко Цвијовић

    Ти „mary“ енгелескињо треба да се стидиш и срамиш ради овог што коментаришеш. Прво аутор текста не суди него мисли и расуђује својом главом, а друго сви смо ми грешни кроз чин рођења, али постоје смртни гријеси и убиство је смртни гријех, али овде је ријеч о манипулацији и о дуплим аршинима. Срби реагују на то да Жарко као Србин убије у Црној Гори штите га неморални ликови у Србији, син Митровићев усмрти дјевојку на пјешачком у Србији штите га неморални ликови, жена од онаога кошаркаша из Пријепоља усмрти момка на Бранковом мосту побјегне са лица удеса и штите је неморални ликови и након тога тај изрод Дивац гласа за шиптаре да их приме у ОК и након тога побјегне за Америку, и сјутре дође у Србију и штите га неморални ликови.
    Овде је ријеч о суштини, а не о томе да неко од нас суди било коме од ових који су починили смртне гријехе. Сваком од нас судиће Бог на свом Праведном суду.
    Зато треба да стидиш ти!

  • „Mary“ idi i jedi govna u Engleskoj, glupaco izopacena

 7. Zarko Lausevic se kaje do groba,i sigurno da mu nije mirna savest i ne verujem da je jednu noc prespavao kao slobodan covek u svojoj dusi.I to pokusava da objasni kroz svoje knjige.I nije trazio da ga drugi citiraju.A ne znam zasto ovoj gosodji i drugima ne smeta zasto sin Zeljka Mitrovica nije odgavarao nije jednu sekundu.I gomila njemu slicnih.Da li bi ovi ljudi bili srecniji da su ga licno vesali.Da li moguce da ste vi sto mu i dalje sudite zsista toliko pravedni i bezgresni?

 8. Заборавили су многи да се он изјашњавао као црногорац, и залагао за независну Црну гору. Па што није и сада тамо него по Србији дели памет и продаје књиге. Многи чији преци нису стварали и бранили ову земљу, су се овде добро обезбедили а ако овде настану проблеми или се мора земља бранити они имају резервну државу.

  • NLO ovo je jedini pravi komentar!!!
   A svi koji brinu o ovom necoveku nek se zapitaju sta je radio sve ove godine.
   Koliko vidim svi znaju kako je njemu, tom istom koji se vratio u kola po pistolj, a niko ne pita kako je roditeljima. Svi kao da su bili tad na tom mestu pa komentarisu.
   Slazem se sa komentarom u tekstu, da nije bio toliko arogantan i sujetan sve bi se drugacije zavrsilo.
   Nikome nije od Boga dato da oduzima zivot!!!

 9. Jos mu Srbija, na izvolte dala drzavljanstvo,i zbronula a on pre nego sto pobeio ove mlade lbude,pljuvao po Srbiji.

 10. Жарко Лаушевић је представник сатано-антисрпске опције која је изишла на светло дана 1990. године политички обојена као опозиција Милошевићу, уједно испостава амбасадора УСА Ворена Цимермана. Представници те антисрпске опције у политици били су Грађанска, Демократска, Аутономашка опција, опција Националних мањина и Обновитеља Српства. Тада је Вук Драшковић први пут јавно иступио антисрпски, критиком ових који су прекинули представу скрнављења српске прошлости. Тада се Вучини водитељ Б92 обратио са: „Господине Драшковићу, хвала на показаном разуму“. А представу су прекинули српски витезови у име оца др. Жарка Гавриловића, војводе др. Војислава Шешеља и родољуба српског Мирка Јовића.
  Време је показало да је Жарко Лаушевић прави убица, уосталом убице и гори од тога су све његове колеге глумци који цмиздре о људским правима уједно кријући своја сазнања о убијеним Србима.
  Жарко Лаушевић је нажалост глумачки део ешалона Пете колоне, ево чак и сада га окупатори ангажују да игра Стевана Немању у овом новом филму који се снима. Није страшно што се такви филмови снимају, то је радила и Анђелина Ђоли, страшно је што све то финансира Република Србија. Сама против себе, где то има.
  Моје задовољство је велико што се на овом наслову јавило много коментатора који се слажу са писањем Бисерке Јаковљевић, позлатила јој се рука.

