Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)
Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Проговорио Душан Михајловић и шокирао Србију: Чеда Јовановић сарађивао са мафијом, умешан у убиство генерала Бухе

Београд – Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, учествовао је у намештању убиства полицијског генерала Бошка Бухе Макиној групи, а циљ је био да се заштите Милорад Улемек Легија и „земунски клан“, односно Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум, који су и убили Буху!

Ово је рекао Милорад Улемек Легија као сведок на суђењу Макиној групи, а исту тезу, додуше у мало увијенијој форми, изнео је у својој новој књизи „Моја борба с мафијом“, која би ускоро требало да изађе, Душан Михајловић, бивши министар полиције!

Легија га раскринкао

Улемек је на суду казао да је лично тукао Драгана Илића Лимара, члана Макине групе, и да је био присутан и Чедомир Јовановић, не би ли му изнудио исказ да је Мака наредио убиство генерала. То значи да је Јовановић знао ко је извршио убиство и коме га пакују и да је, тиме што није обавестио надлежне, учествовао у том злочину. То тврди и лидер СРС Војислав Шешељ, који је о хапшењу Макине групе и учешћу „земунаца“ већ говорио.

У интервјуу за недељник Експрес Улемек је рекао:

„Ко је сместио Макиној групи за убиство Бухе? Чеда“.

Управо ове наводе бившег команданата ЈСО, осуђеног у процесу за убиство премијера Ђинђића, потврдио је и Михајловић, исти онај који је својевремено, у време свог министровања, за убиство полицијског генерала оптужио Макину групу. Михајловић сада тврди да су иза свега стајали „земунци“, јер су чули да је Мака од црногорског бизнисмена добио 300.000 тадашњих марака да их „смакне“.

Док су они с једне стране плели мрежу да напакују Маки Бухино убиство, и тако га „скину с врата“, Јовановић је уверавао министра да црногорска мафија планира све да их убије – од Ђинђића, преко њега лично, до Легије, Дуће…

„Данас више нисам сигуран у тачност података које сам саопштио. Не због тога што је оборена првостепена пресуда, нити зато што сумњам у своје сараднике Милића и Обрадовића. Моја сумња је резултат сазнања о моћи и утицају који су тада имали Легија и „земунци“, све са својим Брацановићем, Пажином и осталим на њиховом платном списку. Сумњу ми поткрепљује и информација коју сам чуо пре неколико дана од добро информисаног лица“, пише Михајловић у својој новој књизи и додаје:

„Она гласи – познати црногорски бизнисмен ангажује Маку да за 300.000 марака ликвидира Легију. Овај то сазнаје и са Шиптаром прави план. Калинић убија генерала Буху, а Шиптар потура полицији заштићеног сведока и информацију да је то урадила Макина група. Остало се зна. Сећам се да сам у то време од Чеде Јовановића добио информацију да црногорска мафија планира ликвидацију Ђинђића, њега, мене, Легије и Дуће, не знам кога све још…“

Тако поређано, испада да су „земунци“ намештањем убиства Макиној групи спасли не само своје главе већ и пола Владе, укључујући и премијерову, кад је већ црногорска мафија преко Маке хтела да их убије.

Јовановић се ућутао

Само неколико месеци после овог филмског заплета, припадници ЈСО, уз подршку вођа „земунског клана“, убили су премијера Зорана Ђинђића.

Да је Чедомир Јовановић, кад се овако поставе ствари, био умешан у прикривање убиства Бухе, тврди и Војислав Шешељ, лидер СРС.

„Јесте, што се Чеде тиче, то тако испада, да је био умешан“, казао је лидер СРС.

Јовановић није одговарао на позиве и поруке новинара.

Како је убијен Бошко Буха

Жељко Максимовић Мака, окривљен за убиство полицијског генерала Бошка Бухе, недоступан је српском правосуђу од јуна 2002. Судско веће је изрекло ослобађајућу пресуду јер нема уверљивих доказа да су убили Буху, а Врховни суд је укинуо ту пресуду и случај вратио на поновно суђење.

Оно до данас није почело.Генерал-мајор Бошко Буха, помоћник начелника Ресора јавне безбедности, убијен је 10. јуна 2002. на паркингу испред хотела „Југославија“.

Према једној од верзија позадине убиства које су се појављивале у медијима, Буха је један од састављача Беле књиге МУП Србије о организованом криминалу, о чему је почео јавно да износи податке.

