Шеф прес службе московског патријарха и целе Русије, свештеник Алекандер Волков (Фото: ТАСС, Артем Коротаев)
Шеф прес службе московског патријарха и целе Русије, свештеник Алекандер Волков (Фото: ТАСС, Артем Коротаев)

Свештеник Александр Волков открива тајну црвене кутије у Путиновом аутомобилу приликом посете Валамском манастиру (видео)

Москва – Шеф прес службе руског патријарха Кирила свештеник Александр Волков рекао да је 12.07.2017. год. на Петровдан медијску пажњу на себе скренула црвена кутија у колима Руског председника Владимира Путина током посете Валамском острву.

„Председник је стигао аутомобилом ког је сам возио и отворио задња врата, иза којих је седео официр Председничке службе безбедности (што је сасвим природно) и у рукама држао црвену кутију у којој се налазила икона. Како се десило да сам и ја лично имао прилике држати 10 минута ту кутију, могу рећи да је икона заиста врло тешка, тако да није било баш згодно да председник (под мишком) са иконом уђе у храм“, – написао је прес патријархов секретар на својој страници на друштвеној мрежи.

Свештеник је искористио прилику да негира гласине да је Путин Валамском манастиру поклонио „шик белу јахту“.

„Председник никада није поклонио јахту. Заиста, пре много година, „Паллада“ јахта пребачена је за црквене потребе од стране председничке управе, која се понекад користи за излет на отвореном, првобитно је користио патријарх Алексије, а сада патријарх Кирил, али уопште, она у суштини добар део времена стоји усидрена на пристаништу“, – саопштава отац Александар.

Поред тога, о коментарима да је председник наводно присилио патријарха да „скине руке с њега“ каже, да је јавност на видеу приметила како председник Путин више пута одгунуо патријархову руку којом га је хтео придржати испод мишке, што је на социјалним мрежама изазвало буру коментара, можда чак и више него она секвенца са црвеном кутијом, а чији видео прилажемо испод.

Али свештеник отац Александар и за овај догађај има спреман одговор и овако га прокоментарисао: „Па, што се тиче патријарових руку: патријарх и председник појавили се из црквеног олтара доње цркве (где је управо освештана иста та икона, али то није био део јавне компоненте у присуству шефа државе). Напустивши олтар, кренули су ка патријарховом аутомобилу, иако, наравно, могу се мало прошетати ходањем до неке и даље тачке… <…> Испоставило да је патријарх предложио председнику да иду до његовог аутомобила, јер тамо и није било других возила у близини. Председник се сложио, али је остало да се још договоре ко ће од њих и на које место сести, пошто је место за воланом већ заузето (где је седео возач). Тако се догодило да су обојица хтели сести на лево задње седиште, уступајући задње десно, свом сапутнику. И као власник кола, патријарх је, узевши председника под руку позвао га да седне десно, али председник, заузврат, препустио патријарху и наставио ићи ка левом седишту. Тако су стигли на неколико стотина метара до манастирског архондарика (собе за ходочаснике)“, рекао је свештеник.

„То су мистериозне и загонетне приче у којима нема тајни, загонетки и проблема“, – закључује свештеник.

Руски председник Владимир Путин на путу у Валам био је 11-13 јула.

https://www.youtube.com/watch?v=-dNytN0Pu-g

Извор: http://www.interfax.ru/russia/570565

Са руског посрбио: Славиша Лекић, свештеник

6 коментара

 1. Jao, sto ste ta’ki, a zapadnjacka kic holivudska senzacionalisticka propaganda se taman zahuktala, pukoste im mehurice od sapunice!
  Bre, bas ne umete da se igrate!

  • КОСОВО ПОЉЕ – РУСКА песма због које сузе саме теку
   https://www.youtube.com/watch?v=WjMcfiC7Aak

   • ВУЧИЋУ ПИЧКО ИЗДАЈНИЧКА,ПИЧКО УГЛЕДАЈ СЕ ОЛОШЕ ИЗДАЈНИЧКА НА ХЕРОЈА ДИМИТРИЈА ЈОЈИЋА КОЈИ ЈЕ ДАО ЖИВОТ ЗА РУСЕ У ДОНБАСУ А ТИ ПИЧКО ИЗДАЈЕШ КОСОВО И МЕТОХИЈУ КО СИ ТИ ФУКАРО,ОЛОШЕ ПОГЛЕДАЈ СЕ НАКАЗО ПЛАШЉИВА
    .
    Србија се на дирљив начин опростила од јунака Димитрија Саше Јојића (ВИДЕО)

    Србија се на достојан начин опростила од Димитрија Саше Јојића и показала да овај народ и даље поштује своје јунаке који не жале сопствени живот у борби против зла. Овај двадесетпетогодишњи младић страдао је 9. јуна борећи се против непријатеља човечанства и слободе.
    Његова сахрана је одржана на Видовдан на гробљу у Москви уз војне почасти, у војничкој униформи и са одликовањима која је стекао борећи се против украјинских фашиста од Пескија и Доњецка до Луганска. Димитрије је сахрањен уз песму, што је била његова последња жеља.
    http://www.pravda.rs/2017/06/30/ovako-se-postuju-heroji-srbija-se-na-dirljiv-nacin-oprostila-od-junaka-dimitrija-sase-jojica-video/

 2. То је даљинац за Божју руку правде. Мало се покварио и сам окида на Рим. Цар га донео код стручњака на ванредни сервис.

 3. Patrijarh je insistirao da Putin sedne napred sto je Putin odbio i seo pozadi ukazujuci tako cast Patrijarhu u tome je bila poenta.

 4. За Србију

  Зна Путин са ким има посла. Све је рекао у једном потезу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Трамп и Путин (Фото: http://www.fsksrb.ru)

Путин: Трампу не дају, не пружају му шансу…

Санкт Петербург-Руски председник Владимир Путин изјавио је да се између њега и ...

Путин: У Русији никада неће бити параде содомита!

Москва – Руски председник Владимир Путин нашао се на удару светских медија ...