 11. Glumci su uglavnom jadne duse, uz par casnih izuzetaka…. Sve sljam!

 12. Upravo tako Nebojsa, o tome je rec, pobio je, kao sto rekoh neciju decu, mladice koje je mogao ignorisati, bio je vec dovoljno mator da ne leti k’o muva bez glave u bilo kakav sukob!
  Ne, on se vraca po pistolj, i mahnito reseta okolo, te je stoga cudo da jos nekoga nije usmrtio!
  Kako je roditeljima?
  Kako bi bilo da je onima koji brane ovakvo sumanito besnjenje da je neko njihov stradao!?
  I ko je taj ko na neke verbalne „napade“ trci po pistolj i pomahnita?
  Ne, on nije covek, on je arogantni divljak, primitivac koji bi da ubija i posle cmizdri nad svojom sudbinom!?, a sta je sa pobijenim mladicima!?
  I zasto nije na dozivornoj x 2?

 13. nikad mi to nece biti jasno. . da takve ubice mi u drustvu tako prihvatamo. . jel on treba da bude primer . .?

 14. Никако не желим да полемишем са болесним, острашћеним саучесницима једног од најмонструознијих убистава код нас.
  За новинарку само једно просто људско-хвала!
  Можда је била сасвим „мекана“ у пуном оцјењивању монструма кака је Лаушевић.
  Пуцао као џелат-убио дјецу а онда кренуо да убије још једнога који није учесвовао ни у свађи, ни у тучи, који је мирно, уосталом као и они мртви, мирно јео свој хамбургер јер су напросто били гладни.
  Али оно што морам да кажем, због нормалних људи и народа, јесте а види се из рекције неких болесника, јесте бар да реагујем на двије ствари. Лудило овог случаја се креће у два патолошка правца. Наиме ови патолошки патуљци и болесници бране -УБИСТВО ДЈЕЦЕ , као прво, док је друга оцјена на истом нивоу. Убиство српске дјеце подржавају, славе, исти они који бране убиства десетине малишана у Подрињу које је поклао злочинац Насер Орић као Хашим Тачи , који је клао дјецу и продавао њихове органе диљем Запада али не заборавимо ни зликовца Харадинаја који је српску дјецу једноставно-клао без милости , пун болесне страсти и гадлука.
  Има таквих још, нажалост, који нијесу платили оно што су давно и требали. Злочин који су учинили из обијести, ниских побуда, страсти а један од таквих је и Лаушевић Жарко.
  И сада Људи у Србији расправљају „да ли један пијани и умишљени глумац, миљеник антисрпске политике, шиптара, БРУТАЛНИХ злочинаца балканских- укупно“, има право да нам убија дјецу некажњено јер је он виши од закона, од правде и од права на живот!
  САМО ЗАТО ШТО ЈЕ УБИО СРБЕ И САМО ЗАТО ШТО ЈЕ ГЛУМАЦ!!???
  Жарко Лаушевић породицама Пејовић, Вучинић и Кажић – дугује крв!
  И сада се неки болесници, саучесници у злочину, крволоци у самој Србији јавно пребројавају и, наравно, питају „ко бре смије да напада једног злочинца који је немилосрдно стријељао голобраду и голоруку дјецу на подгоричким улицама.!?“ Зар то није наша трагедија, да слушамо зликовце како желе још српске крви у самој Србији.
  Надам се да ће и они који су сада мало даље и нијесу надохват родбине, родитеља, породица убијених али и великог дијела и поштеног и правдољубивог народа, једнога
  дана бити тамо гдје им је мјесто!
  ОВИ ДОМАЋИ ЗЛОЧИНЦИ СУ СЕ НЕШТО „ОПУСТИЛИ“!

 15. Zalosno je sto je uopst doslo do takvog incidenta gde su ti momci stradali.Tragicno.Ne zelim da branim Zarka ali ti momci su bili u punoj snazi,momcine.Svi koji smo barem jednom proveli odmor u Crnoj Gori znamo kako su ti momci agresivni ,provociraju i reaguju bez ikakvog povoda.Nedavno je bila prica sa Crnogorskog primorja gde su mestani pretukli tipa iz Srbije.
  Povod je bio taj da su pozvani svi kupaci da izadju iz vode (nebitan razlog)Tip iz Srbije koji se kupao je izasao i rekao u stilu“ u picku materinu,nemoze covek ni da se okupa“Momci mestani su to culi i razvalili su ga od batina jedva je ostao ziv..Poenta je da ako su Zarko i brat pitali kakva je to graja i ako je to bezazleno pitanje uvredilo te momke onda sam na strani Zarka.Imali su pravo da potegnu pistolje i pobiju sve koji prestavljaju opasnost za njih.I ja bih potegao pistolj i ako to nebi bilo dovoljno da se usijane glave smire onda bi ih smirio metkom.Sve sto se odigralo bi u Americi bilo proglaseno nuznom odbranom.To je bila nuzna odbrana ma kako zalostan ishod bio.Ako neko planira da prebije nekoga mora da bude spreman i na iznenadjenje.U ovom slucaju to je bio pistolj.Nazalost tragican ishod.Da su ti momci imali imalo kulture i vaspitanja onda bi jeli za svojim stolom te hamburgere a ne sa punim ustima da se svadjaju sa nekim koga i ne poznaju i ciji komentar nije bio njima licno upucen.