Курир

15 коментара

 1. Aahahahhaha, pa i vreme je bilo da pocnu da se jedu medjusobno sljamovi i lopovi!
  Sad ce poceti opste glodanje kostiju i dzapanje, vreme je bilo, vreme!
  Samo da se sto grdje podzapaju i pozderu, barabe i veleizdajnici medjusobno!
  Nazdravlje, olosu, prijatno vam bilo i zapalovam da Bog da!

 2. Neka Dusan Mihajlovic objasni i kako su kupljeni „pezoi“ za policiju .

 3. Ovo samo treba posmatrati sa strane i snimati. Snimaj rokaj.

 4. Нико од њих не говори потпуну истину. Јесу све то они урадили, али сада праве слалом ко ће коме пре ногу сломити и спасити себе. Подметачина.
  Иначе, не верујем превише ни нашим судовима, ни Чеди, ни Михајловићу ни Вучићу.
  Све је то иста банда, само банда која данас има као неку власт, склања овим суђењима неподобне.
  Следећа власт, када Тадић буде председник, или Чанак, судиће овима данас.
  А Србија све више тоне.

 5. Душане Михајловићу, сви ви србски политиканти-циркузанти, сте продужена рука мафије. То је већ и малом детету јасно. Оваквих лопина на једном месту свет одавно није видео.

 6. šokirao tv zombije po Srbiji

 7. Чим гране пролеће ,устанак против окупатора.

 8. Sve njih pokupti pa u rudnik na najniži horizon ,veknu hleba i klin čorbu .Pa tamo kopajući ugalj nek rasprave sve njihovo drpanje države ,jer jedini cilj je bio ko će više da uzzme od lešinu.

 9. To su poznate činjenice i pre ubistva đinđića. Pored direktne saradnje sa mafijom on je i čovek od poverenja engleske tajne službe mi 6. Svi to znaju a niko ga ne apsi. Zašto. Ili su sve aktuelne vlasti posle đinđićeve smrti umešane u tim obaveštajnim i mafijaškim krugovima van SRBIJE ili su i sami prljavi do te mere da jedni druge imaju u šaci i niko nikog ne dira a puca po SRBIMA I SRBIJI BAŠ KO ŠTO JE TO PO CIONISTIČKOM PLANU. Taj ciomistički plan je objavio jevrejski rabin iz trule amerike Inerson i to u pisanoj formi. Po tom planu se prvo kupuju političari, zatim se omladina zavodi kako na kulturnom tako i na (ne)vaspitnom planu a sve špo merilima fašista iz trule amerike tih jevreja koji su napravili udruženje i opljačkali Ameriku pa sad pljačkaju ceo svet. Posle toga uništavaju se sistemi funkcionisanja države i to formiranjem paralelnih institucija vlasti ko što su razne agencije, državni sekretari, savetnici itd…Posle toga SRBIJI TREBA DATI ŠTO VIŠE KREDITA DAKLE ZADUŽITI SRBIJU I TO NEPOVOLJNIM KREDITIMA KAKO BI SE ZA 25-30 MILIJARDI DOLARA OTELA DRŽAVNA ZEMLJA KOJA VREDI NA HILJADE I HILJADE MILIJARDI DOLARA. E to je činjenično stanje u SRBIJI a inače čedo šmrk je veliki lični prijatelj vučića pa je pitanje ko za koga radi. Odgovor je jednostavan. SRBI I SRBIJA SVAKI DAN SVE TEŽE ŽIVE I SVE JE MANJI STANDARD ATO NIJE SLUČAJNO NEGO BAŠ PO CIONISTIČKOM PLANU JER JE VUČIĆ I DOVEDEN DA UBRZA SPROVOĐENJE TOG PLANA. Pobedom Trampa se vidi zašto žure ti jevreji da UNIŠTE PRVO SRBE I SRBIJU A POSLE SVE PREOSTALE PRAVOSLAVCE. Zato i ne apse ovog izdajnika jer su i ovi na vlasti isti.

 10. То је само да се јавност мало забави. Чеди, Динкићу, Ђелићу, Лабусу ,… за сада нико ништа не може. Они су и даље владари из сенке. Вучић се не пита за ништа, нема још снаге да се обрачуна са досманлијама, још није време.

