Срђа Трифковић (Фото: Јутјуб)
Срђа Трифковић (Фото: Јутјуб)

Срђа Трифковић: Вучић је на Косову прихватио оно што чак ни Борис Тадић није хтео (Видео)

Београд – Гост нове епизоде емисије „РасПравда“ био је историчар и професор Универизитета у Бањалуци Срђа Трифковић. Трифковић је емисији жестоко критиковао Александра Вучића тврдећи да је отишао корак даље од Тадића у „велеиздији“.

Oн је рекао да је Србија у Бриселу добила нулу, а изгубила осећај моралне супериорности. Према његовим речима током Бриселских споразума ЕУ и НАТО су схватили да, под овом влашћу, Србија више нема црвену лину испод које неће ићи.

„Вучић је са Бриселским споразумом прихватио оно што чак ни Борис Тадић није хтео да прихвати приликом свог последњег сусрета са Ангелом Меркел“,  објаснио је Трифковић, додајући да актуелни режим користи грешке предходног као изговор за своје капитулантске потезе.

Tрифковић каже да је Вучићева политика слепог слушања Ангеле Меркел и Немачке погрешна, додајући да би они више ценили Србију када би показала патритоску чврстини и одлучност.

Трифковић је рекао да би Србија требало да повуче поново црвене линије односно јасно каже да неће пристати на промену Устава којим би се поништио или релативизовао суверенитет над Косовом и Метохијом, као и да је спремна да зарад очувања суверенитета успори или замрзне даље интеграције ка ЕУ.

Он је упозорио да би пристајање Србије на правно обавезујући споразум то за Србију значило одустајање од Космета, али за Албанце би то био окидач за даљу експанзију. Журбу режима да што пре рпеши питање Косова и Метохије он је назвао “сулудом” имајући у виду да се геополитичка ситуација у свету одвија у корист Србије.

Oн је медијску сцену у Србију назвао суморном и затвореном за критике режима.

Трифковић у емисији прича и о ситуацији у медијима и политичкој ситуацији у САД, манипулацијама западних медија усмерених против Русије и других земаља које им се не потчињавају, мигрантској кризи и проблемимам које то изазива у ЕУ, а пре свега у Француској.

Др Срђа Трифковић: Процес замене европског становништва је у пуном јеку

Др Срђа Трифковић: „Британска политика према Србима у Другом светском рату“ (Видео)

Срђа Трифковић: За Запад смо полуписмени дивљаци

Правда

5 коментара

 1. За Србију

  Потпуно је несхватљиво да Срђа заступа референдум за Окупиране територије. Ко је икада расписивао референдум за смањење својих територија? Када је нац. мањина добила државу? Да не говорим да имају матичну државу.
  Референдумско питање руши Устав Србије и Резолуцију 1244, као и међународно право. То је исто као да питамо народ да ли важи Устав Србије или међународно правни акт Резолуција 1244, којом се гарантује територјални интегритет Србије. Од готовине, правимо вересију.
  Осим тога, ова власт кува народ да потпише своју капитулацију и ампутацију, да би своју велеиздају пребацила на целокупан народ. Да не спомињем спискове, који ће одиграти потребан резултат предаје.
  Како је кренуло, изаћи ћемо на референдум да гласамо да ли имамо право на државу, на име србско или да ли говоримо србским језиком, ….
  На Окупираним територијама треба прогласити ОКУПАЦИЈУ (а по међународном праву се зна шта то значи) и цео ппоблем вратити у УН. САД су потписале Резолуцију 1244, као и УН. Све друго води у пропаст, не само Окупираних територија, већ целе Србије.

 2. За Србију

  Послушајте од 30. или 40. минуте. Све о референдуму.

  https://www.youtube.com/watch?v=L8RPmPQx-4E

 3. Srdja Trifkovic hahahahahaha moralna gromada….

 4. Izgleda Srdja dobija instrukcije iz Wasingtona u zadnje vreme.Sta se desilo Srdja?Drzi te banda americka u saci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Оливер Ивановић (Фото: Правда)

Напредњаци се спрдају са мртвим Оливером Ивановићем!

Не главна улица у Косовској Митровици, не централни трг, не улица у ...

Мајданпек: Три дана пред изборе посао за напредњачке ботове

Мајданпек-Јавно предузеће Пошта Србије отворило је данас у Мајданпеку три испоставе, једну ...