  • Каква бре нужна одбрана??? Па мало је један пиштољ на тројицу, уз то агресивних…најмање машингевер, па као Прле и Тихи све редом….нужна одбрана хахахахах

 16. Kao prvo Ognjena Marija je 30.jula..kao drugo, gospodja nije bila.na licu mesta..niko ne zna sta i sto se to dogodilo…ali to je bilo vreme gde se pistolj olako potezao sto iz straha sto zbog bahacenja..ovo je subjektivno piskaranje…i nikakvu poentu ovaj tekst nema..

 17. Bože, koje ste smeće svi vi zajedno!!! I vi što napadate i vi što branite!!! I vi što vam je“muka“, i vi što dajete sebi za pravo da sudite i „morališete“! Samo ne znam na osnovu čega? Na oasnovu toga što ste uobrazili da ste mnogo pametni!??? Na osnovu toga što imate toliko kapaciteta da satavite tri prostoproširene sa bezbroj prideva o ljudima o kojima ništa, baš ništa ne znate!? Koga mislite da je briga šta vi imate da kažete o bilo čemu, gomilo govana?

  • Милко Цвијовић

   Чуј ти јадо јадни, све ово што рече за браћу да су, уствари ти си сам себи то рекао, оно што мислиш и говориш о ближњима то си сам ти! Али ти си Перо и теби је све дозвољено црњо црни без имало бијела!

 18. Pametniji popuštaju ovdje već 30+ godina i eto gdje nas je dovelo. Ako ideš u grad da se biješ i praviš probleme onda budi spreman da naletiš na nekoga ko ne dozvoljava da mu skačeš po glavi. Sam pao, sam se ubio. Nikada se nisam tukao u izlasku ali ne bih dozvolio da me gaze primitivni orangutani sa pljeskavicom u ustima i u glavi. Normalan narod ne može da se opusti od frustriranih kvazi kriminalaca kojima je smisao života čoporativno mlaćenje slabijih od sebe. Good luck next time.

 19. Da…da…da…lakše je pisati članke o stvarima i presudjivati o istim koje se tiču pojedinaca, a ne kolektiva. Jer ono što se tiče kolektiva i kako isti kolektiv živi zašto bi se o tome pisalo kada bi i bilo cenzurisano. Ovako hajmo o Biblija, Partizanima, Četnicima, pojedincima šta su i zašto su, da li su trebali ili ne i šta su trebali… Vidim komentar Srbkinja, ccc Srpkinja, ali lakše je ludovati po tastaturi i praviti se samo po njoj veliki Srbi, jer ‘ begunova majka ne kuka ‘…
  Novinarstvo i članci su na nivou dečijeg razvoja.
  Petlju imajte pa udarite gde treba u svojim člancima… Laušević je najveći problem ccccccc

 20. Psihopata, dreba ga za jajca obesiti.

 21. Ubistvo ne moze da se opravda. Problem je sto u nasem okruzenju ima toliko nasilnistva sa kojim se srecemo od detinjstva da verovatno veliki broj ljudi sanja da moze da postupi kao Zarko. Vecina tog ponasanja koje iritira ljude i dolazi iz krajeva ofakle je Zarko. Njegova reakcija je ustvari normalna u glavama ljudi tog podnevlja. Normalna je i reakcija onih mladica, da isprovociraju ili da na provokaciju prebiju nekog. Setite se izjave oca ubice pevacice Pajcin. To je bio ^Crnogorski^ postupak, ukljucujuci samoubistvo sina.

 22. пост је једино у ф-ји критике аутора
  да је Пејовић и тренутку смрти имао пљескавицу у рукама и велики залогај у устима…Жарко вратио по пиштољ који се налазио у његовим колима…дошло је до кошкања… . Шта се заиста десило те кобне вечери никада нећемо сазнати, то није успела да утврди ни званична истрага.
  достојно Гебелса, цнн и б92

  Сва три младића била су ненаоружана – 3 на 2, пиштољ се вади када кошкање одмакне
  пиштољ је био у торби са њим
  кошкање – лупање главе о бетон , који је ово језик
  дешавање су описали запослени и очевици
  Жарко је крив и за то је лежао, убијени су искомплексирани улични дрипци који су га напали као хорда, биографија једних и других ко је био насилан, а ко не

  зла срећа зла судбина за све њих 5

 23. Убица је гарант био под неким дрогама – иначе откуд му такав убилачки жар и одсуство разума?