 11. Cedo zajebi politiku, stigo kokain.
  Djaba ja pricam, slijepi kod ociju.

 12. Samo da se razumemo,jednom za svagda,NIJE ISTINA DA SU LEGIJA I NJEGOVI PRIPADNICI JSO UBILI DJINDJICA.Stvari stoje drugacije,bitno drugacije.O tome bi,takodje imao stosta da kaze Mihajlovic i Ceda Jovanovic,jer je Legija vec dao iskaz o tome,ali njemu se neveruje,jer je tako predstavljen javnosti,kao covek bez kreditbiliteta.Sto takodje nije tacno.Dali bi se neko normalan,posle ubistva DJindjica,i skrivanja 14. meseci u sopstvenoj kuci,odlucio da se preda,samoinicijativno,i isprica sta se svarno zbilo,i ko je zaista ubio premijera i skine ljagu sa jso i samoga sebe kao i Zvezdana Jovanovica? A imao je mogucnost da nestane zauvek i nikada da ga nenadju.Umesto da sada cami u Zabeli.Pa naravno,niko normalan to nebi ucinio,a Legija je itekako normalan,covek koji nikada svoje ljude i prijatelje neostavlja na cedilu.Zato se javio,predao.A POLITICARI ,TI ISTI,KOJI SU KORISTILI NJEGOVE USLUGE SU MU SMESTILI I IZDALI GA,PRECUTKUJUCI ISTINU.iSTINA JE SLEDECA I jedna jedina,koja naravno i dan danas neodgovara ,jos uvek da izadje na videlo,jer jos uvek su na vlasti oni koji su tada imali koristi od ubistva DJindjica,ili imaju jakog uticaja,i velike surevnjivosti sudske vlasti,kojoj je tesko da prizna da je nesamostalna i kao takva nesposobna da samostalno dokaze pronadje istinu,i pored vise gotovo neoborivih dokaza i iskaza ocevidaca i foreznicara,to nije bilo dovoljno da se sazna prava istina.Naime,Legija je bio DJindjiceva desna ruka,svu komunikaciju sa neistomisljenicima ,bilo da su politicari,ili iz kriminalne sredine,cijih se usluga nije libio,i aktivno se druzio sa njima,koristivsi ih za svoje licne interese.Primera radi,cesto je boravio u Silerovoj kod Siptara i konzumirao kokain,zajedo sa Cedom i drugima.Bio je ozbiljan ovisnik i stalno pod uticajem koke.Da,bas taj vrli premijer,kojeg mnogi kuju u zvezde i daju mu imena ulica,i citiraju ga.Postoje mnogi svedoci koji to recimo mogu da potvrde.To je bila javna tajna.Cudi me da o tom bitnom detalju,iz DJindjiceve biografije niko negovori.Ali zna se i zasto.NIKOME VISE NEODGOVARA DA SE PETLJA SA PRICOM KOJA JE DAVNO ZAVRSENA.aLI BI MOGLA TA PRICA O KOKAINU I NJEGOVOM KONZUMERU DJNDJICU,DA BACI SASVIM DRUGACIJE SVETLO MNOGO TAMNIJE,NA LIK I DELO VRLOG SADA POKOJNIKA.A TO NEODGOVARA NIKAKO BIVSIM DOSOVCIMA,JER PRODUBLJIVANJEM TE PRICE,KLUPKO ISTINE BI MOGLO DA SE ODMOTA I DO NJIH.ZATO SU ONI,BRZE BOLJE U JAVNOSTI IZGRADILI I DOGRADILI DJINDJICEV LIK DO ,JOS MALO SVECA.ALI DANAS JE VEC DRUGA PRICA,IMA SVE VISE ONIH KOJI SHVATAJU I SAZNAJU KO JE KO BIO U TO VREME DJINDJICEVE VLADAVINE.TADA JE VRVELO OD KRIMINALA U SRBIJI.A NI DANAS NIJE BOLJE.GLAVNI AKTERI SU