Неке од жртви игрице "Плави кит" (Фото: Twitter / screenshot)
Неке од жртви игрице "Плави кит" (Фото: Twitter / screenshot)

Русија: На интернету више од 1300 група које наводе децу на самоубиство

Москва-Одељење за сајбер-криминал руског Министарства унутрашњих послова открило је 1.339 група на друштвеним мрежама које тинејџере наводе на самоубиство.

Московска полиција води жестоку борбу против ових група у којима деци задају одређене задатке, наводећи их да на крају себи одузму живот.

 

У Русији, где је и настала ужасна “игра” Плави кит, која је, како се процењује, изазвала смрт стотина деце, ове групе имају више од 12.000 корисника, са више од 200.000 постова.

Како је саопштио шеф одељења за сајбер-криминал Алексеј Мошков, покренуто је 230 кривичних поступака, а до сада је ухапшено 19 организатора, тзв. “администратора”.

 

„Криминалци су углавном млади, од 13 до 25 година“, рекао је Мошков.

Он је истакао да иза игара стоје “углавном деца из нормалних, срећних породица, која имају скупе паметне телефоне и квалитетне лаптопове, иду у школу и друже се“, истичући да ухапшени куратори и администратори таквих група не скривају презир према својим жртвама.

 

„Свих ухапшених су под детаљном истрагом, а организатори ће бити регистровани или у полицији, или у здравственим установама, или ће отићи у затвор“, обећао је он.

Упозорење владе стигло у тренутку када је у Москви у току истрага о убиству 14-годишње ученице, која се убила ове недеље скочивши са 17. спрата зграде којој је становала.

 

Непосредно пред смрт, добила је слику чаја у филтер-кесици, жилета и крвавог листа хартије. Полиција не искључује могућност да је њена смрт повезана са таквом групом и детаљно анализира њену комуникацију на мрежи пре трагедијВише од 700 тинејџера годишње изврши самоубиство у Русији, при чему је тај број у порасту.

У јуну је ухапшен московски поштар Иља Сидоров (26), који је признао да је покушао да наведе на самоубиство чланове такве групе – претпоставља се чак 32 деце школског узраста из сиромашнијих породица.

 

Прошлог месеца двадесетдвогодишњи Филип Будејкин осуђен је на три године и четири месеца затвора у Сибиру. Била је то прва пресуда администратору групе која наводи на самоубиство у Русији. Јавност је била шокирана због “благе” казне за навођење две девојчице на самоубиство, које су, срећом, спасене.

Против њега је била поведена истрага због повезаности са 16 самоубистава у различитим областима Русије, а медији су извештавали да је био главни покретач безумне игре „Плави кит“ на друштвеним мрежама.

 

Он је признао да је проузроковао чак 17 смртних случајева, али они нису били обухваћени суђењем.

Будејкин је окарактерисао жртве игре као “биолошки отпад” и рекао полицији да су “били срећни што ће да умру” и да је спроводио “чишћење друштва”, известили су истражитељи.

 

Курир/Дејли мејл

2 коментара

  1. У Русији „Великог“ Путина има 1300 група које наводе децу на самоубитство???? Очигледно је да руска полиција ради исто што и србска, на заштити владара а за народ и децу не маре. У Русији има неколико хиљада политичких затвореника а само је ухапшено 19 „администратора“ који раде на пројекту „самоубитству деце“ .
    И ово зло, као и комунизам који је најпре убачен у Русију, потиче од Јевреја-циониста, који имају за циљ уништавање православних Срба и Руса, јер су православни једина сметња да Јевреји створе једну светску Владу на чијем ће челу да буде антихрист.

    • хехе, мрзите га, ако, ако, то је ваше „природно“ стање… рђу са запада није лако очистити, а не повредити здраво ткиво … бар у Русији знају да користе Путиномицин, а колико видим спремају у великим количинама и Стаљиномицин… да се нађе, ако нагрну хорде зомбија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Твитер)

Свет у шоку: Како Америка поступа са децом и бебама миграната које држе у кавезима као животиње!

Вашингтон – Свет је шокиран призором стотина миграната деце и беба, одвојених ...

Јосиф Стаљин (Фото: елементаријум)

Потпуно предвидео будућност! Пронађена Стаљинова предвиђања ситуације у Русији и свету

Москва – У дневницима Александре Колонтај пронађени су предсказања Јосифа Стаљина о ...