(Фото: Танјуг/Паблик)
(Фото: Танјуг/Паблик)

Радован Караџић: Тадић је узео 5.000.000$ за моју главу!

Бањалука – Борис Тадић, Снежана Маловић, Миодраг Мики Ракић и Владимир Вукчевић држали су Радована Караџића три дана тајно у притвору како би наплатили милионску награду коју су САД расписале за његово хапшење!

Радован Караџић, бивши председник РС који је 24. марта у Хагу осуђен на 40 година робије, тврди да је Борис Тадић са најближим сарадницима за његову главу од Американаца наплатио чак пет милиона долара!

Караџић је убеђен да је Тадић, садашњи лидер СДС и бивши председник Србије, заједно са својим шефом кабинета покојним Миодрагом Микијем Ракићем, бившом министарком правде Снежаном Маловић и тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем сковао заверу како би наплатио пет милиона долара!

Реч је о уцени коју је расписала америчка владина организација „Риворд фор џастис“ („Награда за правду“). Американци овај новац исплаћују директно особи која донесе информацију и омогући хапшење бегунца, а према правилима, „добитник“ може сам да одлучи када ће, у којој земљи и у којој валути преузети награду.

После Караџићевог хапшења, званично никада није саопштено да ли су и коме милиони исплаћени, док је одговор на ова питања већ годинама немогуће добити и од надлежних државних органа у Србији.

Финансијски дил

Адвокат Светозар Вујачић, који је у време хапшења заступао Караџића, каже да начин на који је бивши председник РС ухапшен директно потврђује да је милионска уцена исплаћена.

„Из Караџићевог исказа, који сте ви у Информеру први пут после осам година објавили, произилази неколико питања. Прво, ко је и на основу чега Радована три дана држао у тајном притвору, без решења судије? То није било хапшење, већ киднаповање!

Зашто је Караџићу ускраћено право али и обавеза да обавести некога да је приведен? Није му било дозвољено чак ни поруку да пошаље. Зашто? Очигледно је замисао била да нико не сазна да је заточен и да се добије време за наплату расписане уцене…“, истиче Вујачић, додајући да ово упућује на сасвим основану сумњу да је неко узео милионе:

„Основано сумњам да су тадашњи председник државе Борис Тадић, министарка правде Снежана Маловић, шеф Тадићевог кабинета Миодраг Мики Ракић и тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић све ово извели како би узели и поделили награду од пет милиона долара за Радованово хапшење!

Не постоји другачије објашњење зашто је Караџић три дана био на тајној локацији, потпуно изолован, зашто му је све што је имао одузето и никад му није враћено, али и чињенице да нико није ни покушао да му утврди идентитет… Дакле, од старта се знало ко је он, само се куповало време како би се финансијски дил обавио“, тврди Вујачић.

Борис Тадић и Снежана Маловић се овим поводом нису оглашавали, док је Тадићева саветница Марина Комад одбила да било шта каже за наш лист.

За разлику од њих, Владимир Вукчевић тврди за Информер да Караџић и Вујачић не говоре истину:

„То је гнусна лаж, клевета и фантазија! Био сам на челу Акционог тима за хапшење хашких оптуженика и одговорно тврдим да нико није узео ни динар! Добио сам једино Сретењски орден“.

Чему толике лажи?!

Ипак, и адвокат Горан Петронијевић, члан Караџићевог правног тима, указује да постоји сумња да је Караџић био нелегално притворен због новца.

„До данас није утврђено ко је тачно дао налог за Караџићеву отмицу 18. јула 2008!? Чињеница је да је Радован био притворен три дана пре објаве хапшења, да се они који су га ухапсили нису легитимисали на прави начин, а да се чак нису ни трудили да утврде његов идентитет… Није ми јасно зашто и даље лажу и остају при званичној верзији да је Радован ухапшен 21. јула!?“, закључује Петронијевић.

И Карла потврдила: За хапшење су ми јавили у суботу, 19. јула…

У причи око хапшења Радована Караџића врло је симптоматично и то да је бивша хашка тужитељка Карла дел Понте индиректно потврдила да је он приведен у петак 18. јула, а не у понедељак 21. јула, како гласи званична верзија.

