(Фото: КМ Новине)
(Фото: КМ Новине)

Свечано отварање контејнера у Косовској Митровици!

Окупиране територије – Да је све мање смешно отварање контејнера, шахти, окречених зидова уверава нас све чешћа пракса ових понижавајућих гестова који се уз праве церемоније и медијску пратњу све чешће дешавају.

Од толико обећаваних „капиталних пројеката“ и побољшања услова живота, житељи Косовске Митровице јуче су имали прилике да присуствују церемонији свечаног отварања нових контејнера! То су иадекватно прокоментарисали. „Србија се сагињати неће, контејнери су високо постављени“!

Да је ова политичка „свињарија“ потекла од владајуће странке у Србији – СНС-а, то сви знамо али смо јуче могли да видимо да та пракса полако увлачи у себе и иностране партнере.

Ни мање ни више него су ту церемонију предводили представници Европске уније и Немачког друштва за међународну сарадњу.Присуствовали су представници шиптарских сепаратистичких органа испред Вучићеве „Српске листе“, функционер СНС-а, у улози „градоначелника“Горан Ракић као и „шефица административне канцеларије“ при тзв „општини“ шиптарских сепаратиста, Адријана Хоџић. Такође, присуствовали су и представници Омладинско-едукативне организације“Синергија“ чији је оснивач такође члан СНС-а и функционер Вучићеве Српске листе, Игор Симић. Ту организацију је јуче представљао Стефан Вељковић који је подржао општину при сепаратистичком илегалном систему „Северна Митровица“.

Медији који преносе ову понижавајућу вест нису навели да ли је сваки од представника отворио по један контејнер или су то урадили, што се каже, ђутуре.

Веровали или не: Вулин пустио у рад лифт

Осим овог епохалног, трагикомичног догађаја, најављени су и нови. Тако је „градоначелник“ општине шиптарских сепаратиста, Горан Ракић, рекао да они на тај начин унапређују животну средину и најавио нове пројекте, центар за рециклажу Савина стена где ће се такође третирати и медицински материјал.

Проблем и јесте у томе што ће ти нови изазвати праву еколошку катастрофу на северу Косова и Метохије где махом живе Срби! За потребе нове депоније на месту Савина стена, на брду изнад села Србовац, откупљена су нека од имања и простор је ограђен. Село се водом напајало са планинског извора а цеви којима се вода усмеравала ка селу, пружале су се управо тим делом. Европска унија је још пре неколико година, „за потребе села“ изградила нови градски водовод, међутим, касније је постало јасно да је циљ био одвлачење и прекид водоснабдевања чистом и здравом водом како би ту била смештена депонија.

Лудило без граница! Вучић свечано отворио један метар пруге!

Према информацијама из административне управе задужене за формирање нове депоније, намера јесте да то буде једна од највећи а можда и највећа депонија на Косову и Метохији којом ће директно бити угрожено неколико густо насељених српских села крај Ибарске магистрале.

Медији о томе не јављају ништа већ годинама!

Тако ће овај срамни и понижавајући гест резултирати новом катастрофом са тешким последицама по демографску слику Срба који живе на северу Косова и Метохије.

КМ Новине

3 коментара

  1. Moze li biti zalosnije? STRASNO!

  2. За Србију

    Поносно отварају маркете за сиротињу. Црњак.

  3. Treba samo da nas gaze i ponizavaju jer smo im dozvolili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Вучић и Харадинај (Фото: Аваз)

Косовска политика „час га видиш – час га не видиш“

Београд-Председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић би морали ...

Више јавно тужилаштво одбило захтев новинара да саслушање одржи у Косовској Митровици

Београд – Више јавно тужилаштву из Београда, које је новинара Ивана Максимовића ...