Милан Стаматовић (Фото: Фејсбук)
Милан Стаматовић (Фото: Фејсбук)

Стаматовић: Крај Александра Вучића почео је на Златибору!

Чајетина – Пре неколико дана на Златибору могао се видети величанствен призор. Неколико хиљада грађана сложно је отворило градњу Гондоле на Златибору заједничком радном акцијом. Иако је министарка раније најавила да је дозвола за градњу спремна, испоставило се да од дозволе нема ништа. Градња је заустављена до даљњег уз образложења о нерегуларностима, која, како наводе у општини Чајетина, нису вредна ни помена.

Радну акцију градње гондоле отворио је председник општине Чајетина који се том приликом обратио окупљенима са речима да сви који су дошли под присилом слободно оду, јер они нису напредна странка. Након недобијања дозволе, он је у неколико статуса на друштвеним мрежама без пардона оплео по напредњацима правећи компарацију о Синиши Малом и његовом рушењу без дозволе.

Голд Гондола је озбиљан пројекат који ће туризам на Златибору још више унапредити. Трошкове инвестиције покрива искључиво општина Чајетина, што је данас реткост, јер видимо да се за сваки ситницу општине, ма колико новца имале на располагању ослањају на државни буџет. Мислите ли да је између осталог, поред политичке позадине која сигурно постоји, и управо то општинско финансирање пројекта један од разлога зашто вам није издата дозвола, будући да сте на тај начин спречили и бројна друга условљавања, да не кажемо рекетирања али и могућност да власт опере новац преко овог пројекта?

Два су разлога због чега власт оспорава ову инвестицију. Прво закон о јавним набавкама који је тако конципиран да се тренутно одвија највећа пљачка и државне и народне имовине и буџета републике Србије на јавним набавкама. Ту се вештачки или у премерима или у предрачунима, или идејним решењима тих пројеката енормно увећавају тржишне цене и касније то бива репер за узимање почетне цене на тендеру.

Овде је подељено тржиште извођења радова у Србији, тачно се зна ко које послове може и сме да добије. Тако да су тржишне цене увећане, можда и, између 3 и 5 пута у односу на реалне цене. На овој јавној набавци општина Чајетина је направила уштеду од 5 милиона евра зато што је раздвојила набавку опреме од извођења радова и у преговарачком поступку са произвођачем опреме смањила цену за скоро 2, 5 милиона евра, што је данас реткост да се у Србији поступа на такав начин.

И овде смо потенцијалним политичким криминалцима ускратили могућност да на овако једном вредном пројекту се додатно обогате на народној грбачи.

То је један разлог због чега оспоравају ову инвестицију, зато што се моћници из владајуће гарнитуре на овој инвестицији од 13 милиона евра нису уградили и то им смета, то им боде очи.

Други разлог јесте што се траса ове гондоле налази највећим делом на земљишту које је, где чуда, опет овај режим планирао да поклони својим страначким пријатељима и припадницима владајућег режима који би се још једном и енормно обогатили на земљишту које је непроцењиве вредности и нанела би се штета.

Непроцењиве вредности за буџет државе Србије, а наравно и за развој читавог овог краја. Јер би на овај начин конролисали комплетне инвестиције на Златибору. Контрола развоја општине Чајетина је сад под општинском управом и управом овог народа који и учествује у доношењу одлука и бира одборнике и даје легитимитет овој власти и ми то поштујемо и то су два основна разлога због чега се овај пројекат оспорава.

Они нон стоп покушавају заменама теза са републичког нивоа да пребаце лоптицу у туђе двориште, односно у двориште општине Чајетина, да ми набављамо опрему, да не желимо да тражимо грађевинску дозволу, да хоћемо да радимо без грађевинске дозволе, да нећемо да радимо по закону, а управо је супротно. Све ово што актуелни режим приписују нама по Гебеловским методама, они раде и хоће да преко својих медија, својих плаћених гласноговорника и утицајем на све државне институције од полиције до тужилаштва, да изврше притисак и компромитују читаву ову идеју.

Јер модел владавине Александра Вучића јесте прво да вас ваља по блату, да износи неистине и касније да смењује и одбацује своје најближе сараднике. То може у Српској Напредној странци, овде у Чајетини сигурно не може, јер овде је власт од народа бирана, не од политичке партије. Огромна је то разлика али они то не схватају и увек ће овде на Златибору поломити зубе, било која де је власт или било која сила да се надвије над Златибор и да покуша да оствари неке своје криминалне циљеве неће моћи зато што овде народ штити своју имовину, овде народ управља, овде се народ пита.

Како коментаришете то што поједини политичари попут муфтије Зукорлића без икаквих сметњи али и без дозволе граде по Србији, док други као Синиша Мали исто тако руше без дозволе. Шта је потребно данас да би неко без икаквих последица могао тако да се понаша?

Потребно је да имате подршку премијера Александра Вучића и председника Томислава Николића и онда можете да радите шта хоћете. То је дакле њихов принцип, ако је део владајуће коалиције, а очигледно да јесте, Зукорлић који седи у тој истој Влади и где премијер каже да ће Зукорлић да изведе пет хиљада људи да брани оно што је нелегално саграђено, а ми ништа нисмо нелегално саградили. Ми планирамо и тражимо грађевинску дозволу а они нам не дозвољавају, не дају грађевинску дозволу, не дају да градимо у складу са законом ал` хоће нешто да нам забране. Тако да имају два аршина.