Наиме, на питање да ли се сећа дана кад јој је саопштено да је бивши председник РС ухапшен, она је дословце одговорила:

„Како да не. Била је субота (19. јул, прим. аут.), и то је био једини дан кад сам најискреније жалила што нисам више у Хагу. А опет, имала сам осећај великог задовољства, због правде и због жртава…“

Шта је Караџић испричао на саслушањима

* На дан хапшења, у петак 18. јула 2008, био сам у стану у Улици Јурија Гагарина 267
* У 21 час кренуо сам у Батајницу на ноћни фудбалски турнир „Милица Ракић“
* Аутобус је изненада стао, пришла су двојица и ухватила ме, једва сам стигао да се прекрстим
* Држали су ме три дана у ћелији под земљом
* Нисам се крио у земуницама и манастирима
* Сам сам изнајмљивао станове, храну сам куповао ноћу у продавницама
* Био сам веома тих до убиства Ђинђића, а онда су станови постали сумњиви и почео сам да се показујем…

Информер

29 коментара

 1. „мики“ исплаћен СЛЕДЕЋИ

  • Debelog truleza sahranili u aleji velikana, umesto na izdajnickom groblju, da se prebaci i saceka ostale pajtose i Vuka Draskovica. Skupstina neke nove Srbije da izglasa da se napravi Izdajnicko groblje.

   • острогорски

    Ех да је среће, да неко момче одруби главу оној педерчини Тадићу, па после нека му глупи Срби дижу пирамиду већу од Кеопсове.

  • прави Срби би – не узели паре да продају тадића –
   него скупљали би добровиљно прилог да платимо оног који хоће да га води!!

   • То је гнусна лаж, клевета и фантазија! Добио сам једино Сретењски орден“.

    Kakvo djubre … nije ga sramota da je dobio Sretenjski orden a ne zna ni za kakve zasluge se on dobija.
    Da bog mu preseo kad dodje vreme

 2. „BARBIKA FRANCETIC“,zuto ustasko govno.NIJE MOGUCE.

 3. Радоване питају те борци Сарајевско-Романијске регије колико си у рату узео пара од Алије да продаш територије? Колико си пута продао Горажде? Колико си Радоване прокоцкао милиона у Београду, док ти борци нису имали шта да једу, нити шта да обуку? Радоване хајде реци ко је довлачио новац од Алије из Сарајева за продане територије? Радоване ђенерал Младић те је због тога гађао пепељаром, и хтио да те ликвидира. Хајде Радоване реци како си Момчила Крајишника слао у Сарајево да довуче новац, јер си муслиманима продавао брашно, гранате, цигаре, пиће?! Својим пратиоцима си давао по 12 хиљада марака џепарца и да гањају курве док ми на линији нисмо имали шта да једемо! Хајде реци Радоване како је твој син у рату силовао кћерке по Палама од твојих војника?! Радоване поручују ти борци да те је требало јавно објесити и твоју породицу, али полако има времена.

  • Ne mogu da verujem da je to sto ste ispricali istina.Prvi put cujem za ovo,da li je moguce da je Radovan radio sve to sto ste napisali.Ispada da je on prodao Kupres,Drvar i Cazin!?Pozdrav za sve borce VRS i celu Republiku srpsku!

   • Брате Милане, 1.Војска Југославије 150,000 војника, милион резервиста, 1500 тенкова;
    2.Војска Републике Српске 180,000-200,000 војника, преко 300 тенкова;
    3.Српска Војска Крајине 45,000-60,000 војника, преко 300 тенкова.
    Како је уопште могуће да се рат није завршио за месец дана и да усташко-муслиманске хорде нисмо послали у историју?!

    • Odogovor….nedostatak muda. Na kraju vas je USA spasila da ne padne Banja Luka a sa njom I sve ostalo.

     • Ubijanje dosade..............podjebavanjem

      Ante i Dragan………….kopajte kanale…………nepismena bagro……….ratom se bave mnogi !

      Pored vojne opreme…………postoji i politika, UN, NATO, sudovi, humanitarne organizacije……….i usamljeni Srbi.

      Jebem vas…………bezmozgovići !

      Ovog ustašu, Antu…………NATO nije spasio da mu Srbi ne uđu u Zagreb?

     • Е, Анте јадниче, не покривај се туђим перјем, пропао је Хитлер са којим сте као Хрвати били веома јаки и правили злочине над Србима, нисте довољно кажњени за своје злочине?
      Пропашће и Амери, доћи ће време наплате дугова!
      Осмог октобра 1991. године сам био са великом снагом ЈНА 27 км од Загреба који нико није бранио, ваше причувне снаге, сељаци су побегли главом без обзира. Све усташе и Фрањо су спаковали кофере да беже у спасилачке канале злочиначких пацова. Завршни чин уништења усташке аждаје, по одлуци команданта Пете Војне Области ЈНА Животе Аврамовића-Леденог, спречио је Слободан Милошевић и облатио ЈНА као издајничку.
      Већи споменик од Франјиног дигните Слободану Милошевићу, и главни трг у ЗГ именујте по њему, ионако ће све морати да се мења.