 24. Једно је сигурно.
  Туризам и ја нисмо оставили коментар, али ја ћу сада.
  Браћо, моја и сестре моје, ни ја ни туризам(иако га запљунем кад год могу) НЕ носимо никакво оружје. Сигуран сам, иако туризма никад нисам видео, али већ дуго читам његве коментаре овде и псујем га због тога што је брезобразан и полтрон. И он и ја имамо физичку снагу, иако сам ја мало старији. Верујем да зато туризам не оставља коментар.
  Ја никада у животу нисам носио ни бритву, а не пиштољ.
  Прек сам, брз, јак и џаба га било ако ме заскоче чак и њих неколико. Био сам бубетан неколико пута, тукао се и свађао, али никад нисам ни помислио да носим пиштољ или да идем у нека кола да узмем неки нож да бих се одбранио.
  Да сам носио пиштољ, до данас бих некога сигурно смандрљо. Макар и туризма, ако не никог другог.
  Али зато људи не треба да носе оружје.
  Једном ме избубетали, али нису ни они добро прошли, мада мене то није утешило јер сам извукао дебљи крај, и пита ме мој комшија после неког времена, зашто не носим неко оружје?
  Па шта ће ми? Кад ме неки клинци начепе да их побијем?
  Није то само време 90-тих. Иако је тога било ређе раније, ипак је било и није било баш тако ређе. Најопаснији су „нови“ клинци. Пуни себе, желе да се докажу и право су зло. Мислим на мале силеџије.
  Ту некако спада и Лаушевић, иако не видим чему је он требао да се доказује.
  Више волим пар модрица него да неког убијем.
  Да је Лаушевић онда добио дебеле батине и модрице, данас би био миран човек, велики глумац и само би се он сећао батина са горчином, а понеко од нас са злурадошћу. Па шта?
  Овако, психу му прекрила тама док је жив. Никада се неће извући из те ноћи. То је Божја казна за мртве младиће и он ће је тешко испаштати док је жив.
  Колико има људи да овако мисле?
  Нема везе ако сте фини, добронамерни и нисте силеџија. Увек ћете наићи на ситуацију да се страховито наљутите. До те мере да извадите пиштољ и да пуцате.
  Зато га не носите.
  Свако ко носи пиштољ је сам себе довео у опасност да постане убица.
  Ако му се то догоди, а многима се догодило, каје се целог века што је имао пиштољ. Џаба кајања.
  Бог је Лаушевића казнио и оставио у животу.
  Тежак му је.
  И нека је тежак.

 25. Morrissey

  Da se razumijemo, tekst je na mjestu. Apsolutno se slažem da se Laušević mistifikuje te da je pored svih lovorika, na svoj vrat natovario i rđav i neizbrisiv epitet ubice.

  Sa druge strane, a na osnovu pisaca na čiji opus se pozivate, ja moram da primjetim da postoji značajna vjerovatnost da ste tendenciozni. Prije svega jer Ste za uzore naveli Kapora kao i posebno Ćosića, moderne vampire srpske književnosti i pisane riječi, čija su djela direktno ili indirektno uticala upravo na te dvadesetogodišnjake o kojima pišete, da se late oružja i udare na goloruk narod diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije ali i Srbije.

  Garbage in – Garbage out!

 26. Briga tebe Biserka za Zarkovu popularnost , briga te i za pokojne Gregora i Radomira i ranjenog Andriju …tebi treba samo mali publiciteta ili pak novca …ukoliko ti je neko platio za tekst !

 27. Sve je to jako strasno kakav god bio kraj price.Nikada necemo saznati sta bi se desilo da Zarko nije nosio pistolj te veceri kao sto nikada necemo saznati sta bi se desilo da je pokojni Dragan Maksimovic imao pistolj kobne veceri.Zivimo u uzasnom svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Tanjug/STR)

Једнонедељни протест адвоката због убиства Огњановића

Београд – Поводом убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића, Адвокатска комора Србије и ...

Убијен познати адвокат Драгослав Огњановић

Познати београдски адвокат Драгослав Огњановић убијен је данас у пуцњави на Новом ...