Данас, ако је српски народ, српска јавност упозната са овим и што више људи буде чуло за ову нашу голготу и напоре где се просто боримо као Давид против Голијата, али у овој библијској поучној причи сигурно ће овде Давид да победи Голијата, јер они неће моћи против народа. Опет кажем ко се са народом судио спор је изгубио, а они су одавно кренули у спорове са народом. Тако да је ово почетак краја и објава краја власти Александра Вучића и његове гарнитуре, и то је јасно послата порука са Златибора.

Ви сте у више наврата упозоравали да се власт спрема да прода аеродром Поникве Арапима. Заправо, власт малтене моли Арапе да узму наш аеродром, а у јавности тај поступак оправдава превеликим трошковима, док истовремено одбија сваки разговор преузимања аеродрома са Вашом општином…

Све оно што је још остало профитабилно и што је од националног интереса, они су добили задатак да пренесу странцима или својим партијским пријатељима. Пријатељима који су се за кратко време власти обогатили на народној муци и невољи и изнели огроман новац напоље преко офшор компаније, као што то раде у Црној Гори, и сада покушавају да као страни инвеститори да оперу тај новац и наводно као добротвори да улажу Србију, том истом народу од ког су претходно покрали и да им народ буде слуга.

Уместо као на на овом позитивном примеру овде на Златибору да свако буде свој газда и да одлучује о својој судбини.

Ми ћемо се бунити и против приватизације природних ресурса и свега што је од националног интереса, као што су Телеком Србија, аеродроми. Он хоће да буде господар свега: воде, ваздуха земље; што је преамбициозно за једног, како он мисли да је велики, а време ће показати колико је био мали у односу на магеломанске своје и нереалне захтеве и болесне амбиције. То су болесне амбиције малих политичара.

Весна Веизовић / Васељенска ТВ

14 коментара

 1. Podrzavam akciju Stamatovica ali Stamatovicu nemoj se zavaravati oko rusenja Vucica sada, on je sada neprikosniven za Predsednika Srbije i on bi zapravo trebao biti vrlo zahvalan Nikolicu na Nikolicevoj kandidaturi i podrzati je jer upravo vlast je u rukama Premijera a ne Predsednika. Sada posto on ode sa mesta Premijera ostaju tri takmaca za Premijera Srbije a ne zna se ko je od njih veci lopov a to su : Dacic, Vulin i Mihailovicka. U stvari njima Vucic smeta na mestu Premijera jer oni ne mogu bas toliko da pljackaju, mogu ali mnogo manje ovako ce im vrata biti sirom otovrena i na sledecim izborima Vucic pada a oborice ga ova trojka svojim pljackama i sve ce svaliti na njega i svu odgovornost i sve pljacke, naslusacemo se toga. Vucic je kandidaturom za Predsednika Srbije za mene barem ispao glupan i to nevidjen, vreme ce pokazati koliko sam u pravu a posle izbora cete videti koliko ce Vucic imati glasova i koliko ste promasili.

 2. Nije ON nikakav politicar , vec OBICNA , PODMICENA MARIONETA.

  Narod je odavno trebao da ga OSLOBODI SVIH FUNKCIJA u Srbiji , a POSEBNO posle POTPISIVANJA Briselskog sporazuma , postavljanja GRANICE izmedju KiM , otudjivanja JAT-a, KLECANJA PRED KLINTONOVIMA…

 3. Ovako izgleda svaka izgradnja u „srbiji“ od 2000. kao što je gore opisano, a samo delom.

  I pre 2000. je bilo gadno, ali ni slučajno ovoliko skupo i često nemoguće kao danas.

  Jedini ko u „srbiji“ i može da gradi po realnoj ceni, su zapadnoevropljani, svi ostali ne.

  Ako se „srbija“ ne oslobodi NATO i EuRoblja gotovi smo brzo. Jer, malo je ičeg više ostalo.

 4. Можда и да поверујем у ову причу да је Вучићу крај. Шта ако опед победи у првом кругу, да ли ће аналитичари и прогнозери опет да повију реп и полижу што су срали. Да ли ће опет лупити и остати живи, као досад. Многи кандидати му прогнозирају крај, што је разумљиво, баби се снило што јој било мило. Ако их слупа у првом кругу, као мечка дрен, да ли ће поднети оставке. Мада осим Шешеља и Бошка Обрадовића нико несме да се пријави за изборе, већ подмећу неког Шећеровског у лику Саше Јанковића и Вука Јеремића. Где су ти политички лидери ДС, ДСС, СПО, ЛДП, ЛСВ,ДЈБ Г-17, ДЗВМ, СДА,… усрали се пре него што је почела трка

  • Na žalost u pravu si.

