Леонид Савин

Руски аналитичар шокирао Србију: Медији лажу да се Путин и Вучић слажу

Гост нове епизоде емисије “РасПравда” био је руски геополитички аналитичар и директор администрације Евроазијског покрета из Москве Леонид Савин.

Савин је говорио о геополитичкој ситуацији у свету, украјинској кризи, политичкој ситуацији у Русиј, односима Русије и Србије, Путиновом односу према председнику Вучићу и другим актуелним темама.

Србија пре свега треба да затражи веће руско присуство, и да се спрема да узме Косово назад јер ће се створити околности за то. Погледајте, пре пет година нико у Русији не би ни помислио да Крим може поново да буде руски, али су одређене украјинске групе, подржане од стране САД и Запада, на основу својих погрешних идеја створили погодну ситуацију. Зато мислим да Срби морају да буду спремни –рекао је Савин коментаришући могућа решења за Косово и Метохију.

Коментаришући могућност да Србија призна нелегалну независност Косова, Савин је рекао да би то довело Русију у незгодан положај.

Ако Србија хоће да призна Косово, то ће Русију довести пред веома тежак избор. Јер, Русија званично заступа политику немешања, па ако то буде званична позиција Србије, зашто би се Русија противила таквој одлуци? – упитао је он.

авин је објаснио да се у српским медијима ствара погрешна слика о односима Путина и Вучића и да мисли да Путин нема велико поверење у председника Србије.

Савин је боравио неколико дана у Београду поводом оснивања српског представништва Евроазијског покрета.

Правда

2 коментара

  1. Какви смо ми бамбуси , нађите руског преводиоца , а не да причате на енглеском , самим тим признајемо победу Англосаксонца над нама и нашу немоћ …. Пих огади ми се интервју иако су истину рекли !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Расим Љајић (Фото: Новости)

Љајић: Да сам опозиција подржао бих Вучића

Београд-Чини се да никада нисмо били ближи косовском решењу, због одлучности кључних ...

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић: Од Србије сам направио чудо

Београд-Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема намеру да се ...