POLITICARI,ZA NJIH SU MAFIJASI MALE BEBE.NJIMA NIJE NISTA SVETO.MAFIJASI BAR POSTUJU NEKE MORALNE KODEKSE,POLITICARI SU I TO BACILI POD NOGE.E,TAKO,NA KRILIMA TE NOVE FORME PONASANJA,DJINDJIC JE NAPRAVIO TAJNI PLAN SA DUSANOM MIHAJLOVICEM,DA SE ISKORISTE RESURSI I ZNANJE JSO POD PLASTOM,CINJENJA DOBROBITI ZA SRBIJU,DA POD TAKVIM UBEDJENJEM DRZE LEGIJU I NJEGOVE LJUDE,DA BI LAKSE I CELISHODNIJE UCESTVOVALI U ZAVERI KOJU JE OSMISLIO SAM DJINDJIC.DA SE ISCENIRAJU LAZNI ATENTATI ,BOLJE RECI,POKUSAJI ATENTATA,KOJIH JE BILO VISE,DA BI SE NA KRAJU ,RADI VECE UVERLJIVOSTI,IZVEO ATENTAT U DVORISTU VLADE GDE JE DJINDJIC I NEPLANIRANO STRADAO.TREBALO JE DA BUDE UPUCAN SAMO VERULOVIC,NJEGOV SEF BEZBEDJENJA,NE NARAVNO I SAM PREMIJER.DA BI ,POTOM BILO LAKSE DA SE UVEDE VANREDNO STANJE,JER NAROD,JAVNOST BI TO LAKSE PRIHVATILA I UCESTVOVALA U TOME.DJINDJICU JE TO ITEKAKO TREBALO,JER JE RESIO DA SE OBRACUNA SA SVIM NEISTOMISLJENICIMA U DRZAVI,A I RASKINE SARADNJU SA KRIMINALCIMA,JER SU MU TO OZBILJNO ZAMERALI MNOGI POLITICARI STRANIH ZEMALJA. TAKO JE ON NALOZIO ORGANIZACIJU UVODJENJA VANREDNOG STANJA D. MIHAJLOVICU.GDE SU NAPRAVLENI PANELI SA GENERALIJAMA CLANOVA ZEMUNSKOG KLANA,GDE JE PRIDODAT I LEGIJA ,BEZ NJEGOVOG ZNANJA,ZVEZDAN JOVANOVIC,DUSAN MARICIC IZ JSO.SVE JE TAJNI DOGOVOR IZMEDJU DJINDJICA I MIHAJLOVICA,PA KAD JE TO PRIPREMLJENO,POZVAN JE LEGIJA DA SE UVEDE U PRICU,I OBRAZLOZI MU SE DA SU JSO I I ON POTREBNI ZADATKU ZA DOBROBIT SRBIJE,GDE MU JE PREDOCEN ZADATAK.LEGIJA JE TO PRIHVATIO,KAO TAKO OBRAZLOZENO,NEZNAVSI,DA JE VEC PRIPRAVLJEN ZA ODSTREL,ODMAH PO IZVRSENOM ZADATKU.U PREVODU ISKORISCEN PA PUSTEN NIZ VODU,JER MNOGO ZNA.ZNA PRAVU ISTINU.TREBALO JE I ON DA BUDE STRELJAN KAO SPASOJEVIC I LUKOVIC,ALI JE IZBEGAO NEKAKO ,OSETIVSI IGRANKU POSLE ATENTATA,JE NESTAO,JER JE SHVATIO DA JE NESTO POSLO PO ZLU,STO NIJE ODGOVARALO DOGOVORENOM.TAKO JE PROPALA ZAMISA APSOLUTISTICKE VLASTI DJINDJICA U SRBIJI.SVE TO ,SA PRISLUSNIM SISTEMOM OBAVESTAVANJA SU ISTO VREME PRATILI I ENGLEZI,I NJIHOVE TAJNE SLUZBE,U SARADJI SA CEDOM JOVANOVICEM I JOS NEKIMA IZ TADASNJE VLASTI KOJI SU DIRETNO OMOGUCILI I IZVODJENJE PAKLENOG PLANA PRAVOG ATENTATA NA DJINDJICA I BEZBEDNU ODSTUPNICU UBICE I NJEGOVE LOGISTIKE.JER NI NASIM POJEDINIM POLITICARIMA KAO NI ZAPADNIM NIJE VISE BIO POTREBAN DJINDJIC ZIV.ZAPADU ,JER IM JE POCEO DA REMETI SAVEZ SA ALBANSKIM LOBIJEM,KOJI JE POSTIGAO SA AMERICKIM KONGRESOM,GDE JE KONGRESU OBECANO U NAREDNIH 5 GODINA 50. MILIJARDI DOLARA !!! ZA DOBIJANJE NEZAVISNOSTI ZA KOSOVO I PROGLASENJEM DRZAVOM. DJINDJIC JE TRAZIO PAR MESECI PRE UBISTVA,OD AMERIKANACA HITAN SASTANAK OKO KONACNOG RESENJA KOSOVSKOG PROBLEMA U PAR NAVRATA.I TO BAS U VREME KAD AMERICKI KONGRES IMA ZAVRSEN DOGOVOR SA ALBANSKIM