(Фото: Ројјтерс)
(Фото: Ројјтерс)

Спремни за борбу против Руса: Хрватска шаље војнике у Пољску и Литванију

Загреб – На позив Пољске, Хрватска је изразила спремност да учествује и у борбеној групи НАТО-а предвођеној САД-ом у Пољској и Литванији, саопштило је Министарство одбране Хрватске.

Наиме, на самиту НАТО-а у Варшави, одржаном у јулу 2016., донета је одлука о јачању безбедности грађана Савеза на истоку, нарочито у контексту Конкретна имплементација тог концепта спроводи се кроз размештање четири борбене групе савезничких снага у земљама у источном делу НАТО-а – Литванији, Летонији, Естонији и Пољској.

Иако ће коначан састав, време распоређивања и величина зависити од договора с водећим нацијама (Немачка и САД), очекује се како ће у оквиру борбене групе распоређене у Литванији учествовати до 200 припадника Оружаних снага Хрватске, док ће у оквиру групе у Пољској бити до 90 припадника ОС РХ.

Радио Слободна Европа / Вести

5 коментара

 1. Историја се понавља. Брзо ће се вратити у Лепој њиховој, али у пластичне вреће.

 2. Било би поучно за хрватске политичаре и војно руководство да погледају документарни филм о борби домољуба испод Стаљинграда. Опет чачкају мечку.

 3. …a jesu se ovi podigli da im nece prisjesti to …

 4. Амерички стратези знају историју таман толико добро колико и руски.
  Америка зна да ће Руси, оног момента кад процене да морају, а то је сигурно пре удара фашистичких жртвованих војника на руски народ, одувати ако треба и суседне државе. Неће требати, али оће одувати нацистичке војнике већином тих држава. Дакле, они су у евентуалном сукобу већ отписани. Зато Америка и не шаље превише својих војника. Неколико хиљада америчких војника ће бити колатерална штета..
  Америка активира балтичке земље, пољску, бугарску, румунију, балканске нацистичке државе укључујући ту и Србију, дакле потпуно секундарне и ненаоружане државе са народима испраних мозгова и приближава их лукаво и корак по корак руским границама. Практично, ти људи су већ лешеви.
  Има и међу тим народима, а нарочито у Србији, који покушавају јавно да укажу на ову замку. Понекад успевају у Пољској и Бугарској да се пробију у медије и кажу истину, али брзо бивају потиснути.
  Србија је данас нажалост, убројана у нацистичке државе. То се спремало мало дуже и на крају су нас окупирали, поставили родољубе на власт, а успут их претворили у нацисте.
  Ето, та власт Србије, војна команда, полицијска команда, судски апарат и врх СПЦ су оно што Србију данас карактерише као нацистичку државу.
  Психолошки удар Запада је искористио Вучића и Николиће, нешто пре њих и Тадића и медијски заврнуо део народа. Већином тај нацистички део српског народа, који тога уопште није свестан и пао би у беснило када би му неко то јавно рекао, тај део би без размишљања данас послушао Вучића, а слуша га, је чланство СНС нацистичке партије у Србији и отишао да ратује прозив Руса.
  Џаба што највећи део народа није у том колу. Из тог дела народа неће нико ни ићи на фронт са Русијом, али оће српски генерали са СНС бојовницима и медицинским особље, као и ратни профитери у које спадају сви наши тајкуни. Они су све више укључени у вежбе ‘НАТО војски и то на граници са Русијом. Српска нацистичка полиција, чак и несвесна да је то, је савим довољно блокирана својом мешовитом српско-нато командом, служиће да у крви угуши сваки покушај народа да се супротстави одласку нацистичке српске војске на фронт.
  То је сценарио који се готово остварио у Србији.
  Јавни српски интелектуалци су само подршка српској нацистичкој власти, а ту подршку испољавају разним двосмисленостима и лажима. Такви су постављени чак и за уреднике главних српских медија. Има их чак који тако лепо и родољубиво објаве понеки родољубиви чланак о тицама, да слуђени Срби падају на теме читајући такве чланке.
  Нажалост, први пут у српској историји, врх СПЦ је нацизован и лукаво умртвљује српски народ.
  Дакле, без обзира што је 70% Срба про-руски расположена, Србија је данас својим јавним потезима у спољној и унутрашњој политици, први пут НАЦИСТИЧКА држава.
  Тај сценарио је одрађен много јасније у Црној Гори, врло лако јер је Црна Гора величине једног већег града. Чак не ни великог града. Ту је било лако увести нацизам на велика врата, за разлику од Србије где је уведен на мала врата.
  То значи да смо захваљујући нашим руководствима, за само 17 година постали нацистичка државе.
  Жао ми је ако сам неког од дивних људи на овом порталу повредио, али ја тако видим ствари у Србији и Црној Гори данас.

 5. Poljska i Litvanija su zaista u nezavidnoj situaciji ali,tu su pristigle usrase da im pomognu i da ih spasu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мундијал (Фото: Sputnik / Виталий Тимкив)

A шта ће албанских 16 милиона наспрам 200 милиона Срба и Руса?!

Политизовање меча Србије и Швајцарске почело је одавно, а кулминирало је тако ...

Генерална скупштина УН изгласала крајње опасну резолуцију (Фото: Факти)

Генерална скупштина УН позива Русију да повуче војску из Придњестровља

Њујорк-Генерална скупштина Уједињених нација позвала је Русију да повуче своје војнике из ...