     • Анте, ми срби мамо највећа муда на свијету када је рат у питању.
      А ви усташе имате највећа муда на свијету када убијате дјецу, цивиле и недужне мјерећи милионима и то на јединставен начин: махањем кољачким ножем из дупета велике силе (било некад њемачке а сада америке).
      „Лако је пуцати на међеда кријући се иза ђеда“

     • Одговор.. договор, а онај папак препаметни добацивач комунистички да зачепи лабрњу.

   • Браћо Срби Радован и његова клика су толико урадили криминалних дјела, да је мало књига од двјеста страна да се напише. Криминалце које је Радован створио у рату и са којима је дијелио паре од криминала, ти криминалци су убили начелнике полиције источно Сарајево. Сјећам се добро када је ђенерал младић сазнао каквим се криминалом бави Радован и његово предсједништво, дигао је био војску све да их све побије. Радован је био дигао своју приватну полицију да га одбране од ђенерала Младића. Паре су се довозиле у комбију и дјелиле врећама пред хотелом панорама у Палама. Преко 20 хиљада бораца ће потврдити сваку моју ријеч! Сви борци Сарајевско-Романијске регије се слажу да се Радовану није требало судити у Хагу, већ да му народ суди за издају и криминал. Предсједник ратне скупштине Момчило Крајишник је цијели рат слао муслиманима брашно и све што им треба, а они су му чували кућу у Сарајеву, није игла фалила. Радован је продавао и наше линије око Сарајева, прво назове команданта бригаде да повуче војску, а када командант одбије, Радован пошаље камионе и одвуку нам све гранате са артиљерије. Муслимани нас нападну а ми се одбранимо пјешадијски без иједне гранате. Борци невољно о томе причају, јер и сада владају криминалци које је Радован створио, па се боје за своје животе. Дођите на Јахорину и погледајте шта су Радованови криминалци све направили. Дођите у Пале и погледајте све фирме и ко шта ради, све Радованови криминалци и убице! Борци не смију да се јаве јер ће бити ликвидирани одмах! Моји Срби браћо, о Радовановим криминалним дјелима бих могао писати три дана и мало би било…

    • Zasto je dok se krio morao da radi da bi se izdrzavao kad je ukrao tolike milione? Sam je rekao da je imao 600 eura mesecno za stan i hranu, ne bi ga nikad uhvatili.

     • Све је то лаж Радованова, његови лични пратиоци су све до његовог хапшења узимали паре од ратних профитера које је Радован створио. Са Пала од ратних профитера су узимали сваки мјесец редовно хиљаде и хиљаде марака, па онда оду у Мокро (мјесто у близини Пала) , па од тих ратних профитера који држе бренте су узимали паре. Ови ратни профитери из Мокрог су цијели рат сјекли шуму на Романији, дана рата нису видјели, исјекли су сву Романију и милионе узели, а сву грађу што су резали продавали су шиптарима на Косово и балијама из санџака.

    • Романијо, не знам шта да кажем на твоје али и у околини Теслића била је велике трговина на фронту са муслиманима. Трговало се свим и свачим па и продавали су им и гранате и муницију. Тако и за ХВО на подручју Жепча, наши су морали гинути да би се сачувало хрватско подручје од напада муслимана.
     Што се тиче Караџића, ако је имао милионе зашто тим милионима није себи купио слободу у Хагу. Или дао Тадићу да га овај не изручи.
     Дуго ће нама много шта остати нејасно.

     • Гранате које смо ми производили у претису-Вогошћа су се продавале муслиманима, који су нас сутрадан гађали са нашим гранатама. Све је то био уговорен посао од стране Радована Караџића, Момчила Крајишника са Алијом Изетбеговићем. А онда су нас натјерали да обучемо Хрватске униформе, наша техника и да ратујемо за Хрвате на подручју Кисељака против Муслимана. Велики новац је Радован узео и од Хрвата због тога. Гледао си снимак како је Радован љетовао у Макарској прије хапшења. Тадић га је испоручио не само да би зарадио новац, већ је Тадић Амерички човјек и то је урадио по наређењу Американаца, а успут и да заради који милион. Радованов син на Палама ужива, има милионе, његова сестра исто тако ужива и сада је у скупштини републике Српске. Ако хоћеш да се запослиш у зеједничким органима у Сарајеву или на неки други добар посао, само однесеш паре Радовановом сину и запослен си. Пале као град су легло највећих криминалаца и издајника, за ријеч се глава губи….Тренутно Мирко Шаровић држи главне конце у рукама, он кад намигне неко је главу изгубио. А код шаровића се зна тарифа 20.000 марака и реци гдје хоћеш да радиш…

     • Нажалост…. Зато Шаровић са Босићем пиша и даље у исту тикву са Изетбеговићима у Сарајеву.
      Уништавају Српску и 20.000 жртвованих србских костију пали за наш народ.