LOBISTIMA.TAJ PLAN IM JE REMETIO ZORAN.BIO JE SMETNJA.BIO JE UPOZOREN DA NIJE NI VREME NI MESTO DA SE O TOME RASPRAVLA.NIJE HTEO DA CUJE.TOLIKO JE VOLEO PARE I MOC DA NIJE ODUSTAJAO OD ZAHTEVA.DA PODSETIM,ZORAN JE U 12. NAVRATA IMAO VIDJENJE U CETIRI OKA SA MILOSEVICEM KOJI MU JE ,MEDJUOSTALOM ISPRICAO O PONUDI AMERIKE,PRED SAMO BOMBARDOVANJE,GDE NAM JE PONUDJENO OD STRANE HOLBRUKA ,AMERICKOG PREGOVARACA,DA U ZAMENU ZA 30. MILIJARDI DOLARA U 5.TRANSEJA MIRNO PREDAMO KOSOVO,STO NIJE PRIHVACENO,ZAMALO,ALI TO JE VEC DRUGA PRICA.TU PRICU JE HTEO DA ISKORISTI ZORAN I LICNO SE OBOGATI.PROBAO JE,ALI BESE TO PREKRUPAN ZALOGAJ ZA NJEGA.A OVIM NASIM POLITICARIMA NIJE ODGOVARAO,JER SE U SVE MESAO,NIKOME NIJE DOZVOLAVAO DA NESTO DRPNE ZA SEBE,A DA TO ON NEZNA,A NIJE DAO,JER JE SAM DRPISAO ONOLIKO.CEDA MU JE BIO SAUCESNIK,I ON SE DOBRO OMRSIO.ZNAO JE ZA SILNE PODRPISANE PARE OD RAZNIH DONATORA,DOBRIH I ZLIH,KOJE JE SVE U KESU,U DZAKOVIMA DOBIJAO DJINDJIC.A I SMRKALI SU ZAJEDNO.ETO,TAKO JE BILO.UKRATKO,I AKO JE I OVAKO DUG TEKST,ALI NIJE MOGLO KRACE,DA BI SHVATILI SVE RELEVANTNE CINJENICE,A ZA LJUBAV ISTINI.TAKODJE,ZAMISLITE KAKAV BI TO BIO MEDJUNARODNI SKANDAL DA SE SAZNALA ISTINA,DA JE ENGLESKA I AMERIKA AKTER KOJI STOJI IZA TOG ATENTATA.SA NESAGLEDIVIM KONOTACIJAMA.MORAM LICNO DA PRIZNAM,SJAJAN SU TRENUTAK IZABRALI ZA ATENTAT.PORED SAZNANJA ZA VEC POSTOJECI PLAN DJINDJICA I MIHAJLOVICA,U OKRILJU TOG PLANA I BAS U TRENUTKU IZVODJENJA POKUSAJA ATENTATA,IZABRALI SU DA NJIHOV UBICA PRIPUCA I UBIJE DJINDJICA. OTUDA ONA CUVENA PRICA O TRECEM METKU I SVEDOCENJU VERUOVICA I MNOGIH DRUGIH. NEPOBITNO JE DA SU UCESTVOVALA DVOICA NEZAVISNIH ATENTATORA,KOJI NAJVEROVATNIJE NISU ZNALI,JEDAN ZA DRUGOG.SA RAZLICITIM ORUZJEM I KALIBROM ORUZJA.STO JE I AUTOPSIJA DOKAZALA I REKLA.ALI SVE TO NIJE UZETO U OBZIR I PRIHVACENO.TADA BI TOK SUDJENJA IMAO SASVIM DRUGACIJI TOK I SA PRETECIM I NRDAGLEDIVIM POSLEDICAMA POLITICKIM I SVAKIM DRUGIM.TO NISU SMELI DA DOZVOLE ZDRUZENI ZAVERENICI,IZ ZEMLJE I SA ZAPADA.
  SVE OVO JE GRADJA SAKUPLJENA IZ JAVNIH GLASILA IZ TOG VREMENA,ALI KONCIPIRANA I SLOZENA TAKO DA NI PO BABU NI PO STRICEVIMA OBRAZLOZI PRAVI SLED DOGADJAJA I RAZLOGA ZBOG KOJIH SU PROPUSTI U KAZIVANJU ISTINE POCINJENI.ISTINA JE ISTINA,MA KAKVA ONA BILA,I NEBITNO JE DALI NEKOME ODGOVARA,ILI NE.

 13. Mora da se prizna da ima logike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Где су снимци са четири камере СДП?

Председник Србије Александар Вучић у четвртак је поново обећао да ће „у ...

Димитрије Поповић (Фото: Јутјуб)

Тiинејџер који није дочекао матуру: Димитрија су са 17 година Шиптари изрешетали у Грачаници!

Окупиран територије – Пре четрнаест година у Грачаници је убијен седамнаестогодишњи Димитрије ...