Небојша Глоговац (Фото: https://trebinjelive.info)
Небојша Глоговац (Фото: https://trebinjelive.info)

Син свештеника и сасвим обичан човек: Једног од најбољих српских глумаца обожавали су и колеге и публика

Београд – Вест да је познати глумац Небојша Глоговац преминуо растужила је целу Србију. Био је један од најсјајнијих глумаца данашњице и уметник без премца. И поред свог огромног талента, он је био један сасвим обичан човек, доступан свима.

Рођен је у Требињу 1969. године у породици свештеника и кројачице, Милована и Милене Глоговац. Породица се одатле сели у Опово, а онда у Панчево. Године 1988. је уписао студије психологије у Београду, радио је разне послове, укључујући и продавницу ЦД-а. За Београд је стално путовао аутостопом из Панчева. Убрзо се предомислио и 1990. почео да студира глуму на Факултету драмских уметности у класи Владимира Јевтовића.

Ређале су се улоге и остварења у којима је маестрално показао свој таленат. Људи који су га познавали кажу да је, кад се прославио, „частио себе“ „реноом 4“ којим је касније редовно купио аутостопере и возио их за Београд. Такав је човек био Небојша Глоговац.

Његов отац, свештеник Милован Глоговац био је веома поносан на Небојшу када је уписао глуму и то је била прва ствар на којој му је одушевљено честитао.

Приватни живот Небојша Глоговац није превише истицао у медијима, а 18 година је био у браку са сликарком Мином Глоговац. Из тога брака има двоје деце – синове Гаврила и Милоша.

Својим наследницима је посвећивао много пажње и учио их правим вредностима.

„Трудим се да им усадим неку врсту поштења и искрености, да гаје интелигенцију и мисле својом главом, а не да очекују стално решење проблема и помоћ од стране других. Желим да моји синови буду независни и не толико рањиви, да умеју да се одбране, а опет да сачувају здрав однос према животу. И, наравно, да науче да разликују добро и лоше у људима па да се у складу с тим и понашају према њима“,  говорио је Небојша о својим наследницима.

Иако је био глумчина, како кажу његове колеге, Небојша није притискао децу да крену његовим стопама. Оно на чему је инсистирао је „Звезда“ и ту љубав је синовима усадио од раних дана, водећи их на утакмице вољеног клуба.

Што се глуме тиче, знао је да је у тој бранши борба за егзистенцију стална.

„Гаврило је био добар на неким школским приредбама, а Милош још треба да се ослободи јер је мало стидљив, али и он је добар. Мада, још не знам да ли је то глумачки таленат или дечја љубав према игри. Гаврило је Водолија као и мама, чак и карактером подсећа на Мину, мада и код њега видим неке своје особине. А Милош је по својим доминантним цртама некако више на мене. Мислим да је наш родитељски страх добар јер је племенити покретач да покушаш да деци даш најбоље од себе и да се кроз те полемике и генерацијски јаз искристалише неко њихово размишљање или став, чак и у отпору према ономе што им причаш“,  говорио је Глоговац и иако то ретко ради, жалио се што не може синовима да приушти одвојене собе.

Две године након развода од Мине 2014, пронашао је срећу поред Милице Шћепановић која му је родила ћерку Сунчицу.

„Осећај је предиван. Свима бих то пожелео“,  кроз осмех је рекао Глоговац када му се родило треће дете.

Осим признања за сјајне улоге, имао је и оно које му је било много вредније. За њега су многи говорили да је отац за пример.

„Глоговац је диван отац. Поред тога што је ту стално уз своје синове и што њима посвећује пажњу, он је сјајан тата и Сунчици, коју је добио крајем 2016. Невероватно како му улога оца лежи и у овим позним годинама. Сви су мислили да можда неће имати живаца да се сада бакће са малим дететом, међутим, он је све изненадио. Нон-стоп је уз Сунчицу, а супрузи Милици помаже буквално око свега“, говорио је један од његових пријатеља за „Блиц пулс“.

Без обзира на болест, само две-три недеље пред смрт могли сте да га видите како насмејан гура Сунчицина колица празним улицама доњег Дорћола.

Блиц

2 коментара

  1. Па слажем се. Де мортибус омниа бона.
    Зато нисте требали писати његову полубиографију. Не звучи похвално, на жалост.
    Јел то Блиц намерно подметнуо овакав оповргавајући натпис?

  2. Као глумац јесте био бољи од већине које гледамо из његове генерације. Знао је да се трансформише док глуми, за разлику од бјеле, ђурићка и осталих који увек глуме сами себе. Не занима ме какав је био као човек (иако се по политичким ставовима да наслутити), али свако са 2 грама мозга зна да је србском народу призивао зло! Глоговац је Србима лепио етикету геноцидног народа, кад је играо главну улогу у филму где су Срби показани како су први у Европи потаманили јевреје у логору који је у 2. св. рату територијално припадао НДХ, дакле хрватима а не Србима али глоговац је професионалац па права историја није важна, човек је само уметник. Осим тога, на последњим изборима је подржао убицу свог друга у стану, сашу јанковића, кога је поставила ЦИА да нас потамани још брже од вучића. Тај саша већ у опозицији пљује по свему србском и представља нас горим од Хитлерових СС-оваца, а замислите шта би радио да дође на власт, а управо овај несрећник глоговац је тог монструма подржао у видео споту да нам дође на власт. Па зар му баш толико дупе зинуло за паре!? А као тачка на и, глоговац је готивио и педере, па чак и одглумио педерчину само тако у хрвацком филму. Једино нормално што је урадио, је одбијање да глуми у филму анђелине џули, само му нешто не верујем да је одбио због Србства, него је знао да је филм глуп и лош по свим стандардима, па је одбио да се не брука. Толико од мене али сад ионако одговара Богу, што ћемо сви једног дана. Мој циљ није да му судим, него само да укажем да није био никаква цвећка како причају, а држави у којој је живео је призивао зло и глумио у филму који његов народ показује злим и геноцидним!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com