(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

Протест у Њујорку: Шкије не могу да се играју с нама

Њујорк – Неколико десетина Албанаца одржало је протест испред Мисије Србије при УН у Њујорку захтевајући ослабађање Рамуша Харадинаја.

Група грађана викала је „УЧК“ и певала песму Беса, односно „Заклео сам се да ћу живот дати за Косово“.

Славећи Харадинаја као „албанског сина“ и „ослободиоца“, они су називали Србе и Србију погрдним именима, те поручили да сви Албанци, без обзира на то где се налазе, морају да знају да је лидер Алијансе „неправедно ухапшен“ у Француској по српској потерници.

„Харадинај је син наше демократије и херој“, узвикивали су Албанци испред српске мисије у Њујорку.

„Не само овде треба рећи целом свету, а посебно ‘шкија’ (свиње, што је погрдни назив за Србе) да се не могу играти са нама, Албанцима. Ослободите Рамуша…“, углас су викали окупљени на протесту.

Они Харадинаја сматрају „албанским ослободиоцем“ и кажу да је дошло време, како кажу, да Албанци треба да се ослободе „српске репресије“.

Учесници протеста, који је одржан у понедељак 9. јануара носили су албанске, америчке и заставе „велике Албаније“, а вође протеста су се присутнима обраћали преко мегафона.

Рамуш Харадинај ухапшен је прошле среде у Француској по потерници Србије и задржан је у притвору, а о његовој екстрадицији Србији француско правосуђе ће одлучивати након што добије од Србије захтев за изручење.

Такав захтев Србије је француским властима послала раније током дана.

Србија га тражи због сумње да је починио злочине на Косову и Метохији 1998. и 1999. године који нису били обухваћени оптужницом Хашког трибунала по којој је правоснажно ослобођен.

У питању су ратни злочини против цивилног становништва у зони одговорности Дукађини 1998. и 1999. године.

Танјуг

3 коментара

  1. Omogućimo ljudima da daju život za kosovo!

  2. U NJujorku zive oni koji su lobirali i podrzavali siptare u kriminalu protiv Srba i Srbije. Tu su i Klintonovi i Rikfelerovi…, tako da im oni pruzaju „logostiku“.
    A Srbi bi trebalo da se organizuju i imaju kontra protest sa slikom Zute kuce i iskasapljenih Srba , pa da iz Trampove administracije vide kakvi su siptari TERORISTI i KRIMINALCI.

  3. šiptare u trulu fašističku ameriku je uveo klinton ubica i mafijaš a pošto su ista govna onda nije teško poređati kockice ili staviti činjenice na sto. Droga klintonovi i šiptari pa zato je baza trule fašističke amerike na KIM-u. Ubistva i terorizam šiptari za račun klintona ubijaju a klinton im daje državu a oni njemu dolare i drogu. Šverc belog roblja procenat uzima klinton a šiptari dolaze u trulu ameriku i dobijaju vize.

    Pa narko bos šiptarski u truloj fašističkoj americi je poklonio lično klintonu 2 miliona dolara za bombardovanje SRBIJE o čemu postoji TV dokumentarac Holanske televizije.
    Gde god se pojave ko i fašisti tu nešto smrdi tako da za šiptare isto ko i za fašiste metak je rešenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скопље (Фото: REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI)

Шок бомбе, камење и сузавац у Скопљу, повређено седам полицајаца (видео)

Скопље – Учесници синоћних демонстрација у Скопљу, који се противе потписивању споразума ...

(Фото: EPA/Nikos Arvanitidis)

„Овде завршава Северна Македонија“: Жестоки сукоби полиције и демонстраната у Грчкој (видео)

Како преноси агенција МИА, кордон полиције био је постављен око села Псарадес ...