   Izgleda da nema teorije da prokleta dvoličnjara i izdajnik Vučić izgubi ove predsedničke izbore.
   Pa imao je koliko juče (beše) 45% glasova SNS (što kradenih, ALI IPAK!!!), a Vučić je popularniji od SNS-a.
   Luda zemlja, glasa za svoju smrt od 2000. do danas.

   Treba zapeti,ali NATO (tj Vučić) drži sve medije, a što je najgore, predsednik je ovde NIŠTA.

   Realno smo zabrazdili Bože Sačuvaj!

   I da ima neko da pobedi Vučića, verovatnobi to bio neki savez EU (sadašnjih, bivših) ljubobuljaca. Neki od onih što „nisu za EU, ali nisu ni za Rusiju, već za Srbiju“…
   Što su „rusofili“ u USA ambasadi (DSS), ili nisu da budu Gubernija (DVERI), itd…

   Jednostavno zaplašili su narod, da ako SRS dođe na vlast, nas odmah napadaju i rat počinje. A nisu svesni da razaranjem Srbije, naši neprijatelji (ustaše, šiptari, mađari, turci, …) bivaju osokoljeni da nas smlate!

   Od jakog neprijatelji beže, a slabog napadaju i „prijatelji“…

   Bez obzira, treba glasati protiv Vučića i ostalih NATO dileja!
   A izbor je jednostavan, jedino je SRS ZA RUSIJU, BEZ ALI, AKO, KAKI, NE KAKI…!

  • Bio bi kraj ovom ljugavcu da narod izadje barem 75% na glasanje, ovako 45% od toga oni imaju polovinu glasova što znači da 23% Srbije odlučuje o svima nama. OPAMETITE SE

 5. петровград, неће нико подвити реп осим ДРЖАВНИХ аналитичара и прогносера.
  Вучић је имао шансе да лагодно намести изборе као и све до сада, али Николић није мутав што се тога тиче. Николић га је учио, Николић га је водио ко куче за собом да се поклоне у Бриселу и Њујорку пре првих избора. Тамо су их подржали у будућој крађи избора, јер су обећали да ће урадити све оно што и јесу.
  Силеџијска реалност намештања избора је и на Вучићевој и на Николићевој страни.
  Само, они један против другог ипак могу лако да засеру ствар и један другог откуцају.
  Ја нећу повдвући реп, иако нисам од оних које си набројао.
  Био сам убеђен да ће Вучић са твојим савезницима СНС ботовима олако наместити изборе, међутим више нисам. На супротној страни је Николић, буди сигуран омиљенији на Западу чак и од Вучића.
  Николић замлаћује Русе из све снаге, врло успешно, док Вучић изиграва доброг западног полицајца. Запад је то ценио код обојице, али сада се разилазе због борбе за очување власти.
  И један и други су погрешили.
  Видећемо кога ће Меркелка подржати. Немо се изненадиш ако подржи Николића.
  Као човек још донекле успешно камуфлиран у патриоту, има више шансе да добије подршку него Вичић.
  За вучића – цар је го!
  И овај чланак горе ти је део тог огољавања. Врло незгодан чланак и неће остати незапажен далеко шире од Васељенске.
  А што се тиче оних из „опозиције“, они су ушли у скупштну на захтев америчког амбасадора, ако се не сећаш. Они су „резерва“ ако Николић и Вучић поједу један другог или ако Меркелка дигне руке од неког од ова два.
  Сви из опозиције су уствари исти пенис, само на почек. Ако се Западу учини боље, можда и надигне неког од њих.
  Није то опозиција.
  Србија нема ЈАВНУ опозицију.

 6. Весна, свака част за избор питања и уопште за све у горњем чланку.
  Ја сам ретко кад читао овакве интервјуе у Србији.
  Свака част.

 7. Terajte tog lazova I prevaranta sa vlasti, doklen misli da pljackaju taj ojadjeni narod, sram da ga bude I njega I prevaranata oko njega. Dosta je bilo pljackasa, koliko I’m treba da bi bili zadovoljni? Narode Srbije terajte te bagre ali I’m prvo uzmite te pare sto su vas opljackali I izneli u saudijsku Arabiju I sad Vam mazu oci da stizu strain investitori. Sve su Vam oduzeli, hoce I to malo vode I vazduha da vam zagade.Vesna neka Vas Bog cuva po neznam koji put, kao I sve nas!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Никада нисам био за СНС нити за Вучића. Једина опција која ме привлачила јесте тврдо крило СПС, ко сматра да се разуме у политику зна ту опцију. Од политичара који се држе правца једини је Шешељ, не одступа ни за јоту, ни кад је на власти ни кад је у затвору. Мени би могао да буде лидер неко попут Ивана Пернара из живог зида заступника у сабору РХ. Ако Вучић победи Ја ћу поштовати вољу већине, тако да нећу у напред да се залећем. Ако победи било ко други исто ћу поштовати вољу већине народа. Србији треба стабилност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Алесандар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић поручује: Ако немате пара за гориво немојте ни да возите ауто!

Београд – Поскупљење горива је горућа тема ових дана у Србији, јер ...

Александар Мартиновић (Фото: Бета)

Александар Мартиновић: Како вас није срамота господине Вучићу! (видео)

Београд-Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић направио је лапсус у ...