  • TESKO JE BILO STA RECI NA SVE OVE BLJUVOTINE, KOME VISE STA DA SE VJERUJE, MOGU SAMO RECI: JADNI I TUZNI CESTITI NARODE, BILO KOJE VJERE ISPOVJESTI, NEMOZES ZIVETI POSTENO NA OVOJ PLANETI, NA TESKU ZALOST SVAKOG POSTENOG COVJEKA, BILO KOJE BOJE KOZEILI VEROISPOVESTI, SVE KROMINALCE U GASNU KOMORU, GOSPODE BOZE USLISI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, AMIN!!!!

 4. Svaka cast, brate Romanija ! Volio je pare puuno, pa su mu pare i dosle glave. Dacic ga za dio u vlasti (sto dodje jednako pare), izdade „zutima„ a ovi ga tusnuse amerima ko ovcu na pijaci. Jedino je, mozda?, Vukcevic za dil , bio „neobavesten„. Pozdrav brate, Bog da te cuva i sve tvoje. Svako dobro.

  • Ubijanje dosade..............podjebavanjem

   Je li Alija voleo …………pare ?

   Kada kukavice izgube rat………….onda razlog traže među sobom………….zaborave jačeg ( NATO )……….a onda krenu na posao u NATO zemlje…………da izgrade svoju sreću.

   Jebem vas…………..sjebane !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Sjeba vas kapitalizam…………pa sve gledate kroz…………novac !!!!!!!!!!!!!!!!

   Srećom……….nikada ga nećete imati…………. umiraćete dugo…………..razmišljajući i tragajući za tuđim novcem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Да ли уопште постоји и један поштен политичар у српском народу?
  Да ли уопште постоји и један политичар у српском народу а да није човек неке од страних обавештајних служби?
  Да ли је могао и један поштен Србин да постане значајан у Србији и у свету када су друштвом, врхом политике и државе овладали веома лоши људи.

 6. molim Vesnu i ostale iz vaseljenske da konacno naprave filter za psovke. ja neprihvatam da me ljudi poistovecuju sa ovim polusvetom ili besprizornom bagrom. svaki Srbin ko ima iole casti i obraza, nemoze sebi da dozvoli da budu u istom kosu sa takvima, koji su uglavnom placeni botovi da miniraju ovaj sajt. cak i vi Vesna treba malo da zastanete, da razmislite, dali imaju svrhe vasi komentari ako su u vasem dvoristu podplacene zivotinje i pusteni sa psihijatrije, da kolo vode. osvrnite se, gde su vam stari komentatori ?

 7. Зашто нисам изненађен.

 8. Za sve te, koje je naveo Karadzic, znamo da su prodane duse i da su sve radili za veliku lovu. Kod njih ne postoji patriotizam i rodoljublje vec samo licni interes. Medjutim i Karadzic je isti kao i oni jer je prodao Bihac za 36 miliona dojc maraka, nakon cega je pao veliki deo teritorije koja je bila do tada u rukama vojske RS. Da to nije Karadzic uradio mnogo bi se drugacije u Dejtonu pregovaralo i Srbi u RS bi bili u mnogo povoljnijem polozaju, a pitanje je i sta bi se desilo sa Republikom Srpskom Krajinom. Ne bi pao Drvar, Kupres, pa ni Knin a da ne govorimo o ostatku RSK. Fikret Avdic i Muslimani u tom delu bi ostali uz Srbe, verovatno ne bi bilo ni montiranog genocida u Srebrenici. Karadzic je izdao Srbe u RS kao i sav posteni narod u BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

„Корида“ на сред пута: Игра са бизоном умало да кошта главе (видео)

У САД је ухапшен мушкарац који је изазивао бизона у Националном парку ...

Младен Иванић (Фото: Новости)

Ко предаје српске општине Хрватима?

„Српски народ не чува ни Додик, ни Иванић, ни Цвијановић, ни Говедарица, ...